masti de protectie in gradinite
Am fost la sedinta ieri si ne-a instiintat educataorea, printre altele ca doctorul le-a obligat(sunt mai multe educatoare), sa cumpere 200 de masti, sa puna sapun lichid la baie, detartrant avizat numai de Ministerul Sanatatii, etc.
Asta dupa ce ne-a rugat si insistat ca in cazul in care vedem ca copilul da semne de raceala sa nu il aducem la gradinita. In cazul in care educatoare ar vedea ca copilul are simptome de raceala/gripa il duce in izolator pana vine parintele sa il ia(il suna in prealabil pe unul din parinti si il anunta ca tre sa vina la gradi sa ia copilul, etc)
Ce m-a enervat pe mine, a fost problema cu mastile. Suntem obligati sa cumparam masti - asta in masura in care stim ca nu le vor folosii copii. Pt ca nici un copil nu a venit racit la gradinita, toti parintii au fost constientizati si sunt foarte grijulii la acest capitol. Asistenta vine la doua zile sa ii consulte, nu e nimic rau in asta, din contra, insa tot nu accept ideea cu mastile. Bani aruncati pe fereastra. Am inteles ca alea sunt de unica folosinta si "dureaza" cam trei ore.
Ma deranjeaza si ideea de sapun lichid, pt ca Andrei nu se poate descurca cu cel lichid, asta in ideea ca trebuie apasat pe chetiunea aceea de sus de la sticla de plastic in care e sapunul.
Atata exagerare cu gripa asta de parca este prima iarna in care ne intalnim cu gripa. Sau doctorii vor sa aiba si ei niste foloase din toata agitatia asta??? Ce ma enerveaza la culme e ca doctorul asta e asa de inversunat incat devine agresiv(verbal) si needucat.
Au zis mamicile(unele),la sedinta ca chestia cu mastile - e "legiferata". Aveti un document sau ati auzit de asa ceva ca ar fii legal si in caz ca nu e respectata regula cu mastile in gradinita - primesc amenda?
Andrei si Adriana
Raspunsuri
wapi spune:
In cazul nostru, parintii nu au voie sa intre in gradinita fara masca; daca cineva nu are masca ii ofera asistenta la intrare, dar doar in cazuri exceptionale. Sapun lichid am dus inca de la inceput, acum ni s-a cerut sa ducem in plus si gel dezinfectant ca sa le dea pe maini din cand in cand. Dimineata toti copiii sunt dati cu gel de asistenta medicala dupa ce le face controlul de rutina.
Si ne-au anuntat ca serbarea de Craciun va fi fara parinti ptr ca nu au voie sa organizeze reuniuni parinti -copii
.
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
malla spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui wapi In cazul nostru, parintii nu au voie sa intre in gradinita fara masca; daca cineva nu are masca ii ofera asistenta la intrare, dar doar in cazuri exceptionale. Sapun lichid am dus inca de la inceput, acum ni s-a cerut sa ducem in plus si gel dezinfectant ca sa le dea pe maini din cand in cand. Dimineata toti copiii sunt dati cu gel de asistenta medicala dupa ce le face controlul de rutina. Si ne-au anuntat ca serbarea de Craciun va fi fara parinti ptr ca nu au voie sa organizeze reuniuni parinti -copii .Wapi!&Stefanita (19 mai 2006) |
Mi se pare exagerare. Copiii, oricum au contact cu parintii, daca e sa se imbolnaveasca de la parintii, pot sa ia gripa cand sunt in prezenta lor acasa
Pai atunci cum o sa faca sa vada si parintii serbarea? o sa inregistreze si o sa de-a la fiecare parinte cate o caseta? Ma mir ca mai fac serbarea, mai ales ca fac atatea repetitii... O sa se faca ei intre ei... ciudat! Mie una mi-ar fi ciuda pt ca as dorii sa imi vad si eu copilul la serbare, mi se pare un eveniment deosebit si consider ca ar trebui sa iau parte ca parinte. Din moment ce copii sunt consultati si diagnosticati ca sanatosi... e culmea sa ne mai fie puse si interdictii...
O idee ar fii sa consulte si parintii inainte de serbare si sa ii lase daca considera ca sunt sanatosi. Dar sebarea va avea Mos Craciun? Sau nici el nu va trebui sa fie prezent pe motiv ca poate sa fie contagios?
Andrei si Adriana
wapi spune:
Teoretic, pot organiza serbarea in afara gradinitei, adica fara sa aiba gradinita nicio raspundere; si aici este o problema cu gasirea unei locatii. Dar in gradinita - este interzis. Solutia nefericita va fi sa ne inregistreze serbarea - si e prima noastra serbare- ca suntem grupa mica.
Sper sa le aduca totusi un Mos Craciun - probabil verificat mai intai
.
