Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (241)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Cati bine ca ai mai scris si tu pe aici. Ce au frate copiii astia ca de 2 sapt si Emma se trezeste noaptea si plange si ea tot asa vreau sa dorm cu ea, hmmm si ea doarme singura de cand s-a nascut, stau cu ea doar pana adoarme si o mangai putin. Asa ca de 2 nopti ca-i place ca nu-i place se duce tati la ea si deja am redus timpul de foiala de la 1.5 ore cu mine la 30 de min cu tati. La noi se da jos din pat si cand ne ducem la ea e deja la usa strigand mami de mama focului. si speram sa fie doar o faza care trece.
Veronika off greu si la tine, dar nu ti-ar folosi nimic sa pleci de acasa. Tatal meu a fost cam ca si sotul tau, foarte atatsat de mama lui. SI ai mei s-au tot certat si s-au amarat din cauza asta. Sincer nu cred ca poti sa-l schimbi radical pe sotul tau, oricat de multe argumente ai avea, e mama lui si il doare. E intre ciocan si nicovala si sigur nu ii e usor. Incearca sa eviti discutiile legate de subiect, nu-i mai reprosa lui ca mama lui e asa si pe dincolo pentru ca nu poate sa o schimbe el. Si ce daca nu te-a sunat de ziua ta? Merita sa te certi cu sotul tau pentru asta? Merita puiul din burtica atat stress? Nu cred. Poti sa-i spui sotului tau ca daca ii mai spune ceva rau de tine sa nu-ti mai spuna ca tu nu vrei sa stii decat parerea lui, parerea ei nu te intereseaza si nu ar trebui sa conteze intre voi.Nu lasa asta sa va desparta amarasca. Spun asta din perspectiva cuiva care a suferit mult pentru ca parintii se certau pe tema asta. Ai mei au fost niste parinti exemplari si in afara de certurile legate de amestecul bunicilor nu au avut alte probleme. Sa nu cumva sa faci prostia sa-i interzici sa isi vada nepotii, pentru ca o sa o inversunezi si mai mult pe tine si or sa sufere si copiii tai nejustificat. E greu pentru un copil de 2-3 ani sa inteleaga de ce nu are voie la bunica. Te pup si inca o data multa rabdare si o doza de "nesimtire" care sa te ajute sa ignori rautatile nu cred ca ti-ar strica.

Eliza
Emma(19.02.2008)
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

eliza nu as putea niciodata s ii interzic sa isi vada parinti in primul rand pt ca in aceste condititi cred ca nu ar tine cont de parerea mea plus ca nu snt eu chiar asa de rea doar sunt mama si ma pun des in locul ei. eu consider ca am o rel normala cu ea acum cel putin dar ea mereu a fost in centrul atentiei in familia ei si acum nu mai este si in centrul atentiei mele. tu ce te-ai face daca ti-ar zice ca ea merita sa o respect mai mult decat pe mama mea ca doar ea ne-a dat mai multe si mama mea nu mia dat nimc in conditiile in acre mama ne-a crescut pe 4 frati cu un salar si un tata alcoolic?
sunt multe de spus dar mie si greata sa repet . am fot plecata in italia si a mers si i-a zis mamei mele ca sigur ma culc cu patronul in conditiile in care eu imi iubeamn sotul poate mai mult decat orice pe lume.....a repetat chestia asta si catre cumnata mea, o organizat sfintirea garsonierei in care locuiam atunci in lipsa mea ....vai ca acum nici nu mi le mai amintesc
cert ii ca sotul meu merge la ea un om si se intoarce altul total schimbat, cu botul pus. ca te miri ce idi ii mai vin
incerc sa imi pastrez calmul, avem un trecut plin de iubire, suntem impreuna de 15 ani 7 inainte si aproape 8 de casat dar acum dupa taote fazele astea ma uit la el si ma intrb ce simt pt el dar nu imi dau seama...ii ff greu , incerc sa ma inchipui fara el dar parca tot timpul il astept si acum sa vina acsa chiar daca rel cu ii ok deloc, el imi lipsestedr in acelasi timp sunt si ff nervoasa pe el ca nu vede realitatea, ca nu filtraza prin propria minte ,nu ii ratonal cand ii vorba de masa...nu mai pot....

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

http://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi?start=12

Veronica -mami lui Marc-Andrei 25.02.08 si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Veronika sunt multe lucruri grele acolo si nu tocmai placute, dar aveti o iubire care a trecut peste ele. Te-ai gandit ca poate multe din astea vin din invidie? Ca poate a simtit ca in inima fiului ei nu mai e ea pe primul plan? Atunci de ce sa-i dai satisfactie? Invata sa ignori sa nu mai dai atentie. Mama ta te stie foarte bine stie ca nu ai face niste lucruri asa de urate, nu te teme. Stii cum e, gura lumii...Stiu e greu sa auzi asa ceva din gura unei persoane car eiti e familie dar tu te-ai casatorit cu fiul ei nu cu ea. Haide ca acum ca esti si insarcinata esti si mai sensibila, macar pt bebele ala mic nu te mai amara atat.

Eliza
Emma(19.02.2008)
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

neatsa...
sa multumesc Cuiva acolo Sus ca baietii mei dorm pana dimineata mai tarziu. asta pt ca fetele ziceau de fazele de treziri... la noi singura metoda cu sacha a fost sa-l lasam sa planga, sa nu-i mai dam atentie. asa cum zicea pediatra, avea terori nocturne, cand se trezea si tipa ca din gura de sarpe si daea cuc e apuca in usa. acu s-a potolit, ca sa zic asa, daca se trezeste si plange cel putin nu se mai da jos in pat:) v-as spune sa-i duceti in america pe cei mii, dar sunteti deja acolo 'cati si eliza)

of, veroniko, cat de bine t einteleg. am si eu parte d eniste socri absolut caricaturali. dar e vin la pachet, si nu cu ei m-am maritat. sunt la a doua casatorie, e drept, nu mai pun atata la suflet dar tot ma consum si ma macin de cate ori e vorba de o izita de-a ei la noi sau vesti de la el. insa, dupa teoria mea ca fiul tot al mamei este, indiferent de iubirea vietii lui, ti-as sugera ca toate cate le ai pe suflet sa i le spui ei. ia-o din scurt si scutur-o! nu-l baga pe el la inghesuiala pt ca e o batalie pierduta in avans. pb ei cu ea trebuie sa ti-o rezolvi singura. acu... ca-i faci rau lui bebe, nu cred foarte tare, dar e sigur cea mai neindicata stare de suflet intr-o sarcina in care ar trebui sa radiezi:) pusici si...curaj!

eliza... doar eu a trebuit sa trec prin imigratie. eu cu refuzul meu de viza de acum 7 ani. resul gastii au primit si stampila si tot in 2 minute... de mers... nuc red sa mai merg, dar daca e sa s-o iau in zbor inspre acolo... atunci va fi orlando:)

ma imbrac sa merg la servici... ce ciuda mi-eeeeeeeeeeeeee!

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... bebe rémy noah 16+
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

miriam avut confruntarin din astea cel putin 3 asa grele cu cartile pe masa si in care sotul nu se baga ne las ape noi sa ne clarificam dar ea dupa fiecare incepea sa manipuleze ca eu ii vreau moartea, ca nu ii suport ca o fac sa moara (are diabet si te tot spune ca moare moare desi...ii totul numai manipulare)ca ar vrea sa maora,tralala..asa ca mi as de scarba de aceste confruntari in care incepe sa planaga ca moare si o doare...ca prefer sa o duc asa inainte ca stiu ca nu rezolv cu nimic pt ca nu o voi schimba niciodata. ce vreau eu de la viata asta ii ca sotul meu sa vada realitatea dar el inca dupa atata vreme nu o vede

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

http://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi?start=12

Veronica -mami lui Marc-Andrei 25.02.08 si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Veronika tare greu e sa traiesti mereu asa rupt intre rude. Off.

Cati nu esti singura cu baiat reintors la obiceiuri "proaste" cu somnul in ultimile nopti. Sufar si eu alaturi de tine.
La noi banuiesc ca sunt ultimile 2 masele vinovate de fenomen.

