***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(111)***
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Fetelooooooor!Pai acum inaite sa vina mosul?O sa va taie de pe lista lui de cadouri
Mai bine spuneti ce pregateste mosul pentru capsunei sa vad daca mai pot cumpara ceva ce am omis
Stefan mi-a promis ca ma ajuta sa fac prejiturile pentru mos CRACIN si deja am ales "aricii",de la Didi ,sa-i lasam langa brad cand vine sa aduca cadourileStul a propus sa lasam o prajiturica muscata sa vada ca a mancat mosul din ea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
DidiAlex spune:
Salutare,
da, io sper sa vina Mosu` pe plantatie Cu Elteka , sa ne scrie cum se simte, ce o sa primeasca Elias de Pasti..
Ella, sunt curioasa cum o sa actionati voi cu limba straina la bob.
si in legatura cu fursecurile is bune de zaci langa ele, io parca-s drogata zilnic fac macar 1,2 portii:) preferatele baietilor mei sunt nr2, io le prefer aricii, nr 1, pretenii amandoua.
Arcadia, David e okei cu piciorul. el saracutzul a urlat vreo 2 zile pt ca cei din spital i-au pus o sina de gips direct pe piele si el a fortat piciorul si singurul efect a fost ca si-a ranit calcaiul. Inca nu i-a trecut rana, dar a mers o perioada in 4 labe si din a 5-a zi direct a alergat.
Chichi, unde esti?
Edit: cred ca am mai scris la cineva..dar nu imi aduc aminte la cine..sau oi fi scris aici pe forum.
David trebuia sa stea 2-max 3 sapt acasa. Dar cum eram amandoi imobilizati in casa ne-am gandit sa folosim perioada la maxim, asa ca a ramas toata perioada. asa ca ne-am dedicat unuii celuilalt. Si efectul a fost minunat. Acu o sa ziceti ca-s sora lu doxinu, ea vb asa ca de poveste, dar Aschiutza parca e mai putin nervos si sper io ca in curand sa ne intelegem, ca ne face parul permanent la toti cu trantirile lui pe jos si alea alea..
Asadar, toate lucrurile se intampla cu un scop in viata..
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
Didisor, cum sa nu stiu cine-i Banica Jr. (chiar imi place de el ca mascul, e tipul de barbat care ma atragea inainte sa-mi cunosc "adevarata jumatate" ;)) ... si na, ca am vazut si Liceenii (am scris bine?) ... ce stii tu!
Si o mare imbratisare de la mine ca sa nu fii suparata!
Sa stii ca mi-ai facut si mai mult dor de Plätzchenduft :) ... de abia astept sa ajung la mama, poate mai avem si noi parte. Si de abia astept la un Glühwein la Christkindmarkt. Voi ati fost?
Ai mei mi-au spus ca cel din Nürnberg e iar o frumusete ... si m-am gandit cu nostalgie la intalnirea cu Lau ... :)
Ref. la diminutive .... eu am ales expre numele la copii sa le pot prescurta, ca Cristian in Cris (Crisulet, Crisulica, Crisu) ... ca tot am fost eu frustrata ca al meu nu merge prescurtat si toti prietenii (din copilarie) aveau tot felul de prescurtari nostime. La fi-mea mia placut mult Amélie, dar nu si faptul ca nu stiam vreo prescurtare ... pana cand, pus Cris sa-i spuna numele, a iesit Melie, ca era pe timpul cand vorbea pocit rau. Mi-a mers la suflet ... na fiecare cu frustarile lui :) ... ah, si de fapt mi-a trecut, ptr. ca chiar fina mea imi spune Ali (din dragoste presupun ;)) si nu pot sa sufar ... ma simt ca Ali Baba si cei 3 hoti :) M-oi fi maturizat si eu ...
Doxinu, fi-mea a facut o pasiune ptr. cacao ... se uita la mine cu ochi de catel, inclina putin capul si spune "un caaacaaauuuu!" :) ... nu prea rezist. Asa ca-i fac eu cacauta si bea fata mea freo juma de litru de lapte pe chestia asta ... ca altfel n-a mai baut lapte de la 1 an si ceva. Cu pai si intr-o clipa :)... si sunt bucuroasa ... insa nu-i dau inainte de masa, ca stiu sigur ca nu mi-ar mai manca.
Cand sunt in deplasare ii dau si la tetrapak mic ... stiu ca are tot felul de chestii in el, dar asa, din an in paste merge.
Si sa stii ca am vazut multe prafuri din astea cu tot felul de gusturi ... acum nu stiu cat de sanatoase sunt, dar daca are si copilul o pasiune ... ce sa-i faci!?
