*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (254)
Raspunsuri - Pagina 20
miri__b spune:
ce sunt aia bakugani??????
Anda cred ca te strezezi prea mult cu Nichita.Eu cred ca din copilarie un copil ramane marcat doar daca nu i se spune/arata ca este iubit.si franturi de intamplari, imagini ce raman, dar nu ii formeaza personalitatea.Bine eu n-am citit multe carti de psihologie.
LA MULTI ANI, OANA SI STEFAN!
Dc ma intreaba la interviu de ce vreau sa-mi schimb locul de munca cum e bine sa raspund?Raspunsul real este"banii".Nu sunt buna deloc la intrebari de genul asta.+" unde va vedeti peste 3 ani?"
Noki_Lara spune:
Corapino, in principiu nu cred ca in Carrefour e vreun tip de jucarie pe care sa NU-l gasesti. Acolo sigur am vazut bakugani.
Miri, sunt niste chestii micute, rotunde, pe care daca le trantesti pe o platforma anume, le ies niste manute-picioare-chestii de robot. Una peste alta, niste jucarii de baietei, pe care prima data le-am vazut la Alex.
PS - rog mamele de baieti sa nu rada de descrierea mea anterioara. Ca imediat va pun sa povestiti de trusourile lui Ariel sau eventual cati cai trag nu-stiu-ce caleasca fermecata a nu-stiu-carei printese....

Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
crissy77 spune:
La multi ani Daria si Stefan!
mandy, candidezi la presedintie
? Bafta in continuare.
Si la noi in oras e inchisa Scoala Speciala, 15 suspecti si 4 confirmati deja.
Sanatate la bolnaviori.
Ma duc ca a inceput Bunghiz-Bunny 
Pe 15 decembrie se inagureaza partia de schi. Sper sa ninga pana atunci. In seara asta au aprins luminile de pe partie
Cristina & Elise-Stefania
maria_alexia spune:
La multi ani sarbatoriltilor ultimelor zile si din partea noastra! 
Noki
, daca-l intrebi pe Cristi, bakuganii "adevarati" sunt niste bile pe care le arunci si cand se desfac iese un monstru gata de lupta!
De fapt intrasem rapid sa ma laud, ca si-asa n-are cine: am inceput munca la sat
. Tinand cont ca Ana imi sarea in brate sa-mi ia foarfeca, Cristi cuterul, tati radea de mine ca nu ma pricep, chiar am nevoie de o crestere a moralului. ![]()
Si tot faza de-a lui tati - si i-am spus ca o sa-l parasc pe forum: cica satul nu e "de Cracun" daca n-are un porc taiat, are Ana unul de jucarie si l-am putea sacrifica pe altarul artei, daca vreau il facem si sa sangereze pe-acolo, si musai si un foc sa-l parleasca! 
M-am apucat de bricolat caci de luni ne vor veni mesterii cu ceva lucrari si oricum n-are sens sa ma aogit cu curatenia. Care poate mai reusesc s-o fac pana de Craciun, sau poate nu ... 
Ina869 spune:
Ioana Lavi , Noki - 
gandesc la fel ca voi, deci nu sint dusa cu pluta ( inca!) adica daca mi-am cumparat un set de oale si cratiti nu-l consider cadou personal, chiar daca eu il folosesc.
| Citat: |
| cumparaturile de haine pt copii sunt o placere mascata pentru mine . pentru Virgil o corvoada, ca trebuie sa-l duc tintit la 1-2 magazine ca apoi se plictiseste, zice ca nu-i place si nu-i trebuie nimic si ia o moaca de obosit si plictisit si-mi taie si mie tot elanul. |
Lavi exact asa si la noi!
Noki
| Citat: |
| Roxi- pisica a fost deja purtata aseara si are maaare succes! Ii place le nebunie si mie la fel. |
ti-ai luat o haina noua cu guler de animal sau despre ce vorbiti?
Miri sugestii:
de ce vrei schimbare: consideri ca ai fii un asset ptr. companie, pregatirea si experienta s-ar plia cerintelor de acolo , ai nevoie de de provocari profesionale.
ce strategie foloseam inainte de interviu: mergeam la fata locului sa vad cladirea, eventual intram si stateam de vorba cu secretata, incercam sa aflu totul desore companie , ma familiarizam cu locul ,este f important ca , in momentul interviului sa te gandesti la ceea ce spui , intr-un cadru cunoscut deja este mai usor, te ajuta sa depasesti emotiile si starile de nervozitate
unde te vezi peste 3 ani: progresand odata cu firma :-)
ma grabesc, avem serbare de sf de scoala rachie o sa fie un inger! ( nu prea i se potriveste rolul, dar cu albul ala pe ea, nici nu o sa se cunoasca diferentza. cornitele se vor ascunde sub aura sclipitoare
Life is not the way it's supposed to be... It's the way it is.
