***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(111)***
Raspunsuri - Pagina 21
Irinusha spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui DidiAlex Au fost doi, s-au alergat in statia de tramvai, si celalalt si-a insusit pedeapta, R, mai bine zis mama lui, nu. |
Pedeapsa mi se pare prea aspra, exclusul de la o placere, cand ceilalti au voie e cam greu de inteles ptr. un pici de 5 ani.
Insa, mi se pare ca au primit pe drept pedeapsa. Poate-mi sari in cap, dar eu sunt mama din aia speriata, care prefera, pe strada sau unde-i pericol, sa-mi stea aproape copilul, fara sa fuga si alte minuni.
Odata sare - ca s-a ferit de celalalt - in fata masinii (presupun, dupa cum mai stiu si eu G., ca statia era langa o strada circulata) si-i prea tarziu ptr. o pedeapsa sau o dojenire. Cu asa ceva nu te joci! Doamne fereste!
Si sa stii ca eu cred ca-s apti de scoala si la 6 ani ... bine, al tau e mai mic decat al meu. Dar totusi ... poate acolo, cand o sa stie ca intradevar trebuie sa stea cuminte (poti sa-l inveti ca scoala-i ceva serios, nu se compara cu gradi, unde oricum poti face ce vrei tu ... ca (virgula) cam asa vad eu gradinitele in G. din pacate)) o sa te uimeasca.
Eu presimt ca daca l-as tine pe Cris acasa inca un an, as gresi ... deja e doritor de invatat, e ca un burete (cum spune educatoarea lui), prinde tot si parca din zbor ... ar fi poate ca o pedeapsa. Poate copilari si fiind la scoala, depinde de noi, parintii, si de Druck-ul pe care-l facem asupra copilului. Dar daca il facem sa vada totul ca pe un atu ptr. ca asa poate invata, evolua, nu ca pe un "Muss", cred ca va fi bine. Cris de abia asteapta! :D
Sanatate!
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni
*** Craciun 2009 de vis ptr. copiii din Valea Argovei ***
lbelciug spune:
Arcadia, multumesc pt recomandari. Nu stiu ce vom face in final caci e zapada cam multa si mi-e teama sa nu ramanem blcati pe undeva.... Mai analizam situatia. Ma bucur ca ti-a placut bluzita mea. :) Lampa din camera lui M e una simpla dar am infasurat pe piciorul ei un string de luminite cu forme de masini.
Madaiulia, multumesc frumos, vroiam o schimbare de aia am zis sa nu fie V Prahovei, nicidecum ca nu imi place zona...
Irinusha, multumesc frumos pt aprecieri. Din pacate portocalele au rezistat doar o sapt caci fiind intepate de cuisoare s-au stricat la caldura din casa. oricum au mirosit f frumos. Voi cum veti petrece sarbatorile?
Didi, ce-ai facut cu R pana la urma? A mers la Kino?
Piticul meu a avut ieri serbare
, il puteti vedea cat de frumos e
in POZE NOI incepand de AICI.
Ma intreba cineva de cum arata casa gatita asa ca am fotografiat aseara ornamentele din ea. ![]()
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
DidiAlex spune:
Salutare,
Liviana, nu a fost in kino, a ramas in gradi. Azi am sedinta cu educatoarea lui. ma pregatesc 
Irinelul, l-am vazut si io pe Cris al tau, R al meu nu e asa copt. tu stii. Poate timpul ma va indrepta si pe mine..
Cand ajungeti la Oma si la Opa? Am fost si noi in weihnachtsmarkt la noi si in Köln. 3 e e cana de glühwein (vin viert)
. E cam departe Nü si L. pleaca acasa.
La un moment dat am analizat si io faptul de ce e R asa cu Edu pe strada. Pt ca avandu-l pe Aschiutza, lu R i-am dat multa libertate. Imi povestea sormea ca a vrut sa ii arate el o scurtatura si s-a aventurat alaturi de el, cand veneau cu bicicletele de la gradi (avea mobilul la ea, ca altfel nu ) si e chiar serios, opreste cand traverseaza si asta pt ca io il las mult pe el sa decida. Si, banuiesc ca edu nu il lasa.
imi aduc aminte, ca in clasa a 9-a, cand am mers la liceu, nu eram in stare sa imi fac un orar, un plan..pt ca eram invatata sa decida ai mei non stop pt mine, nu stiam ce e ala buget, ce sa aleg, cum sa fac cu mancarea sa imi ajunga pana vineri, cum sa imi folosesc timpul. Asta nu vreau la copii mei.
Haideci sa va spun io o veste minunata
Andrada o sa aiba bb2 tot baietel. Stie de ceva timp, dar tot in embargou e, asa ca ma mananca pe mine degetele...sper sa nu se supere.
Oare pe unde umbla Mica s-o ( sau so e corect asa scris ?!) fi intors de la Fra? cu tolba plina
Liv, am vb ieri cu pretena mea..si imi scris ca drumul de la Focsani la Buzau a fost cosmar..nu stia daca merg pe sosea sau pe camp..am inteles ca asa e si la Braila. Banuiesc ca se stie de la stiri.
Domnitelor, daca m-ati mai intrebat ceva in paginile trecute si nu am raspuns, scuze.. mereu is in viteza
Edit:
Liv, ce serios e piticul tau
. ce a crescut si piticotii astia mici
vas spune:
ceau......ascult colinzi ...afara e zapada.....ce frumos e .......Liviana ma face sa ma gandesc la ce am mai de pret pe lume....asa ca imi place perioada asta a sarbatorilor.
Eliza e atat de incantata , nu cred ca m-am bucurat niciodata cum am facut-o acum cand a adus tati bradutul acasa si o vedeam atat de vesela. Ne uitam cum urca pe scari cu el si mi se parea atat de frumos.
Cumparam in fiecare an brad natural. Sunt ecologista, dar asta e singurul lucru pe care mi-l doresc, sa am brad natural.
Liv, bine ai spus cu iertarea.....poate ca fiecare dintre noi a gresit cu ceva cuiva asa ca ar prinde bine sa ne cerem iertare tuturor. Eu nu o pot face verbal ca ma apuca plansul asa ca incerc prin fapte sa compensez.
Foarte frumoase pozele de la gradi....o familie frumoasa....
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
lbelciug spune:
Didi, asa e B, mai serios, dar sa vezi si ce mutrisoara adopta cand se rasfata. Sotul zice "nu e el o frumusete, dar mimica il salveaza". Da eu tot frumos il vad.![]()
Nasol pt prietena ta, probabil nu s-a uitat la stiri inainte sa plece caci avertizari s-au dat. Braila si Galati sunt judete inchise, 2 zile a viscolit si nins continuu.
Stim ca Andrada va avea BB2 baietel, am clarificat si misterul prenumelui.
Multumim oricum. "S-o" se scrie corect. Recunosc ca mai gresesc si eu uneori sau inversez/mananc litere, dar din graba. Cine nu ma crede, sa-mi dea o testare.
Tu ti-ai eliberat piciorul?
Vas, ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda. De multe ori ne luam cu valurile de zi cu zi si uitam sa ne bucuram si sa apreciem ce avem. Aspectele negative ale vietii sunt multe, oameni rai multi, dar acum e chiar timpul bucuriei, hai sa punem accent pe ce e frumos in viata noastra, sa ignoram rautatile si sa-i iertam pe cei ce ne-au gresit. Ca si tine apreciez ecologistii si stiu ca se fac excese la taiatul brazilor, insa daca de Craciun nu miroase a brad in casa, parca nu are nici un farmec.
Elteka, eu tot sper sa revii....
Cum merge sarcina?
Va pupacesc cu mult drag, de maine o sa scriu mai rar.
Irinusha spune:
'Neata plantatie!
Beau cafeluta si bantui pe aici, asa ca ma mai bag ...
Didi, i-am vazut si eu si nu mi se pare deloc al tau necopt. OK, nu vorbeste asa mult ca al meu (fericito!), dar asa-i firea lui as zice, nu ca nu stie. Cred ca aici prea esti speriata. Al meu zice adesea si aberatii, doar sa zica ceva ... la masa cere sa vorbeasca cu el (adica cu inima lui - si se baga cu capul sub masa si tot indruga ceva in soapta) ptr. ca il rugam sa mai taca si sa manance. Ai vrea asa? Sa nu mai poti scoate si tu o vorba? Si cand nu mai incepea sa vorbeasca imi faceam griji ... 
Si eu zic la varsta asta este mai important sa stie niste reguli, de care sa se tina, decat sa invete sa fie independent.
Poate d'aia da si contra educatoarei, ca la ea are reguli ... aici s-ar putea sa-i fie greu la scoala, ptr. ca acolo intradevar nu merg toate dupa capul lui. Poate ca ar trebui sa-i pui si tu niste limite, reguli, sa se invete deja.
Sa-ti explic: eu, fiind singura la parinti, am fost tot timpul cocolosita ... imi facea mama curat si cand eram ditamai fata si tot asa. Ei, si cand a trebuit sa ma descurc singura, am facut-o fara nici o problema ... cand altii au crezut ca n-am sa stiu. Si pot lua si decizii ... doar ca de multe ori n-am fost lasata, sau n-am facut-o ptr. ca sunt o fata ascultatoare si n-am vrut sa ies din cuvant. Dar stiu! Adesea te invata nevoia. Ce-i important, da-i incredere in sine! Si mai e si dupa firea omului: am o prietena, care se hotaraste greu ... intoarce totul pe n-fete. Daca incerci sa o ajutu cu un sfat insa, ti-o taie si-ti explica de ce totusi nu-i bine cum spui tu, dar tot nu stie sa se hotarasca. Si e independenta si f.f.f. inteligenta ... doar ca asa-i firea ei.
Al meu e mai linistit, precaut, fricos ... probabil ca de aceea nu am nici probleme cu el, ca nu s-ar arunca de nebun in cap. Dar crede ce-i spun altii, nu ce-i spun eu (aici ma enerveaza cumplit si mai lucram). I-am tot explicat ca pe strada nu se fuge, te uiti dupa masini, mergi la gard nu pe langa sosea, etc.. Intr-o zi ne-am luat o carte de la biblioteca cu regulile astea ... ei, si dupa ce-l rog iar sa treaca la gard, ca-i mai sigur asa, incepe: ahhh, ai citit si tu cartea, d-aia stii! Explica-i frumos ca o faceam si inainte de poti. :D
Se crede ninja si se catara peste tot, inclusiv pe mobile. L-am rugat frumos sa inceteze, n-a mers ... aici am gresit eu, ca trebuia luat de o aripa cand facea iar, dar am fost prea delasatoare. Acum cateva zile (eram sus) aud o busitura cumplita si dupa pe Cris plangand. N-am stiut cum sa ajung mai repede jos, noroc ca era ta-su acolo. Cris cazuse, televizorul peste el ... Norocul nostru ca nu si-a rupt ceva, cu toate ca are ditamai vanataia. Acum nu se mai catara, dar i-am spus si vorba cu "prostul invata din propria experienta", sper ca a inteles-o. Si am invatat si eu ca mai bine ma impun cand trebuie.
Hai ca iar m-am intins! Sorry!
Liviana, incerc pe scurt :)
Vazut pozele, faina gradi ... la fi-miu clasa era mai mica, mobila mai veche (ce importanti sunt copiii la nemti, important e sa nu coste mult :(), copiii cu program lung dormeau intr-o sala cu saltele pe jos. Asta doar asa ...
Craciunul il facem in familie, cu bunicii (parintii mei) ... care presupun ca au cumparat tot München-ul in asteptarea noastra ;)
Iar Revelionul o sa fie romanesc. Ne-am strans mai multi prieteni (am inteles ca suntem 14), ceva organizat la Dachau, cu muzica ro., sarmale si co.. Eu ma bucur ca o sa fim multi ... si sotul de abia asteapta sa o invarte pe o prietena la o sarba :D
Stiu ca este greu, dar fain de voi ca aveti zapada. Asa da iarna!
Sanatate plantatie!
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni
*** Craciun 2009 de vis ptr. copiii din Valea Argovei ***
addinel spune:
hello. tzop motz mai apar si eu... uneori ma simt ca musca-n lapte. apar de niciunde in peisaj. dar zau ca imi sunteti tare dragi, doar din lipsa de timp vin atat de rar pe plantatie.
multumesc mult tuturor celor care mi-ati urat de ziua mea. madaiulia, liviana, didi, arcadia... sper ca nu am uitat pe nimeni. sa dea D-zeu sa fim sanatoase toate si sa ne bucuram de pitici.
madaiulia- felicitari pentru rezidentiat!
didi
sa ne povestesti cum a fost cu educatoarea. si sa scrii, ca asa vin si eu mai des pe plantatie- sa te citesc.
liviana ce frumos ai aranjat prin casa. si ce frumos ai vorbit despre magia Craciunului. vezi? de-aia te iubesc eu pe tine. am vazut pozele cu piticii la serbare- simpatici foc si... mari! bogdanel cred ca e cu vreun cap ami inalt decat mariucul meu.
despre noi nici nu stiu ce sa spun mai repede. am inceput, pe 2 noiembrie, gradinita. prima saptamana a fost sfasietoare pentru mine. mariuca plangea dimineata si asta m-a terminat. desi peste zi o vedeam pe camere vesela si implicata, faptul ca o lasam plangand... cine a trecut prin asta stie. cel mai frica mi-era ca fetita mea vesnic vesela sa nu ramana fara zambet pe buze, sa nu aiba ochii tristi, sa nu capete o mimica de copil suparat. ei, din a doua saptamana, brusc, totul a devenit roz. fata mea cu zambetul pe buze- "mami, vii sa ma iei, da?"; "da, mami, cum sa nu vin?"; "bine, hai pa!" si de-atunci numai asa o tine. si e la fel de zbanghie si de vesela. nu a mai varsat nici o lacrima. singura conditie e ca EU sa ma duc sa o iau, nu tati, nu tusi. asa ca sunt la program de lauza, ajung tarziu si plec devreme de la birou. dar e tare bine asa, nu ma plang. sunt fericita ca desi a trecut o luna si jumatate de gradi nu a facut inca nici o viroza, nici o raceala, nimic- nimic. acum parca incep sa sper ca vom sari de tot etapa asta. si de-abia acum am incredere in siropelele de i le-am tot dat de-a lungul timpului. sambata avem serbarea de Mos Craciun- mariuca va fi pitic. de-abia astept. o sa revin cu poze.
pupici
lbelciug spune:
Irinusha, eu apreciez la cresa si gradi ca se fac mereu imbunatatiri. Cand era M la cresa, aveau un covor urat si uzat, la fel perdelele. Acum sunt schimbate, au termopane si calorifere noi, la fel o parte din mobilier e schimbat. Conteaza mult la confortul copiilor si al doamnelor. Petrecere frumoasa de Craciun si rev, se anunta distractie si rasfat pe cinste! Hehe, sa ne arati poza cu voi la sarba.![]()
Addinel, lasa musca, ca n-ai nici o treaba cu ea. Stii ca iti primim cu mult drag mesajele si ne bucuram cand ne scrii despre Maria.
Grozav ca fata s-a acomodat atat de bine la gradi, dupa numai o sapt, as zice ca e parfum. Sa dea Domnu' sa va tina sanatosi pe toti, sa treceti cu bine peste viroze. Cum ai reusit sa obtii programul redus la munca? Sa pui te rog poze, nu ti-am mai vazut mandruta din vara.
Didi, succes azi la gradi, sa ne spui cum a fost discutia.
Alma, ce mai ziceti voi, cum sunteti?
Ioana13 spune:
Liv, ce frumos ai impodobit casuta!! Baietii te-au ajutat?
Arata tare bine cresa. E de stat? La noi sint camerele micute, nu arata atit de noi, dar are avantajul ca e aproape de casa si are si curte marisoara.
Si Patrick a avut azi serbare, dar parintii nu au avut acces pe motiv de gripa porcina
Ne vor da CD.
Azi ne-am sanuit! Si acum seara, a adormit in 10 minute!
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
bettyR spune:
Ioana, ce faceti sambata? As putea sa ne intalnim ca sta mama cu Alexandra, altfel imi este destul de greu.
M-a prins si pe mine magia Craciunului, dar eu am facut curat, adica am mutat cutiile dintr-un colt in altul sa eliberez un loc pentru brad si l-am montat (anul asta ne-am luat unul artificial). Maine il imbodobeste mama cu Andreea.
Ma 'striga' Alexandra.