Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 19
Androix spune:
Noi avem varicela De ieri a inceput Filip sa se umple de bube. Si nu s-a oprit pana azi la pranz asa ca e plin de bube. Mi-e mila de el de nu mai pot. Am sperat mereu sa scape mai usor dar uite ca nu se poate. Au picat toate planurile de craciun, ne venea un mos cu un cosum care pare autentic, acum asta e, la cum arata cred ca vreo 3 saptamani sta in casa. Si pe saptamana viitoare cica sa ne asteptam ca incepe si Georgia.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Cornelia spune:
Androix, multa sanatate! Poate nu ia totusi si Georgia. Anul trecut pe vremea asta si Stefan era plin de bube .
Pup fetele! Gabitza, Nelia, Lucas, multumesc! Gabitza, Vladimir are alt costum (asemanator), ca nu il mai pastrasem pe primul, crezand ca ne oprim la doi craciunei .
Andutzy, bine ai revenit! Faptul ca sunteti linistiti conteaza f. mult.
Sunt tare obosita zilele astea si inca ma resimt dupa boala, mai sunt trei zile pana la Craciun si tot sper sa fiu intr-o forma mai buna.
Florentina G spune:
Salutare!
Noi iar am lipsit din peisaj... am avut un week-end de foc, la propriu!
Ne-a luat foc prelungitorul in care era un calorifer electric si am avut mare noroc ca Patrick s-a trezit din cauza fumului ca altfel nu stiu ce as fi facut acum... Eu eram in bucatarie si el dormea singur in dormitor pana s-a trezit si a venit plangand in bucatarie ca vrea lapte... am mai stat catea minute si cand ne-am intors in camera era o mare flacara arzand si un sunet groaznic, ca atunci cand se sudeaza insa mult mai puternic... Am luat pilota de pe pat si am stins flacara, am reusit sa opresc flacara de la prelungitor dar s-a aprins apoi pilota... am luat-o si am aruncat-o in cada si am stins-o cu dusul. Am avut de asemeni noroc ca nu erau perdele la geamuri... prelungitorul era chiar la geam, intre pat si perete... Daca nu veneam la timp in camera... si ce mai, daca nu se trezea Patrick nu as fi stiut nimic... dormitorul nostru este departe de bucatarie si se trece printr-o camera si alte doua holuri sa ajungi la el. Apoi mi s-a spart un racord de la apa calda in bucatarie si am stat stergand o balta de apa toata ziua, pana a venit cineva sa il schimbe.
Dan s-a speriat rau si a instalat un detector de fum in camera, sper sa nu fie nevoie sa-i simtim utilitatea niciodata de acum incolo!
Cornelia, sanatate multa tie si intregii familii! Sunteti frumosi foc si asa bolnaviori!! Tu ti-ai mai revenit, cum te simti? Cum adica esti in concediu, ai inceput deja serviciul?
Chrisdun, si Maya a avut pneumonie interstitiala, o forma mai usoara, cand avea vreo doi ani cred si s-a vindecat fara antibiotic. Sanatate multa, ma bucur mult ca nu e problema atat de grava pe cat ati crezut, ar fi fost prea mult pentru Carina, sa stea inchisa in casa atata vreme...
La stomatolog am mers la Dr. Arina Vinereanu, cabinetul este undeva intre Politehnica si Armata Poporului pe la jumatatea drumului, pe Iuliu Maniu. Este foarte draguta, pacat ca Maya nu a vrut sa coopereze asa cum a facut-o Carina( pentru o fetita curajoasa) pot sa spun ca esti o fericita desi as spune ca mai bine sa n-avem nevoie sa ajungem pe la doctori...
Androix, nu pot sa cred... imi aduc aminte cand spuneai ca iti doresti sa o pui de un party sa faceti toti varicela... eu stiu cum e ca ne-am distrat si noi asa.... Sper sa treaca repede si fara urmari!
Andra, ma bucur mult de tot ca suntem vecine... abia astept sa ne vedem!
Sunt super obosita...niciodata nu m-am chinuit atata la un mesaj...abia imi gasesc cuvintele, plus ca imi fuge imaginea din fata ochilor! Va pup...
Tina, mami de Patrick si Maya
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
nelia spune:
Adina, multumi, vreau si eu sa vad papadia!
Androix, sanatate multa, sa scapati usor si fara prea multe urme.
Florentina, of, ce ghinion! Noi mai avem ceva util pe linga detectorul de fum... detector de CO2, cel mai periculos pentru copii, mor imediat, mai ales daca nu izbucneste focul si mocneste acolo, incet... Sintem tare stresati de foc, pentru ca pe aici au murit familii intregi astfel, dar mai ales copii din cauza acelui CO2 care se degaja si pe care nu-l simti, mori in somn. Sigur au aparut si in Romania, intereseaza-te. Si noi trebuie sa cumparam altele pentru ca Lisandru are o placere nebuna sa le ia din priza si sa joace fotbal cu ele prin casa... sau volei, eventual cu capul vreuneia dintre fete.
Eu nu am terminat inca... am trimis doua lucrari, mai am inca doua de trimis, am cerut un ragaz de doua zile pentru ele, ca nu mai pot. S-a dus pe apa simbetei pregatirile mele de Craciun, imi doresc acum ca macar joi sa ma eliberez sa pot face pomul cu copiii si ceva de mincare. Dar am intrat sa va multumesc pentru vizionarea pozelor si pentru comentarii... Elisor, Clara, asa m-au relaxat comentariile voastre. V-am si raspuns.
gabitzam spune:
Florentina, Doamne fereste, ce sperietura trebuie sa fi tras cu totii! Ingerasul lui pazitor l-a trezit pe Patrick, dragul de el.
Androix, nu stiu de ce tineam mine ca a facut Filip varicela. Sau ai facut tu?? Cu ce il dai pe bubite?
Alaturi de SEBI
Cloreta spune:
Hello mamix,
Intru si eu dsi zic doo cuvinte ca la mine in loc sa fie mailiniste acum la servici ammaimult de lucru:))
Andutzy, ma bucur mult pentru tine ca esti bine, poate ca emai greu de unul singru cu 2 copilasi dar linistea interioara conteaza enorm.
Chris, sananate multa Carinei, sa se faca repede bine si sa va reluati plimbarile, excursiile, voi mergeti peste tot.
Flore, doamne prin ce ati trecut. Bine ca nu a fost nimic grav. am citit si despre aventura voastra la dentist, Maya e o fetita desteapta si intelegatoare si sunt convinsa ca va coopera data viitoare, incep ei cu nu daca nu stiu exact despre ce vorba.
Conrelia, ti-am vazut craciuneii, ai niste copii de vis si de fapt toata famila voastra e foarte frumoasa. Nuimi vine sa cred ce mare s-a facut Vladimir, ce trece timpul.
Androix, sa ii treca repedelui Filipete bubitele. Nu v-a nimerit prea bine ca perioada dar asta e, tot trebuia sa o faca nu?:) Teodora a facut in primul an de gradinita si am scapat relativ usor.
Nelia, ti-am admirat copilasii, fetele sunt tare gingase, baietul ma termina, cand il vad asa mititel printre ele si serios, draguti sunt bebeii. ce de activitati faine au la voi la gradi, la noi doar la FTK cred ca fac asa ceva in rest suplinim acasa cu genul asta de experimente.
Teodora e innebunita sa stie de toate, i-am luat o carte despre corpul omenesc pe care o va primi de la bunici de craciun, ne-a zapacit cu intrebarile si trebuie sa ne informam bine:)) Nu v-am arat niciodata ce constructii face din cuburi, eu nu am imaginatia ei, ma uimeste ce poate sa faca cu manutele alea.
Am mai pus poze in albumul de la semnatura daca aveti chef sa va uitati. Parola e demult pe contul comun.
Voi pe unde petreceti sarbatorile anul asta?
patriciaRO spune:
Salutici la fete
N-am mai dat demult pe la voi ca nici nu am timp si acuma nici nu mai am asa multe de povestit. Pifosul creste, invata mereu lucruri noi, isi scrie numele si e foarte mandru de asta, stie daneza de numa si vorbeste de ne-a spart. De multe ori il punem sa ne traduca. E tare de numa... In rest, eu serviciu, si multe alte chestii de facut ca nu am nici timp sa respir..
Sanatate celor bolnaviori si va doresc un Craciun plin cu bunatati si tolba mosului sa fie plina de daruri frumoase si dorite de voi si un An excelent.
va pupam!
Beatrice, mamic de Alex pifos
www.flickr.com/photos/piticii2003/sets/72157621976388651/detail/" target="_blank">Hobby-ul meu
Androix spune:
Chris, cum mai este Carina? Sper ca sunteti spre bine.
Flori, mi-e rau! Bine ca a fost doar atat si s-a trezit Patrick. Si la noi merge caloriferul toata noaptea la ei in camera si stau si cu usa inchisa ca altfel nici nu se simte. Un motiv in plus sa verific din ora in ora daca e totul in regula.
Gabitza, initial am vrut sa sar cu zoviraxul pe el, adica sa-i dau macar o pastila mai ales cand mi-a povestit soacra-mea ca e plin de bube. Ca acolo erau copiii cand au inceput sa-i apara bubele. Ei, si soacra-mea care e o panicoasa din fire, si care probabil tot din fire refuza sa accepte orice decizie a mea legata de sanatatea copiilor, a venit de la farmacie cu o interdictie ferma pentru zovirax care cik e numai pentru copii peste 6 ani si pentru adulti. In timp ce eu am citit in ce doza se administreaza la copii sub doi ani Dar ma rog, eu sunt doctor queen de pe internet. Si apoi a venit si medica noastra de familie sa ne zica un NU hotarat pentru zovirax. Eu stiam ca e impotriva, dar sa mor io daca nu ma duc si dau banii in farmacie doar ca sa citesc prospectul original nu de pe internet si ma lamuresc.
In concluzie: pe bube mixtura mentolata e de baza, doar ca lui nu-i place senzatia, i se face frig si nu prea sta sa-l dau, prefera sa stea asa nedat. Si la bubele care sunt mari si par deja suprainfectate un unguent cu antibiotic, tetraciclina sau baneocin. Am ales tetra ca era cumparata de curand in timp ce baneocinul cred ca trebuie sa=l si arunc ca e de cand s-a nascut fi-mea prin casa. SI cate o lingurita de claritine sirop si cam asta e. Sincer nu vad sa-l ajute la ceva. Si doctorita mi-a zis ca din experienta stie ca fratele care face dupa face o forma si mai urita, stand mai mult timp in contact direct cu virusul. Si din experienta mea si a lui Mihai tot asa a fost desi imi doresc din suflet sa nu fie asa. Pentru ca Filip inca mai intelege sa nu se scrpine pe fata, dar de Georgia mi-e groaza cum va fi.
Filip e plin de bube, il mananca peste tot, din doua in doua minte vine la mine sa-i fac masaj, il ating usor cu mana peste tot ca sa-i treaca. Azi-noapte a dormit cu noi desi dormit e mult spus, ca nu am dormit nici unul o sigura ora cap coada. Mancarimea ca mancarimea dar mai stai si sa-l pazesc ca sa nu se frece pe fata ca imediat ce atipea dadea sa se scarpine pe fata.
Frate, si mi-a starnit niste amintiri scaprinicioase de nu mai pot. Deja am rani pe fata cat m-am scarpinat si eu azi-noapte. Aveam oricum un soi de eczema langa colutul gurii de cateva saptamani deja pe care incercam din rasputeri sa n-o mai scarpin ca am remarcat ca din ce o scarpin din aia arata si mai rau si ma mananca si mai tare. Acum deja i-am jupuit un radn de piele.
Gata, cam asta e, muncesc de mult la mesajul asta.
Andutzy, multa putere iti doresc!
Cornelia, am admirat si eu craciuneii! Sunt foarte dragalasi. Si va invidiez ca ati tinut sa repetati pozele astea cu toti trei.
Nelia, bafta la examene si la teme!
gabitzam spune:
Andreea, dar poti cere prospectul sa citesti in farmacie si fara sa dai banii, eu cel putin am mai facut chestia asta si n-am fost refuzata.
Ne-au dat liber 23 si 24 de la servici, asa mai neoficial. Daca nu ne-au mai dat bonus, macar zile libere
Pe mine ma mai mananca dupa zopna zoste si acum, desi ranile s-au dus complet de 3 saptamani, au ramas doar niste urme rosii pe frunte.
Alaturi de SEBI
Androix spune:
Aaa, care e treaba cu zona zoster asta? Nu cumva e tot vreo varicela reloaded asa ca pentru baftosii care au facut deja varicela? Ca ma spanzur daca fac si ZZ.
Aciclovir nu zovirax, desi cred ca sunt acelasi lucru, doar ca pe zovirax nu zice specific de varicela. Pai nu mai trebuie sa cer prospectul, merg direct si-l cumpar pentru ca Georgiei o sa-i dau sigur. Si o sa starnesc iar o revolutie in familie, dar nu pot sa uit ca eu am patimit ce am patimit pentru ca dragului meu sot i-a fost lene intr-o dimineata de duminica sa mearga la o farmacie non stop sa-mi cumpere acelasi tratament pe care il luase el din pripa si a avut doar 20 de bube. SI m-a lasat asa pana luni dupa amiaza cand era deja prea tarziu pentru pastile.