Montignac (128) - STIL DE VIATA , NU DIETA!
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
maya_m spune:
seara buna fetelor
![](icon_smile_big.gif)
![](mos.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Buna! A venit Moshu? A incaput in cizme?
La noi a venit numai la pitic, se pare ca mami si tati n-au fost cuminti. Bineinteles ca "m-am abatut" cu 2 bobo de cioco, dar dregem busuiocul.
Fetelor, care sunteti mai vechi in ale Montignacului, cum e de Sarbatori? Ca mergi la rude care gatesc ne-Monti si chiar nu prea ai ce papa. Ne abatem complet 2-3 zile sau exista si solutii de a papa Monti de Sarbatori?
Inca o intrebare. Citeam undeva ca in faza 1 am voie cascaval si parca si mozarella. Astea la ce intra? Io stiam ca branzeturile le papam la masa glucidica, dar glucidele sunt mai mult in zer. Cascavalul si mozarella sunt destul de grase si uscate, deci dupa capul meu ar trebui bagate la lipide. Ma insel?
A, si inca ceva. In faza 1 pot hali paste de grau integral? Oricum numai de-alea mancam si inainte de Monti, dar nu am citit niciunde despre paste.
Mai citisem ca e ok cioco cu 70% cacao. E vreo limita cantitativa? Ca io de-asta as baga nonstop
Multu si astept si eu reteta de paine fara faina alba.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/puisorul/puisorul.jpg)
puisorul spune:
Buna seara
La noi mosul a venit doar la Stefi dar in mod neoficial pt ca ea inca nu stie care-i treaba cu mosii . Acum incercam sa ii inoculam ideea de Mos Craciun
Monica, cascavalul si mozzarela se incadreaza la alimente lipidice. Pastele integrale le poti manca dar doar in combinatii lipidice.
Cioco e buna cea cu peste 70% cacao si cred ca nu mai mult de doua patratele pe zi( poate chiar deloc pt ca are foarte multe calorii).
Faza cu sarbatorile e destul de nasoala din pct meu de vedere.Nici acasa la ai mei nu se gateste monti dar ma descurc. Praji imi fac eu monti, la rude refuz prajiturile si mai mananc o aluna ceva.
Reteta de paina wassa: 2 cani de tarate, 2 cani de faina integrala, 1 cana de apa, un plic de drojdie si sare. Se amesteca, se intinde o foaie subtire pe blatul uns cu ulei,se taie patrate si se coace pe hartie de copt. Nu se framanta si nu se lasa la dospit. E singura reteta care mi-a iesit comestibila. Se poate manca in orice combinatii.
Eu am mancat cam prost in ultimul timp dar na,asta e.Voi recupera cu sport
Noi la noapte plecam la Budapesta asa ca ne "auzim" pe miercuri,joi. la toata gasca montignaca
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Noul target...ajutat de Montignac si P90X
melany72 spune:
Buna dimineata!
Fetele la noi a venit moshu'.Si la copil si la noi astia mari.Eu am fost unica din casa care a primit si nuia.Cica de avertisment.
Mananc prost( a se citi dulciuri la greu), dar sper sa nu ma duc de rapa de tot.
O saptamana frumoasa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andanii/andanii.jpg)
andanii spune:
Buna dimineata fetelor ... cuminti cuminti ???
Melany sa scot nuiaua la tine ??? ce faci ??? ce ai patit draga ??? te admiram pentru cumintenie si perseverenta hai nu te lasa
te rog
A venit mosul la copil cu dulcegarii si un joc pe care si l-a dorit ... of parca vad ca atentez si eu in ele si noua ne-a adus covoare noi ... inca n-au ajuns , dar sunt pe venite
Am facut sambata tort la baietii mei .... Reteta mea e asta .... a cremei mai bine zis http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/6841/Reteta-mea-de-tort-diplomat/
pentru ca eu am folosit si piscoturi ... am ornat si pus picoturile si crema mea ca si aici http://veronica.forumhit.ro/torturi-cu-imagini-f4/tort-diplomat-cu-piscoturi-t3249.htm sunt multe retete la astfel de tort , mi-a fost greu sa ma hotarasc, am facut ce parea mai simplu si mai putin caloric .... am facut cu fructoza in loc de zahar
si am pus piscoturile pentru baieti , eu am mancat doar umplutura
aseara am facut si chifle cu tarate, seminte de in , susan si floare bune rau .... vorba copilului "mama sunt mai bune decat la magazin "
le-am papat cu ceai ... da sunt super si cu lapte sau iaurt
... deci semintele nu au ce cauta pentru ca sa fie monti .... da nah m-a innebunit cioara sa pun seminte ca lui ii plac asa
oooo si daca tot sunt la faza cu destainuirile .... am facut tot ieri (deh am cuptor calumea acuma si imi permit ) carne de pui cu legume la cuptor ... legumele fiind vinete, ardei, cartofi, ciuperci, ceapa rondele, dovlecei ... s-au copt acolo ... sa nu va spun ce bestial a fost .... papat cu muraturi asortate din butoiasul propriu care mi-au iesit super .... gata cu laudele ... las sa ma laude altii nu ??? am imbatranit .... mi-au iesit muraturi bune, tort
bestial ... parca si mancarea e mai faina
hai gata ..... mai si lucrez azi ??????
o zi buna sa aveti
ANDANII
"Licuriciul Emma din sufletul meu"
"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici" s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet
cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta"
www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"
melany72 spune:
Buna seara!
Andanii, hai ca nu sunt chiar rau in groapa, doar ca-i mai dau pe langa cu dulce.
Uite, azi am fost cuminte.
Ma duc sa studiez retete de fursecuri de Craciun.NAh!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Yannia spune:
Buna fetelor! M-am hotarat sa adopt si eu stilul Monti dar am multe nelamuriri si cu cat citesc mai mult cartea, cu atat ma afund in intrebari. Va rog, lamuriti-ma si pe mine:
1. Orezul Basmati sau salbatic au 78 g carbohidrati/100g, in schimb, orezul normal are 77g. Atunci unde e avantajul de a manca orez salbatic si basmati? Sau carbohidratii nu se refera la IG?
2. Am gasit un fel de ciocolata care contine 54% cacao si fructoza in loc de zahar. Este mai buna decat ciocolata clasica cu 85% cacao dar care are zahar?
3. Cineva mai sus intreba de pastele integrale in ce combinatii se mnanca, iar Puisorul a raspuns ca numai in combinatii lipidice. Eu citisem ca, din contra, nu se combina cu lipide, ci cu glucide cu IG<35. Am inteles gresit?
Multumesc!
Catalishka spune:
Seara buna!
Ce faceti fetelor care mai de care mai cuminte si una mai Monti ca alta :))...Va felicit pe toate cele care nu ati calcat stramb si pentru cele care au avut abateri ...se drege totu', nu-i asa?
anelize - din ce stiu eu faina - doar integrala si doar in meniu glucidic
melany 72 - chiar am cumparat w/e asta wasa din cora.cred ca s-or gasi si prin alte din astea mari.
Monvas - si io stau si ma gandesc cu infrigurare la ce-oi patimi de sarbatori. La mine cam stie familia ca sunt "la regim" si intentionez sa ma abtin...aka sa mananc cu cap din ce-oi putea combina....DAAAAR nexam sarmaluta,mamailiguta, praji bun and so on...cred ca putem piftie, friptura cu muratura
...suna cam aiurea dar vedem cine e mai tare carnatu cu mamaliga (ne Monti) sau carnatul simplu
andanii uite praji bun sa-mi faca mama de Craciun sa pot papa...dar cam scumpa fructoza.
Despre mine, sunt iar mandra, cat m-o tine...am fost in 3 vizite sambata duminica si azi si fiecare dintre ele s-a soldat cu cate un o praji una mai buna ca alta...la masa m-am abtinut usor, ca am avut ce combina sa pun de-o masa lipidica, insa la desert taaare greu m-am abtinut dar am reusit in toate cele 3 cazuri. Sunt convinsa ca vointa asta tare a mea e acush la inceput, dar bine ca e, nu???
Va pup pe toate, mai cuminti sau mai putin cuminti si sa ne citim cu bine curand.
PS:-2 kg dupa prima sapt...scrie si la carte ca slabesti mult in prima sapt daca inainte consumai dulciuri...ori euuu
www.phenforum.com/ticker/img,44,75,0,kg,84,83,60,/weight.png" target="_blank">
vreau sa ajung
andanii spune:
ANDANII
"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici" s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet
www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"
andanii spune:
nimeni , nimic ?????
ANDANII