Puiuti de Randunici 2008!! (334)
Raspunsuri - Pagina 17
ariel_7000 spune:
Gata! a venit Sanziana la ora 0.50, are 3.800 gr. arcadiei ii este somn
. si mie la fel. noapte buna!
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
gecko spune:
ho si eu
pe inserat![]()
am pregatit cafeaua
si ceai si capuccino si bombocino
...si va pun alaturi si soare si cer senin
caci vara australa e aproape...isi intra cu forta in drepturi

Bine ai venit Sanziana!!! Sa ai o viata minunata!!!

Am avut o seara horror. Intai mi-a venit barbatul suferind de la servici. Ca il dor toate...ca il ia cu lesin (nu pot sa exprim cam ma enerveaza formularea asta...mai ales la un barbat). Asa ca l-am fugarit in pat cu ordinul clar ca pana se trezeste sa se hotarasca ce face...ori sa vina sanatos ori sa faca bine sa-si scoata la suprafata boala sa stiu si eu cu ce ne luptam. Mai mult ca sigur ca e ceva viral...dar nu e localizat...nici respirator...nici digestiv...ci e pe'acolo pe undeva
. Si cat a stat barbatul rapus in pat eu am avut program artistic cu copilul. Copil ce era evident obosit dar care se incapatana sa nu depuna armele si sa faca numa nefacute. Ultima gaselnita e sa se urce pe manerul de la canapea si sa faca echilibristica acolo
, "avantajul" de a petrece mai mult timp cu tac'su si de a i se permite mult mai multe. Si tot l-am luat de acolo si tot i-am zis sa nu se mai urce, cred ca de vreo 20 de ori
, pana mi-a trecut rabdarea si m-am impus. Nu l-am mai lasat si gata...si gata a fost si el...odata ce s-a facut albastru de nervi si a uitat sa mai respire
. Acum eu sunt obisnuita cu reactiile lui la frustrare, ca nu e prima data
, si mai am si eu experienta in domeniu
dar frate ca urat a fost episodul asta
. La un pas de convulsie mi-a fost
, deja avea miscari haotice de membre...cred ca am avut emisie spontana de urina
. Pana la urma a trecut si a cazut lat in bratele mele, a mai cascat de doua ori si adormit a fost
.
Dupa care am hotarat cu barbatul ca ne separam peste noapte, ca sa nu iau de la el "misterioasa" boala. Asa ca, eu cu copilul in dormitorul matrimonial, tac'su bagat in carantina in dormitorul copilului.
Oh, si cate bostane mi-am luat azi noapte
, in spate, pe umeri, pe piept, in cap...si ce dureri am...dar or trece si astea si a doua oara nu mai experimentez dormitul cu purandelul.
Partea buna: pentru prima data (cred) de cand l-am intarcat a dormit copilul pana la 8:30
. M-am trezit inaintea lui
, mi-am baut cafeaua in liniste si dupa care cu rautate
l-am tras jos din pat
. I-am ambalat pe amandoi si le-am aratat iesirea, cu ordin clar ca pana se intorc acasa sa cugete la ce-au facut si sa-si revizuiasca comportamentul
.
PS. Boala barbatului tot nu a dat pe afara dar s-a ameliorat. Sa fi fost lenevita cronica
???
Va pup
si va doresc o zi mai buna
mihutza11 spune:
Bine ai venit pe lume Sanziana!
mi-am adus aminte ca tot zicea Naty de rahitism.. noi cand am fost in Ro in mai, pediatra sora-mii cand a vazut-o pe Andra a zis ca e rahitica.. si cam am ramas cu semn de intrebare, mai ales ca inca nu e inchisa fontanela.. Stela voi cum mai stati cu fontanela?
Mai e cineva cu fontanela deschisa?
Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii
gecko spune:
pauza de la epilat
Cu discutiile voastre cu doi copii, si eu cred ca e mai usor la capitolul "tinuti ocupati". E adevarat ca timpul pe care il salvezi ca nu mai trebuie sa stai sa le faci entertainment toata ziua il petreci spaland la doi, facand curat dupa doi, petrecand aproape timp dublu cu mesele...plus febra musculara ce o faci la gura de atata stat cu gura pe doi
, plus ca trebuie sa-ti dublezi ochii ca sa ii poti supraveghea pe amandoi cand iesi in parc
. Dar la partea cu jucatul intradevar se mai poate usura treaba.
Eu il vad pe Patrick cu nepoata. Nu se joaca efectiv impreuna caci mandra este prea mare si prea mandra ca sa se coboare la piticanii din astea. Dar ea isi vede de printesele ei si jocurile ei imaginare si Patrick isi face de lucru pe langa ea...cu jucariile lui. Sigur ca se mai intampla "accidente" cand el ii strica jocul dar per ansamblu se inteleg tare bine. Si nu se intalnesc foarte des...doar o data pe saptamana (uneori o data la 2 saptamani). Dar Patrick stie ca e de-a lui si se simte bine in compania ei. Si ne "scuteste" si pe noi de atentia constanta.
Cand e singur cere musai sa fim prezenti in timp ce se joaca, coloreaza, se uita la desene. Teoretic e tare dulce, practic ne cam rupe. Ca vine la bucatarie si indiferent ce fac ma ia de mana ca sa merg cu el. Si in drum spre living trecem pe langa birou. Si cu cealalta mana il agata si pe taica'su. Sa vedeti cum ne duce de maini. Parca suntem doua trofee
. Ajungem in living, se pune la masuta, ne arata si noua unde sa ne asezam si ne imparte creioanele sa trecem la colorat
.
La fel si cand e de baita. Il intreb daca mergem sa spalam burtica si o ia la fuga spre baie. Face cioc-cioc, ii deschid, imi arata cada si pleaca in fuga spre living...sa-l ia pe taica'su. Nici sa vrem nu putem sa ii facem doar unul din noi baie. Amandoi trebuie sa fim prezenti
.
Si o chestie draguta...
Acum vreo 2 duminici mergem la cumnati la masa. Bine-nteles ca nepoata face ce face si se capata de-o pedeapsa
(pus la colt...care nu e chiar pus la colt ci mai mult o izolare si un time out). Si isi incepe fata pedeapsa si ca deobicei URLAAAA cat o tin plamanii de se aude 7 strazi mai departe de zici ca e schingiuita. Noi in timpul asta eram in curte si evaluam nivelul urletelor. Sta Patrick ce sta cu noi si se duce sa o vada pe vara'sa. Si cand o vede cum se jeleste il apuca si pe el plansul. Il ia taica'su de acolo si il aduce in curte ca sa-l linistesc eu. Mai incerc eu cu o vorba buna sa-l impac dar el inca sughita de suspinuri. Pe cand isi termina Rebecca pedeapsa vine si ea sughitand in curte. O studiaza Patrick si eu ii zic sa ii dea un cuddle Rebeccai sa-i treaca supararea. Oh, cum a stiut el sa o ia in brate si sa-si puna capul pe umarul ei
...m-a topit toata. Bine-nteles ca in urmatoarele 30 de secunde nepoata a uitat pentru ce a fost pedepsita si s-a apucat sa faca aceleasi traznai
...in speta sa sara in sezlong si sa tipe
.
daciana.t spune:
Bine ai venit Sanziana!
sa fii sanatoasa si frumoasa.
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.
Claudia, mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
gecko spune:
mihutza, cred ca Naty mai intreba de fontanela. La Patrick e inchisa dar de burtos e burtos...de aproape zici ca are coastele evazate...dar doar pentru ca e burtos. Si, si picioarele i s-au indreptat bine de tot. El le-a avut tare incurbate
dar acum sunt drepte drepte. Si mai tineti minte ca va spuneam ca merge cu varful piciorului in interior...ei bine, acum merge ca un balerin. Cu varful picioarelor bine orientate in exterior.
claudia, ti-am citit update-ul legat de evolutia Dacianei. Eu stiu ca sunt fan gradinita dar cred ca evolutia spectaculoasa a Dacianei este legata si de varsta. Acum ei achizitioneaza foarte multe indiferent de mediu. Daca se interactioneaza cu ei (de catre parinti, bone) ei invata foarte multe. Sunt ca un burete, absorb tot. Poate ca lipsa gradinitei o va priva de a-si consuma toata energia...dar per ansamblu, ca evolutie, tot acolo vei fi. Un copil sociabil va fi sociabil indiferent la ce varsta este introdus in colectiv. Cel retras va ramane o fire retrasa si eventual intrarea in colectivitate o va percepe ca o povara.
Cu bolile, din pacate asa este. Fiecare copil la intrarea in colectivitate isi va lua "portia" de imbolnaviri...indiferent de varsta. Doar ca la varsta mai mare poate ca e mai usor sa le faca fata.
daciana.t spune:
gecko, ideea este ca si tipa care avea grija de grupa ei a remarcat o evolutie in interactionare.
cand am dus-o vreo luna prefera sa se joace mai mult singura, sau cu ingrijitoarea, dupa aceea a inceput sa se joace cu copii. copii de varsta ei! si la tanti are parte de jucat cu copii, dar ambele nepotele sunt mai mari cu cel putin 2-3 ani ca ea! si nu prea o accepta, sau ii liminteaza fffoarte mult jucariile la care are acces, ca e mica, ca le rupe, ca nu vor ele, ma rog asta e sunt copii. ex acasa o lasam cu creioanele acolo nu o lasau, inteleg ca no intre copii se pot intampla multe accidente si tanti dorea sa nu se intample.
la gradi cantau diverse catecele, tanti da drumu la televizor! degeaba ii cant eu cele 3-4 ore cat avem de petrecut impreuna acasa, la tanti sta de la 9 la 17! si reprezinta majoritatea timpului. incercam sa recuperam, dar e mai greu. tanti pune accept pe a fi cuminte, eu vreau sa o vad ca exploreaza, ca se joaca, coloreaza, canta, danseaza!
nu ma intelgeti gresit tanti are foarte mare grija de ea. e curata e mancata, dormita, schimbata, dar se liminteaza cam la atat, nu cred ca ii canta vreun cantecel! sau ii spune o poezioara.
daca as fi putut sa imi i-au concediu cand doream eu, inca megrea la cresa, dar din pacate nu pot, pentru ca de la o saptamana la alta se schimba obiectivele echipei, cand am stat cu ea acasa cu otita, m-am intors la munca si nu stiam de ce anume sa ma apuc mai repede, abia am reusit sa ajung la nivelul colegilor in alte 2 sapt. lucru ce e frustrant pentru ca nu poti mereu cere colegilor sa faca munca ta. bine daca se intampla sa fie racita rau, sau foarte bolnava e clar ca imi i-au concediu, dar pentru un guturai simplu care trece in cateva zile, timp in care nu pot sa o duc la cresa, ca no imbolnaveste alti copii, mie mai greu sa imi i-au liber.
oricum in primavara ne intorcem la cresa, in speranta ca ea v-a fi mai puternica si imbolnavirile nu vor fi atat de frecvente.
am cateva inregistrari si cand o sa le incarc o sa pun link. de cand cu munca si cu faptul ca vreau sa recuperez timpul stat la munca cu timp petrecut doar cu ea acasa, uit sa ii fac poze, prefer doar sa ma bucur de tot ce face ea.
apropo deci nu doar Daci ne i-a de mana si ne duce unde vrea ea....
de cele mai multe ori ii zice tati, mergi si adu-o pe mami la masa...vine ma ia de mana si ma duce in bucatarie 
o zi buna, ma pregatesc de munca.
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.
Claudia, mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
zozela spune:
'neata!!
Felicitari Arcadia!!
La multi ani,Sanziana!!Bine ai venit!
Ne-auzim mai tz.
Ela,mami de sufletel blond!!
Mihai creste!!
Copil zdravan, plin de viata, cu par balai si ochi albastri, ca si maica-sa!
mstela spune:
Neata.
LA MULTI ANI CU SANATATE MAMIP!
Aha,vedeti ce face Antonescu??
Eu cand spun ca toti sunt comunisti,dar se dau mari liberali?!Ma asteptam.
Naty,cum e cu rahitismul?Tea are burtik,dar ii simt inca evazate niste coaste..plus fontanela inca deschisaaaa
...
gudinde,m-ai facut sa rad cu ursuletul somnoros..dar ce-ai facut,bre,alaltaieri noapte?![]()
Luny,daca te incalzeste cu ceva,si Tea mananca la fel de prost,dar zau ca nu ma mai stresez, ca o iau razna...
Clodute,tin pumnii sa treaca repede perioada asta!La fel Blanka,si Sovi.

Nicol,am vazut si eu ce maestra esti tu!!!Brava!
Si sa treaca alergia micutei!
Nico,sanatate si Stefului tau!Luny,sanatate Mufarinului,falacu.
Sa nu uit:Mihu,am vazut si eu pozici americanesti!

La Andra cum mai e fontanela?Ati mai fost la dr?
Intrebare arzatoare: sormea (care,paranteza,e din nou la GA fiindca habar nu am cum i-a revenit iar asa zisa laringita
) vrea sa plateasca o femeie la ora sa o cheme doar cand are nevoie sa-si rezolve ceva treburi -2-3-4 ore intr-o zi si poate nu zilnic.A gasit o tanti,dar cat se da pe ora?? Cam cat sa-i dea pe luna?Aveti idee?Ziceti o parere,please...
mami de TEA (1.04.08)
mstela spune:
Mihu,ce chestie,tu ma intrebai pe mine de fontanela si eu pe tine
:am zis,tot deschisa tare mi se pare
f putin daca sa se fi inchis de asta vara pana acum...Dar nu stiu ce sa mai zic.Daca "dr minune" la care am fost asta vara nu-si punea deloc problema fontanelei,atat timp cat copilul nu are alta problema-de ordin neurologic,ceva,si ca sunt copii la care se inchide la 2 ani si nu au alta problema..nu stiu ce sa mai zic...adevarat ca ne-a zis sa venim la spital pt o electrocefalograma,dar nu-mi vine sa ma duc cu copilul in spital printre bolnavi..insa am un ghimpe.Si plus coastele cam evazate.
Picioarele par drepte,zic eu.
Gecko,ofof,sanatate barbatelului tau...falacu.Noroc ca esti doctoresa si ai stiut sa-l ingrijesti.
Wau,Ariel
,ca te gandesti la bb3...la fel si Nico
..moamaa,ce curaj pe randunici pe aici...eu tin neaparat ca Tea sa aiba un frate/sora dar ma gandesc cu groaza la o alta sarcina,deocamdata,pun bariera
....poate ma mai intaresc cu timpul, cine stie?!
Si,BINE AI VENIT SANZIANA!!SA CRESTI MARE SI SANATOASA!
mami de TEA (1.04.08)