Serbari la gradinita

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

madau nu ma mira cu nimic genul asta de comunicare din partea Inspectoratului. Nu am crezut ca poate sa fie atata dezorganizare in sistem fata de acum 3 ani cand plecasem. Este o nebunie.

Inteleg foarte bine parintii care pierd prima serbare a copiilor. Sunt si eu mama, si ma pun in locul lor. Dar ma gandesc in acelasi timp si la copii, cel putin ai mei, sunt micuti, timizi atunci cand trebuie sa fie in centru atentiei. Este normal sa fie asa la varsta asta. Azi la repetitia pentru serbare unii nu au vrut nici macar in fata colegilor sa spuna poezia. Deci ma gandesc cat de stresant ar fi pentru ei momentul serbarii, cand pe langa MOS CRACIUN (care pentru ei acum este cel mai extraordinar si fascinant posibil), sa mai fie si grupul mare de parinti, bunici, frati...etc. Pana la urma, gandind la rece situatia, serbarea era ca sa il intalneasca ei pe Mos, si nu neaparat pentru ca parintii sa ii vada spunand o poezie. Bucuria Mosului oricum ramane, pentru ca va veni cu sacul plin. Ramane dezamagirea parintilor, pe care, repet, o inteleg, dar nu depinde in niciun fel de noi.

mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

am ramas la ideea de a nu o duce, se va intalni cu mosul.
dezamagita va fi, caci a muncit, a invatat cantecelele.

dar sa-mi fie cu iertare, dupa ce se interzice prezenta parintilor, ne anunta zambind (directiunea) ca vom primi, contra cost, un dvd, aduce ea pe cineva sa filmeze, bine-nteles la pret comercial.

de ce mi se pare mie ca pe langa marile afaceri care se fac pe spinarea amaratei de gripe, mai face un ban si romanul al mai mic shefuletz?
si de ce, la o serbare pentru bucuria "copiilor", nu poate veni mosul pur si simplu, sa spuna fiecare o poezie si sa primeasca un cadou?

de ce trebuie costume, repetitii, chin...? aa, si costumele se fac tot in gradinita, 10 lei. de ce dam banii pe costume? sa le vedem pe dvd, nu?

am vb si cu o prietena educatoare, nu exista ordine, doar recomandari, era era f suparata ca a fost mintita, pentru ca trecea peste toate, cu declaratii pe propria raspundere, si chema parintii la serbare...

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

la noi (gradi catolica, grupa pregatitoare) serbarea este pe 18 decembrie. Nu s-a anuntat nimic in legatura cu "interdictia" parintilor de a participa... asa ca sper sa-l pot vedea si eu pe Cristi in rol de pastor (vine si costumul zilele astea )

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

La noi azi va fi serbarea ca de obicei impreuna cu parintii. Educatoarele nu tin seama precum altele de recomandarile alea aberante ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu īn "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si la noi se tine serbarea cu parintii. Va fi joi. Inteleg ca totusi e la latitudinea fiecarei gradinite cum face.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. Īn privinta universului, eu īnca mai am unele īndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Si noi avem serbare joi (la Ploiesti) cu tot cu parinti.

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Din punctul meu de vedere astfel de serbari sunt pentru parimti (pt a vedea reactiile copiilor, pentru a face comparatie cu altii, pentru a se lauda si alte motive) si pentru educatori( ca sa vada lumea ce mult au muncit). Cel putin 50% din copii nu sunt incantati sa stea 1-2 ore pe scena, in aglomeratie (de, vine lumea cu catel, purcel)si multi o fac doar de dragul parintilor, pentru a primi aprecieri si cadou (care se poate da si fara sa demonstreze ce bine au invatat poeziile). La ai mei vine mosul indiferent daca iau bulina rosie sau spun cantecul fara cusur. Si vine si la gradinita si acasa. Sunt convinsa asadar ca supararea mai mare e a parintilor nicidecum a copiilor. Sigur mai sunt copii carora le place sa fie pe scena, dar majoritatea ar fi mai fericita daca ar veni mosul fara ca ei sa fie nevoiti sa spuna teleghidati poezii (una stabilita de doamna nu oricare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Citat:
citat din mesajul lui brazuca25

madau nu ma mira cu nimic genul asta de comunicare din partea Inspectoratului. Nu am crezut ca poate sa fie atata dezorganizare in sistem fata de acum 3 ani cand plecasem. Este o nebunie.

Inteleg foarte bine parintii care pierd prima serbare a copiilor. Sunt si eu mama, si ma pun in locul lor. Dar ma gandesc in acelasi timp si la copii, cel putin ai mei, sunt micuti, timizi atunci cand trebuie sa fie in centru atentiei. Este normal sa fie asa la varsta asta. Azi la repetitia pentru serbare unii nu au vrut nici macar in fata colegilor sa spuna poezia. Deci ma gandesc cat de stresant ar fi pentru ei momentul serbarii, cand pe langa MOS CRACIUN (care pentru ei acum este cel mai extraordinar si fascinant posibil), sa mai fie si grupul mare de parinti, bunici, frati...etc. Pana la urma, gandind la rece situatia, serbarea era ca sa il intalneasca ei pe Mos, si nu neaparat pentru ca parintii sa ii vada spunand o poezie. Bucuria Mosului oricum ramane, pentru ca va veni cu sacul plin. Ramane dezamagirea parintilor, pe care, repet, o inteleg, dar nu depinde in niciun fel de noi.

mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

nunta noastra

Asta e o alta problema care trebuie schimbata in sistemul nostru de invatamant, alaturi de tot ce inseamna invatat pe de rost. Mi se pare o aberatie sa-i ceri unui copil de 3-4-5 ani, chiar si mai mare, sa spuna o poezie singur in fata unui public necunoscut. Este cat se poate de nepedagogica metoda, insa iarasi probabil vor trece ani, pana o sa-si dea cineva seama ce fel se simte un copil timid, si ce-i in sufletul lui in cele cateva minute.
Mie mi-a trebuit o perioada lunga sa ma lamuresc de ce copilul meu invata la scoala numai cantecele si nicio poezie. La serbare au cantat in cor " Jingle Bells" si "Feliz Navidad". Au fost superbi, fara frica, cu miscari studiate. Serbarea a avut loc in acceasi sala unde au facut toate repetiile, i-am simtit pe toti foarte relaxati. Si vorbesc de copii de 3,5 ani.

Imi pare rau ca "cineva", a avut o idee destul de neispirata si a hotarat sa nu mai faceti serbarile impreuna.. La fiica-mea in clasa au avut 5 cazuri confirmate de gripa porcina si restul bolnavi, dar neconfirmati, asa cum cred ca a fost si cazul nostru. A fost ce-i drept inchisa scoala o saptamana pe motiv ca procentul celor confimati in intrega scoala a depasit 10%. De atunci a trecut o luna, si totul a reintrat in normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Sistemul de invatamant romanesc m-a invatat din gradinita sa invat pe de rost sau fara rost. Am inceput cu poeziile de la gradinita si-am finalizat cu formulele la fizica si chimie!, ca doar eram antrenata de mica sa am o memorie sclipitoare. Nu conta ce stiam, conta sa fiu in stare sa spun poezia la serbare si sa ma aplaude mama.

Nu vreau si nu voi accepta niciodata, sa-mi aud copilul recitand poezii, invatate ca un papagal. Daca ii place un cantec, si mi-l cere sa-l asculte de cateva ori, i-l pun cu placere, cantecul este cantec, are ritm, poate dansa, insa nu cred ca exista copil care sa-i faca placere sa invete poezii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

La "mister" serbarea se va tine in gradinita. Sunt invitati si parintii. In schimb am primit si desigur am semnat, o hartie prin care eram anuntati ca sa participe numai parintii, numai daca sunt sanatosi si nu prezinta semne de gripa sau altele care sa pericliteze sanatatea copiilor si sa respecte normele de igiena de la intrarea in gradi: papuci de plastic si dezinfectant pe maini.

Mi se pare ok. Mi s-ar fi parut ok si daca nu erau invitati parintii. Atata timp cat copiii sunt bine si mie imi este bine.

Mergi la inceput