Pepenasi de iulie - august 2008 (159)
Raspunsuri - Pagina 19
AnnaBaby spune:
Multumesc tuturor pt sfaturi! Ca de obicei sunteti niste scumpe si sariti in ajutor! Va pup pe toate! 
Ioana e maraita, nimic nu-i convine, miorlaie intr-una...nu vrea sa manance (ce nu vroia ea pana acum, acum nici atat, deh, are motiv
), nu am ce face, o las in voia ei, sper ca mai tarziu sa manance ceva, sa nu se culce cu burta goala. Nici lapte nu mai vrea, de vreo 2 saptamani cam asa, dimineata sa nu-l vada, seara mai accepta, nu prea mult, 100ml doar, insa iidau prin somn restulpana la 250, macar atata lapte sa bea si ea pe zi.Apa in schimb ar bea toata ziua. 

Sa urez si eu LA MULTI ANI tuturor celor care isi serbeaz azi ziua numelui, pepenasi, mamici, tatici, fratiori si surioare! 

Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
AnnaBaby spune:
Bufi bine macar ca vrea la micul dejun si la cina, Ioana face asa la fiecare masa, indiferent ce ar fi de mancare, zice nu nu (adica da din cap ca nu zice din gura) si nu vrea decat 2 lingurite. Si chestia asta tine de mai bine de o luna...
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
bufi spune:
AnnaBaby nu ma bucur deloc ca aud si de la tine problema asta...trb sa gasim si solutia pt probl asta...ea este fffffffffff activa, vesela...daca ar manca masa asta ar fi cel mai tare copil ![]()
Vai de capul meu!
Bufi
monalac spune:
multumim pt urari si uram si noi LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR DE AZI!!!
eu sunt f suparata,cred ca ai mei au facut porcina,sambata am fost la examen si i am lasat cu mama ,care cu o zi inainte de a veni la mine fusese la bunica mea,care era{si e]f bolnava,cu febra,tuse si dureri de muschi.cand am venit de la examen,mama tusea in ultimul hal,iar a doua zi deja era la pat cu febra mare....azi noapte a inceput si cris sa tuseasca,dar rau de tot de nu s a putut odihni toata noaptea ,iar de azi a inceput sa faca si febra.ca urmare n a mancat nimic si daca nici maine nu mananca,mergem la spital pt perfuzie,ca mi e frica sa nu ii scada iar glicemia.
a inceput si codrin sa tuseasca si probabil la noapte va face febra,pt ca deja e caldut pe frunte si e f marait.
ce ma oftic e ca eu nu i iau la cumparaturi,evit locurile aglomerate si vine un adult iresponsabil,care desi tuseste de si da plamanii afara ,considera ca n are nimic....
ieri a venit nasa celor mici si mi a dat 2 milioane sa le iau ceva de craciun si in loc sa le cumpar jucarii ,le am luat nebulizator.
am luat omron,250ron.acum,vreau sa le fac aerosoli cu ser fiziologic,asa ca am o intrebare
PUN SERUL CA ATaRE SI ATAT?CAT TP II LAS CU MASCUTA?VA ROG SA MI RASPUNDETI ACUM,DACA STITI,CA VREAU SA MA APUC SA LE FAC.
mi a mai dat dr si flixotide,asta e bun?
edit ca am facut multe greseli.
bufi spune:
Ii pui serul fiziologic in aparat, cam 1 ml...si il faci pe tot pana se termina
sau daca il combini cu ceva ii pui 1 ml sf si 1 ml din solutia pusa...eventual flixotide, jum din fiola o data si cealalta jum mai tarziu
sanatate
monalac spune:
bufi,multumesc.pun doar 1 ml,ajunge atat pt cris,care are 5 ani>?
deocamdata vreau sa folosesc doar ser.
bufi spune:
Cred ca poti pune mai mult. chiar nu stiu...dar 4 ml cred ca ar fi ok si vezi cum suporta nebulizarea
iriss27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bufi AnnaBaby nu ma bucur deloc ca aud si de la tine problema asta...trb sa gasim si solutia pt probl asta...ea este fffffffffff activa, vesela...daca ar manca masa asta ar fi cel mai tare copil Vai de capul meu! Bufi |
Bufi, AnaBaby, stiu ca ce o sa va spun, nu o sa va consoleze, dar, ca o mamica trecuta prin asta, va spun sa nu va mai stresezi. Aveti incredere in copiii vostri, ganditi-va ca ei au venit pe lume cu un creier, care le spune ce au nevoie si ce nu (nu va imaginati ca eu am invatat asta repede, mi-a luat vreo 2 ani). Ceea ce e sigur, e ca nu vor muri de foame. Atat timp cat sunt vioi, nu-s palizi, nu bolnaviciosi, fiti fericite.
Copilul mananca cat ii trebuie. Poate felul lor este sa manance mai putin sau poate chiar nu le plac legumele cu carne. Da-i fructe cat mai multe, sunt ff sanatoase si ii aduce atat aport de vitamine cat si hidratarea necesara, fa-i salata de legume, uite Dav este un extrem de mare mancator de carne, in schimb, sa nu vada iaurt. Eu ii dau cam la fiecare masa o salata facuta cu salata verde, lamaie, ceapa verde si mananca f bine. Si ciorba ar fi in stare sa manance non stop. Nu prea se da in vant dupa fructe, dar le mananca de foame, daca nu are alternativa.
Asta a fost cu David, eeeeiii, la Yvo a fost un adevarat cosmar. Nu cred ca era masa la care sa manance mai mult de 4 lingurite, pe masurate. Eu plangeam langa ea, la propriu. Intotdeauna a preferat sa doarma decat sa manance.
Nici acum nu mananca extraordinar, daca v-as enuera ce a mancat ieri, va luati cu mainile de cap. Dar eu refuz sa ma mai enervez pe tema asta, atat vrea atat ii dau. Si uneori ma trage de maneca si ma intreaba ce avem de mancare. Eu incerc sa nu ii lipeasca fructele si legumele in fiecare zi, pe cat posibil crude. Lapte bea cam 500 ml/zi. Iaurt nu a mai mancat de mult si daca mananca vrea numai d-astea indulcite, cu fructe si alte prostii, asa ca am mai suspendat momentan capitolul iaurturi.
La capitolul carne, ar manca numai pielita dupa carne.
Ciorbele/supele mi le linciureste, alege mai mult zeama.
Daca are supa cu galuste, favorita ei, mananca max 3 galuste cam cat o mingie de ping-pog si gata masa.
Era disperata intr-o seara sa ii dau mancare de varza (le place la amandoi). Si a mancat, adunat cam 2 linguri cu varf si asta i-a fost masa.
In alta zi a mancat numai mandarine, cred ca aproape un kil, plus laptele care nu ii lipseste niciodata.
Are dati cand sare peste o masa (in general cea de pranz) si imi cere lapte fie cand se culca, fie cand se scoala. Asa ca laptele sa traiasca.
Dar eu m-am relaxat total, nu ii mai dau nici vitamine (cred ca am incercat tot ce era pe piata, a fost vax). Acum le fac la amandoi un tratament homeopat pt cresterea imunitatii si sper sa le fie bine.
De fiecare data cand le dau ceva si nu mananca ma gandesc ca mi-ar da mie cineva mancare de conopida (pot sa
numai cand ma gandesc la ea), asta ca sa imi mai relaxez si eu creierii greu incercati Singura solutie este ca voi sa va relaxati si sa aveti incredere in copii vostri, stiu foarte bine ce le trebuie sa manance!
Daca vreti sa mai plangeti pe un umar, putem vb pe mess: irinabratu. Cred ca de sapt viitoare

Caprioara spune:
Helau,
Am intrat scurt sa urez:
La multi ani cu bucurii, sanatate si belsug sarbatoritilor de Sf. Andrei!
La multe lunite fericite, Flavius!
Sanatate multa balnavioarilor si refacere rapida!
Eu sunt in butoi si de aceea nu am mai scris
. Am mai citit pe ici pe colo, in diagonala asa
.
Daca veniti vreuna la Kidex, sunati-ma daca vreti sa ne vedem, ok? Eu probabil voi fi acolo sa impart flyere.
Am recuperat cu vizionatul pozelor cu pepenasi. Sunt superbi toti
!
Va imbratisez pe toate.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
iriss27 spune:
Revin ca mi-au mai venit idei.
bufi la pranz poti sa incerci sa-i faci o salata de legume crude+fructe, gen cea cu mar, telina, morcovi, pui si o lingura de smanta si niste zeama de lamaie. Poti sa ii pui separat niste piept de pui ori la gratar, ori la cuptor facut cu unt in folie sau peste daca ii place, cat mai mult, facut in orice fel (pane, la cuptor, la gratar, ciorba).
Poti sa ii dai salata de sfecla rosie+mar+ morcov+zeama de lamaie sau portocala, iar e f sanatoasa.
Ai incercat, poate ii plac ciorbele acre (tot din exp si asta, Dav vrea musai acru, Yvo numai dulce).
Astea au fost cateva idei, sper sa va mai ajute. Idei sunt o groaza, totul e sa functioneze si la copiii vostri.