The way we cope with it, is what makes the difference.
anda77 spune:
noki, nu radem ca nu-i de ras.
brico - NU m-am apucat de sat. am doar viziuni si lipsa de timp. parca vad ca-l fac intr-o noapte, ca examenul de procedura penala. ca de-aia nu mai stiu nimic din ea.
am scapat de problema spiderman gratie unicei, inimitabilei, incomensurabilei mitza care m-a salvat, sa traiasca sa infloreasca (P.S. multumiri speciale ioanei pt intentie si efort) si am dat de alta belea, de data asta muuuult mai serioasa:
fuseram la dentestet 4 kids, sa evaluam dantura poetului, in ideea ca daca sunt probleme datorate proastelor gene materne, sa facem ceva sa nu aiba portelan in gura ca ma-sa la 20 de ani. diagnosticul este mai naspa decat m-am asteptat, in sensul ca are o ocluzie adanca mai grava decat ocluzia mea adanca. ocluzia adanca este cand dintii de sus, la inchidere, acopera total dintii de jos si nu se intalnesc pe la jumatate, ca in ocluzia corecta. la mine si la fiu-meu dintii de sus coboara pana in gingia de jos, nu se intalnesc cu dintii de jos mai deloc.
cauze: insuficienta dezvoltare osoasa a mandibulei (maxilarelor) inferioare. (jumatate gluma juma in serios: de-aia e asa dragut ca o fetitza, ca are maxilarul inferior foarte mic si fin)
efecte: dintii de jos sunt incalecati si mici deoarece nu au spatiu de dezvoltare pe un os micut. osul inferior e stramt, scurt, arc mic, ce vreti voi. dintii de sus sunt si aia strambuti ca nu se aranjeaza deloc bine pe cei de jos. de asemenea dintii se cariaza foarte rapid si fte des. la batranete apare paradontoza repede din cauza ca gingiile sunt chinuite de toate aceste asezari si se pierd dintii definitiv si irevocabil.
exemplu grav la nic: la varsta de 4 ani am inteles ca trebuie sa aiba deja spatii intre dinti. de ce? pt ca gura se pregateste de dentitia definitiva, oasele mai cresc si dintisorii mici de lapte trebuie sa se distanteze (asta ne arata ca mandibulele cresc ok ca volum, ca sa zic asa). dintii definitivi sunt mai mari, desigur, si au nevoie de mai mult loc. daca nu au aparut inca spatiile denytare la aceasta varsta, e semn ca va avea dinti definitivi strambi. la nichita nu numai ca nu au aparut, dar sunt INCA INCALECATI!!! nici aia de lapte n-au inca loc....e prea mic maxilarul...
solutii:
solutia asa-si-asa : aparatul dentar clasic, cu brachete pe fiecare dinte, pus in perioada dentitiei mixte, tinut cativa ani. va indrepta dintii, dar vor fi tot mici si maxilarul tot mic. ca doar nu e loc de dinti mai opulenti, dupa cum am explicat. avantaje: confortabil (acum sunt aproape de ne simtit de catre copil, nu ca pe vremuri. acum sunt fte plate. plus ca sunt in mii de culori, ba chiar poa' sa-si schimbe culoarea dimineata cu ce vrea el, azi rosu, maine cu sclipici etc. dezavantaje: nu ne ajuta la osatura.
solutia eficienta: aparatul dentar mobil de la varsta de 4 ani. avantaje: modifica pozitia osului, foratandu-l sa se extinda si sa formeze o mandibula mai mare unde sa aiba loc niste dinti definitivi mari si drepti. dezavantaje: e oribil la purtare! unii copii nu se pot obisnui deloc. costa foarte mult si e posibil sa-l faci degeaba ca odrasla vomita la fiecare aplicare. este vorba de un dispozitiv care se baga in gura in fiecare noapte, timp de cativa ani, care este ca un calus dur, dar care lasa loc pt limba. calusul asta impinge in fiecare noapte maxilarele dinspre interior inspre exterior, in perioada cand oasele fetei sunt mobile (min 3 ani-max 9 ani, p-orma nu se mai poate face nimic pt os).
ce naiba ma fac....inca nu stiu preturile exacte , dar calusul asta e mai scump decat aparatul invizibil (ala pe interiorul dintilor, ultima noutate) care este din aur pur, BTW....daca as stii ca-l poate purta nu conteaza pretul, ma tai la altceva, dar daca nici macar nu-l poate purta. ..
pentru calus e musai sa incepem in 2010....cica cu cat mai repede cu atat mai bine...
