Auto-diversificarea sau BLW

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mqqm , cum nu ai invatat nimic? Ai invatat ca metoda asta nu e inventata acum .
Eumada , n-am copii dara m facut pediatrie multa. Prea multa. Si daca mi-ar fi placut pediatrie si as fi ales asta as fi lucrat in spital si as fi dat sfaturi chiar fara sa am acasa un copil.

"Metoda" asta am vazut-o de destule ori la spital la mamele care nu stiau ce e aia diversificare , venite dintr-un satuc mic ,fara doctor si cu un nivel social mai precar.
Cu alte cuvinte acele mamici practicau auto-diversificarea aceasta fara sa stie.

Mai nou se propune diversificarea abia dupa 1 an si alaptatul pana la 2 ani.

Ce vreau sa spun este ca totul e relativ si fiecare sustine altceva , asa ca atata timp cat o faceti cu grija e ok.

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

mQQm , imi comand si eu cartea!!! da explicatii si ptr cei ce papa formula, nu?

Elle probabil esti ca si mine, mai panicata la primul si acum la al doilea mai relaxata . Cu banana am vazut pe you tube un bebe care avea o chestie de plastic cu un soi de manerut infipta in banana ca sa poate tine bine, arata banana ca si o inghetata pe bat.

Cineva aici, nu mai stiu cine sorry, zicea ca nu poti urma programul de diversificare de la cei care dau pasat. Dar de ce? Ca practic ii dai aceleasi alimente dar nepasate, nu?
Am gasit pe you tube o gramada de bebi care papa singurei bucatele, ce dulci sunt.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Banana si in genral fructele si legumele"alunecoase" se pot "tavali" prin cereale sau praf de cereale pt bb si in felul acesta copilul le poate apuca mai bine.

Aidan mananca singurel in felul acesta fructe si legume, bucatele de branza, carne, paste.

Atentie la boabele de orice fel, mai bine se amana, pt ca prezinta pericol mare de inecare, eu personal nu am dat decat pasat boabe.

Aici diversificarea se incepe cu cereale, nu am dat supa si suc niciodata copilului. Am inceput cu mancare pasata, dar treptat l-am lasat pe el singurel sa apuce cu manuta diverse alimente. Nu s-a inecat niciodata.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai nu incepi din capul locului cu bucatele? Miere m ai derutat. Am sa mi comand cartea.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

nu,nu, eu nu am urmat metoda asta de la inceput. Nu am stiut de ea.
Am adaptat pe parcurs:))

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Am impresia ca e un pic de confuzie. Dintotdeauna se recomanda oferirea unor "bucati" de mancare unui bebe mai marisor, in paralel cu pireuri, va amintiti cu toatele de bebei rontaind mar sau sugand la o coaja de paine. Cu BLW, se ofera doar ce poate bebe infuleca singur, fara a-l ajuta si fara a completa nimic.

Si ca sa iti raspund la unele intrebari si eu, Noce: daca bebe poate servi ciorbica singur, ii dai. Daca ii dai totusi ceva pasat, ii dai si o lingurita sau o painica sa se descurce singur. Suc nu se recomanda deloc. Putina apa doar la masa. Boabe: cand e bebe pregatit sa le ridice cu 2 degete din farfurie, atunci poti sa fii linistita ca nu se va ineca cu ele, nu mai repede. Asadar, ideea de baza e ca daca bebe alege si baga in gurita, bebe se poate descurca cu mancarea.

eumada, intre 6 si 8 luni in autodiversificare e doar joaca si explorare si mama trebuie sa fie relaxata ca nu se consuma mare lucru. Una din regulile de baza e ca bebe nu trebuie sa fie flamand. Nu avem un orar de introdus x, y, z, cand va fi copilul in stare sa manance, va manca, e o alta optica. Laptele e alimentul de baza oricum pana la 1 an si cel mai nutritiv, cum zicea si altcineva. Cat despre salam si altele, wwwweeeeelllll, ar fi bine sa-si revizuiasca si parintii farfuriile si sa pape mai sanatos , pentru ca la BLW bebe sta la masa familiei si mananca mancarea lor, asta e parte din farmecul metodei.

Schemele curente sunt de pe vremea cand se incepea diversificarea la 2, 3, 4 luni. La 6 luni un bebe e mult mai matur.

