masti de protectie in gradinite

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mie mi se pare o isterie mediatica pe care unii o iau in serios, dar cred ca cineva ar trebui sa opreasca aberatiile astea. Copiii care intra in gradinitele astea super pazite cu detergenti autorizati (alta spaga), cu masti si alte minuni, nu vin de afara, nu au contact (pe strada, acasa, in autobuz, la cumparaturi etc) cu virusii? La ce ajuta crizele astea decit la umplerea buznarelor unor smecheri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Eu lucrez in spital, avem pacienti cu diferite boli respiratorii si chiar si asa nu ni se cere sa purtam masca in orice situatie.
Chiar in perioada de carantina nu am purtat masca decat in cazul anumitor pacienti, au fost ceva restrictii la vizitare, s-a insistat pe folosirea dezinfectantului de maini si nici vizitatorilor nu li s-a cerut sa poarte masca ca procedura de rutina.
Iar raceala e raceala, gripa e gripa, nu orice copil cu muci e suspect de gripa.
Zau ca unii au luat-o razna de tot!

adinell, daca poti sa citesti in engleza, www.pvhs.chicousd.org/documents/Influenza_Screening_Tool.pdf" target="_blank">aici e un mini-chestionar care li se recomanda parintilor si profesorilor de cand cu gripa, pentru a-i ajuta sa decida cand e cazul sa tina copiii acasa.
Asta ca model de ceea ce se face prin alte tari. Ceva chestionar similar am primit si noi in spital.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

ma enerveaza de numa stresul educatoarelor. De parca ar fi prima gripa acuma, iarna asta. Da - s-a zis ca nici raciti nu au voie. De exemplu Andrei al meu face niste raceli asa de usore, ii curge numai nasul putin, insa si-l poate sterge cu batistute si gata. Se joaca, are energie, nici nu se vede pe el ca ar avea ceva. oricum nu l-as duce nici racit la gradi, de teama sa nu le isterizez pe educatoare.(si nici sa nu ia ceilalti copii). Am scos Ordinul acela trimis de ministerul sanatatii si intr-adevar se spune de mastile acelea in numar de 200 la fiecare unitate de invatamant. Cat priveste obligativitatea de sapun lichid, nici vorba, scrie numai sapun , nu specifica ca ar trebui neaparat lichid.
In fine, nu ma sperii eu asa usor de raceli si nici de gripe. Eu - luai de la o colega de servici raceala sau grpa, nu stiu ce e de fapt ca e in faza incipienta, deocamdata ma simt ametita, curge nasul, obosita si astept sa vedem daca fac febra... sper sa nu o ia si copilul. Acuma fie ce-o fii, doara nu oi sta cu mainile in san in caz ca il vad ca nu se simte bine...
Dar... asa exagerare - deja e prea agresiva. Oamenii astia unde au trait... in fine...asta e.

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IOANA_MIRUNA spune:

Buna ziua tuturor,

Oare de ce nu inteleg toti parintii ca orice copil "putin racit" - adica ii curge putin masul - este bolnav si nu trebuie adus la gradinita????

La noi la gradi s-au luat masuri severe: nici-un parinte nu are voie sa intre fara masti, copiii sunt triati si trimisi acasa la cel mai mic semn de boala. Saraca asistenta este bombardata zilnic de parintii nemultumiti!
Eu am copiii acasa amandoi ptr ca s-au imbolnavit de la unul " putin racit" care a scapat de vigilenta asistentei ptr ca a facut mama-sa criza si a adus aviz cu clinic sanatos!

Cum e posibil sa aduci aviz medical cu clinic sanatos cand copilul tau este vizibil bolnav????

In ceea ce priveste serbarea deocamdata nu stim daca vom avea voie sau nu sa participam...
Asta daca ne facem bine pana atinci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui brazuca25

Referitor la serbare, va informez ca in Bucuresti s-a primit in gradinite un fax oficial de la ISMB in care se cere anularea serbarilor cu parintii.
mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

nunta noastra

Si cand or fi dat fax-ul asta? Ca noi saptamana trecuta am avut serbare la care au participat parintii.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

La noi la gradi se intra fara masca si fara dezinfectare. Nu se va organiza nicio serbare de Craciun, pt ca sunt interzise astfel de manifestari.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

faxul respectiv a sosit am impresia joi dupa-amiaza, eram la gradi sa stabilesc cu educatoarea detaliile pentru serbare.

parintii sunt indignati, si ne gandim sa nu lasam copiii la serbare. sau sa organizam noi in alta locatie. dar "directiunea" nu le da voie educatoarelor sa participe. copiii nu inteleg de ce... si cum adica serbare fara parinti. paradoxal, prima poezie ureaza parintilor bun venit, sa asculte o colinda...

la cealalta gradi, vineri dimineata s-a hotarat ca parintii nu mai au voie decat in holul de la intrare, unde trb sa schimbe copiii. erau copii in maieu si chiloti. nu stiu daca fac porcina, dar pneumonia ii paste daca continuam asa.

si n-o sa-mi pun masca. o sa-i bag copilul pe usa asistentei si sa se descurce cu el. daca au dat in paranoia, sa o si rezolve. atata timp cat acceptam si inghitim, vor continua cu masurile.

Cristina

Gripa porcina are ADN politic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

deja devine paranoia.....noi si drobul de sare......mie mi se par inutile mastile-dezinfectantul...ca doar nu stau copii in mediu steril....fiecare parinte trebuie sa fie responsabil, sa tina acasa copilul bolnav sub tratament;
dar cu interzicerea serbarilor sau serbari fara parinti/educatoare nu sunt de acord;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

La noi soluie dezinfectanta dimineata si s-au interzis serbarile cu parintii.
Asa ca au hotarat sa fac o serbare fara parinti sa filmeze cineva si sa ne dea CD.
Problema mea e asta: din cate am inteles o sa i-a vacanta mult mai devreme ,11 dec ar urma sa fie ultima zi de gradinita -in concluzie oare mosul nu vine prea devreme??? Le-am propus sa faca Mos Niculae si sa-l lase pe Mos Craciun sa vina cand trebuie -adica de Craciun .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Ioana Miruna - nici gand sa il trimit pe Andrei la gradi racit, am specificat clar ca nu vreau sa isterizez educatoarele si nici sa ia ceilalti copii.(si eu ca mama imi doresc sa il monitorizez de acasa sa vad cum evolueaza raceala).
Drept dovada, uite desii copilul meu azi era foarte bine cu raceala adica i-a trecut, totusi nu l-am dus ca sa imi iau o marja de protectie.
Si hai sa fim seriosi ca daca tratam raceala - se poate vindeca cu usurinta, exemplu copilul meu acuma. Sunt cazuri care necesita tratamente de durata si complicatii, insa daca sunt semnalate din timp - se vindeca. Eu sunt optimistaAstia la Stiri - ma inunda cu evenimente de genul ca au decedat, etc...

Eu ma oripilam de doctorul asta care le isterizeaza si pe bietele educatoare - ca practic le streseaza si apoi - ele pe noi. Ca doar nu traiesc copii in borcane sterile si dimineata le dau drumul in clasa Doar vin de acasa - pe drum, mai merg la baie cand au nevoie, si cred ca glumesc(educatoarele)daca vor sa credem ca la toaleta e mediu steril total.

Andrei si Adriana

Mergi la inceput