Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(20)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Vivela mai ai un pic si o sa treaca si greturile. Hai ca o sa fie bine.

Alina m-a impresionat mult povestea ta, care suna izbitor cu cea pe care am povestit-o eu mai devreme tot la Giulesti.

Mira nu trebuie sa mergi pana la Suceava. Se naste cu 25 milioane coplata prin cezariana si la clinica Eva din Brasov. Problema e alta, ca nu au sectie de neonato, daca Doamne Fereste se naste bebe cu probleme il suie in salvare si il duc la spitalul judetean. Marturisesc,ca si eu am avut un gand sa ma duc sa nasc la BV mai ales ca fratele lui Silviu este super bazat in BV lucrand in sistemul sanitar si implementand programe informatice la spitale si clinici se trage de sireturi cu toti medicii, dar nu am avut curaj cand mi s-a confirmat ca nu au sectie de neonato. Si eu la stat nu nasc nici batuta.

Sabina 18+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mie mi se pare ca modalitatea de nastere nu e o alegere a noastra. adica eu nu pot sa o percep asa, eu zic ca d-aia mergem la doctori, ca sa decida si sa ne informeze cum e mai bine pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri.

doctorii care fac cezariene la cerere nu mi se par tocmai ok, mie mi se pare ca transmit mesajul: fac cum vrei tu, oricum nu-mi pasa de tine. doctorul meu nici nu vrea sa auda de cezariana la cerere (si se pare ca din ce in ce mai multi sunt asa) si m-a convins ca nici de anestezie n-am nevoie .

confirm si eu ca nici nu am simtit epiziotomia, si eu am stat cu frica asta toata sarcina trecuta, numai gandul ca ar putea sa se apropie cu bisturiul de zona aia ma facea sa ma urc pe pereti. dar nu stiu, se anesteziaza atunci cumva (nu cu injectii, ci din cauza presiunilor, habar n-am), se intampla sigur ceva, din moment ce eu am simtit doar ca si cum m-ar fi atins cu un creion rece. exact senzatia asta am avut-o, apoi a urmat o mare relaxare. ma intrebam ce tot face doctorul dupa ce a iesit copilul, el ma cosea de zor si eu nici nu simtisem cum ma taiase. pentru linistea voastra, coaserea se face cu anestezie locala, deci nu e pe viu. iar daca faci epiziotomie, nici macar nu mai e nevoie, ca oricum nu simti nimic.

nu stiu ce sa zic, eu am avut si un doctor care a stiut sa ma incurajeze, sa-mi zica ca are incredere in mine, ca stie ca pot, ca o sa fie bine, ma rog, chestii dinastea simple dar care fac enorm de mult bine la psihic.

ei, da, in momentele mai grele injuram si eu de toti sfintii si de mama care m-a facut femeie sa trebuiasca sa nasc , dar na, trece, in cateva ore - dupa ce vezi mogaldeata - uiti de toate. ba chiar m-am simtit mandra ca nu l-am intoxicat cu anestezic si in loc de lapte praf am putut sa-i dau tzitzi. n-am simtit niciodata ca bravez, n-am simtit ca am facut ceva pentru cineva strain, nu consider ca merit vreo lauda pt asta, ca doar de cand e lumea femeile au nascut asa. deci exclus sa fie o simpla ambitie a mea, ci doar am lasat lucrurile sa curga firesc si natural. ma rog, asa cat se poate in era in care traim.

confirm si eu, de asemenea, ca durerile menstruale sunt ceva de mult uitat, acum trebuie sa tin eu cont cand vine (venea) CM, ca altfel, singurul semn il gasesc pe lenjerie. absolut nicio durere, niciun disconfort. si inainte -vai de mine, eram terminata in ziua aia, cu frisoane, dureri, gemete, lipsa de la scoala/facultate/servici. acum nici nu-mi vine sa cred ca aveam durerile alea.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 11+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Alina... Doamne... tre sa fi fost cumplita experienta asta pentru tine... Ti-a dat Dumnezeu putere sa treci peste toate relele si suferinta. Felicitari pentru curajul de a mai face un copilas!

Sabina, ideea cu Suceava mi-a venit pentru ca ai mei sunt de acolo si mi-ar fi mult mai usor si imediat dupa cezariana, ca as sta putin acasa si m-ar mai ajuta si mama. La Bucuresti nu ar putea sa vina pt cfa nu e spatiu. Eu in Brasov nu am la cine sa ma duc... Numai ca ma intreb daca accepta medicii de la clinicile privata sa nasti cu ei avand in vedere ca nu-ti urmaresc sarcina.... O sa ma interesez.

Mira fericita 14+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Alinutza, , n-am stiut ca ai nascut cu asa peripetii. o sa fie mai usor de data asta .

Ioana, , nici eu n-as naste intr-un spital fara neonato, iar daca as avea gemeni, nici macar nu mi-ar trece prin cap.

noi vorbim de pe margine despre nastere, dar cel mai bine e sa ne sfatuim cu medicul, el stie cel mai bine, are experienta a atatea nasteri, ne cunoaste cel mai bine starea de sanatate si cred ca e cel mai in masura sa dea niste sfaturi avizate. noi - trancanim si o sa tot reluam subiectul asta pana dupa ce o sa nastem si tot n-o sa ne punem de acord .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 11+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Eu iti multumesc mult Alina pentru descrierea naterii, si vreau sa va spun ca nu m-am speriat deloc. Si o inteleg pe Mira, ca exact de asta imi este frica de mor: sa iasa prost, sa fie complicatii, sa aiba bebe probleme. Nu zic ca cezariana e usoara, dar dupa parerea mea este mai predictibila. Am si in familie 2 cazuri asemanatoare cu cel al Alinei, si daca inainte de asta toata lumea sustinea nasterea naturala (ca e mai buna pt. copil si mama) dupa cele 2 experiente nu mai zic la fel, din contra.

Oricum, e alegera fiecareia, si a medicului cu care nasti, si nu as simti niciodata ca daca medicul accepta sa faca cezariana este egal cu "nu-mi pasa de tine". Prefer sa vina la o ora programata, sa se ocupe de mine ora aia cat dureaza, si apoi isi vede linistit de alte paciente, decat sa fuga intre mine si alte paciente, sau sa nu vina, sau mai stiu eu.

In fine... vom vedea la momentul acela. Pe undeva tot trebuie sa iasa bebe, si trebuie sa avem incredere in DD ca totul va fi bine in final: pentru bebei si pentru noi. Ca nu degeaba ni i-a pus in burtica pe astia mici, nu-i asa?

Ana 15+
bebica mea mica si scumpica

ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Alina imi pare foarte rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva. Mi-au dat lacrimile citind povestea. Si ai mare dreptate, nici o nastere nu se compara cu alta, fie ea naturala sau prin cezariana. Eu am nascut prin ceza, desi toata sarcina am citit tot felul de povesti despre nasterea naturala, de care eram ingrozita, dar stiam ca la un moment dat va trebui s-o fac si p-asta. A fost destul de grea recuperarea dupa operatie pt ca m-a durut capul cumplit, nici nu puteam ridica ochii din pamant si aveam stari de lesin. Si asta cred ca din cauza ca am miscat capul dupa operatie. Dar trecem noi si peste asta. Cand am vazut puiul mic n-au mai contat durerile.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Mai vroiam sa zic ceva... Eu merg la dna dr Ivan, la maternitatea din Ploiesti.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Vai, Alina.....
Nu am cuvinte...Bine ca sunteti bine amandoi acum....

Eu am stiut inainte sa raman insarcinata ca o sa caut dr ala care o sa fie o sa nasc eu cu cezariana. Mi-a fost frica de ce ar putea sa i se intample lui bebe daca nu.
S-a intamplat sa fie gemeni si dr a zis din start ca o sa fie cezariana, asa ca am stat linistita toata sarcina.

Cu o luna sa fie DPN, schimbasem deja dr si deci si spitalul, au inchis complet maternitatea Municipalului ptr renovare si dr mi-a zis "stai ca pe oua si daca e ceva ma suni si vin si nasti la Elias". Nu va zic ce cuminte am stat luna aceea. Pe 27 ian am fost la control si m-a programat pt 28 ian dimineata la cezariana. Era prima zi dupa ce s-a redeschis materninatea, era curat insa si f aglomerat. Se opera "pe banda". Am nascut la 11 dimineata si la 17 eram in salon deja, la 20 mi-au adus bebeii. Am avut un salon de 2 paturi si baie, deci a fost ok.
A doua zi dimineata m-am ridicat din pat sa merg la baie si asta a fost. Au inceput plimbarile pe hol si gata. M-au tinut o sapt in spit, asta ca a insistat dr ca sa fie sigur ca suntem ok toti 3.
Acasa am stat doar eu cu sotul (el insa mergand de dim pana noaptea la servici) cu baietii. Nu am primit pe nimeni in casa timp de 1 luna (deh, paranoia mea sa nu aduca cineva vreun virus). Nu am avut nici un extra ajutor. Dupa ce-a trecut luna si au inceput vizitele eram mai obosita decat dupa ce am nascut...
Ideea e ca eu m-am recuperat f repede dupa cezariana. De regula daca imi propun sa nu imi fie greu, destul de des imi si iese...

Edit: am uitat sa va zic ca am nascut cu rahi anestezie la insistentele mele. Am vrut sa vad bebeii imediat si sa stiu ca sunt intregi si ok...In plus stiam ca rahi anestezia nu ajunge repede la bebei pe cand anestezia generala ii putea anestezia si pe ei. S-a crucit anestezista cand m-a auzit ce hotarata sunt dar te pui cu mine...

E clar ca cine vrea si isi doreste sa nasca natural nu o sa ii fie greu.

Ioana
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hahaha, astia cu Milka lor ma saboteaza! E tot Mov si e buna rau! Da' io tot nu imi desfac cutia, na'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Eu eram hotarata sa nasc natural pentru ca e mai bine pentru copil, e mai bine pentru mama etc. Si in continuare cred ca asa este mai bine. Sunt in continuare convinsa ca bebe si corpul nostru stiu foarte bine ce au de facut in momentele alea. Numai ca ati vazut si voi ce-a iesit pana la urma in cazul meu. Sunt foarte multi factori pe care de obicei nu ii luam in calcul pentru ca ...nu prea avem cum: pozitia copilului (al meu era cu capul in jos dar asezat fix cum nu trebuie si s-a mai si intepenit pe drum), cat de mare e copilul, rezistenta la durere a mamei (asta apropo de epidurala), cum reactioneaza corpul nostru (eu de exemplu m-am dilatat foarte greu) si or mai fi dar nu imi trec mie acum prin cap sau nu ii stiu pur si simplu.
Sa va dau un exemplu: cu mine in salon era o fata care a doua zi dupa ce a nascut facea dus (eu abia stateam pe picioare), mergea pe picioarele ei de aproape ca nici nu se vedea ca a facut epiziotomie si care nascuse un baietel de 4 kg. Deci se poate si mai usor.

Medicul care mi-a supravegheat prima sarcina nici nu facea cezariene, doar nasteri naturale. Eu am avut o sarcina fara nici o problema, cu analize si totul ok. Inainte de nastere, la ultimul control bebe era jos jos de tot, doctora radea si imi zicea ca o sa imping de doua ori si o sa iasa bebe. Aveam miopie -4 si eram bucuroasa ca imi daduse ok-ul pentru nasterea naturala si medicul oftalmolog. Nimic nu anunta ce urma sa vina. Si totusi...

Acum am schimbat medicul si sunt la o dna doctor care face si cezariene. Nu stiu inca cum voi naste, depinde de multi factori, dar de data asta nu vreau sa exclud cezariana din calcul.

Mira se spune ca dupa nastere uiti prin ce ai trecut. Poate. Eu nu am uitat nimic... sau poate ca da. Insa un lucru e sigur: merita cu prisosinta. Cand vine piciul la mine, ma apuca cu manutele lui mici si grasute si imi spune "mama biea" (in traducere: mama te iubesc) experienta nasterii nici nu mai conteaza. Si nu numai ca il fac pe al doilea, dar mi l-as dori si pe al treilea.

Dar, cumva, intr-un fel sau altul va trebui sa iasa si bebe asta micu' din burta. Ca doar nu l-oi tine pana il dau la scoala. Important pentru mine este ca la final sa tin in brate un copil sanatos si cat mai netraumatizat. Restul....toate trec.

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 13+

Handmade by Alina

Mergi la inceput