***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(111)***
Raspunsuri - Pagina 8
bettyR spune:
Liviana, chiar ma gandeam aseara (de fapt asta noapte) cum se poate educa un copil fara sa strigi la el sau sa ii dai una la fund? Intrebarea e pentru toate mamicile care stiu.
Nu pot sa o culc, si ce sa fac ca degeaba ii explic ca e noapte si toata lumea doarme, sa faca pa la jucarii, ii zic ca o asteapta 'ghita'(un cangur) in pat, ca-i spun poveste , nu o intereseaza nimic, nu vrea sa se culce, si totusi e trecut de 12. I-am dat una la fund si imi pare rau, m-am culcat cu ea si ne-am impacat, i-am spus ca o iubesc si de ce i-am dat una. Dar asta nu e o solutie si nu stiu ce sa fac.
doxinu spune:
carstea,mica am fost plecati la munte sa petrecem mai mult timp in familie.Sotul ajunge la 7,7.30(seara) acasa si STEFAN nu apuca sa petreaca timp cu el decat la sfarsit de saptamana.Suntem impreuna, ca familie, 2-3ore pe zi si am zis ca trebuie sa profitam de aceasta ocazie sa ne simtim bine impreuna.Daca ramaneam in Bucuresti sigur ajungeam la soacra sau ea la noi ca .............atatea zile libere....... asa am profitat doar noi de tati
Lui STEFAN i-a fost rau acum 2 nopi,a vomat a continuat si dimineata si totul de la cateva alune.Ieri l-am tinut pe regim si a avut putina febra,mai mult a dormit decat sa stea treaz.............azi vad ca ii este bine,este vesel iar si vorbaret asa cume era el.Oricum am zis ca tine si azi putin regim dar nu asa drastic ca ieri
doxinu spune:
betty sigur ca se poate face educatie fara sa-i dai una la fund,insa pentru asta trebuie sa fii odihnita si sa ai multa rabdare.In cazul tau nu stiu cat ti-a mai ramas din fiecare.parerea mea este ca ANDREEA face asa din cauza surioarei sale careia tu ii dai foarte mare atentie.Trebuie sa-ti atraga si ea atentia cu ceva si sa-si manifeste in acelasi timp nemultumirea fata de tine si de timpul pe care voi il petreceati impreuna inainte sa vina ALEXANDRA.
Reactia ta este fireasca insa si a ei la fel.Te vrea doar pentru ea chiar daca in aparenta isi iubeste surioara.Nu ai cum sa fii calma tot timpul si sa ai rabdare ca esti tare obosita si atunci nu reusesti sa faci decat ce trebuie pentru fiecare.Daca ai avea ajutor totul s-ar schimba
Nu stiu daca ma credeti dar lui STEFAN i-am dat o singura palma la fund pana acum si asta din cazuza mea ca mi-am pierdut rabdarea si imi aduc aminte ca a fost pentru ceva banal,o ambitie pe care o avea cu mine.Incerc sa nici nu tip la el si imi reuseste insa nu de fiecare data.Cand simt ca incep sa tip cobor tonul si ii explic din nou ce astept de la el............merge mult mai bine decat daca as tipa si reactia lui fata de mine este alta.In loc sa-l ambitionez mai tare,explicandu-i,renunta la activitatea care ma deranjeaza si o inlocuim cu alta.
Repet: sa ai 2 copii mi se pare minunat insa o mama fara ajutor este extrem de obosita si atunci palemele si tipetele nu au cum sa nu existe,ca doar suntem oameni,daca eram roboti era mult mai simplu ca nu existau sentimente
mihamora spune:
Carstea - multumimAsa e,sunt un pic mai relaxata, desi cu lapticul si cu luatul in greutate tot m-am stresat un pic.
Si eu ma gandeam ca mi-ar fi fost de mare ajutor Pepsi acum ...
Wow , ce vacanta minunata o sa aveti, super! Abia astept sa vad poze si sa imi spui cum a reactionat Rares, imi aduc aminte cum in ianuarie,Domi a coborat din avion in body cu maneca scurta si zburda atat de fericit, nu ne venea sa credem, chiar ieri vorbeam despre asta.
Cu ce plecati, ce oferte ati gasit?
Betty- el mananca cred binisor, doar ca mama lui isi face griji pentru ca doarme prea mult
Carla - desigur ca ii dau si din celalalt daca vrea, deja observ ca stau bine cu productia, nu mai e ca in prima saptamana,deci suntem pe drumul cel bun.Lapte praf ii dadeam in general seara inainte de culcare, sa stiu eu ca a mancat ceva sa vad cu ochii mei.
Liviana - asa am facut, gata, am renuntat la biberon, mai ales ca am fost la control si totul e in regula, in greutate a luat bine, deci nu ma mai stresez, si m-a certat si d-na dr. cu laptele praf
Dar la inceput chiar nu cred ca se satura cu ce aveam.
