Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (51)
Raspunsuri - Pagina 17
andira spune:
Rebiana - nu-i nimic daca n-ai aparat, sunt convinsa ca merge si asa, numai ca muncesti nitel mai mult.
Pana sa am aparatul n-am facut in viata mea paine sau cozonac, dar acum e mai usor.
Eu una urasc sa stau sa framant aluat de cozonac, paine etc, asa ca masina asta e o binecuvantare din punctul asta de vedere - trantesc tot in ea si-mi face aluatul de paine (ce sortimente vreau eu), aluat de cozonac, am facut si pasca cu el (e tot aluat de cozonac, dar am facut la jumatate din cantitate, si am pus compozitia de branza de vaci - a iesit super).
Rebiana27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dayanara rebiana, andira, eu n.am curaj sa citesc retete, de frica poftelor :) dar am apucat sa vad paine cu ceapa si mi.aduc aminte acum 10 ani in bucuresti luam o paine cu ceapa de la brutaria nemteasca, doamne cum era, ceva de vis :))) |
Daaaa, de la ei luam si eu, numai ca aveau desfacere si-n Sinaia si mi-era mai aproape!

Mami de Luca
again I can't fake with dignity so i'll not try!!
andira spune:
Selina - draga mea, nu te invinovati, e normal sa avem dorinte, si sa fim la un moment dat cat de putin frustrati ca nu e cum vrem noi - chiar daca sentimentul tine mai putin de o secunda. Suntem oameni si nu e nimeni perfect
Sunt convinsa ca o sa fie un baietel pe care o sa-l adori la fel ca pe Victor, si care o sa-ti lumineze zilele. Important e ca tu sa depasesti momentul, sa nu te mai invinovatesti, sa ramai puternica - pentru tine, pentru Victor si pentru bb mic care deja te iubeste, si sa gandesti pozitiv, ca totul se va rezolva.
Lara spune:
Multumesc de raspunsuri, fetelor.
Dayanara, deocamdata vad ca nu am nici un simptom, sunt ok, doar ca am un stres de care nu pot sa scap. Numai la asta mi-e gadul si eu nu-s panicoasa de felul meu. Iar la radiografie.. of, o sa cer trei randuri de protectie, just in case ![]()
Castelana, esti tare scumpa, multumesc. Eu tot de asta am refuzat data trecuta. Mi-a curatat dintele pana la urma, deci i-a scos nervul si a pus ceva provizoriu, insa nu a pus plomba definitiva fara radiografie. Ea mi-am explicat ce si cum, insa eu am preferat sa zic pas. Insa, din pacate a inceput sa se rupa dintele respectiv, pur si simplu nu pare sa reziste si ma gandesc ca ar fi pacat daca nu ar mai putea face nimic dupa aia sa-l salveze. Si mai e si cu risc de infectie asa. Nu stiu, mai vorbesc maine cu ea. Ideea e ca s-a mirat putin ca am refuzat.. mai ales ca e totul gratuit pentru gravide si mamici pana are bebele 1 an. Deci nici ea nu ar fi sarit sa-mi faca asta vai Doamne, pentru ca nu plateam nimic pe loc, ar fi recuperat mai tarziu banii de la asigurari.. si totusi a zis ca asa ar fi mai indicat in cazul meu. Zic si eu, incerc sa ma conving ca fac ce e bine..
Vedem maine.
Babyangel, la asta incerc sa ma gandesc si eu, ca erau ouale ok, problema mea e ca aici numai pe rafuri se tin ouale, in magazine, nici macar langa raioanele frigorifice, si e caldutz si bine. Deh, un pic isterica de-acum. Hormonii or fi de vina. La radiografie, cum am mai zis, la asta ma gandesc si eu, ca in trim II e ok, altfel nu ar fi astia asa sonati sa riste ceva atat de pretios. Sper.
Andira
si eu am mai comis-o cu una alta, pana acum, chiar si cu pate..of.. dar inca nu stiam de bebe.. nici nu vreau sa ma mai gandesc. What`s done it`s done de-acuma.
Rebiana, pe asta ma bazez si eu. Incerc sa am incredere ca doar n-or face rau puiului mic, oricum nu au nimic de castigat din asta.
La kg, eu tot 6 am luat, dar in doar 22 saptamani si sunt tare mandra de ele. Las sa vina cate-o fi, sa fie bebe bine si sanatos si la termen. Scap eu de toate, tot cu ajutorul lui BB.
