Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (19)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Mie doctorul mi-a scris Natalvit, si imi plac pentru ca au acid folic (printre altele) cat sa-mi ajunga. A, si spune-i sa dea o raita si pe la un magazin naturist si sa intrebe de Nutrinatal, o minunatie cu laptisor de matca si plantute bune pt lactatie pe care am luat-o dupa prima nastere, iar acum o caut de nebuna si nu o gasesc la noi in Alba.

Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un puiut de 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Buna seara, fetele

Nu am mai reusit sa intru. Acum ma uit la tv la "I ddidn't know I was pregnant" E o negresa care s-a trezit ca naste. Era in travaliu si habar nu avea ca e gravi, A nascut la 38 s.

veronicach ms de info cu impartasitul. Stiam ca te poti impartasi in sarcina, ca ai voie, chiar daca in mod normal parintele nu-ti da voie. Dar uite ca ai dreptate, ar trebui sa o facem mai des.
Sabina mai si eu am o burta imensa... Imi place numele Ana Sabina, am o verisoara exact asa si as fi vrut si pentru fetitza mea, dar Bogdan s-a fixat pe Ilinca. Succes cu soacra! sa va impacati cumva..
Arturiciidistractie frumoasa la parada de Craciun, poate ne pui niste poze, mi se pare interesant!
mamanati eu la prima sarcina am luat elevit, acum nu am mai luat nimic ca mi s-a parut ca -s greturile mai usoare, dar cred ca o sa incep sa iau, sa-mi intreb dr ce parere are.
TIoana felicitari pentru fetitza!! Sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 19+ Ana Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Andrea
Pe acelea nu le stiu insa mi-a dat Ioana o reteta si arata ca cele stiute de mine.
Azi nu am apucat sa fac pentru ca am venit de la parada lui Mos Craciun obosita si am culcat si trupa si m-am culcat si eu.
Si nu am ce trebe in casa. Dar ma ocup serios de problema.

La parada a fost super super. Au fost tare incantati si copii si si noi.
Au trecut pe rand, timp de o ora si ceva, prin fata noastra de la echipaje de pompieri, la spiridusii lui Mos Craciun, la cutia de posta a lui Mosu (aici tare m-am nacajit ca nu am stiut ca de aveam la noi scrisorile pentru el le puteam da direct "furnizorului"), la atelierul de delicii culinare si la cel de jucarii desigur, la dansatori, coruri, fanfare si in cele din urma, marele invitat al orasului, MOS CRACIUN !!! HOHOHO!

Organizat frumos, decent, oamenii civilizati, vremea super frumoasa, toata lumea incantata.

Acum scriu baietii nostri scrisorile pentru Mosu.

Despre dimensiunea burtii mele (adicatelea ca e mica), sper sa nu fie nici o problema..Vad ca la voi se vede ca sunteti insarcinate...la mine nu! Merg marti la dr, sper sa fim ok.

Sa aveti o duminica frumoasa !

Ioana
~6ani ,~6ani, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Arturicii eu nu iau vitamine,dar cunosc multe gravide carora le-a recomandat doctorul Elevit,deci presupun ca sunt bune.
Despre impartasit sau spovedit...eu nu cred in astea...ca nu iti iarta popa pacatele,ci Dumnezeu,si ti le iarta daca i le spui oriunde,la tine in camera,daca te rogi singura si sincera,daca iti ceri iertare Domnului din inima te iarta de pacate..nu daca i le turui sub fusta lu "tata popa".Asta e parerea mea..acuma,fiecare are dreptul sa creada ce vrea
Pup fetele,week-end placut,ce a mai ramas din el.

poze
my baby16s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello,

ce liniste pe aici!

Pentru prima data in viata lor baietii nostri au scris singuri scrisoarea ptr Mos Craciun!!!!!!!!

Azi avem intalnire personala cu Mosu sa ii inmanam scrisoarea si sa ne facem poza cu el!

O duminica placuta !

Ioana
~6ani, ~6ani, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Buna seara,

Revin si eu dupa un weekend cu vreme frumoasa dar din pacate si cu greturi.
Vreau sa va intreb daca voua vi s-a dat sa faceti analiza torch.

Mie mi-a dat dr sa iau centrum, acid folic si fier. Probabil ca m-a vazut mai galbena la fata. Cineva imi spunea ca centrum nu se recomanda la persoanele slabute pt ca contin mai mult iod. Voi stiti ceva de asta? Probabil dr i s-a parut ca sunt mai plinuta, la cele 56 kg ale mele

Sambata am fost la maternitate sa mi se recolteze sange pt niste analize uzuale si din cauza ca am stat nemancata mi-a fost si mai rau. Nu m-a lasat dr sa plec fara sa-mi dea sa "pap" doua perfuzii cu vitamine. Dar macar e bine ca bebe e bine si creste incet dar sigur.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna seara burtici..
Ramona eu am facut torch acum 2 saptamani dar si analizele uzuale la sange..au iesit bine..
astazi m-a chinuit durerea de cap, am incercat sa dorm dar nu prea am reusit, desi ma simt foarte obosita..

o seara buna burtici

elena10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Dunemaire, spune-mi mai multe despre Nutrinatal. Maresc lactatia. Ma intereseaza pentru ca eu nu am reusit sa-l alaptez pe Victor. El a fost un maaare puturos caruia i-a placut biberonul, iar eu m-am ales cu mastita de doua ori si o depresie de toata frumusetea.
Desi poate sunt off topic, vreau sa va impartasesc experienta mea.
Tot timpul sarcinii m-am tot interesat despre cum decurge aceasta, mi-am facut o mie si una de griji, ma enervam pe dr ca nu-mi spunea prea multe astfel ca ma intorceam de la control si ma asezam in fata calc sa caut explicatii. Dar, niciodata nu m-am gandit sa caut detalii despre alaptare, experientele altor mamici. Credeam ca acest lucru se intampla fara nici un fel de probleme, natural. Dar acum sunt hotarata ca al doilea bebe sa nu mai scape cu bibe, asa ca sunt deschisa oricaror sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Despre impartasit sau spovedit...eu nu cred in astea...ca nu iti iarta popa pacatele,ci Dumnezeu,si ti le iarta daca i le spui oriunde,la tine in camera,daca te rogi singura si sincera,daca iti ceri iertare Domnului din inima te iarta de pacate..nu daca i le turui sub fusta lu "tata popa".Asta e parerea mea..acuma,fiecare are dreptul sa creada ce vrea

Cris-09, scumpa, mi-a atras atentia ceea ce ai spus, multa lume are parerea asta si eu am gandit la fel candva, inainte sa apuc sa citesc cateva carti in domeniu si sa ma documentez mai bine. Poti crede si asa, dar asta nu e crestinism. Nu vreau sa te contrez, dimpotriva, ma gandesc ca poate vei avea curiozitatea sa aprofundezi putin si iti vei schimba parerea. SUnt sigura ca nu te superi. Crestinism inseamna si dogma. E simplu sa spui ca te spovedesti tu la DUmnezeu, si intr-adevar si constiinta ta are un rol in tot procesul asta de purificare spirituala, dar rolul unui duhovnic in relatia cu DUmnezeu nu-l poate substitui nimeni. Ar fi multe de spus, esential e ca mandria te impiedica sa te duci sa te spovedesti- precum si rusinea- si astea nu sunt de la DUmnezeu. Sunt sfinti in viata care au duhovnici mai mici spiritualiceste decat ei, dar nu renunta la spovedanie. Pentru ca actul asta e dincolo de nivelul spiritual al duhovnicului.
Nu mai continui ca sunt off topic, si sper sa nu te superi, dar nu puteam sa nu comentez parerea asta, sper spre interesul tau. Binele si raul sunt notiuni mult mai profunde decat credem noi. "N-am omorit pe nimeni" cum spun deseori cei care se cred fara pacate nu e o garantie pentru mantuire.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 19+ Ana Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona80

Dunemaire, spune-mi mai multe despre Nutrinatal. Maresc lactatia. Ma intereseaza pentru ca eu nu am reusit sa-l alaptez pe Victor. El a fost un maaare puturos caruia i-a placut biberonul, iar eu m-am ales cu mastita de doua ori si o depresie de toata frumusetea.
Desi poate sunt off topic, vreau sa va impartasesc experienta mea.
Tot timpul sarcinii m-am tot interesat despre cum decurge aceasta, mi-am facut o mie si una de griji, ma enervam pe dr ca nu-mi spunea prea multe astfel ca ma intorceam de la control si ma asezam in fata calc sa caut explicatii. Dar, niciodata nu m-am gandit sa caut detalii despre alaptare, experientele altor mamici. Credeam ca acest lucru se intampla fara nici un fel de probleme, natural. Dar acum sunt hotarata ca al doilea bebe sa nu mai scape cu bibe, asa ca sunt deschisa oricaror sfaturi.

Povestea cu laptele si Timi a mea a fost destul de urata - am nascut cu cezariana si inteligentele de infirmiere de pe gineco/ neonato nu s-au deranjat sa ma duca la alaptat in primele 3 zile, iar cand ma duceam eu tinand-ma de pereti pana in sectia unde erau bebeii , junioara era de mult cu burta plina. Cand ne-au pus impreuna, nu mai prezenta nici un interes pentru san, statea si plangea de foame cu el in gura, fara sa faca vreun gest sa il apuce.

Acasa nu am avut mai mult succes, si cum nu am vrut sa o privez de laptele de mama, am baut tot ce era ceai galactogen (marar,fenicul, lamaita), am luat nutrinatal, lichide cat pentru doi si am folosit pompa manuala de san pana imi venea sa comunic doar prin muuu-uri. Asa, cu chiu cu vai am reusit sa am lapte fara stimulare a sanului din partea micutei pana la 5 luni si jumatate.

Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un puiut de 13+

Mergi la inceput