***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(111)***
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
arcadia spune:
vas, am uitat sa iti multumesc ca ai zis ca arat bine felicitari pentru depasirea pragului de 10 kg!
didi, ma bucur ca aschiuta e bine si ca ati petrecut timp impreuna
si eu sper sa vina mosu cu elteka, ce dragut ai zis
lilly_love, eu iaurt iau tnuva, muller, si uneori unul bio andechser, care e super bun la gust dar si scump, iar unt napolact.
liv, fabricuta aia nu desface si in buc? Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007) si
Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lbelciug spune:
CarlaV, da, asa e, m-am ferit sa spun cuvantul plastic, dar este identic cu cel folosit de varul meu in ceea ce priveste margarina.
Mi-a zis si o mica poveste: cica a fost inventata de nemti pe vremea razboiului cand untul devenise rar iar soldatii trebuiau totusi hraniti. Un istet a inventat margarina, insa dupa razboi s-a oprit productia ei. La ceva vreme dupa alt istet a gasit reteta si a bagat-o in productie.
Eu consumam rar, in post si numai marca Unirea, insa voi renunta la ea. Pot sa te intreb ce meserie ai la baza, pari cunoscatoare a domeniului.
Arcadia, din pacate nu. Pt mine Tnuva=Danone.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioana13/Ioana13.jpg)
Ioana13 spune:
Liv, eu nu mai maninc margarina de vreo 12 ani, oricum nu mincam f multa, dar cind ne-a facut, pe atunci, viitoarea soacra niste sanwiciuri cu un deget de margarina(o fi vrut sa ma impresioneze
... brrr, nu am mai putut-o vedea! MArgarina, nu soacra
Nici la prajituri nu folosesc, in loc pun untura sau ulei sau unt sau smintina... ce am.
Eu folosesc unt napolact si iaurturi la fel.
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
CarlaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug CarlaV, da, asa e, m-am ferit sa spun cuvantul plastic, dar este identic cu cel folosit de varul meu in ceea ce priveste margarina. Mi-a zis si o mica poveste: cica a fost inventata de nemti pe vremea razboiului cand untul devenise rar iar soldatii trebuiau totusi hraniti. Un istet a inventat margarina, insa dupa razboi s-a oprit productia ei. La ceva vreme dupa alt istet a gasit reteta si a bagat-o in productie. ![]() Eu consumam rar, in post si numai marca Unirea, insa voi renunta la ea. Pot sa te intreb ce meserie ai la baza, pari cunoscatoare a domeniului. Arcadia, din pacate nu. Pt mine Tnuva=Danone. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Eh, eu nu sunt atat de diplomata ca tine, ca Didi sau ca Ella, asa ca am folosit cuvantul. Sper ca odata cu varsta sa vina si toleranta, inca o mai astept
![](icon_smile.gif)
La baza sunt analist economic
![](icon_smile_big.gif)
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
DidiAlex spune:
Carla, in ce promotie ai fost la CSIE? io am fost intre 95 si 2000 acolo.
Liv, margarina a fost descoperita in 1813 de catre un francez si denumita margarin dupa denumirea greceasca pt perle..uite aici si tooata istoria ulterioara.
vazusem mai demult o emisiune la tv despre istoria margarinei si retinusem ca ea a fost descoperita de un american si denumita dupa numele sotziei sale, Margot..se pare ca ori nu am retinut..ori incurc itele
Sunt intr-o dilema. De vreo cateva saptamani educatoarele de la R de la gradi, unele nu toate, de asta sunt si contrariata, imi zic ca R e un copil problema. Ideea ca el e destul de ascultator, mai repet cateodata de vreo 2,3 ori pan ma aude..dar asta numai cu mine..
Nu am timp sa detaliez acu, e cam pedepsit, pe nedrept mi se pare mie, aud toata problema cam tarziu..sau franturi pt ca el povesteste dar nu pot pune baza 100% pe ce spune el..
Maine are o excursie (sunt niste exursii pt copii prescolari si cam 1 pe luna. )si maine vor merge in kino, dar el nu va merge pt ca ultima data a fost pedepsit pedepsit. Mi se pare cam aspra pedeapsa dar cam vorbesc singura la gradinitza, pt ca nu i se va ridica.
stai sa intelegeti sa imi da-ti un sfat viabil. In oct a avut o excursie la o expozitie marina. io am intrebat edu, pe una ca-s 2, care se ocupa de copii prescolari si mi-a spus ca a fost okei si am avut si intalnirea(elterngespräch) cu edu lui, alta decat cele de sus si nu a ridicat vreo problema. Abia in 25 nov cand a avut alta excursie la SAP arena, la un meci de hochei dimineatza a aflat colegu ca R ar fi pedepsit si nu ar merge. Ei asta nu s-a intamplat, a mers ca le-a spus ca e nedrept ca nu am fost informati pan acu si nu poti asa tam nesam sa nu il ei. Apoi a mai fost o excursie pe 7 dec la o scoala pt a invata semnele de circulatie..si aici iar cica nu a asculta. Dar cand fac copii 1 ora cu tramvaiul e imposibil sa stai locului. Maine vroiam io sa merg cu el, maine, dar nu vor chip sa il ia. Dar cu toate astea am fost informata (primesc un biletel cu toate datele pt urmatoarea excursie: ora la care tre sa fie in gradinitza, pachetzel etc..ora la care va fi din nou in gradinitza) si daca nu intrebam credeam ca el va merge bine mersi.