Bobita, iti urez si eu bun venit intre noi
Sper sa te refaci repede si sa-ti treaca piciorul, banuiesc ca nu ti-e usor. Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva cu sarcina trecuta. E tare greu, nici nu am cuvinte..
Dea Domnul sa fie bine pentru toata lumea!
Yaia, multumesc. Pana am terminat de scris mesajul asta deja m-am mai linistit, mai ales daca zici si tu ca ai facut rodiografie la bazin.. inseamna ca totusi nu e asa nociva in anumite cazuri.
Selina.. Mesajul tau m-a muiat de tot. Puiul mic, ce frumos a asigurat el pe mami..
Of, dea Domnul sa fie doar o alarma falsa si sa fie totul bine! Sigur va fi bine! Si nu te invinovati sub nici o forma!! E aburd sa o faci! Fii calma si relaxata si vorbeste cu puiul mic, el va sti ca totul e in regula asa.
Oh, ce m-am lungit astazi..
Numai bine, fetelor. Aveti grija de voi!
Lara, mami de Ioana
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
lorex spune:
| citat din mesajul lui Lara Buna fetelor. Maine am programare la dentist :( Acum doua vreo doua luni am fost ultima data din cauza unui dinte si desi mi-a sugerat plomba definitiva si implicit radiografie, am refuzat, pentru ca nu am vrut sa risc.. Acum mi se faramiteaza pur si simplu dintele respectiv si dupa indelungi cautari pe net am ajuns la concluzia ca in trimestrul al doilea nu sunt probleme pt bebe.Si am mai observat ca incepe sa ma deranjeze si o masea, parca are dantura mea o cadere nervoasa.. Voi ce stiti despre radiografiile dentare? A facut careva? Eu tare nu as fi vrut sa fac asta, dar si doctorita mi-a spus ca nu se cunosc efecte adverse asupra bebelui.. mai ales in al doilea trimestru. Si mai am o maaare problema de-mi vine sa-mi dau palme, zau. Am fost ieri in vizita la cineva, pt o aniversare si bineinteles, ca la noi la romani era masa plinaa cu toate bunatatile traditionale romanesti, zici ca era Craciunu` zau. Si mi-am luat un loc strategic si am tot luat cate putin din fiecare, cu incredere ca doar erau toate facute de casa si gazda e si ea gravida in ultima luna. Sa aflu la urma ca.. oh, Doamne, maioneza era facuta si cu oua crude!! Sunt stresata la maxim, nici nu am putut sa dorm cum trebuie toata noaptea am avut numai cosmaruri si vise ciudate rau de m-am trezit cu o durere de cap. Nu comentez, e si vina mea ca nu am intrebat, dar nici prin gand sa-mi treaca (,) ca desi e si ea cu bebe ar fi pus ou crud acolo :(( Eu maioneza o cumpar, nu ma omor sa o fac, dar cand o faceam inainte, numai cu oua fierte o faceam, ca si mama :( Sunt stresata, clar. Nu mai am liniste de acum. Doamne Ajuta sa fi fost ok.. of.. Sa aveti o saptamana faina. Aveti grija ce papati ![]() Lara, mami de Ioana www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA ----------------------- |
Lara, nu stiu cate saptamani ai pana nasti, nu poti astepta pana atunci cu radiografia?? Din cate am mai auzit probleme cu dantura sunt din cauza sarcinii.Nu iei vitamine+minerale?
Cat despre maioneza cu ou crud...stai linistita, si eu am mai mancat..nu se intampla nimic.Ouale azi sunt controlate, si fiind sarcina avansata, nu tre sa-ti faci probleme.Te stresezi prea mult si asta face mai rau lui bebe decat maioneza aia pe care ai mancat-o!

