Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(20)
Raspunsuri - Pagina 10
murica spune:
La fel ca Sabina, mananc de sparg mandarine si portocale si se pare ca va fi fetita Ciocolata mie nu imi place, daca mananc una in decurs de un an sunt tare, si nici acum nu simt vreo dorinta in acest sens. Asa ca ce vrea Domnul, aia o sa fie. Deocamdata e cuminte.
Seara buna
Pupici
Murica 17+
cristina_stefania spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana5255 Cristina bine ai venit. Nastere usoara si la termen. Sabina 18+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei |
eu deja am nascut.
am bebelus de mai 2009
arturicii spune:
Sabina, cum te mai simti?Tot cu contractii sau te-au mai lasat?
OF, Murica, ce tare sa nu iti doresti dulciuri... Eu ma abtineam cu greu si inainte de sarcina d-apai acum....
Multumim de sfaturile cu durerile de cap, nu stiam varianta asta. O sa o incerc cu prima ocazie.
Cristina, bun venit!! S-auzim numai vesti bune!
Madamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anamariam79
Murica, stiu de Iliev, ca e cel mai cel pt. ecografii, si la el o sa merg la morfologie si ce mai e important. Partea naspa este ca s-a dus mama si a intrebat la cabinet, si i-a spus clar asistenta, ca Dl. doctor nu garanteaza ca se va naste cu el. Nu stiu la cezariana cum e, ca eu asta as vrea, dar nu m-as risca, din moment ce a zis clar si raspicat ca nu garanteaza nasterea cu el (pe motiv ca el este in spital doar 4 ore pe zi, nu mai stiu daca in orice zi). Eu vreu medic cu care sa nasc, prin cezariana de preferat. Of, ce simplu e in Bucuresti cu Medlife. Ana 15+ bebica mea mica si scumpica ticker |
O sa iti trimit si eu PM cu detalii daca te intereseaza. Medicul meu este C. MIhaila, un medic extraordinar, cred ca nu ai nici o problema ca e barbat. Aud ca este "pentru" cezariana, noi inca nu am dicutat aceasta problema. E un tip relaxat si simpatic. Sa imi spui daca te intereseaza!
Mary 13+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
citat din mesajul lui Alinutzaa Ha, de astazi am intrat si noi oficial in trimestrul II. Doamne ajuta!!! Apropo de vizite si ajutoare dupa nastere. La mine a venit mama chiar din ziua in care am venit de la materninate. Dar jur ca mai mult m-a incurcat si mai mult m-a enervat si stresat. Recunosc ca am rasuflat usurata cand a plecat, adica o saptamana mai tarziu. De data asta....sa nu prind picior de mama sau de soacra la mine in casa ca sa, chipurile, ma ajute. Doar eu, sotul si cei doi pitici. Ne-om descurca noi cumva la inceput pana ne obisnuim in noua formula si pana ne intram in ritm. Sa vina sa ne vada, sa ne viziteze, sa ne pupe, dar atat. Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 14+ Handmade by Alina |
Uff, Alinutzaa si eu care credeam ca mamele sunt bune la una-alta... imi faceam planuri la cum sa o cazez pe mama, chiar daca stam ff aproape! Sa ne spui si noua ce si cum nu mergea bine intre voi. Si pentru mine in rest mama e un stres... insa ma gindeam ca stiu ele ce stiu, mai bine ca noi.
Spuneai de miopie, fiind si eu mioapa as vrea sa imi spui daca a crescut in urma nasterii naturale miopia. si multumesc anticipat pentru sfaturi!
Mary 14+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
NicoletaB spune:
Seara buna fetelor!
Bun venit noilor burtici!
Alinutza-terifianta povestea ta, uite o ca mai ai curajul si la a 2-a nastere. Eu una ma linisteam instantaneu.
Eu consider ca optiunea de a naste natural/cezariana apartine mamei, asa cum la orice operatie semnezi ca-ti asumi riscurile asa si aici fiecare isi asuma riscurile pt fiecare varianta. Datoria medicului e de a informa si nu de a impune o modalitate.
Nu vreau sa generez vreo cearta pro/contra nastere naturala/cezariana caci fiecare decide pt el.
Asa cum demult timp copii nu se mai concep exclusiv prin act sexual normal (vaginal) ci au aparut si alte tipuri de conceptie (in laborator sau nu) cu aceeasi deschidere trebuie sa privim si cele 2 modalitati de nastere. Cine stie poate in viitor se va mai gasi si a 3-a modalitate.
Cate o pt fiecare.
9+
Madamar spune:
citat din mesajul lui NicoletaB Seara buna fetelor! Bun venit noilor burtici! [... cu aceeasi deschidere trebuie sa privim si cele 2 modalitati de nastere. Cine stie poate in viitor se va mai gasi si a 3-a modalitate. Cate o pt fiecare. 9+ |
POate or sa nasca tatii in curind, ca o a treia modsalitate! Mi-a placut cum ai formulat!:)
Mary 14+
evolutia lui bebe
OanaMar spune:
Buna seara dragele mele. Sper ca nu m-ati uitat la cat de rar am scris eu pe aici, dar sa stiti ca va citesc aproape zilnic.
Astept cu nerabdare data de 10 dec cand ma voi duce la TT si poate atunci aflu si sexul bb-ui cu toate ca dupa testele babesti, tot baiat ar fi. Nu conteaza asta, imi doresc sa fie un bb intreg, sanatos si sa se nasca la termen.
Am vazut ca ati dezbatut putin si problema nasterii. Eu vreau sa va spun ca am nascut prin cezariana si nu regret nici o clipa. Daca da Dumnezeu sa fie si a doua nastere la fel, sunt fericita. Primele 6 luni eram hotarata sa nasc normal, dar dupa aia m=a luat o mare frica si am si auzit de o gramada de povesti nu f incurajatoare. In fine...nu vreau sa creez discutii aici.
Va rog ca cele care aveti probleme cu constipatia, sa mai vb putin ca daca nu ar fi aceasta problema, as avea cea mai usoara sarcina. Cel putin cat am tras la prima sarcina...ufff...
Va pup cu drag si chiar daca nu scriu f des,, sper sa nu ma uitati si sa ma bagati si pe mine in seama.
Onana spune:
Buna dimineata, dragi burtici
Mommy, nu pot sa-ti spun cum e cu Cezara Bucur, eu am nascut in 2008 cu Ion Ionut la Giulesti si confirm ce spunea Sabina, la Giulesti ff greu se accepta nasterea prin cezariana.
Eu nu am tinut neaparat sa fac cezariana, am avut incredere totala in dr si am mers pe mana lui, insa am nascut natural si fara epidurala un baietoi de 4,400 kg, cu circulara de cordon, care a avut la nastere fractura de clavicula si o usoara hipoxie cerebrala care a necesitat niste ore multe de recuperare.
Acum baietelul meu este un copil perfect sanatos, are doar o mica problema ortopedica ca urmare a spasticitatii cauzate de hipoxia la nastere, insa nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi putut intampla.
Nu l-am acuzat niciodata pe doctor, nu cred ca este vina lui, insa nu pot sa nu ma gandesc ca poate nu ar fi trebuit sa nasc natural un copil atat de mare, care mai avea si circulara, daca n-ar fi fost regula asta sa nu faci cezariana decat in caz de forta majora sau cand problemele medicale sunt ff serioase si o impun.
Ei, dar povestea nasterii mele nu se rezuma doar la ce am scris mai sus, a fost o zi de care imi aduc aminte cu mare placere si emotie, marea intalnire merita orice efort! O sa va povestesc in alt episod.
Va pe toate! Si o zi minunata!
Sorana, mamica de Matei (21.02.2008) si 16+
moni_or spune:
Salut, burtici!
Am absentat in ultima vreme pentru ca am avut o perioada mai grea, Luca si-a reluat trezirile de noapte si sunt terminata de oboseala, plus ca ziua e copil atomic si nu apuc sa respir asa ca am hotarat sa profit de orice clipa de somn cand doarme el, ca sa mai pot face fata la un bebe mic la anul.
Vad ca vorbiti de nasteri. Eu am nascut cu cezariana cu rahi, din motive medicale si a fost super super, prima zi mai nasoala, insa bebe mic iti da forte supraomenesti. Evident n-am putut face tumbe nici dupa, insa sa-mi tin copilul in brate am putut fara probleme. Cred ca depinde si de organismul fiecareia si pana la urma si de noroc. Nu cred ca trebuie judecat nimeni pentru ca alege una sau alta din variante, si nu sunt de acord nici sa-ti impuna medicul cum sa nasti. Sa-ti dea argumente de ce e mai buna pentru tine una sau alta varianta asta da, insa decizia finala cred ca trebuie sa apartina mamei.
CRIS, si pe mine m=a durut capul vreo sapt. de am crezut ca mor, ma certam si cu sotul si cu Luca, n-aveam rabdare de nimic ca nu mai suportam atata durere. Acum de o zi mi-a trecut.
Felicitari IOANA pentru fetita!
ALINA, ce bine ca sunteti bine acum, groaznic de ce nastere ai avut parte...
Bun venit noilor burtici!
Si acum sa va intreb ceva, cred ca sunt putin paranoica:voi ati simtit schimbari bruste in corp cam cand ati trecut in trim.2?Adica mai putina balonare si mers ceva mai rar la wc? Ca mie deja incepe sa mi se faca teama sa nu cumva sa fie ceva cu bebe. Am fost extrem, groaznic de balonata si mi-a trecut brusc, e drept ca asta a fost dupa ce am inceput sa beau Activia zilnic, poate si de aia, pe mine Activia m-a ajutat si in prima sarcina. Si de vreo 2 nopti nu mai merg asa des la wc, ceea ce ar fi minunat daca n-as fi eu asa stresata de schimbarea asta subita. Cred ca o sa ma tot ingrijorez pana pe 10 dec. cand merg la urmatorul control...
Pupici si sa auzim de bine!
Monica, mami de Luca Andrei si 13+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)