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
malla spune:
Daca e asa bai mare si vrea sa ne speriem - pai sa ne spuna ca nu mai aducem copii la gradi, dar nu prea reusesc sa ne sperie...(aici exagerez eu
)
Eu il las pe Andrei la gradi, la repetitii in fiecare zi - si imi doresc mult sa particip la serbare(e prima lui serbare). Daca nu ar da voie la parinti, sa fie sanatoasa educatoarea - nu as mai lasa copilul la repetitii. Dat fiind faptul ca mi-am pus concediul dupa serbarea piticului, adica fac un efort sa nu incurc socotelile lor(repetitii/serbare).
Andrei si Adriana
Anuska spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui wapi Si ne-au anuntat ca serbarea de Craciun va fi fara parinti ptr ca nu au voie sa organizeze reuniuni parinti -copii .Wapi!&Stefanita (19 mai 2006) |
La noi a spus ca o sa faca o sedinta si ca ar avansa 2 variante:
- ori sa vina doar un parinte pt fiecare copil (ceea ce probabil n-or sa fie multi de acord)
- ori sa filmeze si sa dea fiecaruia acasa.....
Acum o sa vedem ce-o mai fi la sedinta.
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
malla spune:
si noua ne-au zis ca nu au voie parintii in clase, insa sedinta s-a tinut in clasa,(nici macar nu a trebuit sa ne descaltam, si afara era noroi).Pentru asta s-a putut face o exceptie, deoarece scopul era sa ne stranga ca sa ne spuna ca tre sa dam bani, pt. una, pt alta... Dar ne-a asigura ca : "daca ar stii doctorul ca ne-am adunat aici... ar face scandal..."
Exagerari.
Desigur ca daca nu tratam copilul bolnav de gripa - poate avea complicatii grave, pana la deces(Doamne fereste!) Insa, nu s-a inventat gripa iarna asta si hop: ne panicaram toti doctorii...incat stresam toata omenirea. Ar fii culmea sa imi vad copilul bolnav si sa il duc la gradinita... normal ca iau masuri cat mai repede atat pt sanatatea lui cat si pt a celorlati. (adica nu il las in colectivitate sa nu de-a si la altii).
Hai ca mi-am varsat oful aici... am plecat de la mastile alea si uite unde am ajuns:)
Andrei si Adriana
elyanne spune:
Eu una, prefer sa nu se faca serbare deloc, as prefera sa mergem cu copiii grupei la un loc de joaca, inchiriat cateva ore doar pentru ei... iar insotitorii oricum stau separat...Eventual adus un Mos care sa le dea cadourile...
O serbare pe an, la sfarsit de an scolar mi se pare ok ... dar pt. fiecare eveniment in parte
...
Dar daca trebe serbare, cu recitat poezii, cantecele... personal prefer sa faca serbarea doar cu copiii si mosul ![]()
Mie una nu-mi plac serbarile din cauza ingesuielii... Fiecare copil vine cu macar doi insotitori, altii chiar cu 6 (adica parintii plus toti bunicii)... si daca mai au un frate sau o sora... si ei participa...
Nici n-ai cum sa-ti vezi copilul pt. ca toata lumea se inghesuie in fata sa-l filmeze, sa-l pozeze... in plus e o caldura in sala respectiva din cauza atator oameni pe mp... Copiii sunt speriati, emotionati... din cauza adultilor necunoscuti, cu sunt ochii pe ei... E galagie mare, toata lumea susoteste, abia daca auzi cum spune careva o poezie...
Ultima serbare am ascultat-o de pe hol, pt. ca era f. cald... Pe fii'mea nici n-am auzit-o, vb. prea incet ![]()
As prefera daca ar pune careva o camera pe trepied, ar inregistra serbarea si apoi copiem dvd-ul.
Toata povestea cu gripa mi se pare o exagerare ... insa ma bucur pt. ca este un motiv sa scapam de balamuc...
lilib72 spune:
La fiica-mea la gradinita, una dintre educatoare a venit cu "geniala" idee de a organiza serbarea in curtea gradinitei, adica afara in aer liber ![]()
ingridnen spune:
La noi inca nu s-a auzit nimic referitor la "accesul" parintilor la serbare.
Referitor la gripa: Intr-adevar in fiecare dimineata asistenta sta la usa, controleaza copiii in gat si le da cu gel dezinfectant pe maini (si noua la fel).
Ingrid si Cristi 6 ani
brazuca25 spune:
Referitor la serbare, va informez ca in Bucuresti s-a primit in gradinite un fax oficial de la ISMB in care se cere anularea serbarilor cu parintii. Solutia aleasa de noi la gradi a fost sa pregatim serbarea in continuare ca sa nu stricam placerea copiilor, si sa vina Mosul fara parinti, in clasa. Fiecare copil va primi cadou si va spune poezia lui, vor canta pentru Mos, vom inregistra cu o camera de filmat si vom da fiecarui parinte o copie.
Parerea mea este ca este o exagerare totala grija asta cu gripa, dar daca e ordin nu avem ce sa facem. Incercam macar sa nu stricam placerea copiilor, mai ales ca avem grupa mica, si pentru unii este prima intalnire cu Mos Craciun. 
mamik fericita de
Denisa Maria (20.07.2007)
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit
nunta noastra