Intrebarea mea: sa il duc maine la gradinitza sau nu?
Nu stiu ce sa fac, sa il las sa stie ca e pedepsit, chiar asa pt un copil de 5 ani sau nu, adika el oricum stie, dar maine cand vor reveni ceilalti din kino, nu as vrea sa fiu in pielea lui.
Maine cam toti din gradinitza au excursii, David va merge la teatru de papusi, de ex.
Io il consider distrat, nu neascultator. Am mai vb cu o tipa care e in anul de recunoastere, a fost la fel de surprinsa..
arcadia spune:
Didi, si mie mie se pare cam aspra pedeapsa. Eu zic sa nu il duci maine la gradi, ci sa faceti voi ceva impreuna Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007) si
Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
CarlaV spune:
Didi, am fost acolo intre 1994 si 1999, cu mme Mihaly, cu Scarlat si Nora Chirita, cu Rosca... ce vremuri .
Si mie mi se pare exagerata pedeapsa, mi se pare buna solutia Arcadiei.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_74/ella_74.jpg)
ella_74 spune:
Didi,
dar R ce-si doreste? il afecteaza ca nu merge in excursie? adica eu as incerca sa aflu cat inseamna pentru el excursia asta.
Oricum ar fi pentru el , eu cred ca pedeapsa e prea aspra, iar la varsta asta finalitatea nu se justifica, adica mai tare cred ca demoralizeaza un copil decat sa-l faca sa nu mai greseasca.
Pedeapsa are rolul ei dar daca e disproportionat de aspra raportat la gravitatea faptei, cred ca face exact contrariul.
Nu stiu cum va fi la aproape 5 ani, nici eu nu stiu cata rabdare o sa am, dar acum sunt tentata sa spun ca voi fi foarte indulgenta; cred ca e pur si simplu o etapa si ca in timp vor deveni si ascultatori fara insa ca noi sa renuntam sa-i calauzim.
Zilele astea e sora mea din Italia in vizita la mine; a venit cu baiatul cel mic care acum are 11 ani; un impielitat cand era mic, se arunca dupa dulap in pat, sa-si rupa gatul, neastamparat, neascultator, distrat, neatent, tot ce vrei; chiar imi spuneam in gand ca eu n-as vrea copil din soiul asta; asta era ani in urma; acum, am fost placut surprinsa sa vad ce frumos se poarta, e atat de cuminte, parca e alt copil.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alynta27/alynta27.jpg)
alynta27 spune:
Salutare!
Didialex......... scrisesi si eu ceva retete!Arici am mancat si imi plac,dar reteta nu stiam!
Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
lbelciug spune:
Didi, esti prompta ca un inginer. Merci de link, nu era nici varul departe cu povestea margarinei, wikipedia zice ca Napoleon a oferit un premiu celui care gaseste un substitut la unt.
Cu problema de la gradi, eu as cere mai multe detalii la educatoare. Cum adica nu asculta, ceilalti copiii cum se comporta? Banuiesc ca R intelege germana bine si ca nu e chestia de limba. Si eu zic sa-l intrebi pe R cum percepe el gradinita si ce ar vrea sa faca in situatia actuala. Mi se pare aiurea si inconsistenta de opinie, o parte zice ca-i pedepsit, iar alta parte iti comunica ce sa aduci pt excursii... Ce e kino?
Multumim pt retete, eu raman fan al prajiturilor cu mere, nuca si scortisoara, a facut maica-mea una tip budinca in vas de yena, o nebunie nu alta.
Simt cum Craciunul bate la usa , noi deja am impodobit casa si am pus luminte la geamuri, e atat de frumos, mai ales ca acum vine si zapada!
Abia astept sa ne dam cu sania!
CarlaV, as vreau sa fiu la fel de diplomata si in real life.... :) si taurii numai diplomati nu sunt. Hehe, bravo tie ca te pricepi la atatea. In IT pe ce felie esti? Programare sau altceva?
Fetele, da-ti niste sugestii va rog. Vreau sa fug cu sotul cateva zile la munte, dar nu pe V Prahovei si nici f departe de Buc. Ce-mi recomandati?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)