Tort de ziua puiutei-Help!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Mirunda spune:
Draga Alina, am tot incercat, dar nu merge, nu se se deschide pagina! Ce bunatati erau pe acolo?
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
alinaluchian spune:
Draga Mirunda, int-adevar, cind accesez si eu link-ul nu mai merge, insa am copiat reteta. Iti dadusem link-ul pentru ca avea si poza cu tortul. Asadar:
Blatul:
Ingrediente:
2 ouă
100 g zahăr tos
100 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
80 g faina
amidon alimentar
1 lingurita praf de copt
40 g cacao
Se separă gălbenusurile si se amestecă cu 100 g zahăr, zahărul vanilat, 3 linguri de apă, făină, amidonul, praful de copt, cacao. Se adaugă albusurile batute spumă, amestecate cu 50 g zahăr pudră. Se coace compozitia omogenizată în cuptorul încins, pentru aproximativ 30 minute. Blatul copt se răceste si se taie în două straturi egale.
Crema:
Ingrediente:
250 g unt
250 g zahăr
2 gălbenusuri
3 linguri de cacao
esentă de rom
1 lingură coajă rasă de lamâie
500 g visine
1 cutie bomboane Cherry 256 g
Toate ingredientele se amestecă pe baie de aburi până se obtine o compozitie omogenă. Când a căpătat consistentă, se lasă să se răcească si se amestecă cu 500 g visine proaspete sau din visinată, fără sâmburi. Cele două straturi de blat se ung cu crema, deasupra tortului se repartizează frisca uniform. Se marchează 12 felii, fiecare ornîndu-se cu câte o visină în ciocolată Cherry Stark. Centrul tortului se ornează cu ciocolată rasă.
Spor la treaba !
Alina
try spune:
uite-aici o reteta de TORT DE CREMA DE ZAHAR ARS:
- tapetezi o cratita cu 125g zahar topit pe foc.
- crema: 8 oua, un litru de lapte, 8 linguri de zahar, pliculet de zahar vanilat. Amesteci totul bine pana se topeste zaharul si pui totul in cratitza tapetata cu zahar ars.
- blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina. Desparti albusul de galbenus, bati alb. spuma, pui zaharul, apoi galben., apoi incorporezi faina usor. Pui un pic de coaja de lamaie rasa si o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet sau lamaie. Aluatul asta pufos il pui tot in cratitza tapetata peste laptele amestecat cu oua. El va sta la suprafata si va forma blatul.
Dai la cuptor. Cand totul se coace, iar crema de zahar ars s-a inchegat si ea, rastorni tortul pe o farfurie, astfel incat blatul care era deasupra in cratitza sa fie dedesubt pe farfurie. Lasi sa se raceasca si apoi scoti cratita. O sa vezi ca lichidul de la crema de zahar ars va insiropa blatul. Doar il ornezi la sfarsit cu frisca.
E SIMPLU, FACI TOUL O DATA (blatul si crema de zahar ars), E SUPER GUSTOS,NU E GRETOS, E USOR DE FACUT.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
alba spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Fetelor, va multumesc mult de retete! Alba, tortul curcubeu arata excelent. Eu as fi vrut ,poate, sa fac un tort cu visine din compot, Mara moare dupa visine. Aveti voi vreo idee, fetelor? Ca vad ca sunteti chiar super bucatarese pe aici, eu ma simt mica de tot!
Pa si va multumesc, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Draga Mirunda,cind am citit ca Marei,ii plac visinele, m-am gindit imediat la prajitura:"DONAUWELLE" adica "VALURILE DUNARII",care se face cu visine din compot !
Daca te hotarasti pentru praji de mai sus,scrie-mi si eu postez reteta !
Pupici
***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
Marianar spune:
Uite o reteta de prajitura cu visine:
prajitura cu visine
Ingrediente:
10 oua
350g zahar
350g faina
3-4 linguri ulei
3-4 linguri apa
1 vanilie
1 lingurita praf de copt
Albusul de bate spuma si se adauga zaharul trptat. Galbenusele se amesteca cu uleiul, apa, vanilia dupa care se adauga peste albusuri, se amesteca bine si se adauga faina si praful de copt stins cu otet.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina dupa care se adauga visinele fara samburi date un pic prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii. Se lasa la cuptor 30-40 min.
pe care o poti transforma intr-un tortulet dreptunghiular .O insiropezi, o orenezi cu frisca si apoi cu visine congelate sau din compot
Marianar spune:
TORT CU FRUCTE SI FRISCA
Ingrediente pt. blat, pt. o forma cu diametrul de 25cm
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
3 linguri de apa fiarta
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu apa si esentele si se adauga peste albusuri. Se mai amesteca un pic si se adauga faina si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine apoi se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor 30-40 min.
Cand se raceste blatul se taie in trei. Se insiropeaza cu un sirop din apa, zahar si esente sau cu zeama de compot indulcita.
Prima parte se asaza pe un platou, se insiropeaza, se pune un strat de frisca apoi se pun fructe - felii de portocale, rondele de banane, rondele de kivi, bucati de ananas, peste se asaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se orneaza cu frisca si fructe apoi se asaza cea de-a treia parte insiropata, se adauga frisca, se niveleaza cu lama unui cutit si se pun fructele. Eu pe margine pun rondele de kivi iar in mijloc fac o floricica din felii de portocale. De jur imprejur se pune frisca si se brazdeaza cu o furculita. Se pot pune si feliute foarte, foarte subtiri de fructe.
Daca tot ii plac Marei visinele in compozitia blatului poti pune visine, vezi prajitura cu visine. Poti folosi si la ornat visine.
evadindeva spune:
Tort de ciocolata cu visine (sau cirese) si iaurt
Blat
8 oua
120 grame zahar
80 grame faina
20 grame amidon
30 grame cacao
Se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma 10-15 minute. Se taie rece pe jumatate.
Crema
6 foi de gelatina
400 g iaurt
100 g zahar
1 borcan compot de visine
300 ml frisca
Se inmoaie gelatina in jumatate din sucul de la compot. Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil) si se adauga la crema. Se raceste. Se bate frisca si se raceste. Se amesteca cele doua creme, se pun visinile bine scurse. Se raceste 20 de min si se pune crema intre foile de blat (in forma in care s-a copt). Se tine la rece cel putin 4 ore. Se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fasii de ciocolata taiate cu curatitorul de legume. Este un tort deosebit, nu e prea dulce, e racoros si savuros. Singura recomandare pe care ti-o fac e sa ai forma cu margine detasabila ca sa scoti usor tortul din forma.
La multi ani papusicii tale!!!
Mirunda spune:
Merci fetelor, ce multe idei am acum!
Draga Alba, m-as bucura sa imi dai reteta de Donauwelle, am mancat odata si ..mmmmm...buna a mai fost!
Va pup, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
alba spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Merci fetelor, ce multe idei am acum!
Draga Alba, m-as bucura sa imi dai reteta de Donauwelle, am mancat odata si ..mmmmm...buna a mai fost!
Va pup, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
https://www.gss.schulen.konstanz.de/~ehmann/Donauwelle.htm
vizionare cu poza
Donauwelle = Valurile Dunarii
Ingrediente:
- 300 g faina
- 180 g unt
- 200g zahar
- 4 oua
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 1 borcan de visine(350 g),fara simburi
- 0,5 l smintina fluida
- 200 g de ciocolata alimentara
Prepararea:
1.Faina,zaharul,untul(moale),praful de copt,4 oua si un virf de cutit de sare, se pun intr-un robot de bucatarie si se amesteca pina s-a facut un aluat omogen!
2.Se inveleste cu hirtie o tava,dupa care se pune jumate din compozitia de mai sus!
3.Restul alalalt de aluat se amesteca bine cu 2 ling.de cacaoo, si se rastoarna peste aluatul cel deschis din tava!
Se presara visinele deasupra si se apasa un pic in aluat!
4.Tava se pune in cuptorul(preincalzit),pe sina din mijloc,si se coace 30 de minute la 180°C! Se lasa sa se raceasca bine.
5.Se bate frisca si intinde uniform pe prajitura!
6.Se topeste ciocolata alimentara,se lasa un pic sa se raceasca si se picura incet cu o lingura,peste frisca.
Cu un cutit se intinde ciocolata uniform si se pune la frigider.
si sa ne spui cum ti-a iesit si ce a zis Mara ?
***Alba***
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba" target="_blank">http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba