Fulgusori (168)-Felicitari Zuza_zuzi,Jay&Monica9!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Uite ce am gasit pe net referitor la screening neonatal.

Singurul laborator din Romania care ofera un screening neonatal cu analize pentru mai mult de 30 de defecte metabolice, endocrinologice si hematologice detectabile din sange este Unisyn (http://www.unisyn.ro). Bolile cuprinse in screening au o incidenta totala de aproximativ 1 la 2000 de copii. Cardul pe care se face recoltarea poate fi ridicat de la Laboratoarele Unisyn sau de la unul din partenerii Unisyn din Bucuresti sau din tara. Dupa recoltare, acest card se aduce la laborator. Pretul estimativ al unui astfel de test este de 360 RON.

Screeningul neonatal oferit de Unisyn nu cuprinde dozarea de tripsina imuno-reactiva (in engleza "Immunoreactive Trypsin" sau IRT) necesara pentru depistarea sau infirmarea fibrozei chistice dar aceasta analiza se poate face separat. Incidenta bolii este de aproximativ 1 la 2500 de nou nascuti. Pretul estimativ este de 110 RON.

360 de lei nu mi se pare mult. Pai, cam asa las o data in COra sau Carrefour. Dar, as putea sa ma duc eu cu bebe la laborator, sau trebuie sa se faca totul prin clinica? Asta intrebare!

In tarile civilizate, intreaga populatie este testata gratuit la nastere pentru zeci de boli. In SUA, de exemplu, nou nascutii sunt testati obligatoriu (stipulat prin lege!) pentru cel putin 21 de boli, in unele state s-a ajuns deja la peste 30 de boli congenitale. In Canada, se efectueaza teste pentru 31 de boli, in Germania pentru mai mult de 30 de boli. Chiar si Ungaria isi testeaza gratuit toti nou nascutii pentru peste 20 de boli. In Romanica, ciuciu.

Voi ati auzit pe cineva ca le-a facut?
Pe mine m-ar bate gandul sa le fac. Nu are ce sa strice.

36+ moi si Cezara Maria
AMR 3+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

Poze recente, la 36 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Nu imi vine somnu'...si ai mei barbati dorm dusi...

Si mi-am amintit trebuie sa las un gand bun si opentru mami de Chiara! Ai incredere totul va fi bine !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Isabella Karina, bine ai venit!

Fetelor, in legatura cu kg, m-am desumflat f mult, multa retentie de apa, veti vedea! Acolo au fost f multe cred eu, plus multaaaa miscare... Suntem doar eu si sotul iar bebe este solicitant.
Ne descurcam bine acum.
Simo, au fost in total 10,5-11 kg.
Nu va stresati deloooc de kg!!!! Se vor da jos, veti vedea.
Mai bine odihniti-va!!! Mult!!!

In legatura cu infacolul, i-am dat o singura data, de regula ii dam espumisan la care reactioneaza f bine. Infacolul se da inainte de masa si eu am facut figura sa ii dau siropul asta si apoi pac tatzi in gurita, sa vezi urleteee! A refuzat tatzi!!! A trebuit sa ii dau completare. Nu stiu daca i-a placut gustul. O sa fac o pauza data viitoare, acum suntem tot pe espumisan.

Ramonika, imi cer scuze, nu am stiut exact situatia, credeam ca poti alege. Ai incredere, va fi bine. Eu mi-am facut o mie de pb inainte de nastere si a decurs bine totul pana la urma! Curaj, de asta e nevoie!

Dankutza, ar fi super ok sa faci toate testele alea, eu nu stiu despre ele, si noua ne-au facut pe alea 2 ca si la filantropia, plus multe analize platite, de la pb cu scartaitul nostru.

Krelia, si noi tot nan ha avem, vad ca accepta.

Pup si poate mai intru la noapte

Mica minune, Natalia Oana, ne umple vietile de bucurii! sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Eu ma bag la somnic. Noapte buna!

Dienutze pai noi am luat un pic mai mult...;dar o sa fie bine! La Iannis am luat 25

Mergi la inceput

Bine ai venit pe lume, Isabella Karina!

36+ moi si Cezara Maria

Mergi la inceput

Am uitat sa spun, vineri mi-a venit kitul de la Cord Blood Center acasa. Numai de nu as uita sa il iau cu mine la spital.

Fetele, care ati nascut, voi ati recoltat celule stem?
Cele care ati apelat la CBC, ati avut vreo problema cu transportul sau de orice alta natura?

Dienutze ai recoltat?

Nu as putea sa spun ca sunt foarte convinsa ca e ceva fantastic, dar o consider o asigurare pt bebe al meu. Ma costa vreo 3400lei (platibil in 3 rate) si de la anul doar 40 de euro pe an. Mi se pare ok ca pret, nici prea-prea, nici prea-prea.

36+ moi si Cezara Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

am mai tras cu ochiul la pozici....
simonette, fiul tau cel mare m-a fascinat pacat ca atunci cand va creste el,eu voi fi prea batrana
dankutza,ai o burtica foarte frumoasa si rotunda...si esti o mami foarte cocheta
dana.n,esti o femeie extrem de frumoasa...sincer si ai un bebe reusit, plus ca imi place casa ta,e aranjata cu bun gust si e primitoare

37+
A.M.R. 3-
D.P.N.=8 dec.09
www.onetruemedia.com/shared?p=9ad5ae9b3ca4bc15b58524&skin_id=601" target="_blank">wedding day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

eu cred ca la scutece se va reglementa problema cu absentele de pe aici...probabil ca unele mamici inca mai savureaza momente magice cu bebeii lor,la care se mai adauga si oboseala si faptul ca inca nu s-au adaptat la un program....si multi alti factori...nu cred ca e rea vointza, plictiseala...sau alti factori negativi care sa tina de acest topic sau de utilizatorii sai,fie activi sau nu...

37+
A.M.R. 3-
D.P.N.=8 dec.09
www.onetruemedia.com/shared?p=9ad5ae9b3ca4bc15b58524&skin_id=601" target="_blank">wedding day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Felicitari proaspetelor mamici Zuza_zuzi si Jay!!!Bine ati venit Andrada -Ioana si Isabella -Karina!!!Sa fiti sanatoase ,sa cresteti mari si sa aveti vieti lungi si fericite!!!

La multi ani Camelia86!!!Multa sanatate si toate dorintele sa ti se implineasca!!

Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si 37+Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

FELICITARI ZUZA-ZUZI!
BINE AI VENIT ANDRADA IOANA

FELICITARI JAY!
BINE AI VENIT ISABELLA KARINA

Floricik 37+ Maria Ema
http://bd.lilypie.com/iQIrp3.png

Mergi la inceput