Pentru cele interesate am pus pe blog aici : http://avlaudum.blogspot.com/2009/11/cartonase-zilele-saptamanii-si-lunile.html 3 colaje cu zilele saptamanii, lunile anului ce se pot transforma in cartonase ( flash card) pentru diverse activitati. Momentan doar cu denumiri in engleza. Doar dati click pe photo si apoi save as in calculatorul vostru.
Pentru cine doreste inainte de laminare se pot trece si denumirile romanesti pe spatele cartonaselor.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

buna

azi ma simt mai om .. a dormit gaza de la 23.30 pana la 6.30 .. deisgur, a adormit langa mine in pat. tot azi am fost la epilat si plec mai incolo la manechiura si pedichura ..

eva e la tara cu ai mei, am facut-o pachet si a plecat .. ca e super afara.

roli petrecere frumoasa!!

andreea ma bucur ca sunt vesti bune de la eco! sarcina usoara si bebe sanatos!

miri daa, a ajuns vederea! sar-mana. stiu ca pot comanda pe net insa sunt niste costuri foarte mari .. sa vedem cum ma descurc. sper ca vestea aia proasta sa nu va afecteze!

eliza saru-mana, esti o scumpa! sa vad daca ma pot descurca cu niste fete care stau la NY .. eu am mai primit pachete prin atlas shipping .. nu stiu daca ai auzit de ei. as vrea sa-i iau si un leganus annei caci sunt mult mai ieftine in us si sotul vrea niste adidasi de pe zappos, eu cate ceva de pe victoriasecret .. daca nu pot fetele, atunci, te voi ruga pe tine macar ptr 2 rochitele. pupici!

veronika imi pare rau de tensiunile cu sotul generate de soacra. din pacate, daca sotul tau nu se schimba si nu se detaseaza un pic de mama .. tot vor fi certuri. sau sa inteleaga mama soacra ca va creaza probleme si sa nu-i mai umple capul cu prostii sotului. eu tin pumnii sa fie totul ok intre voi .. si atentie caci puiul mic simte toate supararile tale ..

cati iubita .. off ce-ti face si mateias .. poate ar fi bine sa-l lasi sa tipe daca zici ca e numai rasfat .. va distruge psihic trezitul noaptea .. stiu cum e sa nu te odihnesti. acumulezi si oboseala si nu-ti mai arde de nimic .. pupici multi!

pupici!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ellenuta mersi de urare, dar nu prea avem distractie...e distram cu niste treaba prin casa, ca tot gasim lucururi cre mai trebuie puse la punct dupa 5 luni de la mutare, daca va puteti imagina ...si profitam ca nu putemface absolut nimic de genul asta cand sunt terminatorii acasa. Si ne odihnim.

Cati, cam pe la varsta asta a inceput Marc al meu cu urletele de noapte. La el isi spunea cuvantul si stresul provocat de schimbarile in viata lui generate de venirea lui Andrei. Urla de vreo 3-4 ori pe noapte. Uneori era suficient sa-l mangai, alteori trebuia sa-l iau cu mine in pat si sotul se muta in living. Andrei vad ca pana acum nu a inceput cu din astea. Sper sa nici nu inceapa. Tot aman momentul mutarii in pat de copil mare, ca mi-e lene sa renunt la noptile linistite .

Fetele cu copii mai maricuti...am si eu o dilema...Marc una, doua imi zice ca il doare capul. Nu cu de la el putere, ci daca il intreb eu...de ex. daca s-a lovit pe undeva la joaca(cap, picior,etc) il intreb daca e bine si el zice ca-l doare capul. Altfel e bine, voios.
Aseara l-a intepat o viespe care se ascunsese in hainele lui aveam sa presupun. Sotul zicea ca era in lift si i-a dat una. Marc a inceput sa urle, sotul credea ca s-a speriat, dar peste cateva minute am vazut ca avea o intepatura pe barbie. Am frecat cu sare si s-a desumflat. Dupa vreo ora zbura la noi in casa si a casapit-o sotul, deci am dedus ca se ascunsese in geaca lui Marc. Asta a fost paranteza... cand l-am dua seara la soacra-mea, inainte de culcare l-am intrebat cum se simte, daca-l doare intepatura si el zice "ma doare capul". Nu pricep daca chiar il doare sau se prosteste.
A mai avut o perioada anul trecut, cand dupa o enterecolita, mult timp zicea ca-l doare burta.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Roli la oftalmolog ati fost pana acum cu Marc ?

Bogdan cand mi se plangea ca il doare capul a fost de fat astigmatismul ce il deranja. Ulterior s-a mai plans cand dioptriile i-au scazut dar el inca purta ochelari cu dioptrii mai mari si nu facusem controlul anual.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

M-am gandit sa merg la controlul de 3 ani, dar uite ca nu am facut legatura cu durerea de cap. Si ca sa nu spun ca eu am astigmatism si sotul miopie .

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput