Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (52)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alicredo

cris.dogarel ai dreptate in legatura cu primul copil...eu parca ma vad ferindu-l in primele zile/luni de tot, microbi, maini murdare...desi ...pe urma ma vad trecand pe partea aialalta si lasandu-l sa se murdareasca formandu-si propria bariera importiva microbilor.nu stiu....dar ma vad dezinfectand TOT.o mamica chiar imi zicea ca nu-s normala ca spal hainutele si de calc ptr bb.dar macar in primele 2-3 luni nu as vrea ca sa fac experimente la alergiile copilului meu si mai ales cu hainele de corp.incep si eu sa devin o paranoia ca si alexutzzza glumesc.dar e bine de stiut orice si ma stiu pe mine...si stiu ca la al doilea bb asi fi mult mai relax.

29+

E normal ca in primele luni sa sterilizezi tot...bb-lushii sunt mult mai sensibili la 1 luna decat la 6 luni...Iar cu spalatul hainutzelor...eu spal tot ce cumpar nou pt mine, exceptand haine groase gen geci, paltoane, dar in rest tot...ar fi culmea sa imbraci copilul nou-nascut cu haine luate de pe raft si care au trecut prin cine stie cate maini si miros a ...magazin...Nu cred ca exagerezi ca in primele luni sa fii foarte atenta cu toate astea...Eu una nu cred ca voi steriliza tot pana la 1 an cum scrie la carte, dar pana la 6 luni sigur si sunt convinsa ca mai bine sa zica lumea ca sunt paranoica (deshi nu sunt genul ala obsedata de curatzenie si toate alea) decat sa patzeasca copilul ceva, mai ales ca traim in era alergiilor...

34+ Katya Natalia si Sofia Alena

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepotzeii mei, viatza la tzara, noi2

AMR maxim 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

neata!!!!!!!!!!!!!!!!

vi4i...supr achizitiile tale................
cel mai interesant mi se par tampoanele desani, si servetelel umede..............dupa ce te stergi cu ele, nu mai trebuie sa te speli, cand va suge bebe............

am auzit ca daca ne dam cu garmastan, nu e nevoie sa ne spalam pe sani, inainte de alaptare..........
voi ce stiti?

Poze
Bea 32+ cu Ivan Matei

Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

Neata si muuulti

ratusca

vivi sunt superbe si ai luat foarte muuulte

Bea eu chiar nu am idee...despre asta

decenuela ms de cafelutza

larisel...super,foarte harnicuta...la mn trebuie sa vina sotul de la serv k sa mergem toti sa votam

se pare ca nu a fost asa multa activitate aseara/azi-noapte adik pe forum.....nu am avut mult de citit,dar deh...e week

Andreea 26+ -Alexandra Elena si Mario Andrei 16.08.2005
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ratusca_mica

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

lorex, eu ash schimba-o fara sa respir... totul mi se pare ...aiurea rau: cum adica sa te sperie si sa zici ca nasti... cum vrea ea?? si cum adica prenatal la 32 s (adica un prenatal de 56 zile)????? pai, am tot vorbit p-aici, poti sa iei cu 84 zile inainte,asa e legea!!! ca sa fii mai sigura ca lasi 42 dupa nastere, poti sa iei cu 70-75 inainte.... offf, imi pare rau ca te-a suparat asa, mai ales daca ii cotizezi la cabinet....

alexutzza, saru'mana; am incercat varianta cu apropouri in gluma...da' nu s-a prins, deh, incuietorile ruginite.problema e ca au 2 caini care uneori latra ore intregi, la gard inspre mine, adica la 2m de fereastra mea, iar ei nu ies niciodata sa ii potoleasca. cu zgomot de fond (audio) in casa si tot simt dupa 3 ore ca ma ajunge picatura chinezeasca le-am zis ca eu cand aveam caine l-am dresat special sa nu latre daca ii zic, ca in Japonia aia ii opereaza la corzile vocale din bun simtz, sa nu deranjeze vecinii, etc om vedea, dar ma gandesc cu groaza ca daca imi scoala bb (cu ana s-a intamplat de cateva ori....) si urla, nu stiu de ce sunt in stare.. offf, or fi si hormonii mei de vina...

Cris, 30+cu Ema si Ana(2003)
poze

Cris, am si eu o intrebare, sa nu te superi pe mine (dar eu tot testez cam ce suprafata de teren ar fi optima pentru o casa): voi cati metri patrati de teren aveti? Sau nu asta e problema, ci pur si simplu casa s-a nimerit pe acea limita de proprietate?

Stii, eu si sotul avem un mare pitic pe creier, noi nu vrem pe nimeni imprejur... daca se poate sa locuim in pustietate, cred ca ar fi excelent (sau ne-ar manca ciorile ... )

Oricum, tara asta e plina de oameni fara 7 ani de acasa, carora nu le pasa decat sa le fie lor bine, cei din jur nu conteaza. Nu vreau sa incep acum sa dezbat de unde ni se trage ... insa iti trebuie nervi de otel sa traiesti in romanica, parerea mea.

Ratusca 29+

noi stam intr-un cartier de 50 de case, fiecare cu 500 mp teren. noua ni s-a parut compromisul ideal ptr romania, iar pentru ana/copii e fain tare: se joaca in tot cartierul, e pazit, are prieteni, se plimba cu role, bici, etc, iar noi ne vedem de treaba in casa/curte. de cand stam aici- 3 ani- nu am avut nicio problema, dar nu poti niciodta sti cine se muta next door, so.....acum mi se pare ca o mie-doua mp de teren e ok, esti la distanta sigura.
problema cu proprietatile ...insingurate in romania, din pacate, este hotzia.sunt cele mai vizate.iar daca sunt in sat, undeva, apare iar problema vecinatatzii...
noi am facut liste cu plusuri si minusuri si casa in cartier a cashtigat, desi daca ar fi upa noi, am alege aceeashi ....ferma in varf de munte.

succes sa gasiti formula ideala.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_2009 spune:

fetelor felicitari am reusit sa va citesc dar scriu mai rar ca mai mult stau la pat, deh contractiile astea, acum sunt mai bine.
larisel in sfarsit am vazut ce lucrusoare frumoase ai luat felicitari pt hainute, cosmetice, biberoane etc. Ai f multe nu stiu daca o sa apuci le le imbraci de cateva ori cu toate.
nikole, onitza imi pare rau ca aveti contractii. Si eu am facut injectie cu amestec litic, acum stau cu no-spa si am redus efortul mai mult stau la pat ceea ce va recomand si voua. De la contractii cum e sarcina la mine coborase mult. Greturi mai am si eu.
onitza ai grija cu starea de lesin cum stai cu tensiunea? Si eu am avut o ameteala ieri cand m-am ridicat brusc de pe scaun cateva fractiuni de secunda imi pierdusem echilibrul noroc ca m-am apucat cu mana de masa.
ofe si la mine au aparut arsurile dar cred sa fie de la mancare si adaugata si oboseala. Ai gija la ce mananci.
tanaion, alexia va salut sunteti colegele de suferinta care stau mai mult la pat. La mine s-a vazut repaosul la pat e sfant. Intr-adevar ne simtim neputincioase si ne-am plictisit de pat dar pt bb facem orice sacrificiu.
toate fetele si sa avem nasteri usoare.
31 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

Lia ma bucur ca esti unpicutz mai bine...datorita faptului k stai in patutz...felicitari ptr k respecti lucrul asta si ceea ce ti-a mai zs medicul....totul ptr bebe

Andreea 26+ -Alexandra Elena si Mario Andrei 16.08.2005
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_2009 spune:

cris.dogarel felicitari pt bb.
Ce valori ti-a iesit la analize pt leucocite si glicemia?
31 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Buna fetelor, nu v-am mai "vazut" de trei capitole..
So, nepotelul meu a trecut cu bine peste interventia chirurgicala.Deja e externat si probabil right now se plimba prin zoo de la berlin. Abia astept sa vina acasa!

Ieri am fost la eco, dar am a vut o mare dezamagire si am tras un bocet sanatos cand am ajuns acasa.
Stiti si voi cat de mult astepti urmatoarea ecografie ca sa-ti mai vezi bebele, sa vezi cum a mai crescut si cum s-a transformat..
Ei bine, abia asteptam...am vrut 3D, sa vad si eu mai bine cu cine seamana si mi s-a spus sa ma programez in maternitate ca acolo au un aparat mai bun.
Obisnuita fiind sa merg la cabinetul particular, unde ai conditii bune, ecran mare in fata ochilor unde poti urmari ecografia, medicul e mai relaxat...sa innebunesc nu alta cand mi-am dat seama ca n-am ecran sa vad si eu ce vede dc...asa ca mi-am sucit gatul si toracele cat am putut eu de mult ca sa trag cu ochiul la monitor.am iesit stramba de-acolo, ca sa nu mai spun ca fata mea statea cu manutzele in fatza si nu s-a putut vedea mare lucru
in plus si dc era mult mai stresata si mai irascibila ca m-a cam repezit..mi-a spus ca am innebunit-o cu 3D-ul, ca nu poate vedea nimic ca bb sta cu mainile in fata..etc
unde la inceput imi recomanda sa nasc natural...de data asta sa infoiat ca ce tot intreb...vreau sa nasc natural??? pe un ton din ala, stiti voi, care nu ne place noua, gravidutzelor sensibile si asa cu nervii la pamant din cauza de hormoni nebuni.
...si i-am raspuns mai mult speriata de atitudinea ei: "NU!"
ei, ma rog...au fost mai multe faze dar nu are rost sa ma intind aici..
Si ca un "happy end" cand am aj cu CD-ul acasa, la sotz...care abia astepta sa vada si el un filmulet cu odrasla lui...surpriza! nici un filmulet...doar 6 poze 3D din care trei sunt cu putzulik fetei si 3 cu fatza...acoperita de maini....am certat-o ca nu a fost de treaba sa ne arate fatza.
E prima cearta intre noi doua
So, m-am pus pe bocit...inca nu mi-a trecut supararea...de asta cred ca va povestesc..ca ma mai descrc...uff..
imi vine sa ma duc o tura, doar pt un eco la alt medic numai s-o vad pe bebelina.

aa..am uitat, am vrut sa discut despre concediul prenatal dar mi-a taiat-o scurt: "la 32 saptamani, altceva?"

25+

www.flickr.com/photos/44547000@N05/?saved=1" target="_blank">lorex, mamica in devenire

Atitudinea dr. mi se pare deplasata. Nu esti un animal sa te trateze asa. Si chiar daca ar fi avut o zi mai proasta,asta nu justifica felul de a se comporta.
Cat despre concediu prenatal nu trebuie sa astepti pana la 32 de saptamani. Poti sa il iei cu 84 de zile inainte de a naste, dar, desigur, trebuie sa iti lasi o marja de vreo saptamana. Eu prenatalul l-am luat de la dr. de familie pt ca aveam in dosar o scrisoare medicala in care se preciya in ce saptamana sunt.
Nu te mai necaji ca faci rau la bb.

30+ (Amaris-Stefania)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Mai am niste intrebari pt voi...sper sa nu le uit in timp ce tastez :))

1. ce dimensiuni v-ati facut scutecelele din finet??
2....aaaam...
3..a!!! mi-am amintit! la 2 ma intrebam oare nu dauneaza dezvoltarii creierului fatului undele astea wireles..de la laptop, stand cu el in brate...stiu ca sunt ca niste radiatii si nu-i prea sanatos!
voi ce credeti?
iar la 3 - era...a! daca ai lapte la san, si il pui intr-un biberon, pentru la nopate cand, ai vrea sa se ridice sotul sa se duca o tura la bebe sa-l hraneasca in timp ce tu dormi...e posibil?
I mean...cat poate sta laptele de mama la temperatura camerei??

25+

www.flickr.com/photos/44547000@N05/?saved=1" target="_blank">lorex, mamica in devenire

Ideal ar fi sa iti alaptezi tu copilul de la san. Daca se obisnuieste cu biberonul s-ar putea sa nu mai vrea sa suga de la san. Eu am de gand sa ma sacrific pt bebele meu si sa ma trezesc noaptea la orice ora sa ii dau sa manance de la san. Citeste cartea despre alaptare a dr. Culcer. Mie mi s-a parut ff interesanta.

30+ (Amaris-Stefania)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia_2009

cris.dogarel felicitari pt bb.
Ce valori ti-a iesit la analize pt leucocite si glicemia?
31 sapt

leucocite 11,7. glicemia 43.

poze

Mergi la inceput