Noki_Lara spune:
Anda, naspa vesti. Si la Sarah dintii de sus calca aiurea, in afara celor de jos. Ea are dintii ok, cu spatii intre ei, neincalecati, doar ca nu calca perfect unii pe altii. Ni s-a recomanat aparat de la 4 ani. Evident, nefiind o chestie grava ca la voi, nu m-am stresat pre atare si o sa vad ce o sa fac. Nu am cerut nici detalii cu ce tipuri de aparate exista etc.
In ceea ce va priveste pe voi, intrebarea mea e daca e suficient s apoarte noaptea aparatul? Pentru ca eu am avut copilaria mea aparat dentar, purtat mai ale snoaptea - trebuia si ziua, dar il scoteam
, iar rezultatul este o dentitie extrem de santaoasa, dar cu un colt iesit si alti 2-3 dinti incalecati. Adica efort inutil.
Ina- e vorba de o bluza ce are aplicata din paiete o pisicuta si pe care a primit-o Sarah de la Roxi de ziua ei.
Bineinteles, efectul a fost cel scontat: pasiune arzatoare.
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
lavi02 spune:
Am vazut pozele lui Fee superbi copilasii blondini! 
Si ale CristineiN partial, dar voi cotinua! 
Anda bine ca ai deschis subiectul cu dintii pt ca si la noi isi arata coltii. 
Silvia a avut dentitie de lapte perfecta dar nu s-au distantat dinstisorii si acum dintii noi (deocamdata are doar 2 jos si 1 sus) i-au iesit mai mari si oblici.
Stomatoloaga mea zice ca o sa-i punem aparat cand ii ies mai multi dinti definitivi. De ala de latit maxilarul a zis ceva la un moment dat dar vad ca a abandonat ideea, trebuie sa o mai duc pe Silvia sa i-o arat.
O colega de-a Silviei are ceva aparat stil agrafa care se da jos cand mananci. Sus si jos pe dintii din fata a costat 21 de milioane 
Eu inca nu m-am informat prea mult asupra problemei pt ca am banuit ca trebuie sa astept sa-i mai iasa dinti definitivi.
Maria
beeetoon diferenta de definire a bakuganilor intre Noki si Cristi 
Voi iar asteptati mesteri?! Parca tot cu asta va ocupati de mai bine de un an 
anda77 spune:
lavi, poti sa-i pui chiar de maine aparat silviei. aparatul cu brachete (fixare pe fiecare dinte) se pune la dentitia permanenta. se pare ca este bine sa-i pui ceva din timpul dentitiei MIXTE ca cica face mai bine. "ceva"-ul insemnand aparat mobil. nu e calusul de care vorbesc pt nic, e altceva, uite:
http://www.romedic.ro/cmi-dr-daniela-hurducas/articole/APARATELE_MIOFUNCTIONALE_SI_APLICATIILE_LOR_CLINICE
cristinamh spune:
anda, calus de-ala am purtat eu. dar nu mi l-a pus pana nu mi-am schimbat toti dintii, sa vedem exact ce indreptam si unde tragem de ei.
este oribil, dureros, in fiecare saptamana se mai intorcea cu cheita (avea un sistem de prindere cu surub reglabil intre cele doua emisfere), se mai departa un milimetru. la fiecare 2 luni se schimba aparatul cu totul, se refacea macheta cu amprenta dentara. dar facea ce spuneai tu, latea osul, si in acelasi timp alinia dintii. nu am reusit perfectiunea, pentru ca mai mult de-atat chiar nu s=a putut. dar cel putin dintii sunt aliniati, nu mai sunt pe doua randuri.
dezavantajul e ca spatiile interdentare sunt 0, si tare am de suferit acum pe partea asta...
il purtam non-stop, doar la masa il dadeam jos, cand mestecam, nu si la sucuri, apa, etc. imi aduc aminte doar noptile cand plangeam in perna de durere...
dar eram mare, l-am pus la 8 ani, si cat de cat intelegeam pentru ce fac sacrificiul. caci ma uitam si eu in oglinda.
nu stiu cum poti convinge un copil de 4 ani sa indure chinul ala...
maria, ai grija cu porcul, ca trebuie electrocutat
.
eu stau la fel de minunat cu satul ca acum o saptamana, n-am avut timp sa misc in front!
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite