Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (19)
Raspunsuri - Pagina 19
Dienutza spune:
Buna dimineata,
Arturicii nici eu nu iau vitamine pentru simplul motiv ca inca nu mi-a recomandat doctorul care imi urmareste sarcina. Plus ca mi-a fost cam teama sa nu imi provoace greturi si mai mari.
Am vazut ca spui ca ai contractii nedureroase. Cum se simt?(eu sunt la prima sarcina)
CristinaImi pare rau ca tot te chinuie greturile... Astept vesti bune.. eu sunt cam cu 2 sapt in urma ta si cand aud ca si la 15 sapt tot ai greturi ma apuca o tristete...
Apropos de mancat ciocolata, este OK sa mananci multa ciocolata in timpul sarcinii? Nu agita copilul avand multa cofeina? Eu incerc sa mananc moderat 1 - 2 bomboane sau tablete.
Mommy eu am intrebat doctorul despre balonare si constipatie si mi-a spus sa incerc activia si fructe uscate. Pt constipatie mi-a dat si un medicament, dar nu l-am retinut pt ca nu l-am luat. Mie mi-a trecut constipatia, dar nu era chiar foarte grav.
13+
yoyoyo spune:
Hop si eu, bine v-am gasit !
ma primiti si pe mine, am 16 saptamini, nu stim inca ce este, mai un baietel de 2 ani jumatate si ne-am dorit mult inca o pereche de joaca pt. el, cu sarcina am avut greturi mari si urate pana la 13 saptamani, mult mai rau ca si cu baiatul , acum pare ca a mai trecut desi nu pot manca prea mult ca imediat intra preplinul si tre sa am grija, dar acum e mult mai bine fata de primele luni .
in rest abia astept eco din decembrie ,poate reusim sa aflam ce este, mi-am facut si triplul test ieri astept rezultatele ( ma costat 150 lei)
va pup si sa avem impreuna o odisee usoara!
datele mele: UM 10.08.2009
yoyoyo 16 +
Yoyoyo cu TAVI (18.05.2007)
corinasmile spune:
Neatza fetelor,
mai las si eu 2 randuri, ca sa nu ma dati disparuta. N-am mai scris nimic zilele astea, pentru ca nu prea am noutati deocamdata, insa va urmaresc atent toata ziua si sunt alaturi de voi.
Eu ma simt... cand si cum. Am momente cand sunt in forma, iar cateodata stari asa neplacute (desi nu ma doare nimic), ca-mi vine sa ma fac mica-mica si sa nu ma atinga nimeni.
Problema cea mai mare ramane in continuare si la mine balonarea: se umfla tare burta si am o senzatie f aiurea, nu mai suport nici dresurile pe mine 
Am incercat sa urmaresc ce mancare ma baloneaza mai tare, dar inca n-am identificat nimic sigur. Poate doar citricele (cine ar fi crezut?!), dar nici de alea nu sunt convinsa.
Asa ca astept si eu pareri, recomandari si sfaturi de la colegele de suferinta 
Sanatate multa va doresc!
Corina
9+
mommy_to_be spune:
yoyoyo Bine ai venit printre noi!!!! iti doresc sarcina usoara si la termen!
Fetelor, eu am mancat la activia de mi s-a acrit. Am incercat practic toate remediile recomandate si tot degeaba... beau aproximativ 3 l de apa pe zi si ma balonez imediat cum ma ridic din pat, chiar daca nu mananc nimic...
Am fost diagnosticata cu helicobacter, am luat tratamentul, insa degeaba. Fara cafeluta de dimineata nu am nicio sansa sa merg la baie, de mancat mananc putin si des... Mi-e frica sa nu fie ceva mai grav... Dupa ce o sa nasc o sa ma duc sa ma "caute" mai multi medici si o sa insit in a gasi de unde vine problema, pt ca e frustrant... Multumesc oricum de raspunsuri
Mira
fericita 14+cu
Maya Alexandra
minunea mea
TEUTA2 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui T_Ioana Buna seara burtici! Am intrat sa va multumesc pentru felicitarile pentru , eu sunt inca euforica....sper doar sa nu-i creasca cocosel, desi dr a fost foarte categoric in privinta sexului bebelinei! Bietul om, imi tot explica pe acolo si eu nu vedeam nici o "pasarica" , imi amintesc ca la Razvan, la 16 s, pana sa ne spuna medicul sexul, in timp ce manevra scograful, ne-am prins si eu si sotul ca s-a vazut extrem de bineEu am niste arsuri cumplite, imi vine sa ma urc pe pereti! Am baut cred vreo 4 cani de lapte in speranta ca ma va lasa dar degeaba! Cred ca de la ceaiul cu miere cu care ma tratez si eu si piciul, mi se trage. Am fost cu puiul meu si la dr de familie sa-l vada un pic ca face febra de sambata (38.5 - 39.2)si tuseste dar se pare ca inca nu e caz de anibiotic, doar antitermice. I-am spus ca am o stare nasoala rau, ma doare carnea pe mine si cred ca racesc si cica sa bag multa Vitamina C, preferabil Redoxon. In prospect scrie ca se recomanda doar in caz de nevoie pt ca nu e testata pe gravidute. Voi ati luat? Noi (eu si sotul) ne tratam frecvent cu Redoxon si chiar face minuni mai ales in faza incipienta dar acum ca sunt mi-e cam groaza.A, si voiam sa va intreb: i s-a mai recomandat cuiva Diazepam impotriva contractiilor? Dr de la Tg Mures mi-a recomandat Diazepam 10 mg in loc de No-Spa si dr de familie cica e mult mai ok ca No-Spa dar sa iau doar 1/2 tableta altfel o sa dorm vreo 2 zile . Ati mai auzit de tratamentul asta?Sper sa intru maine sa si raspund fetelor, ma omoara arsurile astea (a luat cineva Dicarbocalm in sarcina?) pupici si noapte buna! Ioana lui www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si 15+ cu SoniaPozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 "Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea" |
Buna fetelor!
Situatia ta,T_Ioana se aseamana tare mult cu a mea.
Si baietelul meu a facut febra de 39,5 ,am fost cu el la medic si i-a dat augmentin de 650 mg(el avand 7 ani)si toata noaptea a varsat.De mancat nu poate manca si are o tuse eruptiva.
Azi incerc sa mentin tratamentul instituit de dr si daca pana pe seara nu se simte nicio ameliorare,schimbam medicul.
Acum mi-e teama sa nu iau si eu ceva virusi de pe la el
In legatura cu arsurile,sa stii ca nu iau dicarbocalm,pt ca pe prospect nu scrie ca ar fi ok pt sarcina.Mie mi-a recomandat ginecologul ranitidina,dar si din asta nu am luat decat vreo 3 pastilute.
Incearca sa mananci putin si des...si stii ce-am mai descoperit eu?ca laptele dulce imi provoaca si mai multe arsuri...tu ce simti dupa ce-l bei?
Va pup si sanatate maxima la burtici si la puiuti!
tigruta spune:
yoyoyo bine ai venit..
mommy nici eu fara cafeluta dimineata n-am nici o sansa sa merg la baie..
ca tot se vorbea de contractii nici eu n-am inteles cum sunt cele nedureroase..arturici poate ne explici..
si cele care aveti cum le simtiti?
elena
10+
Onana spune:
Buna dimineata si de la noi!
Multumesc tuturor fetelor pentru primirea calda!
Si multumesc Cristinei pentru includerea in listutza!
Apropos de ce spunea Mamanati ref la alaptat, pentru mine a fost marele esec al meu, ca mamica
. Am mameloane ombilicate si bebe nu a putut sa apuce tzitzi, oricat m-am chinuit.
Plus ca in maternitate i s-a dat lapte praf la greu cu biberonu, mai ales ca era ditamai baiatul de 4,4 kg si facea mare scandal de foame.
Asa ca acasa nu a vrut deloc sa suga si eu am folosit pompa, din 3 in 3 ore, timp de o luna si ceva, pana am avut tot mai putin lapte si am trecut pe lapte praf.

Nu stiu cum voi reusi sa-l alaptez pe bebe 2, ar fi trebuit poate sa fac o operatie la san sa rezolv aceasta problema...
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, si mai ales sper ca toate mamicile s-si alapteze bebelasii, e mare durere cand nu se poate.
Sorana
ramobog spune:
Buna fetele....
Nu am mai scris nici eu demult dar am citit aproape in fiecare zi ce ati mai scris...
mommy_to_be si eu sunt foarte balonata inca de la inceput...si ca si tine cand imi venea eram balonata de ziceai ca am bebe.....am 13 s si e burtica mare mare...
Astazi merg si eu la doctor ...de abia astept ca mi-era tare dor de bebe mic...poate ne spune si noua ce este ..macar asa cu marja de eroare si sper sa fie agitat sa-l vad si eu topaind...
Eu in schimb racesc foarte des...imi trece repede dar imediat ma ia nasul...
Si mi se infunda nasul tot timpul...aveti si voi problema cu infundatul nasului? am inteles ca asa etse normal....
Va pupic....
13+
Alina19777 spune:
buna,
cum ma inscriu si eu pe lista de viitoare mamici mai-iun 2010?
multumesc, alina
Ramona80 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui T_Ioana Buna seara burtici! Am intrat sa va multumesc pentru felicitarile pentru , eu sunt inca euforica....sper doar sa nu-i creasca cocosel, desi dr a fost foarte categoric in privinta sexului bebelinei! Bietul om, imi tot explica pe acolo si eu nu vedeam nici o "pasarica" , imi amintesc ca la Razvan, la 16 s, pana sa ne spuna medicul sexul, in timp ce manevra scograful, ne-am prins si eu si sotul ca s-a vazut extrem de bineEu am niste arsuri cumplite, imi vine sa ma urc pe pereti! Am baut cred vreo 4 cani de lapte in speranta ca ma va lasa dar degeaba! Cred ca de la ceaiul cu miere cu care ma tratez si eu si piciul, mi se trage. Am fost cu puiul meu si la dr de familie sa-l vada un pic ca face febra de sambata (38.5 - 39.2)si tuseste dar se pare ca inca nu e caz de anibiotic, doar antitermice. I-am spus ca am o stare nasoala rau, ma doare carnea pe mine si cred ca racesc si cica sa bag multa Vitamina C, preferabil Redoxon. In prospect scrie ca se recomanda doar in caz de nevoie pt ca nu e testata pe gravidute. Voi ati luat? Noi (eu si sotul) ne tratam frecvent cu Redoxon si chiar face minuni mai ales in faza incipienta dar acum ca sunt mi-e cam groaza.A, si voiam sa va intreb: i s-a mai recomandat cuiva Diazepam impotriva contractiilor? Dr de la Tg Mures mi-a recomandat Diazepam 10 mg in loc de No-Spa si dr de familie cica e mult mai ok ca No-Spa dar sa iau doar 1/2 tableta altfel o sa dorm vreo 2 zile . Ati mai auzit de tratamentul asta?Sper sa intru maine sa si raspund fetelor, ma omoara arsurile astea (a luat cineva Dicarbocalm in sarcina?) pupici si noapte buna! Ioana lui www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si 15+ cu SoniaPozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 "Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea" |
Despre diazepam nu stiu nimic, insa mie mi-a recomandat medicul Rennie, pentru arsuri.
Mamica fericita a lui Victor Stefan
din 04 iunie 2008 si
9+

, imi amintesc ca la Razvan, la 16 s, pana sa ne spuna medicul sexul, in timp ce manevra scograful, ne-am prins si eu si sotul ca s-a vazut extrem de bine
. Ati mai auzit de tratamentul asta?
lui