Serbari la gradinita

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgi
Nu vreau si nu voi accepta niciodata, sa-mi aud copilul recitand poezii, invatate ca un papagal

Tu sabotezi toata industria de camere video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Din punctul meu de vedere astfel de serbari sunt pentru parimti (pt a vedea reactiile copiilor, pentru a face comparatie cu altii, pentru a se lauda si alte motive) si pentru educatori( ca sa vada lumea ce mult au muncit). Cel putin 50% din copii nu sunt incantati sa stea 1-2 ore pe scena, in aglomeratie (de, vine lumea cu catel, purcel)si multi o fac doar de dragul parintilor, pentru a primi aprecieri si cadou (care se poate da si fara sa demonstreze ce bine au invatat poeziile). La ai mei vine mosul indiferent daca iau bulina rosie sau spun cantecul fara cusur. Si vine si la gradinita si acasa. Sunt convinsa asadar ca supararea mai mare e a parintilor nicidecum a copiilor. Sigur mai sunt copii carora le place sa fie pe scena, dar majoritatea ar fi mai fericita daca ar veni mosul fara ca ei sa fie nevoiti sa spuna teleghidati poezii (una stabilita de doamna nu oricare)

Sunt de acord cu tine, dar nimic nu opreste un parinte sa-i spuna copilului sau ceva de genul : daca nu te simti ok si nu poti spune poezia, nimeni nu se supara, mama/tata te iubeste oricum, nu te obliga nimeni sa stai pe scena daca nu vrei (asa am facut eu la prima serbare a fiica-mii, care pana la urma n-a avut niciun fel de trac).
Nu cred ca aici e vina neaparat a gradinitelor si sistemului, ci a parintilor care-si capaciteaza in sens negativ copiii cu orice pret.

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Oana_s, bin punctat.
De ex. la gradi asta a noastra, maaare - adica o gradi in care exista 3 sali de clasa, program normal, niciun copil nu e stresat pentru ca doamna le sopteste orice ar fi, iar daca nu a spus poezia, nu s-a intamplat absolut nimic, ne-a asigurat doamna ca a spus-o cand invatau in clasa si copilul a confirmat.
Depinde de dascali, de parinti, de ce anume ii transmit copilului.
Copiii pregatesc aceasta serbare sa vina Moshul. Atat.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Eu sunt pro serbari si cu multe poezii si roluri si cantecele...chiar daca unii copii sunt mai retinuti sa fim seriosi la gradinita nu-i forteaza nimeni si cum spunea cineva ; educatoarele le soptesc tot timpul.
Consider ca aceste evenimente sunt o pregatire pentru viitor - si ar trebui facute tot timpul -cred ca ar trebui introduse si discutiile libere in fata parintilor de la o anumita varsta (sustinere de prezentari pe diferite teme)-sa spuna copilul ce gandeste chiar daca spune "prostii" dar numai asa sa vorbeasca .
In cariera mea am intalnit multi oameni destepti, dar cand era vorba sa faca o prezentare in fata unui numar mai mare de oameni se blocau pur si simplu deoarece nu aveau acest exercitiu al comunicarii (doamne ce momente penibile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

gabita,

nici la noi nu se omoara cu memoratul. educatoarea sta in colt si spune odata cu ei poezia, le sufla daca se incurca, ne-a pus in tema dinainte, nimeni nu rade, daca copilul se incurca toata lumea il incurajeaza. daca se termina poezia brusc, toata lumea aplauda...

e mare lucru sa inveti sa nu ai trac de scena, sa fii relaxat si dezinvolt in situatii de genul asta. in viata au mai mult de castigat ce-i care stiu sa-si controleze emotiile.

eu pe-ai mei i-am invatat ca, daca se incurca, nu conteaza, sa spuna mai departe. nu conteaza ca au mancat un vers, ca au uitat un cuvant, sa nu se opreasca. important e ca au avut curaj sa iasa in fata tuturor si sa spuna o poezie. si daca si zambeste publicului la sfarsit, dupa plecaciune, e minunat.

eu sunt mandra de ei pentru ca au fost capabili sa sustina un efort (invatare, repetitii, dans) si sa faca fata tensiunii, nu pentru ca au stiut poezia.
iar serbarea si intalnirea cu mos craciun e una din emotiile copilariei la care vreau sa iau parte. face parte din emotiile mele de parinte...

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Ei , dragele mele, am avut si serbarea! Doar la gradinita fetitei, din pacate, la baiat nu. Dezamagire mare, ei au facut repetitii pina in ultimul moment, doar, doar , se va razgindi conducerea scolii! Din pacate nu a fost asa....

La gradi a fost tare frumos! Serbarea s-a tinut ca si in alti ani cu parinti, bunici si frati si mai ales cu Mosul!
Au cintat, au dansat, s-au mindrit cu costumele lor. Au fost tare frumosi si draguti si tare veseli. La serbare a participat si surioara unuia dintre copii, o bebelusa de nici 2 anisori care s-a tot fitiit printre ei spre marele haz al copiilor!

si apropo......nu s-a imbolnavit nimeni nici de gripa porcina, nici cabalina nici nimic altceva.....
Ce bine ar fi daca si epidemiile adevarate ar putea fi evitate prin asemenea masuri, am elimina serbarile si spectacolele si gata epidemia..........ne-ar ramine doar prostia, dar cu asta se poate trai si chiar bine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Si uite asa nu au avut copii nostri serbare....nebunie mare, cu gripa asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

In iarna gripa , acum ne ameninta cu greva generala si uite asa trece anul asta fara serbari ...trist

Mergi la inceput