Ella, unde naiba (bag eu de seama ca si la magazinele care ar trebui sa se respecte de altfel) nu intra numai ce-i mai ieftin ... si cu posibilitatea de al vinde f. scump. Cum s-a etablat si principiul: producem in China pe nimic (calitatea nu conteaza) si vindem in Europa pe mult. Mie una mi s-a acrit! Am zis, hai sa nu mai cumparam chinezisme ... si am selectat: magazine, preturi ... pana am inteles ca nu prea ai cum. Ca pana si marci renumite tot acolo produc. In fine ...
Si nu stiu raspuns la intrebarea cu dinozaurii. I-am cumparat multe carti, dinos din plastic, cum aveti voi ... si cand am zis "gata, i-a trecut" a scos iar o carte si din nou suntem nevoiti sa citim nume si tot felul de alte informatii. Deci noi suntem inca in asteptare :D ... tu poate ai mai repede noroc. Mie imi mai este frica sa nu o apuce si pe Melie ....
Kay, stiu din propria experienta ca-ti place sa sari la om ... dar eu zic sa stai linistita. Ai primit de la fete numai ganduri bune, eu zic ca ar trebui sa fi recunoscatoare. Mai ales ref. la Didi, ca stie ea ce zice ... plus de faptul ca de fiecare data cand am mai bagat si eu aici un ochi te ajuta cu ceva.
Si fii sigura ca nu va trimitem ganduri bune ptr. tine anume ... ci ptr. faptul ca toate fetele (eu asa am un feeling) o au draga pe Sosonica. Mie una mi se pare super ca dupa cate a indurat sa mai fie asa vesela si plina de viata!
Asta trebuie sa faci in continuare: invat-o ca este ceva special! Asa nu va avea nici o problema cu cicatrice si aparate auditive ... Se spune ca nu poti schimba o lume, dar poti incerca totusi schimband lumea ta.
Gata, ca m-am intins ca o placinta si am intalniri la 9.30 :) ...
Sanatate plantatie!
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni
*** Craciun 2009 de vis ptr. copiii din Valea Argovei ***
doxinu spune:
Pun AICI 3 poze facute acum de dimineata.Dezastrul a fost facut in 10 minute,casa fiind "luna" cand a inceput sa lucreze
lbelciug spune:
Irinusha, good point! Multumim!
Ella, cum mai e Bob? Mi-a parut tare rau sa aud ca ati inceput iar tratament... Apreciez modul cum punctezi anumite lucruri care cred ca mai trebuie spuse din cand in cand.
Fetele, am vb in w-e cu cineva care lucreaza in productie la o fabrica de lactate. Am fost avertizata sa fiu atenta la ce iaurturi cumpar, in speta sa nu consumam de la Danone caci au doar 20% lapte, iar asa zisele fructe sunt de fapt indulcitori nenaturali. La fel margarina orice brand, e un produs care are in componenta elemente sintetice.
Doxinu, eu ma bazez pe GUST si obisnuiesc sa compar cu gusturile produselor din copilarie. Unele produse au gust de artificial, de lapte praf sau de gelatina (vezi iaurturile). In ultima vreme m-am profilat pe lapte batut caci mi se pare mai autentic.
Din pacate multe din alimentele fake sunt produse omologate si permise pe piata din ro... ne mai intrebam de ce ni se imbolnavesc copiii sau de ce facem cancer.
Didi, nu care cumva sa ne parasesti pt ca NOI suntem pe DC! Cand iti eliberezi piciorul?
Un comment general: anumite experiente ne sunt date in viata pt ca noi sa reflectam la ele si sa invatam niste lectii cu scopul de a evolua. Daca nu o facem, experienta se repeta, devine ciclica pana ne desteptam.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/vas/vas.jpg)
vas spune:
ceau.
Didi,sa stii ca a fost tare bun tortul Mie imi iese destul de rar ceva asa sofisticat. Acum o sa incerc sa fac aricii sa vedem ce mesterim. Nu te mai supara pe nimeni, eu m-am obisnuit sa las pe fiecare sa inteleaga cum crede de cuviinta. Fiecare percepem altfel anumite vorbe.
Ella, eu inteleg perfect felul in care te-ai exprimat.Nu stiu sa explic dar inteleg.
Betty, chiar daca situatia ta e destul de grea pe mine ma faci sa zambesc. Eliza mea are o singura chestie care ma distreaza. Are un Mos craciun cam de vreo 30 cm cu care povesteste si cand plecam afara ii spune ceau,...pa pa, vin inapoi....bine??? sa stai cuminte. Dar ii zambeste intr-un fel aparte, parca i-ar raspunde.
Cu mancarea si eu de obicei ii spun ce urmeaza sa mancam si de ceva timp e tare incantata de mancare. Apropo avem peste 10 kg de mult. Am uitat sa ma laud.
Ahhhh , si i-au iesit si ulimele maselute ca tot imi faceam griji. Nu a dat nici un semn de durere. E tare fericita si arata la toata lumea.
Oana, am ras de faza cu bradul facut prea devreme. Nu cred ca o sa traga de el.
Ioana, eu i-am luat niste jucarii pe care si le dorea, si pe langa astea am luat niste ornamente de pus pe canturi de la Quelle pe care o sa le pun doar in noaptea aia si o sa-i zic ca le-a lasat mosul.
In legatura cu Adventul, da,....tine patru saptamani. Stiti ca sunt ornamentele alea de pus pe masa cu patru lumanari. In fiecare saptamana se aprinde cate una, iar cand ultima e aprinsa inseamna ca s-a nascut Iisus. Iar in cele patru saptamani casa trebuie impodobita. Am inceput si eu prin casa sa tot lipesc...am luat niste fulgi de zapada cu sclipici iar dupa ce am dat indicatii sotului pe unde sa-i monteze saracu lucea mai ceva ca femeile alea care ies de la coafor pline de sclipici. Ma distra de minune ca nici nu se mai ducea de pe fata lui
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Doxinu, eu ma bazez pe GUST si obisnuiesc sa compar cu gusturile produselor din copilarie. Unele produse au gust de artificial, de lapte praf sau de gelatina (vezi iaurturile). In ultima vreme m-am profilat pe lapte batut caci mi se pare mai autentic. Din pacate multe din alimentele fake sunt produse omologate si permise pe piata din ro... ne mai intrebam de ce ni se imbolnavesc copiii sau de ce facem cancer. ![]() Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Am "gugalit" toate "substantele" scrise pe cutie si cel mai "natural"
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Si io tot pe gust ma bazez.............dar in zilele noastre natural este doar ce gasim la sate si in acest caz la cei care nu comercializeaza ci au pentru consum propriu
![](icon_smile.gif)
lilly love spune:
salutari!
Liviana, dar despre niste variante de lactate mai curate ti-a povestit respectivul [ca asa oricum sunt toate chimicalizate, dar care cum mai mult sau mai putin]? sau voi, ce fel de marci preferati? [eu prefer tnuva pt iaurt si prodlacta pt unt]
Ella, daca Elteka a disparut de pe forum, atunci chiar imi pare rau; era o prezenta cu totul speciala, o femeie desteapta, amuzanta, sensibila.
Oare Pepsi de ce a luat aceeasi hotarare? imi spune cineva?
Didi,!
va pup
lbelciug spune:
Doxinu, din pacate nu sunt scrise pe ambalaj chiar toate substantele componente. Sunt mai de incredere micii producatori decat cei mari, deoarece la nivel industrial se pot face mai multe falsuri prin inlocuiri cu chestii artificiale.
Cica si la carmangeriile mari in loc de afumare traditionala, produsele sunt "suflate" cu "ceva" care dau doar gust si aspect de afumat. In mod normal prin afumare produsul pierde in greutate si desigur asta nu e un avantaj pt producator. In plus se mai folosesc masini speciale pt injectat apa, sare si altele. Ca experiment simplu daca lasati un salam/sunca la temp din casa cca 1 ora veti observa ca e mai sarat decat cand e scos din frigider si asta pt ca se topeste sarea.
LillyLove, respectivul e var cu mine si lucreaza in Braila la o micro-fabricuta de lactate. M-a invitat sa gust din iaurtul facut cu mana lui (avea si un pic zer in cutie ceea ce inseamna ca nu au pus deloc gelatina) si mi-am dat seama de diferenta la gust. Am cumparat de la ei cate putin din fiecare produs si ne-am hotarat sa revenim la ei cand mai mergem la parinti. Au si preturi de producator, asa ca si asta e un avantaj. Cand suntem in Bucuresti, alegem produse de la Brenac, Napolact, Campina; in general mergem pe cele romanesti. sper sa nu se interpreteze ca fac reclama. Pepsica stiu ca nu mai scrie din lipsa de timp sau mai zis pt ca a ales sa-si dedice timpul liber altor activitati.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
CarlaV spune:
Ella, Didi,
Liviana, margarina are foarte multe substante chimice in ea, in esenta are compozitia chimica similara cu plasticul. Margarina distruge sistemul imunitar, pentru ca substantele din ea "invelesc" celulele cu un strat aproape impermeabil, care face dificil schimbul de nutrienti la nivel celular. Sper ca nu am fost foarte ambigua. Acelasi lucru se intampla si cu uleiurile rafinate.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"