Gravidute prin FIV (54)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:

blue - eu am nascut la medlife. nu-ti trebuie niciun bagaj. vei gasi acolo tot ce iti trebuie: tampoane, chiloti de unica folosinta, rochite pentru alaptat, halat, papauci, pasta dinti, periuta, sapun, hartie igienica, servetele, prosoape..., toata medicatia...nu tb sa mergi cu kit de anestezie...
eu mi-am luat doar 2 perechi de sosete (eu sunt mai friguroasa) si cosmetice. si la medlife se folosesc tampoane din vata si tifon. se folosesc astfel de tampoane pentru ca sunt sterile. ei le sterilizeaza.

nici pt bebe nu tb sa iei ceva. ii dau ei hainute, pampersi...

daca mai nevoie si de alte info, te rog spune-mi si ti le dau cu toata placerea.

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

hepilica, saru'mana de informatii, ma gandeam eu ca e asa, dar stii cum e cu gravidele astea....vor confimari peste confirmari
Imi voi lua obiectele mele de toaleta, creme si alte prostii si asta e.
Tie ti-au lasat cateter in coloana pt administrarea ulterioara de analgezice? Pe mine ma cam sperie faza asta, probabil din necunostinta de cauza si proasta informare, dar chiar nu imi doresc sa ma misc cu un ac infipt in coloana. Vom vedea. Poate imi explica anestezistul ce si cum si mi se mai linistesc si mie nervii.

Am fost ieri la eco de trim III, bebe Alex are 1600 gr. si e f miscaret, la eco era cu capul intr-o parte, la testul non-stres facut peste o jumatate de ora, era cu capul fix in partea celalata. Oricum, inca sta transversal, desi cu o luna in urma era cu capul in jos. So...e miscaret rau de tot. Colul meu e in stare buna, 3.88cm, inchis si frumos. Sunt happy.

huski, asa de repede vrea sa ti-l scoata?
Probabil din cauza ca e mai mare decat varsta gestationala. Ca mie mi-a zis de 8 feb...nu jumatea lui ianuarie, desi undeva in sinea mea sper ca voi scapa nitel mai repede. Ei, cum o fi sa fie, bebe sa fie sanatos.
Apropo de sex, dupa ce doi doctori diferiti (pe doua aparate diferite) mi-au zis ca am baiat, prof-ul, la eco din septembrie, mi-a zis ca e fata. Si cand am prostestat si am zis ca Dr.Albu (colegul lui) mi-a zis ca e baiat...a zis...'hm, bine, nu ma pun cu Dr. Albu...daca a zis el ca e baiat..atunci asa e'.
Eu inca merg la servici, sunt vioaie, poate atunci cand merg la cumparaturi sa zic ca mai am niste contractii nedureroase, dar sunt bine. Mai merg la servici pana pe 23 decembrie, apoi din ianuarie stau si eu acasa. Lucrand de acasa, sa nu iti imaginezi ca ma lasa cineva sa stau degeaba. Singura mea problema e incaltatul, ca mi s-au umflat picioarele ingrozitor, mi-am cumparat incaltaminte cu 2 nr mai mari, ma ajuta sotul sa mi le bag in picioare. In rest, toate bune si frumoase, inca!!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Salutare, salutare,
Am intrat si eu pe fuga sa pup burticile si mamicile
Noi sutem bine, am fost la controlul de 6 sapt. si totul este ok. Operatia se mai cunoaste ca un fir de par, iar intern toate bune si la locul lor
Se pare ca si la noi colicii sunt pe duca, in sensul ca mai maraie putin dupa masa, in rest plange de alint. Dar marea realizare este ca nu se mai trezeste noapte. Suntem foarte fericiti ca dormim si noi.
Vlad adoarme pe la 11-11,30 seara si dimineata pe la 5 il trezesc eu sa-l schimb si sa-i dau sa manance, apoi mai doarme pana la 9, repetam operatiunea schimbat-mancat si somn pana la 12-12,30.Insa dupa-amiaza, daca nu iesim afara nu prea mai doarme.
Acum ca vremea nu mai permite sa iesim afara, il imbrac ca ptr. afara si doarme in carut in balcon cu geamul deschis. Nu este pe deplin multumit, ca nu este si leganat, dar doarme cam 2 ore.
Hepilica si eu sunt singura si nu mi-a fost usor, am mai plans, am suspinat insa cand ma uitam la patut uitam de toate.
Azi, maine vreau sa ies sa-i cumpar costumas de Mos Craciun, sunt asa fericita ca acest Craciun o sa fie asa cum de foarte mult timp il doream, in 3.
Fetelor afara fulguieste si chiar intru in atmofera de sarbatori.
Felicitari burticilor care au venit cu vesti bune de la eho., sa o tineti tot asa .
Evy bafta la cumparaturi .
W-e placut.

