**Zmeurici de iulie-august 2009 (15)**
Raspunsuri - Pagina 20
pogos spune:
blanca si Tudor a avut bubute asa la gurita. apar si dispar. intr-o zi are, in alta nu. depinde cat se freaca cu manutele la gurita. eu incerc sa-l sterg cat mai mult si sa fie locul uscat. eu l-am sters zilnic cu Physiobebe de la Mustela.
eumada, inutsa a povestit cum soacra ei ii zicea sa-i puna perna sub cap bebelusului cand doarme, nu sa-l puna pe perna sprijinit.
ma bag si eu cu toate ca mai bine mi-as vedea de treaba...
ideea e ca uneori se citesc mesajele in graba si una se spune si alta se intelege. si de aici unele polemici...
e normal sa vina fiecare cu parerea ei si eventual sa se si vaite de ce-i mai face soacra sau mai stiu eu ce.
eu va spun ca de cand va citesc am aflat multe lucruri, cu toate ca mai am un copil, si mai ales de la cele cateva fete care citesc mult si ne impartasesc si noua rezumatele. si vreau sa le multumesc. asta nu inseamna ca ma obliga cineva sa fac tot ce se scrie aici.
ma iertati daca am suparat pe cineva.
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
pony spune:
Seara buna si de la noi,
Deci... pana la urma s-a ajuns la polemici pe forum
.Ce sa zic, unele postari cu privire la diversificare m-au atins si pe mine in mod neplacut ca imi erau adresate cu subinteles dar, mi-am vazut de treaba mea...
Eu nu doresc nimanui de pe acest forum sa aiba o zmeurica mofturoasa ca a mea, careia sa nu-i mai placa nici un sortiment de laptic.
Eu am fost NEVOITA pentru ca altfel imi murea copilul de foame.E foarte ok sa-ti permiti sa incepi diversificarea la 6 luni, gandesc ca e mai comod si pentru mamica care nu mai e nevoita sa prepare mancarica in fiecare zi.Dar va rog nu aruncati cu pietre in cele care au inceput diversificarea mai devreme pentru ca nu au avut incotro.Asta am vrut sa zic cu privire la polemica iscata.
Corina din pacate eu am incercat toate marcile de lapte...degeaba.bu cred ca este cazul si zmeuricii tale.Ai rabdare poate se remediaza situatia
Flosideea sa stii ca l-am scuipat dar minunea nu a tinut decat o zi
.
In legatura cu putulica, mie pediatrul mi-a zis sa-i dau dupa baita cu cateva picaturi de vitamina A, in felul asta e mai putin probabil sa se lipeasca la loc
mamidevladut pui si tu niste pozici sa vedem asemanarea?
Giovaharnicuta ca de obicei 
elenada pe la ce ora iesi tu la plimbarica cu piticii?Eu ies pe la doua dar nu te-am mai vazut
Moniland multumim pentru link
noce frumoase pozele
blanca cu triderm ai incercat?
Moniland spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Corinna1982 Cele care dati formula, cand ziceti cat mananca bebeii (180ml de ex) va referiti la laptele care rezulta in biberon sau la apa pe care o puneti? |
Corinna, fetele mele mananca 180 ml lapte, obtinuti din 150 ml apa intr-o sticluta si 180 ml apa in cealata cu prful aferent. Apoi completez dintr-o sticluta in cealalta pana devine egal, adica 180 ml lapte.
Si daca tot am zis ca mananca atat, acum la 18 Laura a mancat doar 90 ml. Nu am fortat-o ca sigur va manca la ora 22 mai mult. Ideea e sa reziste pana atunci.
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
mamidevladut spune:
Corina eu la fiecare masa ii pun 150 ml apa si 5 masuri de praf,rezulta 170 ml, dar nu il termina mereu pe tot, de exemplu la 14.00 a mancat 90 ml si acum la 18.00 a mancat 150 ml. Are si mese, mai ales dimineata cand mananca 180 ml apa cu 6 masuri praf, dar f rar.
Pony eu te inteleg cel mai bine, la fel am patit si eu cu Vladut cand era mic, nu manca laptele deloc, drept pt care la 4 luni am inceput diversificarea iar la 7 luni a renuntat la biberon.
Nici Codrin nu e un mancacios, dar totusi parca e mai bine decat Vladut care manca la 4 luni 70-80 ml la o masa.
O sa pun si eu pozici pe contul comun cu zmeurica mea.
pony spune:
mamidevladut nici nu stii cat ma bucur ca cineva ma intelege
.
Mereu imi spun ca mai am cateva lunite pana o sa inceapa si el sa priceapa mai mult.Mai am nitelus, mai greu asa
dar pana la urma o scot la capat.Tu cu Vladut ai scos-o![]()
alinutza78 spune:
pony intervin putin, pentru ca fiind printre primele zmeurici diversificate ti-am urmarit cu interes mesajele. Fara sa vrei ai fost deschizator de drumuri la diversificare si iti dai seama ca multe dintre noi, mai ales mamicile care se afla prima "diversificare" isi iau notite. Scuza-ma ca te contrazic, dar nu a fost nici un mesaj care sa te acuze ca ai inceput diversificarea mai repede. Cum singura ai scris, Raducu nu mai manca nimic. Mi se pare si normal...deci chiar nu vad cine ar putea contesta o asemenea decizie??
Daca as polemiza..as polemiza probabil in cazul in care mamica are lapte dar simte ea "nevoia" sa-si diversifice copilul. Si nici atunci nu m-as baga...ca pana la urma daca vrei sa-ti diversifici copilul si de la 3 luni ptr ca mama ne-a diversificat la varsta aia...go for it!!!!
Mesajul meu din capitolul trecut viza exclusiv alimentele de inceput. Eu am citit capitolul in cateva ore..si am retinut de la diversificare: sare, unt, branza, portocale. Io, sa fiu mamica nauca de cap ca nu dorm noaptea, ca ma freaca si celalalt copil la cheliuta, ca sotul ma bate la cap ca vrea mancare, ca am o casa vraiste...ma uit pe forum si preiau ideile de la celelalte mamici si le aplic...pe principiul "daca merge la altul merge si la mine". Insa daca tu ai optat la diversificare ptr cartea lui Capraru, scuza-ma ca spun, dar asta nu inseamna ca este solutia ideala. Io...sa fiu mamica aia chiauna (si nu-s departe ca mie nu-mi doarme copilul noaptea si ziua tre' sa mai si prestez ceva munci) as fi multumita sa vina si cineva sa ma traga de maneca daca ceva nu e tocmai ok. De aia am si trimis recomandarile OMS, ca sa nu ma dau eu desteapta ca stiu tot in ale diversificarii...dar sunt niste studii mai recente si zic eu bine documentate in care scrie ca sare nu se da in primul an, portocale mai tarziu...branzica nu stiu cand..etc. Asa ca eu chiar nu imi dau seama de ce te-ai simti ofensata
Acu' intreb si eu ca gigi...cand scriem un mesaj pe forum asteptam reactii la el (chiar daca nu coincid cu parerea noastra) sau scriem ca pe blog, fara sa interactionam?
io acum..ca de-abia am intrat pe usa si sunt nemancata si cu tzatzele pline..si cheauna de somn...ma enervez iote asa...da' nu va parasesc
....da' nici nu mai vin ca desteapta cu studii si alte cele, ca se lezeaza lumea daca studiile nu bat cu parerile lor.
am zis...o seara buna
andreea_1979 spune:
Buna seara fetele !
Si noi mancam cam 180 ml la o masa ,lapte de la mami,insa seara cand ii adaug cereale de la Nestle in lapte mananca 150 ml .
Voi folositi cereale ? Eu va trimit ceva despre cereale http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1879 Voi ce credeti?
Mony 08multumesc pentru vot .
Mami de Laura Maria (16.07.2009)
inutsa spune:
eumada tu ai folosit perna si planul inclinat pt a micsora regurgitarea de dupa masa. Dar nu cred ca ii pui perna de adulti sub cap, cum a incercat socrela! iar daca ai inceput diversifcarea, nu i-ai dat supa cu carne pt ca , citez, "sta carnea prea moale pe fata", cum mi-a zis, iarasi, socrela!!! deci, e o diferenta!!! la sfaturi din astea ma refeream eu ca ar fi deplasate!!!
cum am mai zis, fiecare face cum crede ca e mai bine pt puiul ei!
dar sincer, mie nu imi strica informatiile care le mai prezinta fetele aici! doar de asta e forum, fiecare isi spune parerea, spune solutiile la problemele cu care s-a confruntat la bebe.
si trebuie sa recunosc ca eu am invatat multe de aici de la alte mamici, caci in sfaturile socrelei, care-s in tonul a ce am scris mai sus, nu ma pot increde!
giova de mi-as aduce aminte toate sfaturile care le-am primit, ati muri de ras de unele
edit: un sfat beton de tot- macar in prima luna dupa ce am nascut mi s-a zis [de data asta mama soacrei a avut ideea] sa beau.... tuica
, vreo 4-5 pahare pe zi, ca cica, tare bine ar mai face proapsetei mamici
. am mai auzit ca un pic de vin, dar in limite rezonabile, ar fi bun, dar asta cu tuica cateva pahare e mortala
sa va relaxati la Felix
emanouela vreau si eu masajjjjjjjjjj. si eu o sa ma delectez cu masaj in ianuarie, ca merg acasa si ii fac masaj si zmeuricii, asa pt tonus muscular
flosideea saru-mana, ai punctat bine
pony nu tiu daca ti-a fost adresat ceva cu subinteles. date fiind conditiile, ca Raducu e mofturici, nu aveai altceva de facut
. ai facut ce e mai bine pt bblul tau. nu degeaba se spune, fiecare bb e unic in felul sau
alinutza unde e studiul ala OMS, ca as vrea si eu sa arunc un ochi?
Noi intentionam sa iesim la plimbari, dar pe la amiaza am adormit cu totii si ne-am trezit pe la 4-5 cand era intuneric, asa ca ioc plimbare![]()
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 4 luni
bebelusha din burtica
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
pony spune:
Alinutza78 asa e..studii exista.. multe chiar si vor mai fi dar asta nu inseamna ca ele trebuiesc luate ca atare.Este ca si cum ai cumpara un costum fara sa-l probezi.
Spre expl banana se recomanda de la sase luni, pe motiv ca poate provoca alergii sau constipatie.Eu am incercat-o zilele astea si se pare ca ii prieste, nu a facut alergii sau altceva.
Sunt convinsa ca peste ani si ani cine stie ce pareri vor mai exista. Eu nu am zis ca reteta lui Capraru este ideala...Fiecare face ce crede ca e mai bine pentru copilul lui.Eu spre exemplu trebuie sa-mi storc creierii sa vad cu ce as putea sa-i inlocuiesc lui raducu proteinele pe care acesta putea sa le ia foarte bine din lapte si care in piureul de legume sau fructe nu prea se gasesc.O masa de lapte echivaleaza cu doua diversificate, iar in cazul meu Raducu mananca in jur de 250ml laptic pe zi, asta si cu ce ii mai pun eu lapte praf prin piureuri si fructe.Normal ar fi trebuit sa pape de la 500 in sus.De aceea am incercat si altceva, branzica, iaurt.Suc de portocale nu i-am dat cine stie ce..cateva picaturi tot sperand ca o sa-i faca pofta de mancare la laptic.
emanouela spune:
buna fetili
Giova...ce sa-ti zic....super....e o zuza care vine acasa si face un masaj suedez, cica, adevarul e ca scoate untul din mine 2 ore dar dupaaaaaaaaaaaaa.....te simti fantastic. eu am o piele ft sensibila si ma invinetesc ft ft repede....vara iau tot ce-mi iese in cale cu picioarele si parca-s dalmatian...plina de vanatai...am antecedente cu sedinte de masaj precedate de o luna de vanatai...cu toate ca tipa face destul de tare, de uneori musc din perna...nu am nici o vanatatie....ca sa nu mai zic ca deja mi s-a schimbat textuta pielii dupa 2 sedinte. ce mai....SUPER
Corinna...cica, pana la 6 luni nu e indicat sa schimbi marca de laptic...asa mi s-a zis...Darius are momente....papa cand 60 ml, cand 40 cand 140....cam la 3-4 ore....rarrrrr la 5. se dezvolta normal, e vesel....slava Domnuluiiiii ...de dimineata si-a mai revenit, probabil cateva zile a avut puseu de crestere de ne-a terminat....eu zic sa mai ai putintica rabdare si sa nu te grabesti....au si ei mofturi si toane...asta e.
se vb aici de sistemul medical romanesc....s-o vedem pe aia dreapta...lasa mult de dorit....mai e salvat de existenta unor medici care practica meseria pt ca asa simt nu pt a-si umple buzunarul....dar sistemul e varza.
seara frumoasa
va