Carmen - multumim
Michelle cu Tudor Mateo 18.11.2009 si MARIO DOMINIC 15.05.2007
POZE
bettyR spune:
Ioana, este si gelozia pentru sora-sa, dar nu toate crizele provin de acolo, ca doar tot asa facea si inainte. Stigeam toate becurile din casa, si ne era sau nu somn, ne puneam in pat toti sa se culce si ea asta inainte sa fie Alexandra. Totul ar fi mai simplu daca ar manca si dormi cand ii este foame, somn, dar refuza pur si simplu. Nu vrea sa manance seara si se scoala la 4, 5 dimineata si spune sa mergem in bucatarie sa ii dau mancare, de obicei ma executam, dar nu mi se pare normal. Ma gandesc la ea mai incolo, nu pot sa ii fac un program si sa pun cateva reguli, ce face cand merge la gradinita. Daca e mancata, odihnita merge treaba, daca nu nu am cu cine discuta. O zi face caca si mananca si e ok, o zi se tine de la caca, nu mananca si nu doarme, crize din orice.
De ex, vine la mine sau la sot si repeta, ' Esti frumusica, esti frumusica, ....', reactionezi normal si ii raspundem , Da, esti frumusica', raspunde, ' Nu esti frumusica, esti frumusete' si plange. Si multe de genul asta.
In general nu tip si nu ii dau la fund, foarte rar, avem in fiecare zi activitati impreuna singure, mai iesim si noi doua afara fara sora-sa ca sta tati cu ea, de cate ori termin de alaptat pe cea mica ma duc si o iau in brate si o pup si stau 5 minute cu ea, dorm cu amandoua in pat ca se supara cand se trezeste si ma vede cu Alexandra si asa vrea, am tot citit sa vad cum sa procedez. Dar nu am mult timp ca trebuie sa le fac mancare, sa le spal, scot afara, sa le dau sa manance. Mai citesc ceva carti dar am ajuns la educatie ca nu am mai apucat.
carstea spune:
Am vrut sa intru sa va spun ca Rares e suspect de gripa porcina.
Are febra (in jur de 39)la careva ore care pare sa cedeze la paracetamol si nurofen.
Tuseste si transpira noaptea f mult cand nu are febra.
Luam Tamiflu pitit in iaurt ca astia ne-au dat capsule.
Sper sa scapam repede si fara efecte secundare.
lbelciug spune:
BettyR, pe masura ce vor creste fetele, aceasta problema va evolua si ea. Matei care are aproape 5 ani are momente cand e absolut tiranic, nu asculta nimic din ce ii spun, ii repet de 10 ori acelasi lucru si tot fara sa asculte, e violent si il necajeste pe frate-sau iar asta ii provoaca placere etc. Am discutat cu el de mii de ori, am aplicat zeci de metode si cu toate astea nu am rezultate decat cand are el chef sa asculte. Ce stiu insa e faptul ca nici bataia nu rezolva, si cu toate asta nervii nu ma ajuta intotdeauna si tot il mai ating nitel. Am constatat acest comportamnet chiar daca am avut sau ajutor, odihnita sau obosita, deci chiar nu stiu ce sa zic. Cred ca solutie absoluta nu exista, poate doar timpul care ii ace sa creasca si sa inteleaga mai multe, sa isi controleze emotiile, etc.
Mihamora, bravo, ma bucur mult ca ii doar doar piept, ia sa vezi ce flacau mare si sanatos o sa creasca. Tati te ajuta?
Carstea, vacanta placuta in Tenerife! Vezi ca poti da anunt online pe site-ul anuntul ro. Aoleu, aveti grija cu gripa, v-a vazut si un medic sau consultatii doar prin telefon?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Alyna24 spune:
Va doresc sa vina Mos Nicolae la voi cu tot ce va doriti si la capsunei la fel!
LA MULTI ANI si sarbatoritilor de duminica!
Poate vin si cativa de zapada!
arcadia spune:
si eu am exact aceeasi problema cu Calin. de cand a venit Ioana acasa nu mai asculta, tot asa ii repet de mai multe ori o chestie si degeaba. nu stiu cum sa procedez, ridic vocea doar daca face o prostie mai mare pe neasteptate (ex a lovit-o o data pe asta mica). sunt nevoita sa recurg la santaj (daca nu esti cuminte mosu nu iti mai aduce jucarii si bobo), dar nici asta nu imi convine si nici nu functioneaza tot timpul. sper sa se imbunatateasca situatia cand o sa am mai mult timp sa petrec cu el (deocamdata tre sa mai lucrez, dar nici la asta nu am mare spor).
kay, imi pare rau ca nu am reusit sa ma tin de cuvant si sa trimit jucariile promise.. sper sa ma revansez
carstea, sper ca totusi nu e gripa porcina sa ne tii la curent
michelle, bravo ca ai scos completarea
noi am facut ieri prima baita, i-a placut la pitica ca nu a scos niciun sunet ea e foarte calma de fel, acu sa speram ca ne sar colicii ca si la Calin
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)