mami de Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

blue_flower - am avut intr-adevar cateter pentru administrarea analgezicelor. de obicei acesta se scoate a doua zi cand urci in rezerva. mie insa mi l-au lasat o zi in plus pentru ca am avut ceva probleme. nu e cazul sa ai vreo temere. nici nu il vei simti, este extrem, extrem de fin. iti imaginezi daca eu am stat 2 zile cu el...
adevarul este ca si mie imi era teama de el, dar ulterior mi-am dat seama ca nu e chiar asa cum imi imaginam eu.
administrarea calmantelor se face foarte usor pe cateter si fiind pe coloana isi fac imediat efectul.
cand ti-l scoate, nici nu simti.

cu ce medic vei naste?
vezi ca la internare poti opta pentru camera cu 1 sau 2 paturi (tarifele difera).

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

blue_flower - am avut intr-adevar cateter pentru administrarea analgezicelor. de obicei acesta se scoate a doua zi cand urci in rezerva. mie insa mi l-au lasat o zi in plus pentru ca am avut ceva probleme. nu e cazul sa ai vreo temere. nici nu il vei simti, este extrem, extrem de fin. iti imaginezi daca eu am stat 2 zile cu el...
adevarul este ca si mie imi era teama de el, dar ulterior mi-am dat seama ca nu e chiar asa cum imi imaginam eu.
administrarea calmantelor se face foarte usor pe cateter si fiind pe coloana isi fac imediat efectul.

cu ce medic vei naste?
vezi ca la internare poti opta pentru camera cu 1 sau 2 paturi (tarifele difera).

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

cu ce medic vei naste?

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Acu ca te-am prins...stai ca mai am intrebari :)
Mie nu mi-e frica de actul medical, de infiptul acului sau de scosul lui, ci doar de acea infima posibilitate de a ramane cu sechele pe viata de la o miscare gresita a unui inel al coloanei, o miscare a mea versus ac, chestii din astea.
Intrebari: ai stat la terapie intensiva? Cat timp? In acest timp de TI ti l-au adus pe bebe? Sau il hranesc ei cu ceva in perioada asta?
La euroclinic am inteles ca nu se sta la TI decat cand e cazul, adica mamele sunt aduse direct in salon cu bebe cu tot la san. Dar am apucat sa vin aici, la doctorul Predoi Silviu, si nu ma mai schimb acum. Recent am auzit de Euroclinic, a nascut prietena unei prietene.

Analgezicele cu pricina nu afecteaza laptele, ma rog, colostrul sau ce curge in primele zile?
Referitor la cazare, eu nu sunt mofturoasa, nu ma deranjeaza inca o mamica in camera, desi daca ii vin in vizita 5 persoane care stau 5 ore...s-ar putea sa ma deranjeze. Tu cum ai stat si de ce?
Exista program de vizite? Ca eu, de ex., le voi spune tuturor sa stea acasa, n-am nevoie de microbi in spital. O sa il vada pe bebe destul acasa, dupa vreo 2 saptamani, evident!!
In primul pachet, ala de 7 000 lei, am vazut ca nu intra si training de alaptare, tu ce pachet ai luat, ai avut parte de niste instructiuni cu alaptatul, pompa? Eu ma gandesc sa iau primul pachet, ca nu mai stiu cum ii zice, Diamond parca, si sa solicit curs de alaptare. Oare se poate? In principiu, tot ce e pe bani, se poate, dar...intreb si eu...
Multumesc frumos de raspunsuri. Daca nu ai timp, te inteleg!!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

