**Zmeurici de iulie-august 2009 (14)**

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Bubu,fain linkul,ma cam intereseaza si pe mine autodiversificarea,ma documentez!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

edi a baut laptic de la congelator.
am scos o punga din 6 aug si nici nu speram, dar surpriza...dupa baita a baut 120 ml si somn...cred si eu de la atata chiuit si inotat.

Blanca super pozele din parc. si eu il tin pe Edi ridicat la a 2-a treapta...culcat...nici cand doarme.
Da, Senna e buna pt. conspitatie. este la mag. naturiste.

o seara frumoasa.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

pooh, sa vedem si noi mei-tai.ul ca parca mi se facu si mie pofta de unul

cine zicea de Novocalmin... din cate am citit pe aici nu prea se recomanda bbilor asa mici, sper sa nu gresesc.

bubu, poze cu wrap-ul? ca eerai incantata de el, nu?

pups

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vally spune:

heiiii zmeurici

am scris un mesaj mai lung...si mi s-a inchis Explorer-ul nu stiu ce l-a apucat
eu nici acum nu stiu cu cine votez dar de votata, votez!

Giova multam' ma bucur ca a papat Edi laptic congelat

Blanca sa va fie de bine plimbarica in parc superbe pozicile pai e si pacat sa nu iesim mai ales ca mai avem doar cateva zile si vine iarnaaa

pooh aaaa... si noi mai avem si sling zice sosul ca fac colectie...mai avem putin si ne deschidem magazin

Cornelia sanatate multa!

noce fiecare face cum crede ca e mai bine ai curaj jos palaria!

pony multa rabdare mai avem si noi un pic

melea foarte frumusica nepotica

mony foarte frumos si simpatic montajul!

lucialu sa va fie de bine botezul asteptam pozici

Vally de Gloria Adelina 13.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Buey,se vede ca-i duminica,toata lumea doarmedau eu o cafeluta...Neata!!Al meu de la 5 se tot trezeste,acum doarme dar mi-a sarit mie somnul.Vreau sa caut o reteta de tort,as manca ceva dulce si Timea vrea sa bucatareasca.Giova,ce fain ca a papat Edi lapticulMacar nu te-ai muls degeaba....Blanca.ce domnisoara cocheta ai tu acoloSi tati e topit dupa ea Sa se trezeasca Balazs,sa-i arat si lui pozeleCornelia,poze noi nu ne arati?Duminica frumoasa,fetelor!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pony spune:

Salut si de la noi,
Eu, in disperare de cauza am chemat-o pe mama pe la mine si surpriza, Raducu a papat de la ea, nu a comentat nimic.Cum sa ma mai creada careva ca bebe nu mananca?! Cred ca am stresat prea rau copilu si numai cand ma vede cu lingurita incepe sa maraie.
Tanimi, si eu merg la vot tot pentru parlament unicameral
Giova, de azi i-am bagat lui Raducu branzica dulce, dar nu i-am dat mult fiind la inceput.
Pooh interesant mei-tai-ul.Cat costa?
Vally, rabdare, rabdare, rabdare... pe Gloriuta
Noce ma bucur ca ai reaparut, chiar zilele trecute ma gandeam la tine...ca scriai mult cand erai gravi.Eu nu m-am gandit nicioadata la varianta de a nu-i face vaccinurile, dar acum imi pare rau pentru ca dupa fiecare vaccin o iau de la capat cu raducu care nu mai vrea sa pape
Cornelia imi pare rau de situatia de la servici.Daca nu sunt prea indiscreta in ce domeniu lucrezi?
Lucialu, poze de la botez cd vedem?Sau nu le vad eu...al meu pitic a fost crestinat cu trei fetite triplete si ca sa nu planga i-am dat-o pe sora lui Suzi.Asa l-am pacalit
Buburuza, multumesc pentru site, foarte util
Blanca frumoase pozele din parc
Meleea vazut nepotica, foarte frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

neata
hai sa traiesti pooh...buna cafea mai faci. asa face si al meu, nu stiu ce are...eu casc langa el si el da din toate alea si chiuie.
am incercat Giova....faza e ca asta a fost prima apa cu care i-am facut lapticul, de cand am ajuns in tara. i-am facut cam 24 de ore cu izvorul alb iar dupa cu vittel...s-a stricat la burtica dupa 2 zile....nici nu stiu ce sa cred...acum na, nu vreau sa risc din nou...no-i saraci eu acu. am zis ca de la 6 luni, cand incep diversificarea, am sa ii scot treptat si apa asta, pana atunci merg asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna si de la noi .
Am inceput si noi diversificarea cu urdita si mar ras si i-am dat si laptic de la mami cu cereale de la Nestle si mai bem si suculet de portocale .
Vreau sa va aratam si noi cum ne jucam http://family.webshots.com/album/575632387KrPMdl
Voi ati inceput diversificarea la 4 luni?
Mami fericita de Laura Maria ( 16.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

salutare

am si eu o intrebare: ce acte tre sa contina dosarul care se depune pentru banutii de la stat? teoretic de luni tre sa depunem dosarul pt ca s-au terminat cele 126 de zile...
mai este cineva din sectorul 4? chiar dureaza 3-4 luni pana vin banutii? asa i-au zis sotului meu cand a fost sa intrebe...

am avut si noi botezul pe 8 noiembrie. am luat ursitoarele de care vorbeati voi aici pe forum, de la teatrul pygmalion - varianta cu 4 si am fost foarte incantata de ele...aici gasiti poze cu noi http://picasaweb.google.com/catalina.caragea

despre putulica...dr nostru a umblat acolo la o luna, a tras de ea pana a dat sangele si mai departe se ocupa tati...cand il spal eu doar trag un pic de ea ca sa nu zic ca nu am facut-o si pe asta, dar tare mi-e frica...

Cornelia, la ce dr oftalmolog mergi si unde? Si eu am probleme cu vederea; purtam ochelari si inainte de sarcina dar acum ii tin degeaba pe nas ca oricum nu mai vad nimic cu ei...si nu stiu la ce clinica / doctor sa merg ca sa imi spuna cauza si nu doar sa imi scrie retetea de dioptrii...

Emanuela poti sa incerci apa DEVIN. se gaseste la mega image. noua ne-a recomandat-o doctorul si costa ca o apa normala.

Acum asteptam sa se trezeasca tati sa mergem la vot...nu am mai votat de ani de zile insa acum am zis ca mai bine mergem sa alegem noi pe cineva sa stim ca ne-o facem cu mana noastra decat sa ii lasam pe ceilalti sa aleaga ...

pupici

Bye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Buna si de la noi

vorba cuscrei (Lucialu) venim si noi sa semnam condicuta ca sa nu ne dati la disparuti.

eu ca de obicei prinsa in tot felul de proiecte si alergaturi, iar cand sunt acasa stau exclusiv cu Eric...care creste pe zi ce trece..si inregistreaza mereu progrese. Avem si noi un bebelus care se intoarce de pe spate pe burta..in incercarea de a se ridica de la orizontala (pe principiul "unde dai si unde crapa"). Dar saptamana asta Eric ne-a incantat peste masura cand a inceput sa rada in hohote...intai mai timid si mai scurt, pentru ca se speria de sunetele pe care le scotea...iar ulterior liber si degajat. Iar noi radeam si plangeam in acelasi timp....avem baiat mare.

Avem de semnalat si evenimente mai putin placute. Avem in complexul de blocuri o cucoana mai excentrica de vreo 70 de ani care are in dotare o namila de caine, un rottweiler. Si acum cateva zile a sarit cainele la Eric care se afla la mama in brate. Eu eram la cumparaturi cu sotul...cand am ajuns acasa am gasit-o pe mama mai mult moarta decat vie (avea tensiune 17/10) iar Eric urla in continuu de o ora. Mama l-a aparat, asa ca rottweilerul nu a apucat decat sa capseze haina mamei...dar am gasit bale de caine pe gluga hanoracului lui Eric. Pe mine m-a luat cu lesin instantaneu...urmata apoi de niste intentii criminale fantastice. Sotul s-a dus la usa cucoanei...Eu ma asteptam ca femeia sa minimalizeze situatia si sa explice cumva comportamentul cainelui. Si noi am avut 2 ani un cocker si stiu ca citisem la acea vreme destul de mult ca sa stiu ca totusi cainii nu ataca nemotivat..doamne..ce motivatie ar fi avut sa atace un copil de trei luni? In fine...cucoana era panicata si ea si bolborosea scuze...Facem plangere la politie..dar probabil mai mult de o amenda pentru ca cainele nu purta botnita, nu stiu ce i-ar putea face politia. Dincolo de patania in sine...am trait niste senimente puternice de panica, frustrare si neputinta...ca nu o sa-mi pot apara copilul mereu...probabil ca sentimentele astea o sa le am si cand voi avea 80 de ani..

sa revenim si la lucruri mai frumoase..sau mai comune. Am citit ca vorbiti intens de diversificare. Si pentru ca inevitabil argumente contra si pro vor exista mereu in domeniu, nu vreau sa dezbat subiectul legat de momentul inceperii. In schimb sunt contrariata in privinta alimentelor pe care ati optat sa le dati pentru inceput si a momentului de introducere a lor. M-am gandit sa va dau recomandarile OMS cu privire la alimentatia copilului si la diversificare..poate va e de ajutor unora.
Aveti www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">aici documentul integral, cam 296 de pagini, iar www.ro-mamma.com/subiecte/diversificarea-alimentatiei-recomandarile-date-de-oms-organizatia-mondiala-sanatatii" target="_blank">aici si aici spicuiri din recomandarile OMS in limba romana.

Si un alt subiect de dezbatut...de fapt ma intereseaza ce v-au recomandat pediatrii vostri...CEAIUL in alimentatia bebelusilor pana la diversificare. Mi-am pus problema asupra efectelor benefice sau nu a ceaiului in momentul in care Eric mi-a indicat in mod clar ca vroia ceai si nu lapte. De vreo doua saptamani, Eric scoate sunete specifice cand vrea papa si isi indreapta privirea spre locul unde obisnuim sa tinem biberoanele cu lapte. Am fost super incantati ca puteam comunica in felul asta...insa intr-o zi dupa sunetele de rigoare ne-a refuzat totusi laptele. Sunetele s-au intetit, el se uita insistent spre biberoane...a inceput chiar sa planga. Inca un semn ca vroia ceva papa este faptul ca se da cu capul pe spate ca sa ajunga la orizontala, in conditiile in care el si noaptea ar dormi in fund. Ma rog...ma intreb si eu si mama ce-o fi vrut de fapt si ne zicem hai sa incercam si ceaiul. Ii dau biberonul cu ceai si suge pe nerasuflate vreo 50 de ml. Noi linistite...i-a fost sete copilului. Insa pe mine m-a pus pe ganduri. Intrebarile pe care mi le-am pus au fost:
- are ceaiul vreu aport nutritiv in alimentatia lui?
- ce cantitate e recomandata?
- nu cumva cantitatea de ceai ingurgitata este in detrimentul celei de lapte?
- si de cand e de fapt recomandat ceaiul in alimentatia bebelusilor?
uff...am facut un search pe net..si nu m-a bucurat deloc ce am gasit. Recomandarile OMS sunt ca ceaiul si apa sa fie administrate bebelusilor dupa 12 luni. Administrarea lor frecventa este clar in detrimentul cantitatii de lapte supta si duce la mictiuni frecvente si implicit la demineralizarea bebelusilor. In plus, cica impiedica absorbtia fierului in organism.
Eu ii dau lui Eric un ceai de plante de la Hipp care contine musetel, fenicul si anason..dar si dextroza si glucoza. Asa ca ..se pare ca vom renunta la administrarea de ceai..si vom astepta pana la diversificare cand ii vom administra totusi putina apa dupa alimentatia cu solide. Si asta o voi face pentru ca eu dandu-i lui Eric lapte matern din biberon nu sunt convinsa ca el beneficiaza de partea de inceput a laptelui, cea destinata hidratarii. Ma gandesc ca in biberon compozitia e omogena si nu variaza in functie de necesitatile bebelusului.

revin io...am un bebe care maraie din centrul de activitati ca nu-i dau atentie

Mergi la inceput