La multi ani! Fulguleti de nov-dec 2006 (224)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ce ma enerveaza ciocolata asta care se agata de mouse!!!! Si la voi este?

Calm, calm, numar pana la zece, respir adanc... Deci, in alta ordine de idei...

La multi ani Mihaita!!! Sa ai parte numai de bucurii, de multa sanatate si de multe zambete pe obrajiorii aia frumosi!
Felicitari Lavinia!

roxanica, idee de cadou educativ: o bucatarie de jucarie! Stii ce buna e si la baieti? Cristi se joaca o gramada cu ea, are vase, linguri, cutite, furculite, plastilina pentru facut placinte, mancare.... ne place tare mult!
In plus, lui Cristi ii plac tare mult jocurile cu omuleti, ii pune sa faca de toate, are omulet pompier care stinge focul, omulet pe motocicleta, in masina, omulet gunoier, pune papusile micute la nani, in casute (fie de jucarie, fie improvizam din cutii) si ii mai plac mult omuletii de la lego, drept pentru care ii vom lua un joc lego cu macara si constructii... si omulet, desigur
Aaaaa... nu stiu daca se gaseste si la voi asa ceva, se numeste Santa's Village si sunt machete de casute, turnuri, gardulete, braduti si tot felul de figurine care pot sa alcatuiasca o imagine dintr-un orasel/sat impodobit de iarna. Eu cumpar toate figurinele astea de la un magazin ieftin si Cristi se joaca de nu mai poate cu ele, le aseaza in fel si chip, sunt si figurine de copilasi pe schiuri, patine, sanie, colindatori, Mos Craciun... data trecuta s-a jucat cu ele pana cand le-am ascuns eu prin vara.
Cam asa arata.

Laura, de ce esti in pat de trei zile?
Mey, lasa femeia sa vina la servici, si tu si eu si oricine putem sa caram microbi mii pe noi (de fapt chiar o facem ), doar acum nu putem sa ne sterilizam, nu?
In plus, eu sunt destul de sigura ca tu ai avut gripa faimoasa, mai stii cand ti-am zis? Mai mult ca sigur aia a fost.

aka, nu cred ca am apucat sa-ti spun, ma bucur mult pentru bebe2 si felicitari! Si o sarcina usoara si o surioara mai mare incantata!
Tu cum te simti?

La categoria nazbatii stam relativ binisor in perioada asta, insa eu am lesinat cam acum un an, cand s-a catarat pe scaun si a ajuns sus in dulap unde tin cutitele care taie (inca de cand am nascut-o pe Roxana le-am mutat sus) si l-am gasit cu ditamai cutitul in mana, bucuros nevoie mare. Am scos un strigat autentic si nepremeditat si de atunci nu s-a mai repetat. Am observat ca daca vede ca ma speriu de-a binelea nu mai repeta comportamentul sperietor.

ruxandra, asta cu cataratul pe geam e cosmarul meu, cosmar iti spun! Noroc ca pe aici geamurile nu se prea deschid, decat foarte putin, si oricum nu ne miscam mai deloc in cladiri inalte. Dar am fost la fratele meu la etajul 5 si am tremurat ceva...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Ruxandra, danutz, si noi cu nazbatii... se urca peste tot.... mai nou se unge cu crema de sus pana jos, da si jucariile... si pe noi....

Laura, multumesc.
Stefy cand e nervoasa zice "lasa-ma sa ma linistesc..."

Roxanica, noi de Craciun si zziua ei i-am luat carti.... e inebunita dupa carti... Va mai primi si altceva, dar asta isi doreste ea.... carti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Aaaah, Lacramioara, cu mana pe inima si cu o experienta de 8 ani si jumatate iti spun ca niciodata nu o sa putem sa le oferim copiilor tot ce isi doresc! Niciodata, ma auzi?
Si cred ca nici macar nu e asta scopul nostru, ca parinti. Ci mai degraba sa ii invatam cum sa gaseasca bucurie in ceea ce au, dar pentru asta trebuie sa fim noi mai intai in stare sa facem asta.
Stii cum e? Acum vor jucarii ca alea din magazine, reclame, mai tarziu vor dori haine, daca au par cret vor par drept, daca au par drept il vor cret, daca au par saten il vor roscat, daca au fata ovala o vor rotunda, daca au picior plat il vor arcuit, daca au picior subtire il vor gros... crede-ma, ti-am dat doar exemple concrete si din viata mea foarte reala de parinte.
Intotdeauna se vor gasi lucruri pe care nu le putem avea... dar un lucru bun pe care poti sa-l inveti pe copil este sa se bucure de ceea ce are... cum sa zic, sa gaseasca bucurie si din a se juca cu o casuta de printese, dar si din a se juca cu o cutie de carton. Si stii cat de mult ne-am distrat de cate ori am facut impreuna o casa de papusi din carton? Sau cat de mult se distreaza Roxana cand isi face o casuta sub masa? Sau cand isi pune o patura pe jos si spune ca aia e casa ei... si isi inventeaza prieteni si jocuri si deseneaza... de fapt as putea sa spun ca imaginatia e cea mai mare bogatie! Asta sa ne ingrijim sa le-o dam copiilor!
Iar din experienta mea, copiii apreciaza mai mult distractia pe care o au improvizand ceva ce le sta lor in putere, sau fiind ajutati de parinti, decat atunci cand se joaca singuri cu o jucarie... care e doar o jucarie neinsufletita la urma urmei, un plastic colorat si nimic mai mult.
Si sa stii ca nu iti spun toate astea de la inaltimea omului care traieste in lux si nu mai are ce-si dori, ca sunt departe de locul ala Suntem noi-veniti intr-o tara straina, avem inca multe de facut, am trait cum am putut dintr-un singur salariu o buna bucata de timp. Si am avut de-a lungul celor 16 ani de casatorie deseori lipsuri, insa m-a invatat bine de tot viata asta sa ma bucur de ceea ce am. Pentru ca am avut priviliegiul sa vad atatea suflete stingandu-se, deci cu atat mai mult apreciez ca suntem in viata si sanatosi. Si asta e ceea ce incerc mereu sa ii invat si pe copiii mei.
Si inca un secret : felul in care vezi viata depinde de ceea ce tu vrei sa vezi. Vrei sa vezi in jurul tau durere si necazuri? Ai cazuri cu nemiluita. Alegi sa vezi lucruri care iti ridica spiritul? Asta vei vedea! Dupa mine e doar o chestiune de alegere, iar noi, ca adulti, avem puterea sa facem alegeri.
Pe de alta parte imi imaginez ca nu iti petreci zilele fiind suparata, ca doar esti mama curajoasa si sigur iti pui pe fata un zambet mare de dragul lui Stefi. Dar lasa zambetul asta sa intre si in inima ta si gaseste mai multa bucurie, sa iti fie si tie bine, nu doar celor din jurul tau pentru care sunt sigura ca faci toate eforturile

Si ma iertati de polologhie

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Va ofer o si ma duc...

Donia, nu te iert, ca nu am de ce sa te iert.... Am sa-mi salvez undeva mesajul tau si am sa-l citesc mai des.... Sincer... mi-a facut mult bine. Multumesc

Mergi la inceput

La multi ani, m_monique!
La multi ani, Fatima!
La multi ani, Biabaus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

La multi ani, m_monique!
La multi ani, Fatima!
La multi ani, Biabaus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

multumesc pt urari!
va invit deocamdata la cafea. sampania diseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Monique

multam de urari. n-as putea spune ca sunt bine, ca zilele trecute am zis ca am terminat cu greturile si varsaturile dar s-au intors. cris e incantata, ma intreaba ce face bb, cand, cum doarme, cum mananca. e foarte intelegatoare, in perioada cand nu ma ridicam din pat statea pe langa mine cu jucariile, desena, isi facea de treaba. si cum ocazia asta s-a apropiat foarte mult de tati.

15.6

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Intr-un carusel in care ametesc tot mai tare, numit JOB...

intru numai cat sa urez toate cele bune mamicilor care si-au serbat zilele trecute frumosii fulguleti si fulgulete:

Mark de Alexandra_25
Daniel de Dbunny
Julia de Ktrinel
Mihai de Lavinia_P

sa fiti sanatosi, sa cresteti mari, sa va bucurati parintii cu rasul si nazbatiile voastre

ne mai vedem/auzim cand se va putea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

am lipsit pe motive de boala, deci se pune motivat? :)
toti 3 suntem cu bronsito-sinuzita de mai bine de 2 sapt. inainte de a pleca la bucuresti eram deja bolnavi si ma bucuram ca nu am ajuns decat cu ianis la antibiotic. marc abia acum este mai bine, dar toata perioada asta a fost numai cu homeopate.
perioada asta am stat practic numai in casa, impreuna, nu eram in stare sa-i scot, marc respira oricum dificil, nu ne mai trebuia aer rece care il irita in plus, ne-am jucat si ne-am iubit cat am putut.
de 2 zile m-am intors la birou ca asa e jocul si... s-a terminat cu binele meu. caut echilibrul iar, mereu balanta inclina unde nu trebuie. caut zambetul disparut brusc. caut timp pt o carte sau pt un film. offff, trebuie sa le brodez cumva sa fie ok! cumva reusesc.

monica draga mea, multi ani cu sanatate iti doresc!

aka, sarcina usoara de acu incolo. important e ca sunteti sanatoase amandoua.
nu stiu daca mi-ai raspuns la intrebarea legata de cris. are tratament profilactic sau numai in bronsite ia tratament. ma intereseaza exact ce ia si in ce doze. scrie pe pm daca vrei, eu mai greu cu mess-ul perioada asta, sunt on-line dar nu prea sunt eu :)

fac planuri pt ziua lui marc. acasa, cativa copii, din familii prietene, bufet suedez pt parinti/copii, mi-ar place o petrecere tematica dar nu stiu daca am imaginatie si timp pt asta. vedem :)

donia, machete cum ai aratat tu, gen santa's village, eu nu am vazut pe aici, deloc. lui marc i-ar place la nebunie, si el adora omuletii de plastic mici, din pacate nu avem posibilitatea sa luam lego pe teme date, dar are vreo 2-3 omuleti de la jocuri de constructie.

din lista cadourilor de ziua lui/craciun - cam toate sunt gandite dupa unele programe de invatare la care lucram iarna asta
- margele de-alea mici cu care tre sa faci imagini (apoi se calca cu fierul si ramane asa)
- un set mare de geomax (avem unul mic si ne place)
- extindem setul de sine si vagoane ikea (abia cumparat)
- cateva instrumente muzicale (maracas, toba mica tip batz, xilofon, tamburina)
- carti tematice (ex. antonimele, meserii, asociere, etc.)
si mai am cateva :)) avand in vedere ca sunt 2 copii si avem 2 ocazii principale si 2 perechi de bunici care ofera... lista se vrea acoperitoare, astfel incat sa nu aleaga bunicii cadourile, ci sa le propun eu exact ce avem nevoie :)

Mergi la inceput