*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (88)*
Raspunsuri - Pagina 18
Amalia spune:
M-am tot gandit astazi la cum a evoluat Luca in ultimele saptamani. La nivel de limbaj s-a produs o schimbare si a ramas doar la cateva cuvinte, dar diferite si noi fata de cele de pana acum.
Spune: "tati" in loc de tata, "babu" la bravo, "papa" la apa, "papu" la papuci (cu accentul pe prima silaba), "pa-pa" - la revedere, il striga "dadii" pe David, iar catelul e "ma-ma" in loc de ham-ham. Cand se loveste de ceva, se lasa pe vine si da cu palmuta "ma-ma-ma", adica "na-na"
De cum face ochi dimineata, primul lucru, il cauta si-l striga pe ta'su: "tatiii, tatii" si invariabil ii explic ca nu este acasa..."este la servici". Mai zice un "mam-mam" cand e suparat, dar de la o vreme nu ma mai striga deloc...in fond, de ce ar face-o, sunt acolo non-stop.
Merge ca o ratzusca, e haios foc, iar daca trece cineva mai repede pe langa el, se dezechilibreaza si pica.
A invatat sa pupe, sa mangaie si vine cand il chem sa-l pup eu. E fan inrait al carticelei cu animale domestice, adora sa ma joc cu el cu o veverita in care trebuie sa bagam diverse forme si danseaza pe orice melodie, chiar si daca aude o alarma auto.
E un ciorbar si jumatate, cere canuta cu cioc tare sa bea apa si tot n-a inteles ca atunci cand are bucatele pe masa, sa bage pe rand in gura, dupa ce le-a mestecat pe primele.
E mare iubitor de frunze, pet-uri, hartii si ambalaje de pe jos si sta INCA docil sa-l mangaie, sa-l pupe si sa-l zmotoceasca copiii. Continua sa doarma in carut la fel de bine ca in casa, adica 1 ora jumate-2, are rabdare sa-l plimb macar 30 de minute treaz, daca nu chiar 1 ora.
De cate ori iesim din camera, face o tura pana la camera lui David sa vada daca a venit de la scoala, iar cand vine i se arunca efectiv pe picioare chiuind (acelasi lucru il face si cu tati).
E pasionat de cabluri, prize, calculatoare, mi-l inchide pe al meu de cate ori are ocazia si incepe sa fie din ce in ce mai greu de luat de la el si de distrat atentia catre altceva.
Se vede ca ne iubeste pe toti 3 cu toata fiinta lui, ne pupa, ne mangaie si ne strange in brate cat poae el de tare. E maaare fan tzatzica, ii canta si-o alinta de numai. E marea lui dragoste.
Uf, sunt obosita si nu-mi mai amintesc...sigur sunt mai multe. Mai revin eu si-n alta zi. Va pup, somnic usor si fara treziri!
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
cherieactiv spune:
ce frumos povestiti voi, diamisha, amalia
fetelor,din canuta aia cu cioc curge apa sau nu??am luat una acu cateva luni dar manerul e pe post de jucarie prin casa si restul e prin garaj pe undeva, imposibil de gasit...ma intereseaza sa stiu pt ca ale bea din biberon toate lichidele ,si jucandu-se il ia in mana si il zdrangane bine de curge toata apa pe el...si se uda ,de aia as lua canuta,poate nu curge (doar prin..sugere?)
io chiar asa copil turbat facui?nu se lasa pupat, imbratisat deloc,se agita si fuge din brate...sau tre sa fie buimac de somn sa se lase iubit putin ,la mama in brate...ooff, cata nerecunostiinta...daca il pup pe corp(burtica, cur ,spate)am obs ca cucu da semne de viata ,am ramas asa impresionata ca na..nici acolo nu mai am acces...
