**Zmeurici de iulie-august 2009 (14)**
Raspunsuri - Pagina 20
alinutza78 spune:
i'm back
Giova am vazut filmulete cu pustii tai...sunt superbi amandoi
. Multa sanatate lui Edi
..tare s-a mai chinuit el cu urechiusele..si acum si cu dintii. Ati intrat pe antibiotice sau continuati cu homeopate?
Votat strumful la concursul pampers
mqqm felicitari pentru intoarcerea lui Oliver
..super filmuletul
. Iar informatii despre BLW sunt foarte utile si bine structurate. Inca sunt in stadiul de analiza...pro/contra..insa argumentele care stau la baza metodei sunt de bun simt si perfect logice.
Am vazut ca nu ai mai scris la topicul GERD. Care este stadiul acum?
motana ce mai face printesa mexicana?
Ai mai incercat sa-i dai lapte congelat? Sunt curioasa daca la tina accepta laptele congelat combinat cu cel proaspat. Eu stiam de la cursurile de prim ajutor ca Novocalminul se poate administra bebelusilor incepand cu trei luni...chiar e recomandat in cazul febrei mari...mai mare de 39 de grade..cand e pericol de convulsii. Novocalminul are o actiune mai rapida decat paracetamolul insa mai de scurta durata...asa ca dupa administrarea novocalminului se recomanda o schema alternativa la 4 ore de paracetamol si ibuprofen.
alina e totul ok? nu ai mai scris de mult timp
lucialu sa va fie de bine botezul si felicitari pentru mica crestinata
...pupe mama pe nora..cum s-a coordonat ea cu ginerica
...care a fost si el un urlator la ceremonia religioasa
. Mai...io am vazut pozici cu tine gravida si aratai foarte bine..unde vezi tu grasa? Eu am 76 de kg de 2 luni...si cica merg si la sala de 3 ori pe saptamana.![]()
pooh si mie mi-ai facut pofta cu mei-tai. Unde intentionezi sa-l porti: prin casa sau doar afara? Asteptam pozici
meleea eu ii administrez lui Eric probiotice de aproape 2 luni. Am scapat de colici, insa scaunul nu s-a reglat. Eric face kkuta o data la 3-4 zile si da partzuri la greu parca e mitraliera..in schimb nu da semne sa-l doara burtica...doar ne mitraliaza pe noi..si nasul nostru![]()
vally am vazut pozici cu frumoasa Gloria. Te-am mai intrebat dar probabil nu ai retinut: de unde ii procuri Gloriei hainutele ca sunt superbe? Imi pare rau pentru necazurile cu tatal tau
.
Eu il voi duce pe Eric la inot la active center prin februarie. Stiu ca ele recomandau inotul dupa vaccinul de la 4 luni. In plus Vania se oferise sa vina acasa sa ne invete cum sa-l pregatim pe Eric pentru piscina..cica sunt ceva triks cum sa-i obisnuim cu scufundarea in apa.
Galarina ti-am trimis PM. Daca ai nevoie de mai multe informatii, scrie-mi pe mail. Te ajut cu placere
Cornelia o
pentru o mamica muncitoare. Stiu cum e
Apropo de probleme oftalmologice....inainte de sarcina purtam -0,75. In timpul sarcinii nu am putut sa port ochelari desi am lucrat la calculator si aveam mare nevoie de ei, dar efectiv nu-i suportam si aveam impresia ca vad mai bine fara ei. Acum o luna am facut iar control oftalmologic si am o noua pereche de ochelari...deh, dar acum cu -1. Medicul mi-a spus ca de la sarcina...dar nu am intrat in detalii, ce si cum.
buburuza dureroasa operatiunea cu calotarea
...si pe noi la fiecare control pediatric ne bate la cap sa-l curatam mai bine (da' cine are curajul
) ca e pericol sa-i faca infectie, insa ne precizeaza sa tragem cat permite...mai mult e rost de infectie si durere pentru cel mic. Am citit insa ca in vest..nici vorba de astfel de manevre
anne-mary
multa sanatate si fericire alaturi de sot si cei doi puiuti.
Te mai asteptam pe la noi
Fetelor..adica cele care ati avut probleme cu domnii hemoroizi in sarcina. Nu aveti impresia ca nu am scapat definitiv de problema si ca stau ei la panda ca sa prinda prima ocazie sa se reactiveze?? Nu stiu cum sa explic...insa zona parca nu mai e ca la inceput
cu toate ca nu ma deranjeaza nimic
.
Aaaa..si cele care va plangeati cu bebei care se trezesc si noaptea. Eu am avut noaptea trecuta una bucata baietel care a gasit de cuviinta sa se trezeasca astfel: 10, 11, 12, 1,30, 3,30, 5, 6, 7,30. Plsss...spuneti-mi ca vor veni zile mai bune, ca ma iau de par cand citesc ca strumful ar fi trebuit de mult sa-si faca un program de noapte. Face baita, mananca foarte bine dupa baita..si apoi somn. Insa se trezeste in timpul noptii cu o foameee..de zici ca nu a mancat cu zilele. Se repede la biberon mai sa-l rupa...trage de 3-4 ori si pica lat de parca i-a rasucit careva comutatorul...si ma lasa pe mine consternata cu un biberon plin de lapte in mana. La un moment dat din cauza oboselii, am incercat sa-i dau sa pape culcat, mai ales ca am vazut ca ia doar un snack. Insa se agita si de frichineste pentru ca nu a scos aerul afara...so, trebuie sa aplic acelasi protocol ca in timpul zilei. Norocul meu este ca adorm ca la armata...cum pun capul pe perna, sforai
.
dap...cam atat..cu toate ca mai aveam multe de spus, dar tre' sa merg si eu la vot, plus ca mai am un proiect de finalizat..si un strumf de amuzat![]()

