**Zmeurici de iulie-august 2009 (15)**

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

Buna dimineata!

I-am facut lui Tudor Rotarix-ul, e tot buvabil. I-am facut 2 doze, una la 2 luni si cealalta la 4 luni. Mie mi-a fost teama ca Ana se joaca in toate nebuniile, scormone in nisip la greu si pune mainile pe toate prostiile din parc si asa poate sa-i dea la asta mic vreo tampenie.

Am auzit ca este Kiabi si in Berceni. E adevarat? A fost cineva?

Ma duc sa dau pe gat o cafea si apoi sa mergem in parc. Inca e frumos afara. Cat o mai tine vremea asa buna?

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Neata!
Da cineva niste lapte sau imi iau singura?
Sa-mi trag si eu sufletul aici, ca de dimineata stau cu in mana.

pogos eu sunt prima si unica nora a soacrei, cre de asta o fi asa de antipatica uneori, ca nu i-a tras nimeni matza pe spinare. ii mai zice si socrul sa mai taca din gura dar...

Am vazut siteul Kiabi, lucruri faine! Poate mergem si noi in curand la Bucuresti la Ikea si la shoppinguri de haine bineinteles!
Va urez o zi faina!
Noi cred ca ne aventuram si azi la locul de joaca descoperit ieri, dar tre sa ma rog de zmeurica sa fie cuminte, ca azi mergem fara tati

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 4 luni

bebelusha din burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Si eu alaptez!

Motana, foarte bun pretul la jucarica voastra. Eu as lua mai ieftina daca as gasi cu aceleasi functii. Chiar ma gandeam ca 2 jucarioare atasate la carut plus un plovaras costa cat tot carutul, ca stateam cu teama sa nu mi-l fure cand il las in fata vreunui magazin mai mic.

Apropo de intrerupt alaptatul, am o prietena a carei mama a fost sfatuita de doctori sa intrerupa alaptatul pt ca facea diaree de la laptele de mama Atat i-a dus capul pe doctori. La cativa ani dupa aceea a facut diabet si de atunci se inteapa zilnic.

Citat:
citat din mesajul lui Motana

mQ, incepe relaxul deci... adik tu ai de conspectat ca esti in sesiune, noi cu copiutele, furam de la tine.
Ha, deci de la ochelari, si io mi-am pus ochelarii o data sa ma uit la un film la calculator si o alaptam pe Daris... am vazut ca se uita cam ciudat la mine, zic... nu ma recunoaste fata asta sau ce am?

Fetelor, vad io bine, 700 de mii pe o jucarie??? Moama mia.. ori is io in urma cu preturile ori voi chiar dati si chelea pentru bebei! Si eu o iubesc pe Daris dar nu cumpar chestii asa scumpe. Nush cum is jucarele alea, dar noi avem asa o floare cu tulpina care se modeleaza, se invarte in ce pozitii vrei si petalele tot asa fosnesc, acu e prinsa de carut si cand ne plimbam o ia, o mototleste si o "mananca" la greu. Si costa vreo 4-5 usd

Intrebare pentru fetele care au nascut FARA epidurala: mai alaptati, sau ati alaptat? Fac eu un research asa sa imi confirm sau nu o teorie. Multam'

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

MamideVladut, eu, de cand am inceput munca, ii dau numai laptic de-al meu dar la biberon.
Nu mai sterilizez nimic de pe la 3 luni si ceva. Doar le spal cu detergent si le clatesc bine, bine.
Pana acum n-am avut nici o problema.
Aaaa....si eu tot 2 pompe am pt. ca exact cand vroiam sa ma apuc de muls descopeream ca-i pompa murdara si numa chef de spalat nu aveam atunci. Asa mi-am luat 2 pompe si una e mereu curata si m-asteapta.

Desi e din biberon, fiind tot laptic de mama, eu ii dau tot la cerere.
S-a reglat singurel atat de bine incat are aproximativ 5 mese pe zi dar cantitatile variaza (intre 150 si 250 ml).

Flosideea, in legatura cu alimentatia asta a bebelusilor, nu fi totusi atat de suparata pe rude. Zic si ele ce cred ca ar fi mai bine.
Nu mi-o luati in nume de rau dar sa nu cadem totusi in extrema cealalta: orice au facut aia dinaintea noastra e rau si ce se face acum e bun.
Parerea mea e ca fiecare bebelus e unic si orice metoda de hranire trebuie aleasa in functie de copil si nu de moda(inclusiv alaptatul, momentul inceperii diversificarii, tehnica, etc).
Nu stiu de ce dar mi se pare ca exista tendita exagerarii (trebuie musai alaptat la san, musai pana la 6 luni, musai inceput cu nu stiu ce, etc) si oricine face in alt fel este privit cumva dispretuitor si considerat inapoiat.
Nu va suparati pe mine, poate sunt eu mai ciufuta zilele astea si mi s-o fi parut.

Giova, eu i-am comandat de pe site-ul ala costum de craciunel de la MotherCare si botosi cu reni.
Cand ii primesc iti spun cum arata.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Sufletelul meu
GATAAAA !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Avem si noi poze noi! Roadele lungilor in parc

Copilul care si-a pierdut caciulita

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidevladut spune:

'neata zmeurici,
Mushil nu stiu ce dr. ti-a recomandat anestezia totala, dar pot sa-ti spun ca Vladut al meu a facut hernie inginala in spital cand l-am nascut (l-au lasat sa planga prea mult)si ne-am chinuit asa pana la 1 an deoarece nu se face anestezie totala la bebelus mai mic de un an. Asa ca trebuie discutat serios, mai ales ca pana la 3 ani medicii spun ca fimoza e fiziologica si se rezolva de la sine.Iti mai spun ca la 1 an cand l-am operat pe Vladut de hernie dr a zis sa rezolve si fimoza, care s-a strans din nou dupa 6 luni, asa ca nu este eficienta nicio interventie la varsta atat de frageda.
Motana nu sunt de acord cu teoria ta si iti spun si de ce:cunosc o multime de mamici care se tem de durere, au nascut cu epidurala dar alapteaza fara probleme. Nu cred ca a face epidurala e legat de disponibilitatea de a alapta.Eu la o saptamana dupa ce am nascut am facut psihoza de lactatie, iar medicul mi-a recomandat intreruperea alaptarii. Bineinteles ca nu am oprit alaptarea dar dupa 3 luni, uite ca a inceput sa scada ea.
Eu as fi intrebat altceva:la ce spital ati nascut si daca mai alaptati? Am observat ca fetele care au nascut la Municipal, unde bebe sta in aceeasi camera cu mama, alapteaza mai mult decat cele unde mama este separata de bebe si alapteaza la program.
Nu stiu cum este in alte spitale, dar eu am nascut in Elias, si Elenada poate sa confirme, cand mergeam la alaptat bebelusii dormeau dusi fiind satui de lapte praf. Eu am facut intr-o zi scandal si le-am spus ca la mine nu o sa se instaleze in veci lactatia daca bebele meu regurgiteaza lapte praf de fiecare data cand mergeam la alaptat. Cred ca e f important ca in primele zile pentru instalarea lactatiei bebe sa stea numai langa mama.Cand am ajuns acasa am stat cu Codrin 24/24 langa mine in pat, ma ridicam doar sa merg la toaleta si sa mananc, sa nu fiu nevoita sa ii dau biberonul, iar pana la 3 luni am alaptat exclusiv.
Nu poate fi vorba nici de proasta informare deoarece in timpul sarcinii am citit tot ce se putea despre alaptare si eram convinsa ca o sa alaptez pana la 2 ani, deci despre indisponibilitatea de a alapta nici vorba......
Hai ca iar m-am intins.......mai voiam sa mai zic ceva, dar am uitat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

RALLU sunt si eu de acord cu tine.Daca cineva nu face cum da tonul unu` gata e de blamat...pe principiul "cine nu e cu noi e impotriva noastra".ai dreptate Rallu poate si pentru ca esti medic.Si esti si patita...cu vaccinul ala..deci intr-un fel au hotarat altii pentru tine......Fara suparare pentru nimeni ...

pupam grasuneii
si mamicile

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Motana

Mi-am amintit ca am citit intr-o carte (pe care o pun acuma pe gmail) ca unul din semnele ca bb e pregatit pentru diversificare e ca papa 900 ml lapte pe zi, sau mai mult. Si e o carte "clasica", nu idei noi, dinozauri, bla bla... asta ca vorbeati de cat mananca bbeii, daca dati la "blidon",ca cine nu, nu prea stie cat bea bb(vorba lui lucilau, n-am sanii gradati desi ar fi tare faza)

MOtana esti o comoara la casa omului, sarut-mana, merci de informatie.
Noi cu 5 mese, la care papam in medie 180 ml (bine, variem si mai mult si mai putin, dar cam asta e media) cam atata laptic bagam la burtica.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Sufletelul meu
GATAAAA !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidevladut spune:

de acord cu Rallu si Eumada, cred ca fiecare mamica simte ce e mai bine pt puiul ei.Si mai cred ca atata timp cat tot ce facem din dragoste pentru puiutii nostri si din dorinta de a le fi lor bine, nu avem cum sa gresim.
A, de o saptamana experimentam si noi "urata", Codrin e tare incantat de ea si s-a linistit foarte mult, nu mai zic ca de vreo 2 ori a adormit singur.
Blanca am vazut ca stai in Militari. Unde anume? Eu stau la Gorjului si poate ne vedem afara la plimbare cu bebelasii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

noce supeeeeeeeer pozele. [ca un facut, acum nu ii mai vad pe boschetarii aia...]

rallu inteleg ce vrei sa spui. nu zic ca tot ce era inainte nu mai este bun, doar ca eu primesc "sfaturi" din astea de la socrela, si unele sunt deplasate rau , cum ar fi sa ii dau supa de la 3 luni, sa ii pun copilului perna sub cap de la nici o luna, sa ii intind gatul fetei ca sa nu ramana fara gat si lista poate continua. fiecare face cum considera mai bine pt puiul ei, ai dreptate. no offense

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 4 luni

bebelusha din burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput