Puiuti de Randunici 2008!! (333)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

Luuuuuuuuuuuuuuuuuuunyyyyyyyyyyyy

am glumit arata bestial!!!!!!!!

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Zoze - sunt pe aici..dau tarcoale, va citesc cand si cand dar nu reusesc sa mai scriu..
am intrat intr-un ritm nebun de la vreme..ritmul meu. Mi-era dor sa fac asta: sa ma stradui sa le fac pe toate si sa le fac bine. Statul cu copiii acasa amorteste uneori, mai ales cand stai cu 2..nascuti unul duoa altul. Asa ca am inceput sa ma ocup si de mine, sa ma implic si-n firma sotului, dar fara a neglija copiii, casa sau viata de familie. Si chit ca ma culc ultima, ma trezesc prima, sunt fericita asa.

Acum despre piciulici. Au crescut si-s mari acum. Cu Robert ma chinui de vreo 3 luni cu eruptie dentara suprapusa cu un E Coli pe care am tot incercat sa-l scot din schema cu 2 tipuri de antibiotic. Cateodata disper. Dar dimineata....am vazut dintii..macar una din astea sa se rezolve.
Cata..din sept m-am straduit sa-l acomodez cat mai domestic si mai calm la gradi. Si ii e bine acum. Toate mamicile il dau exemplu iar eu nu-mi incap in piele de incatare.

In rest imunizare pe scheme de imi leg si eu urechile-n ele cateodata, si circul de zi de zi cu 2 copii...

Am vazut ca vorbiti de soacre..unule sunt greu de suportat, mai ales daca stai in casa cu ele. Dar in rest ce-ar fi sa luam ce e mai bun din ce fac ele si sa ne prefacem ca nu vedem restul? Pentru mine soacra mea a facut multe..Si bune si rele ce-oi fi facut si eu)..Dar eu nu le mai stiu decat pe alea bune..e o soacra minunata!

O sa incerc sa scriu mai des, sa citesc mai des si sa fiu mai in tema cu ce se intampla pe aici.

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salutare.

Eu cred ca voi fi o soacra rea...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

Roxanama bucur ca ai scris...si-mi pare bine ca o sa mai scrii

ai dreptate cu scoacrele....si a mea la inceput pana mai de curand a facut figuri.......dar s-a potolit ca a vazut intr-adevar ca nu are motiv ba mai mult decat atat acum incearca sa recupereze timpul pierdut si s-a schimbat radical asa cu m este normal s ase comporte o bunica...foarte bine, eu am uitat totul ma comport ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si sa fie armonie ca nu am chef sa simta Antonia tensiuni aiurea.....care nu au nici o legatura cu ea....

Luny ia incearca sa-i trimiti prin Liviu cate o cutie de bomboane...ceva dulce mereu indulceste..........asa ca fapt divers sa nu mai arunce cu flacari care nu duc la nimic bun...tu ii trimiti si atata.in rest o lasi in pace si cu Liviu eviti subiectul.....rezultatul se vede in timp....sper ca nu te-ai suparat d esfat...dac vrei il urmezi daca nu...nu-i bai

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Gudinde, eu sunt de acord cu olandezul! dar nu numai la ei, ci si la altii sunt alte conditii de trai, alta mentalitate..totul e altfel, nu putem compara
Peste tot oamenii iesiti la pensie nu stau cu nepotii si fac curat in casa norei, stiti ce fac? se ocupa de ei! se plimba foarte mult, stau noaptea in restaurante, la baruri beau cate o bere si sunt linistiti, calmi si senini!! si fac croaziere in jurul lumii Iar copii lor isi permit sa aiba bone si alte facilitati pentru copii lor. Pe cand la noi nu isi permit!! decat foarte putini! asta e...
Mi-a placut cum a zis Rox, sa luam partile bune.
Mie imi place ca relatia dintre socrii si nora sa fie una de prietenie, nu de obligatie! sa vina cu drag la nepoti, nu din obligatie...

Hai ca fug la baie...cred ca aberez
Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Rebe a facut kk la olita!

Fug la baita ca am intarziat rau in seara asta...

Roxana si Tuchi ca simt ca are nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Bonsoir!
Si eu dupa ziua de azi sunt suparata, dezamagita, intristata si f obosita; ne putem lua de mana, Tuchi. Iar acasa deseori eu sunt cea pedepsita de Iulia pt ca ii lipsesc, iar tacso desi nu sta pe acasa nici cat mine e tortul de ciocolata a carui prezenta o savureaza. Asta e, am fata-e a lui tati.
Bona mea are aceeasi parere ca Mimu si Relu despre sotii prea casnici-ca o buba ascunsa au ei pe undeva. Acuma, ce sa zic, eu in casa alor mei n-am vazut la tata un astfel de model (modelul Liviu ma refer) asa ca...practic nici nu astept un astfel de ajutor.

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Nu stiu daca e mai bine, daca nu-i mai bine, ceea ce pot spune este ca cel putin printre olandezii intalniti de mine era pace. Nu existau asteptari de ajutor, nici ajutorul constant nu exista si ca atare nu erau dezamagiri sau conflicte pe aceasta tema.
Ceea ce este adevarat este ca exista mai multe crese, gradinite care, cel putin pt omologii mei din strainatate, nu reprezentau o adevarata povara in bugetul familial. Cu alte cuvinte, existau solutii.

Dau send ca am inceput postarea de o ora si, in fond, cred ca pe tema relatiei parinti-copii-socrii poate sa-si dea cineva doctoratul si tot va mai fi de spus ceva.

...cam foarte bine zis! Si f adevarat. Asa e societatea in vest, mult mai putin si mai rar se considera ca cineva ii e neaparat dator cuiva.
Apropo de cat suntem de ajutate sau nu, de cata bunavointa primim de la parinti/socri...eu v-as propune sa privim altfel problema. Sa ne uitam in rma la felul in care am fost NOI, fiecare crescuti (noi si sotii, in paralel) si veti vedea ca se explica muuulte din manifestarile lor de azi fata de nepoti, pozitive sau nu. Eu le gasesc parintilor mei scuza ca-s bolnavi, ceea ce e doar partial corect; insa...pe mine NU m-au crescut parintii, cel putin cat eram mica!!! Deloc! Au fost genul care au crezut ca un copil se creste singur, atat de bun si de complet a fost ajutorul bunicilor mei; si si-au vazut linistiti de profesii. ASTA STIU! De ce m-as mira acum cand vorbesc seara cu tata la telefon, povestindu-i ca-s franta de spital si de joaca -apoi- cu Iulia si el imi comenteaza ca eu nu ma mai apuc odata sa scriu la doctorat??Cand? Cine imi ia copilul agatat de picioare ca sa ma concentrez la asa ceva? Sotul meu, chiar sa vrea sa ma ajute, NU ARE RABDARE cu Iulia, nu are!!-ce sa-i fac, sa-l impusc?...Iar soacra-mea bucuros ar mai sta cu ea dar NUMAI in conditiile ei (la ea acasa -si la multe ore din zi sa bat drumul pana la ea nu-i lucru simplu; cu mancarea ei, ustensilele ei, la orele la care vrea ea; sa doarma in patul in care vrea ea, sa fie imbracata cum vrea ea). Nu vine la noi in ruptul capului si stiti de ce?? ca a marturisit...pt ca la noi acasa nu exista niciun loc in care sa poata fuma (chestie de altfel bine gandita si planuita de mine dinaintea mutarii- nu doar pt ea ci pt orice fumator)
Prin urmare, as zice ca nu am pretentii de ajutor; dar ma doare ca nu-l am de la familie si ca o bona straina pe care o platesc imi e mai aproape si mai devotata Iuliei decat mama sau soacra; ma doare ca ma invart intr-un mediu profesional in care majoritatea fie nu au (inca) copii, fie ii au dar sunt bine ajutati si prin urmare se dedica numai muncii iar daca nu tii pasul cu ei ramai de caruta
...Si, intr-o nota mai vesela, FELICITARI ELARA! Sa fie sanatos si fericit Matei!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Am citit din urma! Felicitari, Elara!!!

Mergi la inceput

Sa va spun si eu despre soacra mea? Ea nu se incadreaza in tiparul mamei de baieti... este calma, blanda, citeste povesti, gateste bunataturi si ma ajuta mult cand vine pe la noi. Si cand eram in Bv veneam de cate ori o rugam (si o rugam rar, nu prea imi place sa am in casa persoane "straine"). Si recunoaste sincer ca daca A este aiurit de felul ei are si ea partea ei de vina, fiindca mereu ii facea bagajele cand pleca de acasa (la liceu, la facultate... si s-a invatat asa baiatul... eu am o alta teorie: asa sunt genele lui! ). Socrul meu este mai "critic", dar ne vedem rar si am agatat armele in cui. Despre mama si despre tata... alta poveste, cu alta ocazie...

Pfff, grea seara. A adormit greu Matei, Stefan a inceput si el sa tuseasca... Cand l-am luat de la scoala din 24 de copii erau doar vreo 8... restul cred ca bolnavi, ca eu am sosit prima, nu avusesera timp sa plece... Si o fetita tusea a laringita (deja am o ureche!!)... A tot tuseste, uita sa-si ia hapurile...
Stiti ca si el ma ajuta, ca ma tot laud , si nu ma insala si nici nu aduce bani putini in casa... Dar in legatura cu banii, care aduce destui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Da,Naty ai mare dreptate cand zici de parintii.Pentru mine,modelul meu sunt parintii mei care au facut totul ca sa ne fie bine noua,fetelor!Si ei nu au avut deloc ajutor,ne-au crescut singuri,tata era si la facultate,mama de multe ori singura cu saptamanile dar tin minte ca atunci cand era acasa se juca cu noi ore in sir,ne zicea povesti nascocite de el-minunate,de altfel,era tatal ideal.De multe ori ma certam cu sora-mea cine sa doarma cu el.Si acum,la varsta care o are tata e mereu fresh cand David il ia la joaca,cand Sam ii pune cartea in mana sa ii citeasca...Iar mama saraca,nu a avut o viata usoara si de-asta cred ca mereu ne-a ajutat cu copii,ca pe ea nu a ajutat-o nimeni.Mereu imi spunea ce ar fi vrut si ea sa ii ia cineva copii din brate,macar o jumatate de ora.
Olandezii gandesc cu mintea,cu ratinunea iar noi cu inima.Eu niciodata nu as putea sa imi vad copii de cateva ori pe an,sa ii pup doar de ziua lor,sa am o relatie asa rece cu ei,caci mie asa mi se pare.Nu as vrea sa fac inconjurul lumii,si sa stiu ca,nepotii mei stau cu o straina care are grija de ei.Pentru mine bucuria vietii este sa imi stiu copii aproape,sa fie apropiati de noi si sa ne bucuram unii de altii!

Simo cu ,mami de DAVIDsi de SAM

Mergi la inceput