Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (51)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

danasor eu tot solutie vroiam sa cumpar pana am citit pe un pliant l Euroclinic ca ne trebuie musai sterilizator electric cu abur si un mare NU ptr solutii (cik chimice desi toate prietenele mele cu d-aia au sterilizat si copii sunt perfect sanatosi si mari si frumosi) si la fel NU ptr microunde, acu daca am apucat sa citesc, sunt paranoia so...
miremia cel de care zici tu e intradevar si greu si greoi de manevrat, du-te sa pui mana pe ele asa te lamuresti f bine. Si cele usoare de numa 6-7 like sasiul, d citesti pe net wow super usor, cand le vezi in realitate ori au niste roti de...le duci la vulcanizare, ori se manevreaza f greu si-ti dau impresia ca au 30 de kile nu 6 sau 7!

30+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

alexutzzza stai linistita,bb yannis isi ia singur cat are nevoie,el se dezvolta in ritmul lui...... daca noi(celelalte fete) ne-am ingrasat mult,nu inseamna ca bblusii nostri vot fi uriasi... data trecuta degeaba am "pus" pe mine 25 kg ...ca radu a avut 3100 gr...(dar am avut bafta sa dau jos 30 kg )

mami de Radu Andrei(30.07.2000) si 32+ www.flickr.com/photos/43575800@N02/?saved=1" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danasor

Mi-am adus aminte...
Doctorita mi-a spus sa nu mai conduc...
Mi se pare o pedeapsa crunta, avand in vedere ca eu stau langa Iasi la vreo 3, 4 km si nu ies din curte decat cu masina, toate cumparaturile si viata mea sociala sunt in Iasi; aici am venit ca asa i-a placut sotului sa-si faca casa la aer curat si nu avem pe nimeni apropiat prin jur.
Asta ar insemna sa fiu arestata la domiciliu caci sotul meu e cu treaba lui si nu stam unul dupa altul

30+

CRUNT!!!! esti sigura ca nu e numa o precautie asa de moft adik spunei ca ptr tine sa nu conduci e..crima ca nu te poti deplasa altfel offf e nasol, o sa se ajunga si la asta sa ne interzica sa conducem??? Si pe dr meu il apucase ca mai usor cu condusu bla bla bla ca nu e tocmai bun ca te incordezi etc dar na pe el in inteleg eu conduc numa in Buc si numa in centru ma poate apuca nasterea numa de la cate frane bruste pun ca-mi sar idiotzi inconstienti in fatza, ed la pietoni la masni care intra din secundara in principala fara nici cea mai mica intentie de a se asigura!

30+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

alexutzza, depinde ce gen esti. de obicei, la primul bb faci totul ca la carte si ai zel. eu nici la ana nu am sterilizat nimic dupa trei luni. (pana in 3 luni tzitzi era sterila, altceva...nu ajungea la ea)
jucarii de ros, etc, am trecut prin apa fierbinte si atat. ana a supt degetul si a scuipat toate suzetele asa ca degetul se steriliza in saliva, chiar daca inainte fusese pe ..jos, pisica, roata de la carucior, etc. exagerez.. si nu prea.
fiertul biberoanelor/tetinelor nu ia asa de mult: o oala obishnuita, fierte 5-10', ca doar nu le tinem in..kk sa aiba toate balariile pe ele.
repet, depinde de cum esti. pe mine m-a ajutat mult nasa mea, care e medic si e ff relaxata, mi-a transmis la fel la ana si a fost bine

of course, fiecare cu piticii lui si printzipuri, care va sa zica, facem cum ni se pare noua bine.

intotdeauna cea mai buna decizie si cea finala e a mamei, chiar si/daca greseste, niciodata nu va gresi "grav", mai ales o mamica asa moderna si informata ca tine.

Cris, 30+cu Ema si Ana(2003)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

beatrice Eu am inteles ca oricum ne dau papuci la maternitate, dar totusi mi-am luat macar pufoshi...si cu cezariana nu cred ca voi face dush acolo...deci nu-mi iau si shlapi.

Veioza e o gargaritza din lemn si picioarele sunt niste sfori...imi place de mor de ea...Da, se prinde pe perete si are in spate un bec care sper sa nu lumineze prea tare. Am luat-o de la Dedeman (nu stiu exact in ce orashe este) si a costat 71ron.

Rh-ul teroretic e obligatoriu pt sotzi sa-l faca la casatorie impreuna cu hiv-ul, doar ca de regula nu se fac pe bune ci se aranjeaza cu adeverintza...Eu l-am facut si la recomnadarea ginecologului. Dar daca mama are rh pozitiv nu mai intereseaza al tatalui. Dar mai exista si o incompatibilitate de grupe sanguine ABO despre care nu stiu prea multe, dar parca pb poate sa fie cand mama are grupa 01, in rest nu conteaza. Eu am AII pozitiv, deci nu mi-am batut capul deloc.

danasor Eu am luat solutzie de sterilizat de la chicco (20ron la real) si se foloseste la rece...o sa o folosesc pt jucarii si chestii ce nu incap in sterilizator...daca o sa vina, ca mi-ati dat de gandit cu neincrederea voastra in site-ul ala unde l-am comandat...

La ce dr esti? Nu vrei sa trecem pe prima pagina?

alexutzzza Da de 330ron.

cris.dogarel O sa iau pauza cand nasc...si sper sa nu se intample mai devreme de 3 saptamani.

Gata plec acasa...va puuup...

34+ Katya Natalia si Sofia Alena

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepotzeii mei, viatza la tzara, noi2

AMR maxim 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

danasor, pai 3-4 km mi se pare... pana la coltz. eu am 8km pana la supermarket si altfel... murim de foame
a zis sa nu conduci deloc, sau sa nu stai mult la volan?
lasa, ca trec repede, iar daca vine iarna cea mare nici nu mai ai ce regreta

Cris, 30+cu Ema si Ana(2003)
poze

Recomandarea ei e sa nu mai conduc deloc, a zis sa nu care cumva sa dea vreun nebun peste mine, si e problema ca e volanul in fata; intr-un fel are dreptate dar nu daca o iei asa de multe ar trebui sa ne ferim;
vorba ta: murim de foame? ca daca m-as baza pe sot sigur as muri de foame

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

cris.dogarel off pai nu stiu ce mai ia Yannis ca eu de la 28 de sapt nu am mai luat un gram... asa sunt iau cate un "HOOOP" 1.5 kile si apoi stagnez 3-4 sapt...si iar hooop . Acum cu ce spui tu acolo.... pare intelept sa iau si sterilizatoru mai incolo, daca oi avea nevoie...nici nu stiu ce sa zik.... Desi io zik ca e bine sa il ai in casa mai sterilizezi tetine balarii...nu stiu m-ai pus mai mult pe ganduri.... In sterilizatoru ala intra numa biberoane? oi putea steriliza si jucarele mici de rod ei sau canutze linguritze chestii de la mancare diversificata? stie cineva?
gratiana77 si euu si euuu azi lapte cu cereale si miere si la fel...nu ma omor cu ele dar ptr bebe....orice!
gratiana iarba verde? gratar? deja simt gustuuuull!!! carnita pe jar asa
Tanaion stii cumva, patutul se poate lua si pe alte culori decat alb? un lemn natur ceva? si comoda are? MERCI!

30+ Yannis

nasa mea a "sterilizat" un termos, un biberon si o jucarie de dentie... separat a fost treaba, la ceva intreval de timp
s-au topit....
astfel a trecut pe biberoane de sticla, plus ca a mai citit si treaba cu continutul biberoanelor de plastic a nus tiu ce chestie(bine dar ea alapteaza la san, are un biberon 2 asa de fantezie, de ceai...)

32+ Nicola-Teodora (deocamdata... mai negociem...)

Mergi la inceput

cris.dogarel, danasor, cris.maria oricum mie mi se pare ca sun dr. destul de des si oricum de fiecare data m-a lamurit/linistit/ chemat instant la control chiar si ptr cea mai mica ipohondrie, sotzul e deja impresionat de cum se poarta ca ne cheama si seara la sf programului daca e ceva si se vede ca e mort copt dar nu se grabeste deloc nu da rasol si verifica mai multe decat am fi avut noi nevoie numa sa fie el sigur si ptr ca avem asigurare la euroclinic si consultu nu se plateste, numa eco se plateste partial, de multe ori cand am io "panici" face eco (ok nu ne da poze si nu vedem si noi ca lumea pe un al doilea TV dar el dr face o biometrie scurta de 15 min si se asigura ca TOTUL e in regula si apoi zice asistentelor nu treceti eco, am vrut numa eu sa masor ceva, e super ok dr. Daca mai ma apuca, o sa il sun. Oricum nu m-a durut nimic,numa asa mi s-a intarit (sau mi s-a parut mie ) off aseara era tare tare dar pe parcursu noptii nu stu poate numa impresia mea de mama nebuna, ce bun era sotu sa puna si el mana sa zica nu femeie! stai cuminte, e ok...
Oricum dr. mea de la policlinica cand am fost joi sa cer cocediu si i-am zis de ce mi-a zis ca cik e normal in ultimele sapt sa ai contractii mai ales nedureroase ca cik uterul se pregateste si face "fitness" asa azis! ce haios!

30+ Yannis

Mergi la inceput

cris.dogarel , sagetutza pe principiul cand 2 iti spun ca esti beat, du-te la culcare...cred ca cedez si nu iau nici un sterilizator, cel putin nu din prima, daca vad io ca piticii mei nu ma parasesc nici dupa nastere (sper ca atunci voi avea alte chestii mai importante in cap care vor trimite piticii in vacanta macar ptr o perioada), o sa iau atunci si gata! Imi iau un biberon max 2 de sticla si fierb. Nici eu nu am vrut suzeta de nici o culoare, tot cu destu eram poate Yannis seamana cu mami . Dar cu biberoianele ok le fierbi cu tetinele ce faci? alea cum se sterilizeaza fara sterilizator?

30+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

mamidepuiuti am ramas shocata cand am citit...25 ai pus si ai dat jos 30 de kg? felicitari
cris.dogarel ai dreptate in legatura cu primul copil...eu parca ma vad ferindu-l in primele zile/luni de tot, microbi, maini murdare...desi ...pe urma ma vad trecand pe partea aialalta si lasandu-l sa se murdareasca formandu-si propria bariera importiva microbilor.nu stiu....dar ma vad dezinfectand TOT.o mamica chiar imi zicea ca nu-s normala ca spal hainutele si de calc ptr bb.dar macar in primele 2-3 luni nu as vrea ca sa fac experimente la alergiile copilului meu si mai ales cu hainele de corp.incep si eu sa devin o paranoia ca si alexutzzza glumesc.dar e bine de stiut orice si ma stiu pe mine...si stiu ca la al doilea bb asi fi mult mai relax.

29+

Mergi la inceput