26+ 
lorex spune:
| citat din mesajul lui bluekidoo Buna burtici.. m-am intors si eu de la spital acum plansa toata si plina de nervi... si binenteles ca nu am facut nici eco ... dar sa va zic ce s-a intamplat... Eu am ajuns la doctorul asta printr-o cunostinta care este asistenta in municipal... mi-a zis ca e profesor si un doctor foarte bun.... de cand sunt la el nu m-a consultat o data... nu mi-a luat o tensiune... greutate, puls, tensiune mi le ia in fiecare luna dr de familie si mi le trece in carnetul gravidei sa le vada si doctoru.. el nu s-a obosit sa se uite pe ele.. cica nu-l intereseaza...Ultima data am fost la el in septembrie cu rezultatul de la TT si Torch..atunci mi-a zis ca sunt ok si ca la TT este risc scazut.. eu i-am atras atentia ca asistenta de la TT a insistat pe o valoare mare.. dupa insistentele mele mi-a zis sa ma duc la dr Albu ca e prieten cu el... (am tot incercat sa dau de dr Albu dar la spital nu il gaseam si nimeni nu "stia " sa-mi spuna cand il gasesc, la telefonul de la cabinetul personal si pe mobil nu mi-a raspuns)....Dupa l-am intrebat cand sa ma duc la el sa ma vada si mi-a zis ca dupa 22 sapt pt eco.. mai devreme nu are rost...Azi m-am dus si m-a luat la 3 pazeste ca de ce nu am dat de albu, de ce nu m-am dus la control, i-am spus ca albu nu raspunde la tel iar la el am venit acum ca asa mi-a spus.. a zis ca nu, ca trebuia sa ma duc in fiecare luna la control, ca sunt inconstienta, ca daca fac vreun malformat, ca imi bat joc de sanatatea copilului si ca el daca vrea poate sa nu imi mai supravegheze sarcina... ce sa mai.. mi-a vorbit ca unui gunoi pe care o vede din mila... apoi mi-a dat o hartie cu care sa ma duc la ambulatoriu si dupa sa ma intorc la el sa ma duca la eco dar sa ma misc repede ca el se grabeste nu are timp de mine... m-am dus la ambulatoriu.. alea de acolo nu intelegeau ce vrea cu hartia aia.. m-au trimis la cabinetu de gineco de la ambulatoriu unde ma puneau sa fac o eco 2d care ma costa 200 lei... Intr-un final mi-am sunt sotul ca nu ma mai puteam calma.. m-a busit plansu si tremuram toata... nu aveam nici bani suficienti la mine.. sotu nu avea pe cine sa lase in locul lui la munca sa vina sa-mi aduca bani plus ca a zis ca daca vine el il bate pe doctor ca nu sunt gunoiu lui sa se poarte asa cu mine, si mi-a zis sa ma linstesc si sa vin acasa sa ma odihnesc si vom cauta al medic ca asta nu merit sa fie numit asa..Am plecat direct de la spital.. nici nu i-am mai spus lu nea doctoru... ca nu mai vroiam sa-l vad...simteam ca nu mai ajung acasa.. tot drumu in autobuz imi curgeau lacrimile si nu le puteam controla sa nu mai spun ca nu ma puteam opri din tremurat... Acum voi vorbi cu o vecina (gravida si ea) poate ma duc la dr ei pe care o tot lauda sa vedem... intre timp incerc sa ma linistesc sa nu-l supar pe bebe.. A .. ca sa nu mai spun ca am intrat la el in cabinet, i-am spus ca sunt pacienta lui si numele si el ma intreba intr-una din partea cui am venit...abia dupa ce i-am spus din partea cui am venit sa obosit sa deschida agenda si sa ma intrebe cum ziceam ca ma cheama ca sa vada ce a notat la numele meu pe acolo... Acum nu stiu daca sa astept sa imi gasesc alt medic sau sa imi fac eu o eco pana atunci...Cert este ca nu mai vrea medic in municipal.. nu de alta dar orice doctor ar fi ii e coleg si nu cred ca cuvantul meu va avea vreo valoare in fata unui profesor doctor si mi-e sa nu-mi faca probleme si la nastere,,plus ca m-as putea intalni cu el pe acolo si nu vreau sa-l mai vad.. Spuneti-mi si mie va rog unde va face-ti ecografiile si ce preturi sunt poate fac una totusi pana imi gasesc alt medic... |
Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat.Stiu cume sa plangi din cauza unor medici inumani!Din pacate nu sunt din bucuresti ca sa-ti pot recomanda pe cineva, insa sigur iti vor recomanda colegele de pe forum (daca nu au facut-o deja, ca-s in urma cu cititul).
Sfatul meu pt toate fetele care trec prin asta, cautati-va un medic care ofera consultatii la cabinete particulare.Din experienta mea si a prietenelor mele, atitudinea unui medic la cab partic. nu se compara cu cea din spital.
Hai dam
ca sa treaca, pune la spate experienta neplacuta! Sunt atatia medici ginecologi, ai sa gasesti unul sa aiba grija de tine!Daca nu ai gasit deja intra la odiseea vecina (ian-febr) si apeleaza la sfatul fetelor.Ele sunt multumite de medicii lor.
Mai este o lista pe parinti punct com unde sunt medici ginecologi comentati de pacienti si chiar notati.Cauta si tu unul cu nota mare
succes!
26+ 
lorex spune:
| citat din mesajul lui greenfrog bluekiddo imi pare rau ca s-a purtat asa cu tine. dar ce iti reproseaza exact? care ecografie nu ai facut-o? eu am facut ecografia morfofetala in saptamana 22 si acum o sa ma duc la ecografie in saptamana 28. la spital daca te duci cu adeverinta de salariat si recomandare de la medicul de familie ar trebui sa nu te coste nimic, iar la clinici particulare o ecografie 2d e in jur de 350 de ron. 25+ ![]() |
Cat?????? OMG!!!!!!!
La noi e 100 ron un 2D, 200 ron un 3D, iar un 4D nu stiu cred ca tot ata, eu l-am facut in maternitate si a costat tot 100 ron!
26+ 
andra_s spune:
bobita si eu am auzit numai vorbe de lauda despre dr tau. imi povestea o fata cum i-a monitorizat sarcina pt ca a fost una cu probleme - si lucru fff important, fara nici un ban dat, a refuzat orice suma oferita pe perioada sarcinii, chiar s-a rastit la ea, ca nu primeste si punct. tipa a stat cu mine in salon la giulesti o jumatate de zi, timp in care a venit dr la ea de vreo 4 ori, plus nu stiu ce teste facute prin spital. oricum am inteles ca este profesionist si isi face meseria din placere.
POZE
25+
- (Iustin???, Iannis???) Stefan
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!
lorex spune:
Selina Doamne ajuta sa fie bine bebe si aritmia sa se rezolve de la sine!
Andra, votez pt Iustin ![]()
26+ 
babyangel spune:
Salut toate fetele
Am sosit si eu de la munci, si am gasit o surpriza cat casa
: mi-a sosit pachetul cu "trusoul" pentru patutul meu, pe culoare bleu..ca roz comandasem cand "aveam " fetita ..
Vai sunt superbe, si am primit si geamantan pt bebe si jucarii ..toate pe bleu...
Asa ca maine ma apuc sa echipez patutul cu noile aparatori si asternuturi bleu, si daca apuc fac si niste poze...
Rebiana si Samaria, voi parca ziceati ca am burtica misto...pai alea erau poze de la 22s..sa vedeti acuma la 25
...O sa incerc sa fac niste poze noi ...sa vedeti voi la mine burticos
Selina, imi pare rau ca trebuie sa treci prin stresul asta , dar sa stii ca nu merita sa te culpabilizezi, pentru ca nu are nici o legatura cu faptul ca iti doreai fetita....Si eu as fi vrut fetita, pentru ca mi-am dorit pereche, si baiat am, dar asta nu inseamna ca nu santem fericite si cu baieti, nu?
Sa ne zici ce afli de la celalalt dr, ok? 
Anca
25
Codrin(Martin sau Fabian)
si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

... dar sa va zic ce s-a intamplat... Eu am ajuns la doctorul asta printr-o cunostinta care este asistenta in municipal... mi-a zis ca e profesor si un doctor foarte bun.... de cand sunt la el nu m-a consultat o data... nu mi-a luat o tensiune... greutate, puls, tensiune mi le ia in fiecare luna dr de familie si mi le trece in carnetul gravidei sa le vada si doctoru.. el nu s-a obosit sa se uite pe ele.. cica nu-l intereseaza...Ultima data am fost la el in septembrie cu rezultatul de la TT si Torch..atunci mi-a zis ca sunt ok si ca la TT este risc scazut.. eu i-am atras atentia ca asistenta de la TT a insistat pe o valoare mare.. dupa insistentele mele mi-a zis sa ma duc la dr Albu ca e prieten cu el... (am tot incercat sa dau de dr Albu dar la spital nu il gaseam si nimeni nu "stia " sa-mi spuna cand il gasesc, la telefonul de la cabinetul personal si pe mobil nu mi-a raspuns)....Dupa l-am intrebat cand sa ma duc la el sa ma vada si mi-a zis ca dupa 22 sapt pt eco.. mai devreme nu are rost...