Tort de ziua puiutei-Help!!!

Tort de ziua puiutei-Help!!! | Autor: Mirunda

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

uite ca se apropie ziua Marutei mele cele dragi, si poate imi dati si voi niste idei, ce tort as putea sa ii fac. Baiul este ca eu nu prea ma pricep la torturi, desi imi place sa gatesc! Multam fain!
Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

Poti face un blat de pandispan insiropat cu suc de ananas,il tai in2,pui intre ele fructe de tot felul si-l ornezi cu frisca.Deasupra poti pune diferite flori din zahar.Este gustos si la copii le place.Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Draga Mirunda
Sa-ti traiasca Mariuca in primul rind si uite aici iti dau o reteta usoara de tort si foarte buna, pe care si eu i-am facut-o de curind fetitei mele. Intr-adevar blatul l-am facut din pandispan.
Mai inti pandispanul, daca vrei un tort marisor...

Ingredientele:
8 oua
2 cani de zahar
2 cani de faina
12 linguri de apa
8 linuri de ulei
vanilie si esenta de rom
Mai intii faci un sirop pe foc din 2 cani de zahar si 12 linguri de apa, sa lasi pe foc sa clocoteasca pina se topeste bine zaharul , sa fie un sirop transparent.
Separat ,in timp ce siropul fierbe, bati albusurile spuma, si cind sint tari adaugi siropul fierbinte, sa fie intr-un vas mare si adinc pentru ca se umfla. Cind ai adaugat tot siropul pui cele 8 galbenusuri amestecate cu 8 linguri de ulei (galbenusurile le amesteci cu ulei, inainte, ca la maioneza)
vanilie, rom si cele doua cani de faina adaugate pe rind. Se toarna compozitita intr-o tava de tort 32 cm. unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 35-45 de minute la foc potrivit. O sa-ti dai seama cind e gata incepe sa se desprinda de pe margini, sau incerci la mijloc cu o scobitoare.
Cind e rece , poti sa-l insiropezi daca vrei( el iese f.pufos) sau poti sa pui direct frisca si fructe daca vrei cokteil din conserva sau fructe proaspete daca ai, si deasupra pui frisca, il ornezi frumos, poti sa-l presari cu ciocolata rasa, si de jur imprejur tot cu ciocolata rasa, sau migdale prajite.
Poti sa-i pui si alta crema... de vanilie , de ciocolata...dar poti sa-l faci cu frisca. Copiilor sigur o sa le placa. Important sa nu fie crema prea gretoasa.
Spor la treaba si sa-ti traiasca Mariuca?!


Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13951

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Draga Mirunda, in avans pentru frumushica Mara !

Incearca tortul curcubeu pe care i l-a facut Corina lui Darian de ziua lui. Nu e prea greu de facut shi pare shi de mare efect ! Celelalte idei postate de Corina mi se par, de asemenea, f. dragutze!
Sa ne scrii cum a ieshit petrecerea!


http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14408

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Draga Mirunda,

Eu iti recomand cu placere prajitura MAULWURF (musuroi de cirtita), pe care eu o fac sub forma de tort si a fost foarte apreciata de fiecare data.

Pentru asta ai nevoie de:
-4 oua,
-1 lingura de cacao,
-un pachet de budinca de cacao,
-200 g alune macinate,
-2 lingurite praf de copt,
-200 g zahar,
-6-8 banane,
-500 ml frisca,
-un pachetel de bucatele din acelea de ciocolata (am uitat cum se numesc in germana).

Prepararea e foarte simpla:

Se face blat din cele 4 oua, batute cu zaharul si in care se adauga pe rind budinca praf, cacaua, praful de copt si alunele macinate. Blatul trebuie sa creasca de vreo 3-4 cm.
Dupa ce s-a racit blatul, se scobeste putin deasupra, lasind o bordura de 1-1,5 cm pe margine. Materialul care s-a scobit se pastreaza si in scobitura se pun bananele, asezate dupa indeminarea gospodinei , de preferinta cit mai lipite una de alta. Deasupra se pune compozitia de frisca amestecata cu bucatelele de ciocolata si la final se orneaza cu materialul ce l-ai scobit, dar bine farimitat, astfel incit sa aibe aspectul unui musuroi.

Daca vrei sa scrii ceva pe el, poti renunta la ornarea cu bucatele din blat si opresti un pic de frisca pe care o amesteci cu putina cacao. Cu "chestia" asta scrii ce vrei pe tortulet

Pofta mare !

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

quote:
Originally posted by vivi.chiriac

Poti face un blat de pandispan insiropat cu suc de ananas,il tai in2,pui intre ele fructe de tot felul si-l ornezi cu frisca.Deasupra poti pune diferite flori din zahar.Este gustos si la copii le place.Bafta!

ViVi



Poti sa inlocuiesti blatul de pandishpan cu piscoturi! :)

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Vezi sugestii la "Sugestii aniversare 4 anisori" subiect postat tot de mine aici "La bucatarie".

Succes si sa iti traiasca printesa,


Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micosi spune:

Iti trimit o reteta de tort de ciocolata f simpla si f gustoasa :
un blat de tort din comert din acela cu structura spongioasa nu densa,
crema de ciocolata pe care o prepari astfel : 300 gr smantana se fierb la foc mic cu 300 gr ciocolata menaj, se raceste si se adauga arome (esenta rom),
500 gr frisca din smantana sau preparata din plic.
Blatul de cate iti vorbesc este format din trei felii pe care le ungi pe o parte cu crema de ciocolata si pe cealalta parte cu frisca. Intre blaturi se pot pune fructe (banane, pepene galben, ananas... dupa preferinta). Se decoreaza tortul dupa inspiratia gospodinei cu frisca, fructe, gelatina care sa inchege fructele, jeleuri, bomboane colorate, perlute, etc.
Pofta buna si La Multi Ani !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fetelor, va multumesc mult de retete! Alba, tortul curcubeu arata excelent. Eu as fi vrut ,poate, sa fac un tort cu visine din compot, Mara moare dupa visine. Aveti voi vreo idee, fetelor? Ca vad ca sunteti chiar super bucatarese pe aici, eu ma simt mica de tot!
Pa si va multumesc, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Uite aici http://www.beofon.ro/Romana/praline.html.

Alina

Mergi la inceput