Corina, principiul se aplica si la bebei alaptati la fel. Pt cine nu are acces la carte, eu conspectez in continuare, ca asa bag la tartacutza mai usor...
La prima masa i se dau 3-4 bucati diferite, de ex morcov, broccoli si o bucatica de carne. Legumele se dau crude care e posibil, usor steamuite cele foarte tari.

Al meu deja sta la masa, in scaunel si se uita. Are jucarii si carticele in fata, nu mancare, dar participa si el la cina, ni se uita in gura, cum ar veni. Asa ca semnalul poate veni oricand, eu sunt atenta. Acu asta e teorie, vedem noi la campul de lupta mai precis. Se pare ca zmeuricile vor aduna experiente printre primele cu blw...

Alina, da, am citit atunci unde ii raspundeai pe tema asta, de fapt atunci am aflat care e numele romanesc.

Xio, bine mama, pricepeam eu unde bati. Acu' ma lasi, pliz? Couldn't care less ce ai invatat tu la pediatrie, copilul meu are pediatru.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Seara buna,dragi mamici!

noce,si eu zic fara sucuri si ciorbici/supici strecurate,aici nu se recomanda asa ceva,practic nu au mare scofala aport nutritiv.
IEu fiica-mii nu i-am dat niciodata pina in 2 ani sucuri,as fi putut sa-i dau dar doar de sete,intre mese dar am eu ce am cu sucurile(is dulci si stiti voi,posibilitatea cariei de biberon,etc)asa ca nu i-am dat.Nu bea nici acum sucuri decit extrem de rar.
Eu i-am dat din start piureuri,la inceput mai fluide si apoi mai grosute,pe la 8 luni i-am pasat doar cu furculita.Paralel ii dadeam si ei o lingurita,farfuria am fixat-o pe masuta ei(bol cu ventuze si cu dispozitiv extern cu apa calda sa stea papa mai mult calda)si o alimentam si eu,ceva mai introducea si ea,mai scapa lingurita,mai baga mina in gurita,desigur ca la final eram amindoua pline de papa .Fiica-mea abia la 8 luni a avut o masa integral solida.
Dupa cum spunea mihuta nu stiu daca se poate sa pape bebe exact ce vrea mama.Eu am introdus legumele rind pe rind,am facut combinatii asa ca dupa un timp stiam exact ce-i place:piureul trebuia sa fie mai portocaliu deci putin mai mult morcov .
Dar ce am facut eu nu e autodiversificare,principiul e altul,a expplicat mQQm.

Corinadana,din anumite motive nici eu nu mai alaptez,asa ca o sa incerc sa fac asta,nu stiu exact daca face vreo diferenta,asa cu aromele,cum explica buburuza.Vom vedea.

eumada,noile teorii sustin ca diversificarea se incepe la 6 luni,egal ca bebe e alaptat sau papa formula dar sigur,fiecare mamica face cum considera.Pe-aici am vorbit cu o gramada de mamici,fac un curs de seara si suntem 17 mamici cu bebei nascuti in vara si nimeni nu a introdus inca altceva.
Acum cu salamul...nah,nici noi nu mincam salam si extrem de rar alte mezeluri si alea alese fara nitriti,mononatriumglutamat,etc,etc asa ca baiatlui meu nu are cum sa i se faca pofta .

Fetele,o sa primesc si eu cartea(defapt cartile) in citeva zile si cind am putin timp,mai pot si eu sa mai traduc cite ceva,evntual vorbesc cu mQQm si putem imparti.

Lasati-o pe Xio,ea oricum se pricepe la toate .Xio draguta,am facut si eu pediatrie un semestru(tu ca generalista ai facut un an sau cel putin asa se facea pe vremea mea ),mi-am dat interesul,am fost mult pe la Bega si in afara de stagii,m-am atasat enorm de niste copilasi insa cind e vorba de copilul propriu si personal,crede-ma,e altceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Seara buna,dragi mamici!

eumada,noile teorii sustin ca diversificarea se incepe la 6 luni,egal ca bebe e alaptat sau papa formula dar sigur,fiecare mamica face cum considera.Pe-aici am vorbit cu o gramada de mamici,fac un curs de seara si suntem 17 mamici cu bebei nascuti in vara si nimeni nu a introdus inca altceva.

Alina,mami de 2 copii minunati

Salutare,

Alina, vad ca si bebe al tau papa formula ca si al meu.
Tu incepi diversificarea la 6 luni?
Am fost la 2 pediatrii care mi-au zis ca la cei care papa formula se incepe la 4 luni. Una dintr eele mi-a zis s adau 5 zile cereale dimin si seara , apoi sa introduc sucul de mere, morcov si portocala si apoi branzica cu fructe.
Cealalata mi-a zis sa incep cu supita de legume.

Nici una nu mi-a zis sa astept pana la 6 luni ceea ce ma face sa cred ca ele nu sunt la curent cu ultimele noutati in domeniu.
Sun f dezamagita si confuza. Eu sunt mai bine documentata in ceea ce priveste diversificarea decat ele.
Maine mergem la cea care ne-a recomandat supita sa discut din nou.
Sa ne tii la curent cum, cand si cu ce vrei sa incepi, pretty pls.
e sunt f interesanta pt ca ti-am ca si al meu mananca formula acum.

Nu stiu ce sa zic de cerealele alea recomandate la inceput si la prima masa si la ultima asa dintr-o data. Nu e cam mult oare asa dintr-o data?
Merci.

Darius Matei 3 luni si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Am uitat sa spun ca ne-a recomandat suc de portocala si banana coapta.
Nu e cam acida portocala, iar banana am citit ca ar trebui introdus dupa 7-8 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mushil

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Seara buna,dragi mamici!

Salutare,

Alina, vad ca si bebe al tau papa formula ca si al meu.
Tu incepi diversificarea la 6 luni?
Am fost la 2 pediatrii care mi-au zis ca la cei care papa formula se incepe la 4 luni. Una dintr eele mi-a zis s adau 5 zile cereale dimin si seara , apoi sa introduc sucul de mere, morcov si portocala si apoi branzica cu fructe.
Cealalata mi-a zis sa incep cu supita de legume.

Nici una nu mi-a zis sa astept pana la 6 luni ceea ce ma face sa cred ca ele nu sunt la curent cu ultimele noutati in domeniu.
Sun f dezamagita si confuza. Eu sunt mai bine documentata in ceea ce priveste diversificarea decat ele.
Maine mergem la cea care ne-a recomandat supita sa discut din nou.
Sa ne tii la curent cum, cand si cu ce vrei sa incepi, pretty pls.
e sunt f interesanta pt ca ti-am ca si al meu mananca formula acum.

Nu stiu ce sa zic de cerealele alea recomandate la inceput si la prima masa si la ultima asa dintr-o data. Nu e cam mult oare asa dintr-o data?
Merci.

Mushil,seara buna!.Nu cumva si baietelul tau e nascut pe 4 august,asa imi amintesc?
Da,eu incep la 6 luni,eventual 2-3 zile mai devreme.Ieri am fost la pediatra si mi-a spus ceea ce eu stiam deja ca nu se mai incepe mai devreme nici la cei cu formula.
Eu nu o sa-i dau supa,nu are mare valoare nutritiva,aici nu se recomanda,nu i-am dat nici fetei mari.I-am dat direct piure de legume(la inceput mai fluid) dar incepi cu legumele pe rind:cam asa intii introduci morcovul,apoi cartoful,apoi faci combinatie din ele,tot asa.Incetisor si gradat,nu ne grabeste nimeni.
Serios,asa mare diversitate de opinii in ceea ce priveste diversificarea ca la pediatrii din Ro,nu am vazut.Incredibil ca mai sunt unii care recomanda sucuri de la 2 luni...in fine,eu zic ca trebuie sa iei ce ti se pare bun din ce zice pediatra si sa-ti faci tu un plan.Oricum,pina la urma planul tau va fi unic pt ca fiecare copil cu gusturile lui si chiar daca tu o sa vrei sa pape una si alta,el tot cu parerile lui .
Eu cu cerealele inca nu am aprofundat problema,la noi le va veni rindul mai tirziu pt ca baiatul meu e greut bine si in plus,pe-aici nu se incepe cu cereale.Insa mi se pare mult cum ti-a zis tie,la 2 mese.
Hai ca tinem legatura,mai avem putin timp sa ne informam.

Mergi la inceput