Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 20
gabitzam spune:
Aciclovir si Zovirax sunt acelasi lucru. Substanta activa este aciclovir. Si este un antiviral puternic, am luat doza mare acum, si stiam ca se da si la varicela.
Eu am facut ZZ acum exact o luna, si intr-adevar e "varicela strikes again" Nu e obligatoriu sa faci si asta, cam 25% din copiii care fac varicela ajung sa faca ZZ ca adult. Si asta in conditii de oboseala, stres, imunitate scazuta.
Virusul este fix acelasi, ramane latent in ganglionii nervosi, si te loveste cand iti e mai "bine". Doar ca eruptia este localizata doar pe zona mai restransa.
Mi-a fost teama sa nu ia baietii varicela de la mine, desi sunt vaccinati amandoi.
Alaturi de SEBI
Tdi spune:
Hello! Sanatate la toata lumea!
Aciclorvir (Aciclin) a primit Alyssa in iulie 2006 - deci 13 luni! - pentru herpangina, prescris la urgenta de un medic foarte competent de aici din zona...imi amintesc ca s-au vazut rezultate bune chiar dupa prima doza.
Androix, va doresc sanatate si sa scapati usor de buboaie!
Florentina, n-am cuvinte la ce vi s-a intamplat, pur si simplu mi s-a facut rau numai la gandul...Doamne, bine ca sunteti toti ok!
Nelia, spor la lucrari!
Andutzy, bine ai revenit!
Cornelia, Gabitza, n-am reusit sa vad pozele...sper sa imi fac timp zilele astea.
Revin.
Tdi spune:
back...
Maine trebuia sa plecam spre Romania...zic trebuia pt ca nu mai plecam, sotzer a venit in seara asta de la job cu febra 40°, il doare gatul si tuseste urat, l-a vazut doctorita si cica nu are nimic la plamani nici in gat deci f probabil a cules un virus gripal. El nu a luat porcina cand am avut-o noi, era bolnav dar de altceva, probabil are acum...offf ce aiurea...imi pare tare rau de el dar si de vacanta noastra, mai ales ca ne asteapta tot clanul iar Alyssa e in sevraj, toata ziua numai de plecare vorbeste si s-a mutat cu totul in valiza (acolo si adoarme apoi o mut!)
Si apropo de Alyssa...a facut mari progrese de relationare in ultima vreme si suntem super fericiti, vorbeste mult si coerent, nu ne mai saturam sa o ascultam, e tare simpatica! Desenele animate sunt in continuare in top si le stie din memorie, recita, canta si ne atentionaza cu cateva secunde inainte de fazele care-i plac ei si trebuie sa radem impreuna...cand ne jucam ea e Principessa, eu sunt Fiona iar tati e Mack Cu asistenta personala de la gradi merge foarte bine, se inteleg perfect si sunt multumite amandoua, sper sa continue tot asa.
Va pupam cu drag pe toate, o sa revin cu urarile de Sarbatori.
gabitzam spune:
Teddy, imi pare rau de vacanta ratata! Sanatate multa sotului sau!
Dar imi pare tare bine de vestile bune despre progresul Alyssei, asta e tare fain, bravo!
Alaturi de SEBI
babygirl spune:
Nelia, ti-am trimis PM cu parola la site-ul cu pozele Emei.
Androix, nu intra in panica, nu-i chiar atat de grav. Noi tocmai scapam de varicela. Pt Georgia, ca sa nu faca si ea, poti face vaccinul, iar daca va face si ea, va fi o forma foarte usoara. Gasesti pe sfatul medicului un art complet despre varicela. Noi i-am dat 1/2 pastila aciclovit de 3 sau 4 ori pe zi(nu prea o trezeam noaptea). bubitele se ungeau de 2-3 ori pe zi cu Calamine. Aplici pe fiecare bubita cu betisorul de urechi si astepti sa se usuce, apoi il imbraci. Seara, la culcare, ii dadeam Flonidad, 5 ml, ca sa dispara mancarimea si sa doarma mai bine. O sa ii scada sist. imunitar un pic, asa ca ii poti da imunorezistan, 5ml de 3x/zi. Citeste art de care iti spuneam mai sus, gasesti acolo toate informatiile. Ca a facut varicela acum nu-i bai. Ati scapat de o grija. E neplacut ca va incurca planurile. Noi ii promisesem patinoar, balet, reni, mos, cinematograf. Au picat toate. A stat 3 sapt in casa pt ca in prima a fost racita. Asta este cu astia mici. Important este sa ii spui cat de important este sa nu se scarpine. Ema a inteles ce inseamna sa scarpine bubitele, mai ales cele de pe fata si ori de cate ori simtea mancarime venea repede la mine si o mai ungeam ..chiar daca faceam asta din 10 in 10 minute in primele 3 zile. Sper sa aveti o faza usoara. Oricum, mancarimea nu dureaza mai mult de 4 zile la copiii atat de mici. Intrebarea mea este: voi ati facut varicela in copilarie?
Androix spune:
Tdy imi pare rau ca nu mai puteti veni in tara. Sanatate multa pentru sotul tau! Si Alyssa sa mearga tot asa! Multumesc ca mi-ai zis si de aciclovir, incet incet reusesc cu ajutorul exemplelor voastre sa-l conving si pe Mihai.
Adina, multumesc mult ca mi-ai spus. Sanatate multa si voua. I-am explicat ca e foarte important sa nu scarpine bubitele si sa nu rupa cojile. Mai are gesturi pe care nu le realizeaza atunci cand doarme, da sa puna mana pe fata, se mai freaca cu fata de perna. Dar in rest cand e treaz nu am treaba cu el. Are in permanenta la el un tampon dat cu mixtura si se tamponeaza singurel pe fata cu el. Apasa incet de tot si nu se freaca. Deja se simte ca nu-l mai mananca asa de tare, acum se joaca nestingherit cu Georgia. Astept sa-i revina apetitul ca nu prea mananca.
Intru acum sa caut articolul ala, multumesc!
Nu cred ca mai reusesc sa intru pana de Craciun, azi ma apuc de sarmale, iar maine fac cozonac asa ca nu o sa mai fie vreme de net. Va urez de pe acum sarbatori fericite, Craciun fericit, multa sanatate pentru voi si toti ai vostri si sa ne auzim cu bine dupa Craciun!
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Androix spune:
Am uitat: da, noi am facut varsat de vant. Mihai la 25 de ani iar eu am luat de la el si aveam 22. El a avut 20 de bube toate ca s-a dus foarte repede la medic si i-a dat aciclovir chiar din prima zi, iar eu am avut 20 de milioane de bube pentru ca mi-a erupt duminica dimineata, iar lui i-a fost lene si teama cik (mi-a tot zis sa nu iau nimic pana nu-mi confirma medicul ca e intr-adevar varsat de vant) sa mearga si sa-mi cumpere acelasi tratament pe care il luase si el cu cateva zile in urma. Si am suferit ca un caine, vreo doua zile am plans singura in casa in hohote. Imi venea sa ma arunc pe geam. De multe ori am zis ca nu ma mai intereseaza nimic imi bag unghiile adanc in fata si ma scarpin ca nu mai rezist. Pana la urma am rezistat tentatiei si in cateva zile nu m-a mai mancat, cand au inceput bubele s se usuce a fost mai bine. Urita boala!
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
babygirl spune:
Androix, spor la sarmale si Craciun fericit. Lasa ca vine Mosul la anu'. Nici al nostru nu mai vine pt ca e trecut de 60 de ani si nu a facut varicela..Asta este.
Am vazut ca isi fac reclama pe DC.A fost cineva la IMAX, la CinemaCity? Noi inca nu am prins bilete. Cica-i bataie pe locuri.
monu spune:
Sanatate la bolnaviori.
Babygirl eu am facut varicela in copilarie si am mai facut a2-a oara la 28 de ani, o forma mai usoara.