FETELOR AM APARUT SI EU MAI TARZIU CU VESTILE DE IERI DE LA ECO:
FETITA 1,7OO
BAIETEL 1,800 CELELALTE MASURATORI SUNT IN GRAFIC.
AM FACUT SI CUMPARATURILE ,A FOST FOARTE EMOTIONANT,DAR SI COSTISITOR
CU GREUTATEA STAU FOARTE BINE AM LUAT CA LA CARTE PANA ACUM 16 KG.,2 KG DE LA ULTIMUL CONTROL.
PE 5 IANUARIE AM URMAT. ECO SI POATE FIXAM CEZARIANA.
TREBUIE SA REZISTAM PANA PE 15 IANUARIE,CAND INTRU IN 9 LUNI.

HUSKI SI EU AM CONTRACTII UNEORI ,DAR MI-A ZIS MEDICUL CA SUNT NORMALE
MI-A SPUS SA IAU JUMATATE DE GYNIPRAL CU NOS-PA LA NEVOIE.

EU NU M-AM UNFLAT DELOC ,PORT INCA NR.MEU LA CIZME,DESI PICIOARELE LE SIMT GRELE SI MA CHINUIE NOAPTEA.

PUPICI LA MAMICI SI GRAVIDUTE

iana

31+ si

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

cu ce medic vei naste?

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Acu ca te-am prins...stai ca mai am intrebari :)
Mie nu mi-e frica de actul medical, de infiptul acului sau de scosul lui, ci doar de acea infima posibilitate de a ramane cu sechele pe viata de la o miscare gresita a unui inel al coloanei, o miscare a mea versus ac, chestii din astea.
Intrebari: ai stat la terapie intensiva? Cat timp? In acest timp de TI ti l-au adus pe bebe? Sau il hranesc ei cu ceva in perioada asta?
La euroclinic am inteles ca nu se sta la TI decat cand e cazul, adica mamele sunt aduse direct in salon cu bebe cu tot la san. Dar am apucat sa vin aici, la doctorul Predoi Silviu, si nu ma mai schimb acum. Recent am auzit de Euroclinic, a nascut prietena unei prietene.

Analgezicele cu pricina nu afecteaza laptele, ma rog, colostrul sau ce curge in primele zile?
Referitor la cazare, eu nu sunt mofturoasa, nu ma deranjeaza inca o mamica in camera, desi daca ii vin in vizita 5 persoane care stau 5 ore...s-ar putea sa ma deranjeze. Tu cum ai stat si de ce?
Exista program de vizite? Ca eu, de ex., le voi spune tuturor sa stea acasa, n-am nevoie de microbi in spital. O sa il vada pe bebe destul acasa, dupa vreo 2 saptamani, evident!!
In primul pachet, ala de 7 000 lei, am vazut ca nu intra si training de alaptare, tu ce pachet ai luat, ai avut parte de niste instructiuni cu alaptatul, pompa? Eu ma gandesc sa iau primul pachet, ca nu mai stiu cum ii zice, Diamond parca, si sa solicit curs de alaptare. Oare se poate? In principiu, tot ce e pe bani, se poate, dar...intreb si eu...
Multumesc frumos de raspunsuri. Daca nu ai timp, te inteleg!!

32+

blu - dr Predoi e un super medic. e seful sectiei materno-fetale. e foarte prompt, are experienta, e super ok.

- la medlife se sta la terapie intensiva pana a doua zi dupa nastere. eu am nascut marti la 13.45 si miercuri am urcat in salon. depinde de fiecare persoana la ce ora urca pe salon...in fuctie de cat de repede se poate mobiliza. dupa ora 10 in general asistentele te ajuta sa te mobilizezi.

- pe bb il duc la acvariu (etajul unde sunt si rezervele mamelor) imediat dupa nastere si nu ti-l aduc la terpaie intensiva. in timpul asta il hranesc ei. maiei i-au dat imediat dupa nastere sa bea glucoza...urla de foame...apoi i-au dat laptic cu biberonul. nu-ti face griji din punctul asta de vedere. sunt foarte bine ingrijiti bebeii. dupa ce urci in rezerva il poti lua pe bb oricand la tine in rezerva sau il poti lasa la acvariu. dar indicat este sa il iei din cand in cand ca sa incerci sa-l pui la san.

- anestezicele / calmantele administrate la nastere si dupa NU afecteaza laptele. eu eram tare speriata sa nu imi administreze MIALGIN (un calmat extrem de puternic care mi l-au dat anul trecut dupa extrauterina. era sa dau coltu' atunci...am constatat ca sunt alergica la el si nimeni nu stia). de cate ori imi dadea calmat intrebam de i-am disperat si pe ei " nu este mialgin, nu?" mi-au explicat atunci ca la nastere nu se administreaza orice calmant tocmai pentru ca mamele trebuie sa alapteze cat mai repede si unele calmante afecteaza laptele. deci stai lnistita din punctul asta de vedere. oricum, ii poti intreba si tu ca sa te linistesti. tot peroanalul acolo e foate amabil, disponibil si rabdator.

- eu am optat pentru camera cu un singur pat din acelasi considerent ca si tine:
1. am vrut sa evit vizitele celeilalte mamici, sa ma camera numai pt mine, sa ma pot culca cand vreau, sa stau cum vreau, sa fac ce vreau...sa stea la mine vizitatorii cat doresc ei..sau eu..
2. pana la urma - e momentul meu si am vrut sa ma simt eu bine. am asteptat 6 ani momentul asta si de ce, daca se poate, sa nu am si eu momentele mele de multumire... merit si eu, nu?

- ref program: la terapie intensiva te pot vizita maxim 3 persoane si sa intre pe rand...si sa nu stea prea mult.. acolo sunt femei care tocmai au nascut, au nevoie de asistenta medicala...etc. toate mamicile au primit vizite cat am stat eu acolo.
la maternitate - sus la saloane - pot veni oricate persoane zilnic dupa ora 10. pana la ora 10 se fac toaletele mamicilor, se serveste micul dejun, te viziteaza medicului, vine si medicul la bb...

- si medicul si asistentele te vor invata sa alaptezi. in plus, exista si o pompa profi la care poti merge (e bine sa stii ca ea exista si ca poti solicita - oricum iti vor spune dc est esau nu cazul). le poti chema pe asistente in camera oricand si de cate ori ai nevoie de asistenta. va fi acolo 24 din 24 medic neonatolog care de asemenea te poate ajuta cu info. cea mai profi neonata este dr ghinea. super medic - foarte isteata, tanara, documentata, desteaptata, disponibila. eu am nascut intr-o perioada super aglomerata la maternitate...nu mai aveau locuri in camere...si cu toate astea dr ganea a stat cu mine sa-mi explice tot ce o intrebam...si crede-ma ca erau vreo 17 bebei de care tb sa aibe grija. nu era usor. de obicei sunt mai putin bebei. in septembrie a fost nebunie.

- in ultima seara ii vor face lui bb o baita demonstrativa in cadita (chiar la acvariu) la care te vor invita sa asisti si asistenta iti va explica fiecare miscare si iti va da toate sfaturile de care vei avea nevoie.

- lui bb ii vor face vaccinurile si si iti vor dac carnetul de vaccinari.

- ii vor face testele metabolice pt care vei primi rezultatele peste vreo 2 saptamani - le trimit in anglia - numai acolo se fac.

- te vor intreba daca doresti sa ii faci lui bb, acolo in maternitate: test audiologic (eu l-am facut) si ecografie cardiaca (eu nu am facut-o). astea se taxeaza suplimentar.

- iti vor da un pliant cu sfaturi foarte utile pentru bb si o lista cu toate produsele care iti sunt necesare pt bb si nu trebuie sa iti lipseasca din casa.

