Despre manipularea TV
Raspunsuri - Pagina 8
zanabuna spune:
Este foarte trist ca in Romania anului 2009 T.V-ul manipuleaza non-stop, ma gandesc la oamenii aia care lucreaza pt Patriciu, Vantu Voiculescu si le da tema de zi , cat de sluga sa fi sa calci tot in picioare de dragul banilor murdari ai mogulilor pt care lucrezi? sa stii ca mogulul pt care lucrezi mai pune mana pe ceva din tara ta ,mai face niste legi in favoarea lui si nu in favoarea ta , cat de disperat sa fi dupa bani? josnic
Mai este insa o realitate ca daca cineva iti repeta in fiecare zi , ora de ora ca "Cutare" este bun, diplomat , ca hotii nu sunt hoti sunt doar "oameni de afeceri" ajungi sa crezi,trist...
magghyc spune:
Mda.Problema mare e ca postul TV Realitatea isi cladise o 'faima" in anii trecuti cum ca ar fi mirobolant, bine informat si echidistant. Pentru romanul obisnuit (vorbesc in cunostinta de cauza categoria 50plus, Bucuresti), devenise un automatism sa vina acasa si sa dea drumul pe Realitatea.
Dupa o zi naucitoare prin traficul capitalei, Realitatea le explica lumea - viata e naspa, nu sunt bani si de vina e Basescu. Dupa ce auzi asta de 200 de ori, iti vine sa il omori pe Basescu, mai ales ca undeva, in subconstient, esti sigur ca nu e nici el absolut nevinovat.Geoana, cu costmul lui elegant apare brusc ca unul nou, nepatat, si acceasi Realitatea spune - uite, salvarea ta, romane!. Vorba unui amic de-a meu, care se chinuie sa nu inchida de tot o firma pe care acum 2 ani se straduia sa o extinda." daca iesea Geoana mai puteam spera si eu 6 luni ca prostul ca se intampla ceva. Asa stiu sigur ca nu se intampla nimik".
Am senzatia ca "tara ne vrea prosti". Si nu inteleg de ce. Un popor destept nu este un popor mai productiv? Nu de aia se chinuie nemtii si austriecii sa isi educe electoratul, sa ii destepte, ca sa obtina un randament bun per total?
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
godzila spune:
Iata de ce a castigat Base, eu una ma regasesc in articolul asta
" Televiziunile. Cīnd vrei sa pierzi garantat alegerile, trage-ti niste televiziuni (e de preferat sa fie televiziuni de stiri), care sa-l toace non-stop pe adversar. Fizic, un om nu poate sa-si consume toata viata urīnd pe cineva fara īntrerupere. Īl lasa creierul, inima, ai pierde pofta de a urī. si-n ura e nevoie de un pic de diversitate.
Un telespectator nu poate sa apese pe un buton de la telecomanda stiind dinainte ca la orice ora din zi si noapte e invitat sa urasca īntr-o singura directie. La un moment dat, telespectatorul devine agasat de repetitia ostentativa si īl cuprinde un soi de solidaritate de salon de spital cu victima politica īn care televiziunea da cu nesat si neīntrerupt. Mutatia sentimentala e gata: telespectatorul, īn loc sa-l urasca, ajunge sa-l compatimeasca pe politician. Ceea ce s-a si vazut īn rezultat."
http://www.catavencu.ro/presedintele_jucator_a_cistigat_fiindca_adversarii_si_au_dat_autogol-11610.html
Alizee spune:
Revistei Catavencu i se aplica zicala : Dupa razboi, multi viteji se arata.
De ce nu au atras atentia cand campania de denigrare a lui Basescu era involburata ?
In orice caz, oamenii politici au invatat o lectie in urma acestei mizerii de "campanie prezidentiala" si ma indoiesc ca vom mai asista vreodata la asemenea circoteci dezgustatoare.
allinta
nelia spune:
Eu cred ca problema nu este manipularea care vine din partea televiziunilor, a presei, a mass-mediei in general. Peste tot cei care au puterea cuvintului pot manipula. Bineinteles ca e de dorit sa avem televiziuni si ziare in care scriu numai profesionisti, in care sa fie oameni care isi fac meseria numai pentru ca si-o iubesc si nu din alte interese. Dar problema mare ramine tot consumatorul, educatia lui. Pentru ca, vedeti voi, pot fi emisiuni de nota zece, ziaristi de nota douazeci in Romania, care sa fie de partea adevarului... tot nu s-ar rezolva nimic: romanul ar schimba postul. Nu toti, bineinteles, sint romani care vor si altceva, care s-au saturat de mizeriile prezentate in presa, la televiziuni, de fetele buhaite care tot vin de 20 de ani de zile si ne vorbesc, si ne vorbesc... iar noi, cei care tot spunem ca ne-am saturat, ii respingem pina in campaniile electorale... dar atunci, ii ascultam si pe ei, si ii ascultam, ii ascultam... ca nu avem incotro. Astia sint, cu astia defilam. De exemplu, eu nu am inteles niciodata cum a putut prinde un Mircea Badea in halul asta publicul roman! Nu ma apuc sa-l caracterizez, dar daca ati veni un pic aici si v-ati uita la el asa, dintr-o alta perspectiva, va veti da seama despre ce vorbesc. Nu intru in detalii pentru ca stiu ca sint multi care il iubesc... chiar si dintre romanii la care nu ma asteptam. CTP-ul a fost ziaristul meu preferat, nu ca om, ca e si asta murdar pina-n git, ci pur si simplu ca profesionist care are puterea condeiului. Dar se pare ca omul adevarat de acolo a fost colegul lui, care a murit acum citiva ani, pentru CTP-ul singur a intrat in balarii... nu mai stii ce sa crezi cind citesti ce scrie, azi e asa, miine e altfel... il citesc in continuare, il consider in continuare unul din cei mai talentati ziaristi, dar nu mai am incredere in parerea lui, in punctul lui de vedere. Si mai sint citiva tineri pe care ii apreciez, dar in rest... ca si politicienii sint o apa si un pamint. Si cu toate acestea, televizunile si ziarele lor rezista de ani de zile, si nu pentru ca sint finantate, ci pentru ca sint cumparate, sint audiate... am citit niste cifre de audienta la o emisiune pur si simplu jalnica, ca sa nu ma pierd in epitete, care mi-a strins stomacul.
Deci, eu cred, ca pina romanul nu se autoeduca in acest sens, nu incepe sa caute valoarea in mass-media si foloseste televizorul ca pe singurul divertisment al serii, butonind prosteste in toate partile si ascultind pasiv toate prostiile si ineptiile pe care acesta le prezinta ca mari adevaruri, dar schimba canalul daca da peste o emisiune serioasa si bine facuta, in care nu apare nici o fata cunoscuta si nici un subiect 'fierbinte'... mass-media din Romania si cei care o invirt pe degete, sint doar unii dintre vinovati, dar nu singurii responsabili de manipulare: romanul se manipuleaza singur cu ajutorul telecomenzii!