o saptamana usoara tuturor...si pup zmeuricile
Giova spune:

Pe mine ma pune pe ganduri marco, a avut azi 2 scaune cu mucus si sange
. mamici de copii mai marisori, ati avut asa ceva? s-a plans ca-l doare burtica si pe urma scaunele astea. tot caut pe net...numai ma ingrijorez.
Am fost sa votam si era puhoi de luime, asa ca acasa...cine stie daca mai iesim ca sunt 5 grade si ceata...bbbrrrr....
Alinutza multumim de aprecieri si vot.
eu nu am mai avut probl. cu hemoroizii de la nastere.
Nasol ca se trezeste Eric asa des...o fi vreu puseu ceva. spor la munca si animat zmeurica.
felicitari pt. progrese si imi pare ingrozitor de rau de patanie...si la mine si la marco au sarit 5 caini...la noi e tot santier in zona...deh...cartier rezidential....si acum 2 ierini...ne-am dat jos din masina si ne-au incercui 5 catei aflati in curtea condomimuiului. au sarit la mine, pe marco l-am tinut cat de sus a putut, noroc cu un om din scara vecina...ca altfel ne muscau. tot vin hingherii, dar nu-i prinde pe toti, iarna e nebunie ca sunt si flamanzi....asa ca parchez numai la subsol si iesim cu masina ...gata cu plimbarile pe jos pe timpul iernii. acum sunt cu 2 copii dupa mine, asa ca nu ma risc.
Anne-mary! Multa sananate si fericire alaturi de cei dragi
revin ca s-a gatat fripturica si vrem sa manca.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
lu-ana spune:

Revenim si noi dupa aproape 1 luna de abesnte. Prima data am ramas fara net si apoi fara calculator

Ne mandim ca avem un dintisor. Ieri a iesit. Fara prea mult scandal, doar manute si paturici roase. Asa de simpatic a fost. Tot cu limbuta acolo era si tot cu gurita deschisa parca vroia sa spuna uita am un dintisor!
Am de recuperat vreo 2 capitole. Ma pun sa citesc cat imi permite sefu si apoi revin!
Giova spune:
asa...
Ponyu bine ca a papat piciul de la bunica...musai sa vina mai des..
Andreea ii dai urda din comert?sau faci tu?
e mortala zmeurica cum se joaca.
Pooh mai incerc, asa la cateva zile ii mai dau cu bibe...oricum, noi plecam la sf. lui ian. si vreu la inceputul anului sa incepem sa papam, daca bea si laptic congelat, pot pleca linistita, chiar si in concediu
.
sandy sa va traiasca proaspata crestina. frumoase pozele de la botez.
Alinutza bune intrebari ti-ai pus...nici eu nu-i dau ceai...cand ne vom diversifica, dupa masa cu solidele ii voi da laptic...ceaiul/apa raman pe ultimele locuri.
o seara frumoasa...ne pregatim sa mergem la vot.
_
Gio
de
Giova spune:
Lu-ana felicitari pt. dintisor.
Andreea cum o faci? formula cu calciu lactic? sau ai alta reteta?
edi doarme inca...asa ca suntem in asteptare.
_
Gio
de
eumada spune:
Alinutza,eu ii dau ceai de ala dar desi poate fi considerat supliment alimentar nu ii altereaza pofta de mancare,cel mult amana masa cu 30 minute...
Oricum in spital le-au dat apa cu zahar..deci...
II mai dau si pliculete divere..ceai de fenicul si chimen dar nu m a stresez...deloc...sa bea ce vrea...e normal ca un copil bea si alte lichide..
Oricum Eva mea mi-a dat clar de inteles ca vrea si altceva.....deci...suc de mar si morcov....produse absolut bio de parintii mei,si ii plac la nebunie..urla cand se termina cei 10 ml morcov si 30 ml mar..nici vorba de reactie alergica sau ceva de genul....nu prea mai agreaza laptele in mod deosebit....dar manaca de foame ce sa faca.....
Oricum are 65 cm si aproape 7 kg..de fapt 6.500 si vrea sa plece singura ..sta in fundulet si se apleaca dupa jucarii..eu nu o las mult dar.....protesteaza si plange si trebuie s-o sustin ca si cum ar sta in picioare sa creada ea ca sta.....si da sa paseasca..si crede ca ea face...si chiuie....
da` ma rupe la brand....
ii plac pozele mari si colorate si muzica..mai precis BZN ,ABBA..QUEEN,ce ascultam eu in timpul sarcinii.....si sta si asculta cat ii citesc si vorbim...
Cand pot totusi sa incep cu supa simpla de legume?
altceva..adica..cred ca de Craciun va manca supa de legume felul i,piure de legume felul II si suc de mar desert..asta in cele trei zile de cRAciun...
va pup fetele si a,fiindca veni vorba de caini.....de acnd sunt mama imi vine sa-i ...
va pup si pe voi si pe bebeii deliciosi....si aveti mare grija de comori.....
MADALINA
de minunica Eva-Maria 14.08.2009
alinutza78 spune:
Mada sfatul meu e sa nu te grabesti atat de tare spre diversificare. Crede-ma ca si eu pic de multe ori in capcana asta. Ma gandesc ca moamaa...daca mananca solide scap si eu de reflux (inchipuie-ti ca stam baricadate si eu si mama cu pelinci, pelincute ca nu se stie cand vomita Eric) si plus ca ar dormi si noaptea dupa o masa mai consistenta. Si...mandria asta de mama...copilul meu creste (mai are oleaca si merge si la facultate)..si are nevoie de ce mancam si noi. Numai ca nu e chiar asa. Si Eric are aproape 7 kg si se uita cu pofta la noi cand mancam, insa asta nu inseamna ca e gata pentru diversificare.
Important e sa retii ca laptele (inclusiv formula) trebuie sa ramana alimentatia de baza pana la un an. Sa nu te grabesti si sa-i introduci multe alimente si in cantitate mare in detrimentul laptelui, chiar daca asa cum spui tu ..nu mai arata interes pentru lapte.
Parerea mea..
vally spune:
Alinutza felicitari pt progrese 
offf...imi pare rau pt intamplarea cu cainele ... nu-mi venea sa cred cand am citit...e foarte intrigant ce se intampla...eu zic ca cea mai mare vina o poarta stapanul cainelui care ar trebui sa-l creasca altfel si dc stie ca este agresiv sa i-a masuri de siguranta dc vrea sa-l scoata afara...si eu am caine (coker)
-ceai nu vrea sa bea Gloriuta...ma chinui eu sa-i dau 2-3 lingurite cand nu face kk vreo 2-3 zile si cam atat 
-cu hemoroizii am mai avut probleme dar in forma 'usoara',nu ca in sarcina
si asa cum zici tu,parca asteapta ceva 
![]()
tare rau cu uitatul spre biberoane 
-Hainutele Gloriutei sunt majoritatea din Spania (de la matusica
) si de la noi: Debenhams si Next si cateva de la Z
sa speram ca se va rezolva cu prob tatalui meu 
-am inteles ca bebeii isi pierd reflexul de apnee pe la 5-6 luni si din acest motiv as duce-o de la 4 luni la innot
dar mi-e tare frica de raceala
si a venit Vania sa incepeti pregatirea pt piscina? la masaj ati fost? ![]()

-imi pare rau ca Eric nu doarme noaptea 
Gloriuta si-a reglat programul si doarme de la 22 la 7 dimineata (cu max 30min-1h diferente) si ziua doarme destul de bine
-am inceput sa-i dau si eu de 2 zile Jarro Dophilus 
pupici la zmeurici 

Vally
de
Gloria Adelina 13.08.2009 
buburuza1979 spune:
si eu pe fuga...
fost la votare, pe la socrii si facut cave pozici cu wrapul ![]()
de aici:
http://picasaweb.google.com/theagodeanu/SerbanAlexandru#5406994818307118546
Giova eu stiu ca scunul cu sange e semn de enterocolita, mai ales ca zici ca il doare burta! hidratare multa si fuga la doctor ca nu e de bine cu sangele ala in cacacica!
gogoasha
"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."