Pepenasi de iulie - august 2008 (159)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

flo mie mi se par super dragute pozele, iar puii tai seamana foarte bine la ochisori

mona ma bucur ca ai ajuns la medic iar in legatura cu cris, eu zic ca nu tre sa te superi ca ti-a raspuns asa, mie mi se pare super tare si spontan cu literele avem si noi problema mare. ii arat o litera si ii spun ce e si tot in acelasi cuvant nu mai stie sa mi-o zica daca-l pun sa faca socoteli imediat imi da replica si ma mai intreaba cat face o cifra plus alta si eu ii raspund gresit si ma corecteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

IRISS La multi ani, sanatate, fericire si noroc, sa te bucuri ani multi de cei dragi tie!!!

MONA, ufff, tin pumnii sa se vindece totusi rana si sa nu mai fie complicatii...

SUN, chiar ca ai o minune de copil, dar si voi aveti nervi de otel

RALU, ce distractiva e Mirunicimea...

Fug, s-a sculat stimabilul Luca.

Monica, mami de Luca Andrei si 13+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Neatza!

ANDREEA_OR
IRISS

Mada de Irl, pai sa inteleg ca a fost ziua ta?Pai si noi de ce nu stim?/la multi ani atunci,sa fii fericita!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Neata

Irina, La multi Ani sa fii sanatoasa si voioasa si mereu fericita alaturi de puii mici si minunati (si sotz of course)!

Sunule si fi-mea are o pasiune majora fata de ochiurile de la aragaz, toata ziua le scoate si da cu ele de pamant. Azi dimineata reluase activitatea si era cat pe ce sa-i zic c-o sa scoale vecinii da' dupa aia mi-am adus aminte cum bocane ei de 2 saptamani exclusiv in timpul orelor de liniste de la 2 la 5 (desi i-am rugat de nenumarate ori sa n-o faca) si am incurajat-o sa faca cat mai mult zgomot posibil - ca tot zicea Mona de vecini...

Vic baga un oki de gmail, ai o surpriza acolo pentru Maya

Ralu io cred ca doar o "bicicleta" am tradus din toate cuvintele alea

Mona rabdare, poate reusesti sa ai mai mult succes cu Cris daca va concentrati pe lucrurile care ii plac lui foarte mult si de acolo sa ajungeti la litere si cifre, zic si eu... Adica jocuri cu 1-2-3-6 masini de pompieri care merg la interventie, 2 sting focul in spate, 3 se duc in fata... chestii d-astea...

Io-s cam dogita, fi-mea ne-a pasat viroza ei si mie si lui mamaie, sunt cu faringoseptul in buzunar, ea se simte ceva mai bine, n-am avut prea mari succese nici cu Stodalul sirop asa ca am trecut pe Stodal granule si e foarte bun, le ia cu mare placere, le zice "bobo" si sta cu boticul deschis ca un pelican. Bine ca am avut alternativa ca tusea asa de urat, ufff!

Bai, mie imi da tarcoale un domn si, desi e flatant, parca n-am niciun chef sa ma leg la cap, am io o problema? Oi fi prea ursoaica... In plus, are o catelusa atat de urata, o pechineza cu blana rara si dintii de pe maxilarul inferior mai pronuntati decat cei de pe maxilarul superior, niste latze lungi si triste la urechi si coada... si o mai cheama si Karina

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salutare fetele!

Vorbiti de vocabularul pepenasilor. Ei bine, pepenasul nostru nu vrea sa se exprime verbal sub nici o forma. Ba mai mult, daca indraznesc sa-l "fortez" a zice dupa mine, facandu-ma ca nu pricep ce vrea...vine in fuga la mine si ma pocneste peste moaca cu palma, sau pe picior, dupa caz...unde ajunge. In plus tine manuta intinsa si degetele in sus explicand prin gestul lui un "NU" categoric, sau mai bine un "ia lasa-ma in pace!" in acelas timp bociferand "aaaa" cu mana intinsa si palmele ridicate. Asa ca...la noi va mai trece ceva timp pana sa-i auzim glasciorul spunand cuvinte. INSA are o voce superba stim asta pentru ca se baga sub masa, sta pitit acolo de nu-l mai vede nimeni si dupa ce ne intrebam cu totii "unde o fi Matei " iese de sub masa cu un rajnet pe toata mutra si face un "haaaa" cu o voce cristalina de iti vine sa-l mananci....