- poti solicita oricand ceai pentru stimularea lactatiei. iti aduc o carafa pe care ti-o lasa in camera. poti solicita cate doresti. vei primi 3 mese pe zi...super ok...meniu specific pt astfel de situatii..

- poti solicita oricate tampoane doresti, oricate perechi de chiloti de unica folosinta, poti solicita in fiecare zi alta rochita de alaptare..(poate te patezi / murdaresti...etc).

- de vreo 2 ori pe zi se face curat in camera...ma rog... spalat pe jos, aruncat gunoi...si ce mai solici tu, daca soliciti. de asemenea daca nu te simti bine si nu vrei sa fii deranjata ii poti spune ingrijitoarei sa vina mai tarziu...

- esti in permaneta monitorizata: ti se masoara tensiunea, temperatura, ti se da un flacon de vitamina c efervescenta, ti se pun perfuzii, calmante...etc.

- este de preferat ca atunci cand ai vizitatori sa il lasi pe bb la acvariu - la fel recomanda si ei. sa nu intre in contact cu foarte multa lumea. copiii nu sunt lasati in vizita in maternitate.

in fine...dc imi mai amintesc ceva, iti scriu. dc doresti si alte info si crezi ca te pot ajuta, spune-mi si iti raspund negresit.

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona2 spune:

Seara buna, fetelor!

Revin dupa o absenta indelungata...again Intraram si noi in 30 de saptamani. Toate bune si frumoase, cu exceptia durerilor infioratoare de picioare noaptea sau cand stau prea mult intr-un loc si a dificultatii in respiratie...si mai nou, incep sa mi se umfle usor mainile. Kg am luat in total vreo 12. Nu-mi dau seama nici in ruptul capului cum sunt contractiile sau daca am sau nu...parca mi se intareste cateodata burta si respir mai greu, dar daca ma asez pe o parte parca nu mai e asa tare.
Am inceput sa comand lucrusoare pt bebe, sapt viitoare incep sa-mi vina comenzile. Eu am un fix cu hainutele din bumbac organic...tot ce va atinge pielea bebelinei..body-uri, caciulite, ciorapei etc etc sunt din bumbac organic. Si inca o chestie...m-am incumetat sa cumpar scutece lavabile (din bumbac organic, evident)...vad eu cum ma descurc cu ele, sper sa nu regret.

Hepilica, informatiile pe care i le-ai dat lui bluflower sunt balsam si pentru mine. M-ai convins si sa iau camera single, gata. Sa vad cum fac cu dr. Albu si cu obsesia lui pt cezariana..vineri avem morfo de trim III si voi aborda subiectul (desi e la 8 seara si parca vad ca nu apucam sa discutam prea mult). M-a cam tinut la distanta dr. in ultimele luni...am fost nevoita sa ma duc pt. eco si in alta parte pt linistea mea pt ca mi se pare un pic ciudat sa ma vada la 1,5 luni chiar daca nu erau motive de ingrijorare. Pe tine cat de des te chema in ultimul trimestru?
Ma bucur sa aud ca bebelina ta e bine si ca deja incepe sa vorbeasca in limba ei.

30+

Mergi la inceput

mirela, in ultima luna am mers de vreo 2 ori la dr albu pt ca nu aveam niciun fel de probleme. mi-a spus insa ca la cum arata tot tabloul nu are sens sa ne vedem mai des decat daca apare vreo modificare oricat de mica. eu nu am avut niciun fel de contractti / dureri...nimic,nimic si am nascut programat la 40 sapt si 3 zile...
asa sarcina usoara si frumoasa am avut.

mi-a spus insa sa fac saptamanal parca, testul non stres. il faceam si ii lasam rezultatele la receptie, apoi ii trimiteam mesaj pe tel sa-i spun ca i le-am lasat si sa imi zica daca este totul ok.

sa stii ca daca considera ca tb sa te vada mai des, in fctie de cum evolueaza sarcina, te cheama.

ref cezariana - nu cred ca este o obsesie a lui. in medlife se naste si natural la cerere si dc medicul spune ca nu e vreo problema sa nu o poti face. el iti prezinta avantaje si dezavantaje pt ambele variante. este insa adevarat ca se fac mai mult cezariene decat nasteri normale. cand am nascut eu erau 17 bebei la acvariu si doar unul singur nascut natural. pt medici cezarienele sunt mai simple decat nasterile naturale, cred. au totul sub control, te programeaza la o ora, stiu exact cand termina.... cred ca asta este explicatia.

si eu am cochetat cu ideea nasterii naturale, dar pana la urma am optat pt cezariana. tin minte ca imi spusese ca la un procent destul de mare de nasteri naturale se foloseste forcepsul... m-am ingrozit. bine, nu a fost motivul decisiv pt care am optat pt cezariana, dar a contat si el. principalul motiv pt care am ales cezariana a fost un risc de infectie pt bebe... in fine...totul e bine cand se termina cu bine.

daca tu vrei nastere normala si nu e niciun risc pt bebe (infectii sau altceva..), ar trebui sa te sfatuiesti cu dr albu si nu cred sa fie vreo problema.

si daca vrei sa te vada mai des, de ce nu ii spui? tin minte ca eu i-am spus ca vreau macar o data pe luna sa merg la eco ca sa ma asigur ca totul e ok. el mi-a spus ce eco sunt necesare si obligatorii, dar daca eu vreau sa ma vada mai des, nu-i problema. mergeam o data pe luna.

dragelor, orice info aveti nevoie, spuneti-mi si va raspund cu tot dragul.

sarcini usoare in continuare.

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Citat:

mirela, in ultima luna am mers de vreo 2 ori la dr albu pt ca nu aveam niciun fel de probleme. mi-a spus insa ca la cum arata tot tabloul nu are sens sa ne vedem mai des decat daca apare vreo modificare oricat de mica. eu nu am avut niciun fel de contractti / dureri...nimic,nimic si am nascut programat la 40 sapt si 3 zile...
asa sarcina usoara si frumoasa am avut.

mi-a spus insa sa fac saptamanal parca, testul non stres. il faceam si ii lasam rezultatele la receptie, apoi ii trimiteam mesaj pe tel sa-i spun ca i le-am lasat si sa imi zica daca este totul ok.

sa stii ca daca considera ca tb sa te vada mai des, in fctie de cum evolueaza sarcina, te cheama.

ref cezariana - nu cred ca este o obsesie a lui. in medlife se naste si natural la cerere si dc medicul spune ca nu e vreo problema sa nu o poti face. el iti prezinta avantaje si dezavantaje pt ambele variante. este insa adevarat ca se fac mai mult cezariene decat nasteri normale. cand am nascut eu erau 17 bebei la acvariu si doar unul singur nascut natural. pt medici cezarienele sunt mai simple decat nasterile naturale, cred. au totul sub control, te programeaza la o ora, stiu exact cand termina.... cred ca asta este explicatia.

si eu am cochetat cu ideea nasterii naturale, dar pana la urma am optat pt cezariana. tin minte ca imi spusese ca la un procent destul de mare de nasteri naturale se foloseste forcepsul... m-am ingrozit. bine, nu a fost motivul decisiv pt care am optat pt cezariana, dar a contat si el. principalul motiv pt care am ales cezariana a fost un risc de infectie pt bebe... in fine...totul e bine cand se termina cu bine.

daca tu vrei nastere normala si nu e niciun risc pt bebe (infectii sau altceva..), ar trebui sa te sfatuiesti cu dr albu si nu cred sa fie vreo problema.

si daca vrei sa te vada mai des, de ce nu ii spui? tin minte ca eu i-am spus ca vreau macar o data pe luna sa merg la eco ca sa ma asigur ca totul e ok. el mi-a spus ce eco sunt necesare si obligatorii, dar daca eu vreau sa ma vada mai des, nu-i problema. mergeam o data pe luna.

dragelor, orice info aveti nevoie, spuneti-mi si va raspund cu tot dragul.

sarcini usoare in continuare.

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

..scuze. am scirs mirela in loc de simona. mesajul era pt simona. sunt obosita...

h.

minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput