**Zmeurici de iulie-august 2009 (15)**

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

eumada, rallu in momentul in care scoateti din context afirmatii ar trebui sa le sustineti. Indicati mesajele care vi s-au parut dispretuitoare sau unde s-a afirmat ca daca nu faci ca restul esti inapoiat?
Faptul ca se sustine alaptarea pana la 6 luni, inceperea sau nu a diversificarii la o anumita varsta, cu ce anume se incepe sau nu, sunt pur si simplu idei si pareri ale fiecaruia pe care avem dreptul sa le sustinem pe acest forum. Personal mie mi se par de un real ajutor parerile fundamentate vehiculate aici pe forum. Si de aceea consider ca daca imi sustin un punct de vedere si ma chinui si sa-l validez pe baza unor studii oficiale nu inseamna ca imi impun punctul de vedere ci impartasesc informatii care pot ajuta unele mamici care nu au timp de research pe net. Nu mi se par sustineri vehemente de natura sa lezeze pe cineva, iar daca nu va plac mesajele sau sfaturile dati "ignore" si treceti la mesajul ulterior. Suntem totusi pe un forum unde interactionam si nu avem cum sa fim de acord cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theea spune:

Buna ziua

Revin si eu cu o intrebare voi dati la copii oscilo normal sau cel pt copii ???????Cum il diluati in laptic sau apa si in ce cantitate ????????

Rallu cred ca eu am generalizat in privinta doctorilor si ai dreptate ca mai sunt si doctori dedicati meseriei dar al naibii de putini si asta din cauza sistemului prost care e in Rom.Pt ca la ce salarii au in Rom e normal ce se intampla .

Eumada crede-ma eu aici nu platesc nici o asigurare medicala privata si totusi sunt tratata .Mamele si copii au medicamente gratuit pana la 1 an si la stomatolog la fel.Eu cat am stat cu fata in spital nu a trebuit sa platesc o lira pt nimic si ne-au dat o camera imensa unde sa stam cu baie si 3 mese pe zi si totul a fost gratis. Plus ca daca as fi fost in Rom si ar fi trebuit sa vin in strainatate sa fac operatia fetei m-ar fi ajuns in jur de 120 mii de lire
Nu ai de unde sa stii ca daca ai fi fost in alta tara ai fi pierdut sarcina nu zic ca aici au un sistem sanitar super ca au si ei carentele lor dar ai o sansa cred eu mai mare decat in Rom parerea mea

http://family.webshots.com/album/575662351GwpnOa?start=12

cezara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui theea
Plus ca daca as fi fost in Rom si ar fi trebuit sa vin in strainatate sa fac operatia fetei m-ar fi ajuns in jur de 120 mii de lire

http://family.webshots.com/album/575662351GwpnOa?start=12

cezara

Nu uita ca aici in Romania o fata de la noi de la odisee a avut aceeasi problema pe care ai avuto si tu cu zmeurica ta. Si a fost operata in Romania.nu a fos tnevoie s aplece in stainatate.

Nu mai dati atat cu pietre....nu zic ca e perfect aici, nici pe departe..as prefera si eu staintatea...dar nici chiar asa.

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Theea, da, tu erai cu generalizarea .
Ai dreptate ca ai avut o mare sansa, copilul tau a fost salvat de faptul ca erai acolo.

Alinutza, jos palaria ca ai timp de toate, sa faci si munca de cercetare, sa le impartasesti si altora. Afirmatia e valabila si pt. Mqqm si multe alte mamici.
Am invatat multe de la voi.
Ideea nu era sa "scot ceva din context" dar nici sa fac analiza pe textul cuiva.
Pur si simplu asta am "simtit" citind anumite posturi si mi-am zis si eu parerea, ba chiar am precizat ca s-ar putea sa fie numai o impresie si sa ma insel sub influenta unor lucruri nu prea placute care s-au intamplat in ultima vreme in viata mea.

Scuze daca te-ai simtit atacata sau oricine altcineva de altfel

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Sufletelul meu
GATAAAA !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Giova, erau costumase pt baietei mai mari dar si rochite pt fetite .
Rallu, si fetitele mele cam tot atat mananca. 5 mese de cate 180 ml laptic. Si eu cuget la diversificare. O sa incep cu suc de morcovi si apoi supa de legume. Fructe un pic mai tarziu.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Dap Moni, si eu tot la legume ajunsesem cu cugetarea.
Sa vad cand ma incumet sa fac pasul si daca chiar voi incepe cu ce-am zis.
Tati de pitic ma tot bate la cap sa incepem in week-endul asta daca tot e prelungit...eu...tot la capitolul cugetat raman.

Ce sa mai, nehotararea e in floare.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Sufletelul meu
GATAAAA !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Salutare mamicute,

MOTANA - sunt si eu pe aceasi lungime de unda cu ALINA. Si al meu strumf maninca mai mult de 900 ml pe zi, da' nu ma gindesc sa incep diversificarea mai repede de 6 luni.
RALLU - ai foarte mare dreptate in ceea ce spui, ca se poate citeodata sa se formeze un trend si cred ca am subliniat si eu acest aspect citeva capitole mai devreme, cind se dezbatea poate la fel de intens sau nu dormitul cu parintii \/ alaturi de parinti sau in camera lui beb. insa
EUMADA - cred ca de aici si pina a afirma ca astea din strainatate propovoduiesc una sau alta sau " forteaza" pe cineva sa faca ceva, e cale lunga. Asa cum au spus ALINA si ALINUTZA. toate informatiile care vin "din exterior" sunt rodul unei cercetari amanuntite si nu dupa cum a zis bunica, matusa etc.
Nu cred ca expune nimeni informatia aici ( si ma refer, in speta, la fetele care locuiesc in afara tarii) pe principiul " Bai, ia uite ce destepti suntem noi fata de voi astea care locuiti inca in tara", cu toatele am plecat din Romania, si sunt sigura ca fiecare dintre noi admite ca Romania are si parti bune insa multe, multe parti, hai se le spun, mai putin bune, ca sa fiu delicata.
Oricum, ideea unui forum e sa impartasim informatii, ca oricum fiecare mamica face cum conisdera ca e mai bine pentru puiul ei, ca doar nu-i veni eu la tine acasa sa te opresc sa-i mai dai fetiteti tale niste suculet de morcovel.:)))
ALINA- si eu i-am facut lui Bryce Rotatequl ( pe cale orala) la 3 luni si i-l mai fac la 5 luni. Noi am impartit vaccinurile astfel : la 2 luni ( Depta si HIB) la 3 luni ( PC, Polio si Rotateq) iar acum la 4 repet pe cel de la 2, la 5 pe cel de la 3. Ca reactii, in urma celui de la 2 nu a avut nici o reactie, iar dupa cel de 3 , un pic de temperatura, chiar in ziua respectiva mai spre seara si pina a doua zi, o idee mai miriit. Cam atit. Mie pediatra mi-a spus ca Rotatequl ar fi cel pe care l-ar amina cel mai mult pentru ca Bryce nu e la cresa si nici nu are un frate/sora. Insa, daca ar fi avut mi l-ar fi recomandat de la 2 luni.
Bai, fetelor cit am mai putut sa mai maninc de Ziua Recunostintei, promit ca am sa revin cu ceva pozite.
Gata, va tuc,

Clara - mami lui Bryce MIhai- un copchil nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

am venit si noi acasa...am luat pampers de baie de la DM, baby love, mult mai ieftin decat little swimmer de la Huggies.
Ati incercat pampersi de la DM marca Baby love? am auzit ca sunt foarte buni, multi bebei au ramas iritati de la pampers. cand termin punga iau si eu, caci Edi e mereu rosu pe oute. doar sudocremul isi face treaba buna.

Blanca si Edi a avut bubite de care zici tu, l-am s0palat mai des cu apa si s-au dus de la sine. la fel si cosurile alea culoarea pielii.
Ai dreptate, o zmeurica a fost operata la Tg Mures...dar uita-te la tv ce se zice...doar 300 de copiii/an pot fi operati la Tg Mures, pana acum singurul loc unde se face. acum au inceput sa aduca ap. si la Marie Curi din Bucuresti, cu ajutorul oamenilor si a fundatiilor.
Doamne fereste sa fi fost nevoie de interventie si sa nu poata fi operat in Ro...o groaza de bani in strainatate.....sunt atatia care cer ajutor la tv de te ingrozesti....de ce?
Alina please, cand ai timp, cauti ceva informatie despre picaturile homeopate Otovowen? cica sunt foarte bune pt. otite...acum am fgasit prospectul si l-am tradus cu google translate, dar nu stiu daca toate tipurile de otite se pot trata cu el.
As cumpara si eu o cutie, imi poate aduce cineva si vreau sa stiu daca chiar e asa miraculos.
Emanouela cum fu la masaj?
Moni mersi...luni cand ne intoarcem de la felix intru pe la Oradea la Carrefour sa vad ce gasesc.

fug la zmeurica plangacioasa...cine stie ce o mai avea acum...caci tocmai a mancat.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Giova,inutsa,flosideea multumesc pt click

siacob f dulce e Beatrice.

andreea_1979 am votat.

Motana eu am nascut cu epidurala si inca alaptez,ma scuzati ca ma bag si eu chiar dc intrebarea era pt cele care au nascut fara. Eu am avut de gand sa nasc 100% natural,dar tinand cont ca toata sarcina am avut dureri f mari si inainte sa nasc am avut vreo 3-4zile dureri continue de n-am mai dormit deloc,cand au inceput contractiile regulate am suportat eu vreo 7 ore dupa care n-am mai putut.

mamidevladut eu mai nou sterilizez pompa de 2 ori pe saptamana , in rest o spal bine dupa fiecare folosire.

Mushil noi de la inceput am incercat sa-i umblam la putulica la fiecare baie,putin,cate putin si acum chiar i se vede tot caputul,tot de asta ne era frica.Eu ce zic ca ai putea rezolva dc ai incerca asa in fiecare zi sai tragi de pielicica cate un pic dar fara sal fortezi,caci in timp isi da drumu.Asta e doar parerea mea fiecare face cum crede,dar vazand ca multi baietei au avut probleme,au facut infectii si alte cele prefer mai bine sa-mi iau masuri de siguranta decat sal vad cum se chinuie mai tarziu.

Alinacred ca ar trebuii s-o pun la citit ca ma dispera m-ai ales cand ii zic c eu stiu cei mai bine pt copilul meu si ea imi zice "la cati copii ai crescut tu sti tu cei bine pt copil".....tare greu ii stai sa-i explici de fiecare data de ce faci aia,ca asa-i bine , ca in ziua de azi citesti si afli mai multe despre copii si la sfarsit ajungi tot la niciun consens cu ea.Felicitari ca a-ti trecut cu bine peste vaccin.

anemona27 eu am auzit ca hemosan e buna pt hemoroizi,eu n-am folosit.
Si pt constipatie ca de obicei de la constipatie se faceau hemoroizii la mine cel mai bun este ceaiul de musetel,de cd beau ceai de musetel nu mai sunt constipata.

Rallu Si eu is de parere ca fiecare copil e unic,asa ca nu e obligatoriu ca toti copii sa inceapa diversificarea la 6 luni,dar si ca fiecare mama stie ce e mai bine pt copilul ei si e deranjant sa iti impuna cineva cd sa incepi diversificarea la copil sau de exemplu cand sa-l intarci.

eumada nu cred neaparat ca e mai avansata micuta ta din cauza ca ai ascultat sfaturile acelea,eu zic ca fiecare copil se dezvolta diferit,unii sunt mai mari,altii mai mici,unii mai in forta altii mai moi.....si-n legatura cu sfaturile de la bunici,mame,soacre ,rude , nu-s intodeauna sfaturi bune crde-ma, stau cu soacra in casa si tiu cum e .Ma bucur sa aud ca micuta ta a crescut mare si e activa

blanca000 si la mine a avut dar ii apar si ii dispr singure,incerc sa-l sterg tot timpul la gurita.

Va fetelor si ma bucur ca am reusit sa va citesc si de data asta desi am amortit cu al mic in brate

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)

www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Fetelor care ati avut probleme cu bebeii care nu mananca, Cornelia, Pony, ati incercat sa schimbati formula? Ma bate gandul si nu stiu ce sa fac...

Cele care dati formula, cand ziceti cat mananca bebeii (180ml de ex) va referiti la laptele care rezulta in biberon sau la apa pe care o puneti?

Mergi la inceput