In rest toate bune si frumoase, oriunde l-as trimite executa fara probleme fff rar are o moaca cu privire "suspecta" gen - ce o fi vrut sa fac?. Tati are obiceiul a-l necaji...insa in ultima vreme nu-i mai merge. Ii da ceva in manute si il trimite sa duca "la mami!" Matei ia obiectul si ma cauta pentru a mi-l da. Dupa care ii da alt obiect si-i spune " du-l la tati!" El ia obiectul si face catva pasi voinici, apoi se intoarce nedumerit...se uita "la tati" are o expresie gen "ce vrea asta??" si se invarte derutat... Asta are acu ceva vreme, ca dupa ce sa prins ca-l pacaleste, ia de exemplu sosetele sau tricoul si arunca dupa el nervos cumva "iati-l si da-mi pace!!tu esti tati!"

Stefan in adora insa se mai si incaiera, asta mic este rautaciosul care PAC! ii pusca una peste moaca daca nu-i convine ceva!Stefan ii spune mereu "nu-i voie sa ma lovesti ca ma doare!" insa piciul nu empatizeaza deloc....basca il mai apuca si rasul!

Seara Stefan cu tati au programul de bataie cu pernele...de vreo 3 zile a intrat si Matei in joc si pusca si el cu perne in stanga si in dreapta pe care-l prinde nepregatit....Tati ii ameteste bine pe amandoi cu pernitele da nici unul nu se lasa mai prejos, mai ales asta mic cum te vede neatent cum iti pusca o perinita in cap...de iti sar ochelarii - io nu intru in jocul lor da pentru asta imi pusca si mie cate una de imi caut ochelarii pe jos

Matei este ajutorul meu de nadejde El duce absolut tot ce gaseste la gunoi, duce hainele din cosul de rufe murdare in masina de spalat, trage sertaru pt detergent si asteapta sa-l umplu apoi il inchide, ma ajuta dimineatza la facut paturile aranjand el pijamalele si perinitele , strange jucarii/haine/ ce mai...nu stiu ce m-as face fara el

Cam asta ar fi despre noi ca tot nu am mai povestit de mult.

boti, multumesc de linkuri, am gasit cateva care imi sunt necesare.
am mai gasit si eu ceva interesant, poate va place, cum sa faci un clopotel frumos, am sa-l trimit pe mail.

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Alooo! Desteptareaaa!!
Ce bine ca e o zi frumoasa!

Eliza este la gradinita, insa am trimis-o cu inima indoita. A tusit nasol aseara, de nu se mai oprea.
Luni si marti vacanta, weekend prelungit de la stat. Asta dupa ce si in noiembrie a fost vacanta.
Pe 14 decembrie intra in vacanta de tot. Ce porcarie!
Reincep pe 4 ianuarie, si pe 2 februarie intra din nou in vacanta.
Miercuri nu am dus-o la muzica, nu s-a putut trezi. Ieri ne-am dus la pian, si profa plecase, cica daca nu ne-a vazut ieri la teorie, a zis ca nu mergem. Dar oricum, ne vedem in ianuarie, ca si asa intra in vacanta

Deci am o greata teribila. Phuaa. Nimeni n-are chef de nimic, chiul in masa, vrajeala si aiureala. Ma gandesc cu groaza cum ar fi fost sa fie Eliza la scoala deja iar eu la serviciu
O bataie de joc in care copiii si parintii pica asa... de prosti

MONA - este normal sa incurce cifrele si literele. Asta se va intampla pana pe la 6 ani. Va incurca 2 cu 5. B cu D. Cand va invata literele mici, va incurca P cu B, cu D si cu A. pe 3 il va face invers, pe 4 la fel (in oglinda). E interesant ca nimeni nu il confunda pe 6 cu 9 Pe 7 il va face asemanator cu 1.
Copilul are dreptate, nu il obliga. Nu ii face program din asta (daca ii faci program, apai sa fie program si sa va tineti de el, dar se pare ca nu ar fi cea mai potrivita metoda la voi, pentru moment).
Fa-i jocuri, pe strada, sa recunoasca literele, sa le descopere. Nu numai litere, ci si alte chestii (am vazut un semafor. unde e? Am vazut un om cu bluza rosie. Am vazut litera P - de ex la o parcare...) Si el el descopera, apoi el vede lucruri si tu le gasesti. Pentru cifre, jucati magarus. Daca ii place sa joace jocuri cu zarul (de-alea cu traseu), lipeste pe zar, in loc de puncte, cifrele.

KAT - voi mergeti la scoala la anul sau mai stati un an?

FLO - si mie mi-au placut pozele. E cam inchisa cea in care sunteti toti 3, e drept, dar e faina. Ai niste baieti... frumosi ca niste fete, ca sa o citez pe Bujo cea indignata de acum un an

IRINA - sa intelegem ca azi dai tu tortul?
La multi ani! Sa fii sanatoasa si sa ti se implineasca toate dorintele!

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Andreea_or

Iriss

Multumesc de impresii

Anka se vorbeste de strans bani pt. educatoare, ingrijitoare directoare la voi? La noi zic 50 roni/copil si gradinita are peste 300 de copii, dupa un calcul ies cam multi bani

Nici ei nu merg luni la gradi, pe motiv de zi fara plata s-au gasit cand s-o aleaga, inainte de 1 decembrie

Alex stie cifrele si literele, uneori le mai incurca insa nu incurca niciodata marcile de masini

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

FLO - n-au zis nimic de bani pana acum. Anul trecut am dat cam 30 de lei, la noi sunt 2 educatoare la astea 2 grupe cu program scurt. Cate 22 de copii. Acu' nu stiu daca or da toti....

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Boti I LOVE YOU !

Moni, LA MULTI ANI!!!! Mult noroc si fericire, pui sanatosi si toate dorintzele sa ti se indeplineasca!

IRISS, La Multi Ani!

Anka, aici copiii au mult mai multe zile de vacantza ca in ro. Plus ca aia mici nu au scoala miercurea.

Bai, Flo, de ce sa nu profite si ei daca tot li se ia abuziv ziua aia din salariu??? Eu nu stiu de ce atata scandal pentru profesori. In plus din cate stiu, toti bugetarii au liber pe 30. Daca tie ti s-ar lua aiurea in tramvai zile din salariu te-ai duce sa le si muncesti? Hai sa fim seriosi.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Deci domne, m-ati bagat in ceata, dar acu' m-am clarificat!
Ziua lu' Irlandezia fu pe 22 (am cautat in istorie!!)
Ziua lu' Moni de la Oradea nu fu ieri, ci ziua lu AndreeaOr FARA LINIUTA, care eu personalmente nu stiu cine e, si eu nu zic la multi ani la cine nu stiu cine e si nu citeste, ca imi racesc gura de pomana (ma rog, mai uit eu sa zic multi ani si alora care citesc, dar asta e de la mansarda mea )
Bon, deci

Irlandeza lu' mama, unde esti? Da jos copilu' de pe tastatura si zi si tu doo vorbe!
LA MULTI ANI cu intarziere, si cerem iertaciune de omisiune. Deh, sunt si eu in clubul ala cu lipsa de timp in a citi si alte chestii, in cazul de fata de exemplu, listele din capitolele vechi... Merit asa:

Am zis ca o culc pe asta, care s-a tezit pe la 7 si juma', si nu am reusit sa o conving. Mi-e ca adoarme la 11, cand tre' sa ies dupa Eliza... Am incercat sa o conving sa se aseze si ea pe olita, dar refuza, scutura zdravan din cap. Acum i-am pus pampersul si vad ca s-a dus singura la olita, dar probabil ca se joaca, la fel ca pana acum...

Talciocul meu

Mergi la inceput