cherieactiv spune:
ocean, acum am vazut filmuletele , incredibil...al meu o sa faca asta la 2 ani, cred!si ce vorbaret ai acolo, mama, mama...cata treaba pe caputul lui ...om acupat draga,telefoane,discutii...
mav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui spiridusul tin sa va anunt ca am achizitionat pachetul pt treaba cu mosul si s-a hotarat al meu copil ca, citez: " nu e pt mos craciun, e pt mine, am zis!" maine o iau de la capat hmmm, nu prea m-ati luminat cu cana, sa stiti eu vreau sa il intarc asa mi-am propus eu: un copil care merge singur, nu mai este bebelus. mai vorbim peste o luna, va spun daca m-a lasat sufletul sau nu gynie: calmababy de la .. ( firma care produce si imunobaby) nu dati cu rosii... eu ti-as recomanda suzeta. mai bine o mamica odihnita haaaa, dandusa , te-ai incurcat in ...@#$rix-uri; un sfat, daca imi permiteti , doamna, poate pe la patruj' de ani te apuca vreun gand de emigrare, sa vezi ce-o sa plangi atunci ca n-ai vaccinurile trecute unde trebuie (desi, traim -inca-in tara in care totul se rezolva cu un plic bine intentionat) MAv, si pe mine ma intreaba muuulta lume daca am analizele la zi. le-am spus ca tin cura si ca mi-am scos maselele ca sa am gauri in pometi.si ca fi-miu are o boala necunoscuta, asa ca mai bine sa stea departe. mrrrrrrrrrrrrr gura lumii da, stiu sunt cu pluta Caterninas, LA multi ani |
esti supertare si fi-tu iti seamana!
pe mine m-a atacat rrrrau replica,,, cu "subnutritu", ca mor de nervi de cate ori se apropie ora mesei... si ma roooog de el sa deschida gurita..... sunt sigura ca stii despre ce vorbesc... poate chiar nu primeste ca hrana tot ce ar avea nevoie, dar zau daca ma vad vinovata... ca eu ma straduiesc... da' el e scorpion cu personalitate...
si eu ma gandesc sa-l intarc, dar nu pot si pace. cel putin cat sunt singura cu ei, n-am nicio sansa. eu il rog cu mancarea, el strange din buzite si da din cap ca "nu" si se agata de bluza mea si cere tss... stie f bine ce-i place si cum sa se exprime.... si daca-l refuz, baga fatuca aia de tristete sfasietoare, ma termina...
plus ca ma urmareste si ala mare si-mi cere si el sa suga, la modul cel mai serios, ca "e si el bebelus"...
se iubesc, se-ndragesc, da' cand e vorba s-o imparta pe mama... e o gelozie intre ei... ceva ce n-am mai pomenit si inca nu pot sa cred...
as vrea si eu pometi dintr-aia , dar se pare ca eu ma ingras la stres... in ultima luna, de cand sunt fara sot, am mai pus 2-3 kg... pt ca am mancat dezordonat (adik nu prea si nu cine-stie-ce) si n-am dormit cat aveam nevoie (ma refer la minimul minimului necesar).... ata ete...
cu vaccinarea... eu m-am decis sa-i vaccinez macar cu schema de la stat, ca-i mare lucru... dupa ce mi-a adus sebi varicela de la gradi si eram gravida si speriata cu anto... cine isi mai aduce aminte... ce saptamani (3) de cosmar am mai avut... el cu febra si cu bube si fara pofta de mancare si eu gravida, cu greturi groaznice si amandoi izolati in casa (si atunci am avut norocul sa-mi fie sotul plecat) pt atata amar de vreme....
...si acu' am nepotul internat cu hepatita A... si stau ca pe ghimpi ca nu stiu daca ai mei or scapa sau nu... ca ne-am intalnit cu inculpatul in perioada de incubatie.... daca scapa ai mei, ma gandesc sa-i vaccinez totusi peste vreo luna incolo... ca e tare nasol cat timp trebuie sa stea "pe bara" nepotul si cate zile de scoala pierde....
uf, s-a trezit......
mav spune:
citat din mesajul lui anes Chiar cand putem trimite cadoul de Mos Craciun? Pana la urma anuntam pe cel care trebuie sa il primeasca? Eu asa as face, ca nu se stie cu posta..! |
Putem trimite de acum si pana in jur de 6 dec.... ca sa ajunga totusi pana in 20 dec.... ziceam si eu....
Parca Diamisha se oferise sa-i dam ei PM si sa anunte ea destinatarul fiecareia ca urmeaza sa primeasca pachetul. Mi se pare ok asa.
Tre sa ma mobilizez si eu... greu la deal cu boii slabi...
mav spune:
citat din mesajul lui alra intru rapid cu vesti super: doar o gaura de 1mm intre ventricule, nu se pune prb de operatii chiar daca ramane asa. celelalte 2 gauri (una intre atrii si a doua intre ventricule) S-AU INCHIS!!! ne mai ducem la anul. cica poa sa faca si sport si toate cele. doar povestea cu infectiile sta in picioare am pus-o si pe cantar insa cred ca e ceva gresit acolo. cica are 8300 si e imposibil, e cat un porc. Vacanta cu Laura in Romania |
Bravo, felicitari! Ma bucur pt voi!
mav spune:
citat din mesajul lui bertha Eu chiar vroiam sa va intreb, sa nu radeti: mai, copiii vostri plang rau? Ca Ioana de la un timp a luat-o rau cu plansul. Plange cand ma vede ca ies din camera (normal), plange daca n-o iau in brate cand vrea (iar normal), dar...plange cand nu-i dau ce vrea, plange cand nu intra mingea de fotbal in sticla de 0.5, cand nu-i dau foarfeca etc. Ca sa nu mai spun ca mancam pe ascuns, ca vrea orice vede si, cum nu-i putem da chiar tot ce mancam noi, e jaleeee. Plange si cand nu ne poate face sa intelegem ce vrea (logic). Mi-am amintit ca si Darius a avut o astfel de perioada tot cam pe la 11-13 luni, cand plangea des. Pe vremea aia citeam multe carti (Doamne, am avut vreodata timp si rabdare?!) si mi-am explicat ca era plin de frustrari pt ca nu putea sa comunice ce vrea si, de asemenea, stiu ca a fost f agitat cu vreo 2 sapt inainte sa inceapa sa mearga singurel, se pare ca e un prag pe care vor sa-l cucereasca si nu pot si de-aia sunt irascibili si plangaciosi. Si mai avem si-o maseluta pe drum. Orice-ar fi, vreau sa se termine mai repede pt ca de 2 zile m-a lasat spatele de la atata carat prin casa. Cu tati refuza sa stea fara mine. |
idem
mai nou, daca il cert (a se intelege ca a facut un lucru interzis si eu il scot din joc si ii explic de ce "nu"), pune imediat boticul si plange cu lacrimi de crocodil si tiiiiiiipa... dar daca vede ca raman ferma si nu ma impresioneaza, se calmeaza singur si tace! ma rog, nu de fiecare data, dar a inceput sa invete. carevasazica, intelege ce si cum... dar mai avem mult de lucru...
mav spune:
citat din mesajul lui bebecris sa ne laudam...david merge singur si afara...a invins teama: nu am apucat sa filmez toit ca am ramas fara baterii: |
felicitari mergaretului david! si la mai mare, in curand!
mav spune:
citat din mesajul lui diamisha ...sa va impartasesc ca mi-a facut Sonia aseara...Claudiu al meu a fost plecat la scufundari o saptamana si s-a intors ieri...in toate zilele in care nu a fost, Sonia ma lua de mana si ma ducea la fotografia lui si ma intreba ta-ta? ta-ta?...el a venit ieri dimineata, mi-a povestit mama ca Sonia a izbucnit si in plans, si in ras, cand a intrat in casa si nu l-a lasat nicio clipa toata ziua, nu vroia sa faca nimic fara el.... ...buuuun....ajung si eu acasa seara, intru in casa, ma duc glont la Claudiu, care o tinea pe Sonia in brate, sa il pup...ei bine, fetita mea gingasa si delicata mi-a infipt o mana in fata si m-a impins cu putere intr-o parte, in timp ce s-a asezat intre mine si Claudiu, cu mainile amandoua pe dupa gatul lui si cu spatele la mine... ...credeti-ma, mi-au iesit ochii din cap, nu mi-a venit sa cred...am fost convinsa ca mi s-a parut si am incercat inca o data...a facut exact la fel, cu si mai multa putere si cu proteste vocale... ...nu e cam devreme sa inceapa cu fazele astea? ati experimentat si voi asa ceva?... Diana, de Sonia (02.11.2008) Meet Sonia! |
Pai daca deja se intampla, clar ca nu e prea devreme.
hihi, Anto face asa cand il iau pe fra-su in brate. Tipa ca se simte nedreptatit (va ziceam eu ca-i gelos), vine degraba sa-l iau pe el si sa-l goneasca pe fra-su... il impinge cu manutele... (Fra-su ii striga: "Hei, e si mama mea! E mama noastra!"... si deja m-a intrebat pe care dintre ei il iubesc mai mult... Desi i-am povestit de nush cate ori ca dragostea mea pt fiecare s-a nascut odata cu fiecare copil.... si ca amandoi sunt la fel de importanti pt mine.)
Sunt tare curioasa cum va reactiona Anto cand il va vedea pe tati dupa cateva saptamani de absenta. El inca nu zice nici "mama", nici "tata"...
Cu vaccinul ai prins ideea buna.
Cu cadourile am mai scris, pana pe 6 dec....
...Si gata, ma duc si eu la nani... Somn usor!
bertha spune:
Buna dimineata!
La multi ani, Iulia!
Tort diplomat
- un litru frisca Hulala;
- 3 oua;
- 7 linguri zahar;
- 3 plicuri gelatina;
- 2 cutii compot de ananas
Galbenusurile si 4 linguri de zahar se amesteca intr-o cratita mica si de bat pe bain-marie pana se topeste zaharul.
Compotul de ananas (numai zeama) se pune sa stea 5 minute cu gelatina.
Se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar.
Din frisca se iau 750ml si se bat.
Peste galbenusuri se pune zeama de ananas cu gelatina si se mai bate putin pe foc, pana se incalzeste lichidul (sa nu fiarba). Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca frisca batuta cu albusul si galbenusul.
Se ia o cratita de 5L/ forma tort se aseaza celofan/sac de plastic pe fund, se pune un strat f subtire de compozitie jos, apoi se aseaza bucati de ananas, restul compozitiei si alte bucati de ananas deasupra. Se pune in frigider pana se intareste.
Se orneaza cu restul de frisca. (250ml)
Tiramisu
- 4 oua
- 500 g mascarpone
- 400g smantana de 25%
- 200g zahar pudra
- 4-5 cani cafea indulcita
- piscoturi
- 2 plicuri intaritor frisca
- coniac/rom
Se bat albusurile spuma.
Se amesteca f bine galbenusurile cu zaharul.
Se bate smantana, apoi se pune intaritorul de frisca.
Se amesteca toate si se adauga mascarpone.
Se pune in tava un strat f subtire din compozitie, apoi un strat de piscoturi inmuiate in cafea+rom, apoi 1/2 din compozitie, un nou rand de piscoturi, si restul compozitiei deasupra. Cand se serveste, se rade ciocolata sau se cerne cacao.
Picoturile se inmoiae ff putin in cafea. Smantana se tine la congelator 10-15 min inainte de a fi batuta.
Tava mea are 23cmx38cm.
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana