Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (55)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lillyka

Citat:
citat din mesajul lui mitumac

Cristies ....super ca ai fost la teatru...ti-a placut piesa....caci am avut multe dezamagiri in ultimii ani....Noi vom merge sambata la concert la Proconsul....astept cu mare nerabdare...
Legat de pampersi....am vazut ca preturile difera....dar difera si produsul....este doar diferenta de cantitate(buc/cutie) sau si de calitate???stiti care e diferenta de calitate intre pampersul verde si cel auriu?
Pentru fetele care vor naste la Giulesti....aveti ponturi ceva legat de "cotizatii", ce trebuie sa ai pt bebe....cand se dau obiectele respective...etc
PS: aveti un ritm....eu cu greu reusesc sa va citesc....poate cand voi intra in concediu se va schimba problema....deocamdata sunt in inchidere de luna....asa ca e mai greu...

29

eu am fost sa cumpar dn cora, si era o tanti de la pampers si am intrebat si eu de care sa iau, cele premium (albe) soft..."sunt pentru parintii cu posibilitati ca sunt mai soft si mai bune pentru noi nascuti" asa s-a exprimat
dar mare grija luati pampersi numarul 1. nu luati 2 cum scrie pe liste, cel putin pe mine asa m-a invatat o mamica...

35+ Luca Alexandru

poze

lucruri bebe

AMR 2+ saptamani..aoleu...

Toate noile mamici pe care le stiu m-au sfatuit sa iau pampers nr.2 ca ele au luat nr.1, bebeii au fost mari si nu le-au folosit.

30+ (Amaris-Stefania)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui gratiana77

Citat:
citat din mesajul lui lillyka

Citat:

Cristies ....super ca ai fost la teatru...ti-a placut piesa....caci am avut multe dezamagiri in ultimii ani....Noi vom merge sambata la concert la Proconsul....astept cu mare nerabdare...
Legat de pampersi....am vazut ca preturile difera....dar difera si produsul....este doar diferenta de cantitate(buc/cutie) sau si de calitate???stiti care e diferenta de calitate intre pampersul verde si cel auriu?
Pentru fetele care vor naste la Giulesti....aveti ponturi ceva legat de "cotizatii", ce trebuie sa ai pt bebe....cand se dau obiectele respective...etc
PS: aveti un ritm....eu cu greu reusesc sa va citesc....poate cand voi intra in concediu se va schimba problema....deocamdata sunt in inchidere de luna....asa ca e mai greu...

29

eu am fost sa cumpar dn cora, si era o tanti de la pampers si am intrebat si eu de care sa iau, cele premium (albe) soft..."sunt pentru parintii cu posibilitati ca sunt mai soft si mai bune pentru noi nascuti" asa s-a exprimat
dar mare grija luati pampersi numarul 1. nu luati 2 cum scrie pe liste, cel putin pe mine asa m-a invatat o mamica...

35+ Luca Alexandru

poze

lucruri bebe

Toate noile mamici pe care le stiu m-au sfatuit sa iau pampers nr.2 ca ele au luat nr.1, bebeii au fost mari si nu le-au folosit.

30+ (Amaris-Stefania)

poze

pai eu zic de un bebeu nascut cu 3.6 kg si 50 cm...si ea asa mi-a recomandat...ceea ce mie mi se pare destul de mare....acuma nu stiu ce sa zic.

35+ Luca Alexandru

poze

lucruri bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Neatza si de la noi cu intarziere!
Ieri am laergat mult: la mami acasa dupa forumuiala putina de dimi am facut tema la greaca nu vreti detalii! si apoi am papat rpd ceva, fuga la birou cu concediu medical acolo ams tat vro ora ca vroiau una alta, apoi fuga la euroclinic sa-mi iau rezult de la secretie si urocultura, care sunt ok si apoi fuga acasa sa gasesc (e complicat am facut un fel de lasagna greceasca, pasticio ii zice si e de frecangeala: paste, sos ragu, bechamel etc ) apoi fuga la greaca la curs, ama juns aks la 7 si un pic am mancat am citit forum si naaannii pe la 10 ca eram frantaaaaa...
Deoarece am citit aseara nu mai tin minte sa rasp exact. oricum am retinut ca m-a luat cu barr si tremurici de la Andrelina si lilik si unboticutz!
Stati fetele cuminti tineti bebeii la caldura, offf si eu treb sa il tin pe al meu, macar pana imi ies actele de la primarie sa fiu si io cu numele sotzului vorba lu cris dogarel doar nu recem 2 nume pe certificat. Abia astept targul de la romexpo. Voi cara sotzu fortzat acolo si in sfarsit incepem sa cumparam si noi. Si Craciunuu si am asa un chef de shopping as iesi in fiecare zi la shopping peste tot! si sa ma uit si sa compar si sa studiez preturi oferte si sa cumpar bineinteles! Off vreau si bani, evident....ca nu ne-a dat salar in nov...vine acu data de salar pe dec si io inca nu am luat nov .... si vreau sa fac pooomu! Hai ca am luato razna!
aaaalarisel ce sunt alea paturici absorbante? din poze de la tine?

30+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Aylin ma bucur ca ai reveenit
Lylika nu e necesar sa iei dinainte mamelone cu silicon, poate nu vei avea nevoie. Acestea se folosesc doar daca faci rani la sani, dar poate nu va fi cazul. Daca nu te dor prea tare si rezisti, incearca sa-ti pregatesti de acum sanii, sa ii freci cu un prosop mai aspru dupa ce faci dus, sa le ffaci putin masaj pentru ca sa se formeze sfarcul si sa te dai cu Garmastan.

Tana cu Toma (10.11.2001) si 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Neatza si de la noi cu intarziere!
Ieri am laergat mult: la mami acasa dupa forumuiala putina de dimi am facut tema la greaca nu vreti detalii! si apoi am papat rpd ceva, fuga la birou cu concediu medical acolo ams tat vro ora ca vroiau una alta, apoi fuga la euroclinic sa-mi iau rezult de la secretie si urocultura, care sunt ok si apoi fuga acasa sa gasesc (e complicat am facut un fel de lasagna greceasca, pasticio ii zice si e de frecangeala: paste, sos ragu, bechamel etc ) apoi fuga la greaca la curs, ama juns aks la 7 si un pic am mancat am citit forum si naaannii pe la 10 ca eram frantaaaaa...
Deoarece am citit aseara nu mai tin minte sa rasp exact. oricum am retinut ca m-a luat cu barr si tremurici de la Andrelina si lilik si unboticutz!
Stati fetele cuminti tineti bebeii la caldura, offf si eu treb sa il tin pe al meu, macar pana imi ies actele de la primarie sa fiu si io cu numele sotzului vorba lu cris dogarel doar nu recem 2 nume pe certificat. Abia astept targul de la romexpo. Voi cara sotzu fortzat acolo si in sfarsit incepem sa cumparam si noi. Si Craciunuu si am asa un chef de shopping as iesi in fiecare zi la shopping peste tot! si sa ma uit si sa compar si sa studiez preturi oferte si sa cumpar bineinteles! Off vreau si bani, evident....ca nu ne-a dat salar in nov...vine acu data de salar pe dec si io inca nu am luat nov .... si vreau sa fac pooomu! Hai ca am luato razna!
aaaalarisel ce sunt alea paturici absorbante? din poze de la tine?

30+ Yannis

fa si tu o dezvaluire...condimentele specifice de la pastizio....ca si ai mei fac, dar le cumpara din grecia...si nu stim ce e exact in ele...e o amestecatura de condimente, dar exact ce anume nu ne dam seama...

35+ Luca Alexandru

poze

lucruri bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

M-ati omorat cu cozonacul ala! Vreau si eu link pe PM cu reteta!

Catalutza 28+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Citat:

29

Eu nasc la Giulesti (acum am vazut ca avem DPN apropiate, poate ne tinem de mana pe holuri in travaliu ) Dar inca nu stiu exact ce scoruri sunt pe acolo... Am zis ca mai am timp sa ma interesez Daca afli totusi ceva, zi-mi si mie

29+
poze gravi
trusou bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

lilik nu enimic secret . Carnea tocata se fierbe adica uite de la inceput: se pune intr-o craticioara ulei cat sa acopere fundu, adaugi cam o ceapa data pe razatoare si calita un pic apoi dai si carnea la calit pana schimba culoarea si se evapora apa d la carne, apoi adaugi apa pana acoperi carnea si patrunjel taiat marunt, sare, piper, un batz de scortzisoara intreg il pui acolo la fiert, nucsoara (musai nucsoare intregi si dai cam jumate sau 3/4 din nucsoara pe razatoare in sos) se adauga niste rosii taiate cubuletze d-alea la cutie un pic pasta de tomate, cam 2 linguri de zahar (dupa gust acuma cu zaharu..., depinde si cat de acrisor e sosu tomat). Se lasa carnea asa la fiert LA FOC MIC!!! pana e moale (intre timp apa treb sa scada, sa ramana sos legat nu ciorba ,daca din greseala ai pus prea multa apa dai focu tare si ridici capacu sa se evapore rpd apa. Sosu asta odata facut se fierbe o cutie de penne (noi luam cute mare de la barilla) si se face sosu bechamel. La sos bechamel nu te pot ajuta ca la mine ia sotzu la cutie praf de bechamel din grecia care il amestec cu lapte si gata sosu! De fapt iese ca o pasta asa, treb sa fie tare cam ca ...compozitia de la cremsnit? Asa! si adaug in bechamel iarasi nucsoara rasa si un pic de parmezan. Se ia una bucata tava dreptungliulara mai adanca asa (o folosesc pe cea ptr tiramisu si musaca) si se pune: un strat de pene, un strat de carne (toata carnea) un strat de pene, se rade cascaval peste acest ultim strat de pene si apoi sosu bechamel si se mai da un pic la cuptor pana se "rumeneste" sosul bechamel (cam 15 minute?) Gata!

30+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Fetelor, am gasit articolul asta pe net. Oare gelul cu prostaglandina e cel pt evitarea epiziotomiei? Daca aflati ceva despre gelul minune, dati de stire!!!

"Cu cateva saptamani inainte de nastere, in lichidul amniotic si in sangele mamei se secreta prostaglandina, un hormon care pregateste nasterea. Acesta inmoaie orificiul vaginal, pana atunci rigid, aproape sigilat, si anihileaza fibrele dure de colagen, pentru ca poarta nasterii sa se poata deschide pentru copil. O data ce orificiul vaginal incepe sa se deschida, aportul de prostaglandina creste sensibil. Astfel pregatit, corpul nu mai resimte durerile facerii atat de acut. Nasterea incepe de la o dilatatie de 2-3 cm, pe care gravida nici nu o percepe: nivelul de oxitocina (oxitocina este hormonul ce declanseaza durerile facerii) creste o data cu intensificarea durerilor, pentru a favoriza nasterea. De aceea, la maternitati se foloseste mai ales prostaglandina si oxitocina (recreate in laborator) pentru a declansa o nastere.

Prostaglandina, de preferat sub forma de gel (exista si sub forma de tablete si supozitoare), se aplica in colul uterin sau in vagin, abia atunci cand uterul trebuie pregatit pentru nastere. Astfel, se da un semnal de start, pe care in mod natural durerile il declanseaza de la sine.
Oxitocina este folosita pentru a declansa durerile facerii abia atunci cand orificiul vaginal este deja flexibil. Acest hormon declanseaza, relativ rapid, contractii eficiente.

Cu acesti doi hormoni, dozati individual, si cu mare grija, se poate ajunge destul de aproape de cursul normal al unei nasteri. Acest tip de nastere nu dureaza nici mai mult, nu este nici mai dureroasa, iar in urma ei femeia nu va trebui sa stea la pat.

Marile spitale din Occident testeaza tot mai multe posibilitati nemedicamentoase, cum ar fi utilizarea unui cateter-balon subtire si gonflabil sau betisoare subtiri din materiale naturale care se dilata, cu care orificiul vaginal este largit pentru a provoca hormonii declansatori de dureri din rezerva naturala a organismului."

30+ (Amaris-Stefania)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

[/quote]

35+ Luca Alexandru

poze

lucruri bebe

[/quote]

Si daca bebe va fi mai grasunel....nu merg mai bine nr. 2???

29

Mergi la inceput