Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *111*
Raspunsuri - Pagina 17
Ayla21 spune:
Chatonel te rog ajuta-ma!
Cati cm are pantoful marimea 18 in Franta?
_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
olishka spune:
Dyana ma bucur ma mutzu este mai bine. Sper sa fie din ce in ce mai bine 
Mihaela Dumnezeu sa-ti dea multa sanatate. M-ai emotionat cu intamplarea ta din maternitate 
Gaza multumesc de sfaturi
Piticul meu se pare ca se inscrie in clubul celor care fac fite la mancare. Nici ieri si nici astazi nu a mancat din ce i-am facut la pranz. Mai incerc maine si alta combinatie.
Olga, mamica lui David iepurasul 

Raaluca spune:
Olga, foarte bine ca nu fortezi copilul. Nu vrea, asta e! Nu moare de foame, fii sigura!
In plus, daca il fortezi acum poate se cedeze si sa manance dar ce te faci cu el cand mai creste si prinde puteri si nu mai sta sa-i indesi mancarea pe gat?
Stai linistita ca ci a mea a avut mese pe care le-a refuzat. De fapt, la varsta asta tot laptele e baza. Sunt putini copiii carora le plac legumele.
Recunoaste si tu, nu-i asa ca sunt cam nasoale? ![]()
Uite ceva simpatic pentru parintii care insista cu mancarea
un fragment f fain dintr-o carte americana despre alimentatia copilului mic
Ce ne-ar povesti copiii nostri daca ar putea vorbi? Problabil asa ceva:
De cand am implinit 9 luni parintii mei au devenit cam obsedati cu mncarea. Pana atunci, parintii mei imi dadeau sa mananc destul de bine; dau au inceput sa vrea sa imi dea sa mananc inca o lingurita cand eu deja terminasem de mancat, iar intr-o zi chiar au incercat sa imi dea o chestie gelatinoasa si respingatoare pe care o numeau “creieras” si ziceau ca este foarte hranitoare. La inceput erau cazuri izolate, iar eu un le dadeam multa importante. Uneori, pentru a-i vedea multumiti, mancam mai multe lingurite, chiar daca apoi ma simteam greoi toata ziua si trebuia sa mananc mai putin seara. Acum regret si ma intreb daca un cumva trebuia sa fiu mai strict de la inceput. O fi adevarat ceea ce se spune, ca daca cedezi in fata parintilor tai, chiar si o singura data, se invata si apoi cer mereu? Eu intotdeauna am crezut ca imi voi “educa” parintii cu rabdare si dialog, departe de regulile stricte ale trecutului, dar acum, vazand ce se intampla, un
situ ce sa mai gandesc.
Adevarata problema a inceput acum o luna si jumatate, cande u aveam 10 luni. Dintr-o data am inceput sa ma simt rau. Ma durea capul, spatele si gatul. Durerea de cap era cea mai rea, orice zgomot imi rasuna si imi strapungea corpul de jos in sus si de sus in jos. Cand bunica imi spunea “Cuchi Cuchi” (ea imi spune Cuchi Cuchi, iar mie, de fapt, aproape ca imi place mai mult decat Jonathan) simteam ca o sa imi explodeze capul. Si culmea, in loc s ama descarc plangand, ca alte dati, propiul meu plans imi rasuna in urechi si era si mai rau. Acea plastilina galbuie carea pare in scutecul meu din cand in cand (un situ de unde apare, dar mama un ma lasa niciodata s ama joc cu ea) s-a schimbat si ea; mirosea urat si imi irita funduletul. Alberto, un prieten din parc, care deja are 13 luni, mi-a spus ca acesta era un virus si un e grav; dar parintii mei probabil ca un se pricep atat de mult precum Alberto pentru ca pareau ingrijorati, ca si cum un stiau ce sa
faca.
Timp de o saptamana un puteam nici sa inghit. Noroc cu sanul, care mereu se inghite usor; dar piureurile imi stateau in gat si terminam vomitand. Si mai rar e ca nici macar un aveam foame. Eu le spuneam parintilor mei ce se intampla, dar un intelegeau nimic. Uneori disper cu ei si cred ca de acum e timpul sa incep si sa vorbesc. Inteleg totul pe dos. Eu plangeam usurel si mult, spunand “tine-ma in brate mereu” si ei ma lasau in patut. Apoi faceam fata de “azi, serios, un am pofta de nimic” si ei imi dadeau si mai multa mancare. Eu ma strambam “inca o lingurita in plus si vomit” iar ei se suparau si tipau, se enervau pe langa mine.
Din fericire, durerea de cap si toate celelalte tin doar cateva zile. Dar parintii mei un mai sunt aceeasi. Continua hotarati sa imi dea mancare multa, pe caree u un o vreau. Si acum un numai o lingurita in plus, ca inainte; acum pretind sa mananc dublu sau triplu decat normal. Se comporta foarte ciudad; acum sunt euforici, facand semne cu lingurita si spunand “avionul, uite avionul, brrrrrrrrrrrum” iar apoi se enerveaza si incearca sa imi deschida gura cu forta, sau le intra depresia si incep sa se roage de mine. Ma intreb daca un o fi virusul, daca un cumva ii doare si pe ei capul si spatele. Fie ce-o fi, problema este ca ora meses a devenit o adevarata lupta; numai gandindu-ma el asta imi vine sa vomit si pierd si putina foame pe care o am…
Mami de
LENA 30.03.2009
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Raaluca Monnvas, am vazut ca tu ai girafa Sophie. Am citit numai lucruri bune despre ea si ne gandeam sa o cumparam si noi de craciun. crezi ca suntem prea mari pentru ea? o sa avem 9 luni atunci ... motorasul tau s-a jucat cu ea? |
Da. Mai mult in jocul de-a macaraua decat pt molfait, dar ii place
NB. Macaraua = el arunca girafa pe jos, cu cat mai departe, cu atat mai amuzant, iar eu tre' sa i-o dau inapoi.
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
olishka spune:
Raluca multumesc
Mi-a placut mult povestioara. Intr-adevar cand ii place ceva deschide si singur gurita, asa ca nu are sens sa-i indesam mancarea pe gat. Recunosc ca ma enervez, ca dupa o jumatate de ora trebaluind prin bucatarie si facandu-i cu entuziasm mancarica, el sa guste o data si atat. dar imi trece repede...si mai incerc si a doua zi...
Olga, mamica lui David iepurasul 

Ayla21 spune:
Novus uite ce culori vreau eu pentru caciula pisicuta. Un maro-ciocolatiu sa se asorteze cu costumasul ei.
Diametru, daca am masurat eu bine este de 45 cm, cred ca stie doamna cum sa calculeze. Asta trebuia sa masor nu?
Sa-mi spui cum sa trimit banii si cand. Eventual o pot trimite pe mama cand sunt gata, pt mine nu e nevoie sa te deranjez si cu livrat colet, iar pt Dodo platesc eu taxa postala daca vrei sa pui tu la posta.
I-am cumparat ieri deja o caciulita, ca nu aveam, dar daca spui ca in maxim 10 zile sunt gata, ne limitam la aceasta care o avem deja, pana vine pisicuta. Cred ca va fi incantata si Luana de caciulitele astea cu urechiuse.
_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
teosteffi spune:
Salutare, mamici!
Cred ca ma inscriu in clubul vostru... Diana are 7 luni implinite duminica si... avem o problema. Adica eu am: nu vrea sa stea in fundulet. Nici sprijinita, nici fara sprijin. In schimb, am pus-o in premergator, asa, de proba, si acolo ar sta si toata ziua, cred daca as lasa-o. Bebeii vostri cum se manifesla la statul in fundulet? Eu stiu ca la sapte luni implinite ar trebui sa stea fara ajutor. gresesc? Sa vorbesc cu pediatra?
[url=http://lilypie.com]
[/url]
[url=http://lilypie.com]
[/url]
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui m_monique cum e caciula pisicuta? ------------------------------------------------------------------------- mami de Andrei (16.12.2006) si Ioana (03.04.2009) |
Intri pe mailul comun si sunt modele in format zip. Daca nu te descurci le incarc in album (cu permisunea lui Novus) si iti arat.
este foaret frumoasa, are urechiuse, cred ca Pisi meu va fi incantata. Noi am comandat si albinuta-bondaras, ce o fi, ca are antene, mai mult de impresie, nu stiu daca voi iesi cu ea in lume cu antene in cap...desi i se potriveste rolul

_
m_monique spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Intri pe mailul comun si sunt modele in format zip. Daca nu te descurci le incarc in album (cu permisunea lui Novus) si iti arat. este foaret frumoasa, are urechiuse, cred ca Pisi meu va fi incantata. Noi am comandat si albinuta-bondaras, ce o fi, ca are antene, mai mult de impresie, nu stiu daca voi iesi cu ea in lume cu antene in cap...desi i se potriveste rolul ![]() ![]() _ Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009), and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks) You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint. You are the shining star I reached for In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed. |
nu stiu parola de la mailul comun