Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(20)
Raspunsuri - Pagina 9
cristina_stefania spune:
Buna burtici,
Sunt posesoare de bebelus nascut in mai 2009. Anul trecut, pe vremea asta treceam prin aceleasi emotii ca si voi.
Nici nu stiu cand au trecut lunile de gravidenie, acest forum m-a ajutat mult chiar daca nu am activat.
Va urez sanatate voua si pruncilor din burtici. Si bucurati-va de aceasta perioada minunata.
r_ocsy spune:
Buna. Sunt noua pe forum si inca nu ii stiu toate "secretele". Sunt o viitoare mamica de mai 2010, as vrea sa ma inscriu si eu pe lista mamicilor de mai 2010 si nu stiu cum. Poate ma ajutati voi. UM : 19 august 2009 si DPM 26 mai 2010. Multumesc
Alinutzaa spune:
Ha, de astazi am intrat si noi oficial in trimestrul II. Doamne ajuta!!!
Apropo de vizite si ajutoare dupa nastere. La mine a venit mama chiar din ziua in care am venit de la materninate. Dar jur ca mai mult m-a incurcat si mai mult m-a enervat si stresat. Recunosc ca am rasuflat usurata cand a plecat, adica o saptamana mai tarziu. De data asta....sa nu prind picior de mama sau de soacra la mine in casa ca sa, chipurile, ma ajute. Doar eu, sotul si cei doi pitici. Ne-om descurca noi cumva la inceput pana ne obisnuim in noua formula si pana ne intram in ritm. Sa vina sa ne vada, sa ne viziteze, sa ne pupe, dar atat.
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 14+
Handmade by Alina
Alinutzaa spune:
In alta ordine de idei, noroc ca doarme piciul ca altfel eram de mult la magazinul din colt sa ma aprovizionez cu niste Milka. Din aia cu crema de capsuni.
Handmade by Alina
mommy_to_be spune:
Vai Alina... eu nu sunt fan ciocolata, insa mi-ai facut o pofta cu Milka de capsuni... Doamne...
Mira fericita 14+cu Maya Alexandra
minunea mea
Alinutzaa spune:
Oops, Mira, imi pare rau Hai ca fac cinste cu o Milka cu capsuni cu prima ocazie cand ne vedem
Handmade by Alina
murica spune:
Salut fetele
Ati atins astazi un subiect pe care tare eram nerabdatoare sa il dezbatem: nasterea.
Inainte de asta, un sfat pt. fetele cu dureri de cap: nu asteptati prea mult si luati un no-spa, stati in pat la intuneric, iar apoi, dupa vreo ora luati si paracetamol. No-spa va ajuta sa scada tensiunea intracraniana care e foarte periculoasa pt mama si pt. fat si duce la contractii. Am patit-o acum cateva saptamani.
Nasterea: eu consider ca, pt. mine, e cea mai groaznica durere din lumea aceasta. Eu nu suport durerile, ma pun la pat, mi-e frica de mor de injectii, perfuzii, analize de sange si bisturie. Mi se ridica parul in cap de fiecare data cand ma gandesc la nastere. Toata viata am spus ca voi naste cu cezariana, dar aici se face doar in cazuri urgente, in rest se naste cu peridurala. Este cea mai sigura anestezie demonstrata care poate ajuta mama la nastere si care nu afecteaza pruncul (am vazut un reportaj al unui medic). Eu nici in ruptul capului nu sunt de acord cu nasterea naturala, pe viu, precum femeile din toate timpurile, strabunicile si bunicile noastre, care traumatizeaza mama si copilul. Nu degeaba am evoluat. Eu apreciez toate descoperirile pentru ca sunt de la Dumnezeu in folosul nostru. El le-a luminat mintea celor care le-au descoperit si inventat.
Deci, cezariana aici presupune anestezie in spate, perfuzie in mana 2 zile, taietura pe burta plus cateva zile de injectii in burta contra edemelor. M-am ingrozit de atatea intepaturi. Nasterea naturala presupune peridurala, perfuzie doar pana dupa nastere, in caz de necesitate, taietura de rigoare ca sa-l ajute pe bebe sa iasa, bineinteles ca nu o simti, si apoi gata, cica. Si inca cateva zile cu paracetamol, dar nu stiu de ce. Asa ca, plina de frica, cred ca ma voi indrepta spre peridurala
Si inca ceva ... eu voi sta cu mama in spital, ca sa ma ajute cu bebelul, sotul meu preferand sa stea doar ziua cu noi, altfel ar fi trebui sa stea si el in spital (ca asa vreau eu, bineinteles). Eu sant o alintata, sa nu radeti de mine, dar mama mea e un inger si nu ar putea sa ma incurce in niciun mod.
Asa e aici, toata familia in vacanta in spital. Va mai povestesc.
Pupici
Murica 17+
arturicii spune:
Vezi, Murica, pana la urma oriunde am fi in lumea asta ne conformam sistemului medical de unde suntem ca doar noi am ales regiunea cu pricina.. Aici o sa imi faca cezariana fara discutie (deja e scris in fisa med) pentru ca am mai avut o cezariana.
E bine ca te lasa cu familia si mai ales ca doresti tu.
Eu una sunt altfel, nu imi place sa ma bulverseze cineva, mai ales in cele momente.
Ioana
~6ani, ~6ani, 17+
Ioana5255 spune:
Eu am nascut cu rahi epidurala. Pe timpul operaiie pana mi-au scos copilul am fost constienta, iar apoi mi-au dat ceva si am dormit. cand m-am trezit eram pregatita sa fiu dusa la salon. Nu am stat nici o secunda la terapie intensiva, am avut mereu un cateter prin care mi se injectau calmante. O zi am avut si sonda. De a doua zi am inceput sa merg iar a treia zi m-au trimis acasa. Eu voiams a nasc cu anstezie totala, dar atat dr cat si anestezistul s-au opus categoric spunandu-mi ca anestezia trece la bebe si poate fi periculoasa. Mi-am vazut copilul din prima clipa, i-am auzit glasciorul inca de cand l-a scos din burtica.
De azi de la pranz tot bag mandarine in mine, cred ca am mancat peste 2 kg. Sunt setata rau. Asa ca nici nu mai stiu ce sa zic cu dulce si acru, ca vad ca sunt dintr-o extrema in alta.
Sabina 18+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Ioana5255 spune:
Cristina bine ai venit. Nastere usoara si la termen.
Sabina 18+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei