Strumfi de iul-aug 2007 (163)
Raspunsuri - Pagina 16
loredana_76 spune:
Dana cam asa e acum,cred ca e vorba de vremurile care le traim,nu de criza de 30 ani.Daca ai bani n-ai timp si daca ai timp n-ai bani.Si eu imi doresc sa ne petrecm mai mult timp cu David, mai vreau sa fac un bebe dar ma gandesc ca nu pot sta acasa.Si ma intreb cateodata la ce bun,dar daca nu ar fi bani ce as putea sa-i ofer si nu vorbesc de jucarii,la varsta asta,poate de o gradinita/scoala mai buna..cine stie cum e mai bine...
CarlaV spune:
Oanamada, ce zbor cu peripetii! Eu mor de frica in avion, ce tare ai fost! 
I-am luat Sabinei cel mai frumos cadou care putea fi pentru ea, si nu am stiut pana nu l-am vazut. Este casuta piticilor din Alba ca Zapada, cu 80 piese, de la Simba Toys. Pe site-ul cu .de puteti sa o vedeti si intr-un filmulet. I-am luat si toate figurinele si piticii care canta, e o nebunie, mi s-au taiat picioarele de emotie cand am vazut-o. Abia astept Craciunul (stiu, ziceam ca nu cred ca-i mai iau ceva
).
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Antoanela23 spune:
M-am intors, am tras o fuga de la serviciu sa iau piticii de la scoli/cresa, i-am dus acasa, i-am lasat cu o baby-sitter pana vine tatal lor acasa si m-am intors la serv, uf, nu-mi place deloc sa fug asa prin trafic si e o vreme oribila aici, ploaie cu rafale de vant care zguduie masina.
Oana, bine ca ai ajuns cu bine, nasol ca v-a zgaltait asa, ce-o fi fost pe bietii piloti, bine ca nu s-a intamplat nimic. Scrie-mi mail cand vrei tu, eu nu am nici o idee despre cine sunt nasii vostri.
Stefania, stie ea natura ce stie, organismul tau era pregatit daca s-a intamplat. Bafta multa sa fie totul bine de data aceasta.
Dana, asa e , cand e una nu-i cealalta. Cand am plecat din tara asta a fost unul din motive, sa castigam la calitatea vietii de familie, sa stam mai mult impreuna. Nu aveam copii atunci, dar sotul meu muncea peste 12 ore pe zi, inclusiv weekend-uri si era super-stresat 24/24. Si am castigat, intr-o prima faza, dar uite, aici concediul de maternitate e numai 20 de saptamani (pre+post). Deci nu cred ca exista sistemul ideal. Pana la urma bine ca ai mai putut sa-ti aranjezi tu sa mai stai un an acasa, sa te bucuri de minunea mica nr 1 si sa "lucrezi" la minunea nr2.
Violeta, presupun ca nu te-ai distrat, dar ai povestit f haios faza cu piticii, imi si imaginam cum au crosetat ei o paturica pe drum, in portbagajul masinii ....
seara buna va doresc,
Poze 2009
Poze 2008
ddanagh spune:
Anto
de fff multe ori ne-am pus si noi problema sa plecam insa e grea decizia, ne razgandim mereu.
DAr, sincer, simt ca nu mai rezist.
Mi-e si jena sa spun cuiva ca simt cum lipseste ceva, parca nu sunt implinita pe deplin, sa nu manii pe Dumnezeu. Slava Domnului nu ne lipseste nimic, sanatosi suntem dar .....
Cred ca daca iese tot Base ne hotaram mai repede ![]()
Oanamada vorbeam acum cu sotul si cica si el a avut cam acelasi gen de zbor. Urat. El avea urechile infundate.
Apropos de asta.
Prima oara cand am zburat cu avionul a trebuit sa zbor singura. Sotul era plecat intr-o deplasare de vreo luna si m-am dus si eu doar o saptamana. La intoarcere, am schimbat avionul in Paris, la imbarcare am trecut prin tunelul ala de face legatura cu avionul care era plin, si de-o-parte si de alta, cu mascati cu ditamai mustile, multi, vreo 20. Ok. Ma sui in avion, aveam loc exact deasupra aripei, naspa. Dupa vreo 10 minute au urcat insotite de cativa mascati vreo 5 tiganci cu fuste care puteau de mama focului. Noroc ca stateau in spate. Ghinionul a facut sa fie un zbor cu muuulte turbulente. Dupa ce ca imi era o frica de numa, numa. Nu conteneam din 'Tatal Nostru' tigancile erau de coma. 'haoooleu, maicaaa, ne omori, haoleuuuu' Si tot asa tipau de mama focului. Un drum pe care nu am sa-l uit never.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
Diana2007 spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri, imi dau seama ca fiecare copil are evolutia lui, unii sunt mai rapizi in unele lucruri, altii au nevoie de mai mult timp.
Eu am vrut sa-i las lui Victor mai mult timp sa se obisnuiasca cu ideea asta, ca va trebui sa-si faca nevoile fiziologice la fel ca si noi, cei mari.
Oanamada cred ca scria ca a motivat-o pe Catinca spunandu-i sa faca la fel ca o fetita mare, la noi insa intervine si un alt factor si anume ca noi avem un bebelus in casa. Si asta il face pe Victor sa ezite intre a vrea sa fie un baietel mare, independent, care face multe lucruri singur (dar pierde din cocoloseala parintilor) si a fi bebelus care face in diaper si care trebuie schimbat si implicit mai mult dependent de mama/tata. El inca are momente cand imi spune ca vrea sa fie bebelus, imi aduce o paturica sa-l infas ca pe Sonia, sau vrea sa stea la pieptul meu mimand ca suge (cum o vede pe sora-sa, ca nu-si mai aduce aminte ce si cum), stiu ca e normal pentru fratii mai mari sa aiba astfel de comportamente, de-asta si voiam sa mai astept sa treaca de perioada asta de tranzitie.
Sunt sigura ca in final ideea baietelului mare va castiga, dar pana atunci castiga ciocolata ![]()
Azi a fost prima zi fara pampers la gradi. De dimineata cand i l-am scos pe cel de azi noapte mi-a zis ca vrea chiloti mici de big boy
, a facut pipi si l-am imbracat cum a vrut, cu chilotii cu McQueen. Cand l-a adus tata-sau dupa amiaza era imbracat la fel, de unde am dedus ca nu a avut nici un accident la gradi. Acasa a vrut sa pastreze tot chilotii aia, a facut de vreo trei ori pipi si de doua ori kk la olita
Am cazut pe spate, si eu si taica-su eram in extaz.
Acum mai mult in agonie ... Ce fac de acum ? Cand o fi sa iesim, ma car cu oala dupa mine ??? Strica daca ii pun diaper cand iesim ?
De dimineata azi a incercat sa faca la wc pe reductor, nu m-a lasat sa intru in baie, a zis ca vrea singur. Apoi mi-a strigat ca a facut pipi pe jos. Cred ca nu a bagat-o si pe "dansa" prin colac, ca a udat toate presurile din baie si un pic din gresie, imi inchipui ca a facut asa o arteziana.
Mychi, si eu ma consolam pana acum ca mai sunt strumphi in pampers, si acum na, nu suntem nici asa, nici asa. Dar daca tot am inceput vreau sa mergem inainte, nu mai dau inapoi.
Voi reveni cu detalii din odiseea olitei, asta pentru cei netrain-uiti, sa stiti ce va astepta ![]()
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
mychydutza spune:
neatza......
diana, succes la operatiunea olitza! noi inca mergem pe burta! ![]()
dana, te inteleg perfect ...in ultima vreme am din ce in ce mai des frustrari d'astea! iar criza asta a pus capac la tot. ma consolez cu gandul ca suntem sanatosi, ca nu am de toate dar am prieteni care au mult mai putin.....ca asta e! cu timpul liber.......asta e motivul pt care am ramas bugetara. salariul e cum e, cu realizarea profesionala nu e prea pe roze, dar cu timpul liber stau mai bine. sotzul vine tarziu, pleaca si-n delegatii.......deci aceleasi frustrari ca si la tine! da' cineva trebuie sa munceasca in familie, nu? ![]()
......asta spre disperarea soacrei care considera ca baietelul ei e prea stresat...![]()
...si ca eu sunt prea "linistita"!...of, cred ca v-am capiat cu soacra mea...dar ma mai suportati, nu?![]()
luna, ai grija sa nu te priveasca soataza prea intens! .....acu intre noi fie vorba, parca noi am bantuit pe la aspirante....atunci nu vedea bine sau cum de nu s-a'ntamplat minunea? ![]()
![]()
*decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zborrrriiii!!!!”
Vivela spune:
neata
eu raportez copil dificil. incepand de aseara, din cauza lipsei mele de vigilenta. a stat 4 zile la ai mei, timp in care probabil ca a invatat sa desfaca ambalajele la ciocolata & stuff. l-am lasat linistit in bucatarie - facea niste lego, m-am dus si eu ca omul pana la baie si cand m-am intors, el era pe terminate la o ciocolata cu rom, dinaia mica (pt mine
), dar mare pt el. am zis ca lesin, era cam 8 jumate seara. nu stiu ce efecte are (la mine n-are niciun efect decat satisfacerea poftei), dar lui i-a pus elice si motor la fund. si a inceput: mami, vreau cu ursulet! (pijamaua). ok, pun pijamaua cu ursulet! dupa ce se imbraca: mamii, nu e buna cu ursulet, vreau cu iepuras! (e, na, de unde sa iau eu cu iepuras, ca d-asta n-are!). "da' nu vrei cu catelus, ham-ham?" "ba daaaa, cu catzelush....". zic uh, ce bine! dezbraca copilul, imbraca copilul. deja ma luase cu transpiratii. hai sa punem pampersul - si aici s-a rupt filmul, ca au inceput urlete de ne-au auzit toti vecinii. apoi nu vroia cu patura in pat. zic, buuuun, fara patura. el, ca eu tremuram deja, la el in camera nu-s mai mult de 18 grd. dar nu, nu merge asa, nici eu nu trebuie sa am patura pe mine...am tinut-o asa vreo 30 de minute, s-a intors cand pe-o parte cand pe alta, s-a chinuit sa arunce patura din pat, intr-un final am adormit. si am luat-o de dimineata de la capat, culminand cu urlete cand l-am lasat la gradi, desi el nu mai plangea demult - azi a vrut sa fie mai deosebit si sa urle, sa plec eu cu inima stransa
.
gata, m-am descarcat
.
dana, daca asteptati rezultatul alegerilor ca sa va decideti daca plecati sau nu, eu zic sa te apuci de bagaje
. mie nu mi se pare niciunul mai breaz, asa incat daca as putea sa plec (fara sa ma duc sa spal vase pe la altii) as pleca fara sa stau pe ganduri.
Diana, succes cu operatiunea olita, si noi suntem in plin proces de renuntare la pampersi (sper sa scapam o data, m-am saturat de scandal la fiecare pus de scutec, numai eu stiu cum il pun in toate pozitiile posibile, acompaniata de proteste pe masura). si eu vreau sa scapam definitiv pana apare bb2, ca sa nu cumva sa-i treaca mandrului prin cap ca vrea sa mai fie si el bebe mic si sa vrea scutecele.
(apropo de bebe mic, aseara - inainte de ciocolata - i-a dat jucarii lui bebe mic, sa se joace cu ele - mi le baga mie sub bluza
, apoi il pupa, il mangaia...
).
Carla, si david e indragostit de Alba ca Zapada
. cred ca ar fi fericit sa-i iau un set dianala.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
11+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
CarlaV spune:
Vezi ca era la Auchan, ieri mai aveau doua. Ajunge la aproape 400 lei cu toate figurinele cantatoare.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Vivela, asa face si Saby cand scapa la ceva dulce, nu mai zic de ciocolata...
Cum reusesti sa schimbi pampersul? Eu vomam instant numai cand simteam mirosul, imi facusem o tactica sa respir adanc inainte si sa-l schimb in timp ce-mi tineam respiratia, sa vezi viteza
.
Dana, ma indoiesc ca mai iese Base, n-are de unde sa mai ia voturi, i-a atacat pe toti. Nici pentru mine nu e vreunul mai breaz, d'aia nici nu m-am deranjat sa votez.
(Vorbeam dimineata cu sotul, ca Base a promis ca ne reduce impozitele si nu mai stam la cozi sa le platim. De fapt, el s-a tinut de promisiune, avem impozite mai putine, ca odata cu forfetarul s-a terminat cu foarte multe firme, si nici nu stam la coada sa le platim, ca daca nu mai avem firma, nu mai avem impozite de platit si nici cozi de stat la ele. Obiectiv indeplinit!
)
Noi cu pampersul am dat inapoi, asta-vara facea ziua la olita/wc, acum mi-am pierdut eu rabdarea dupa cateva accidente cu udat chiloti, dres, pantaloni si sosete si ii pun pampers si ziua. Stie cand si ce face, dar cand se ia cu joaca uita si-si da drumul pe ea, asa ca probabil si la scoala tot cu pampers va fi.
Luna1 spune:
Dana hai baga la bagaje mama ca eu te astept, doar o ai pe nora-mea cu tine. Acu' nu vreau sa te amarasc, ca le ai tu pe ale tale dar aici programul e program, se mai intampla o ora suplimetara dar nu ce aud prin Romania. Si nu vorbesc doar din prisma mea (termin la 4,30 oficial si la 4,20 ma trimite sefu acasa, iar vinerea chiar la 4) ca eu n-am asa mare functie, insa al meu are ceva grade in compania aia a lui si el termina la 6, la 6,20 e acasa, stiu exact ca-l astept cu mancarea calda.
Rareori cand e on call in weekend, sa zic de vreo 3 ori pe an trebuie sa mearga la firma si sa munceasca cateva ore. In rest e on call si doar plimba pagerul cu el si e platit.
Oanamada ce zbor nasol. Eu inainte eram ok sa zbor insa de cand cu copiii ma panichez rau, imi imaginez ca nebuna ca daca se anunta ca ne prabusim ce le zic eu la copii...
Sa vad ce ma fac 6 ore pana in Egipt.
Carla sa stapaneasca cu placere Sabina castelul. Si eu la fel, le iau cadouri la copii si apoi mai bag pe langa. Acum ca nu mai aveam motive la sot sa le iau mai multe cadouri am inceput cu Mos Niculae.![]()
Mychy la aspirante fusai doar vreo luna ca ma asteptam sa am aceeasi problema ca la fiu-miu. (3 ani l-am asteptat). Asa ca am renuntat la pastile, m-am inscris la aspirante, prima luna nimic, a doua luna m-a privit mai cu foc si gata.![]()
Diana iti stiu dilema. Si eu ma candeam acum ce ma fac, umblu cu olita prin magazine. Am intrebat si la Nursery si am fost sfatuita ca o data diper-ul scos, scos ramane (cu exceptia celui de noapte). Adica nu "azi stam acasa hai la wc, maine pisha-te pe tine ca am eu chef de shopping". Pentru ca trimitem mesaje mixte copilului. Asa ca initial mi-am luat o olita portabila si am plimbat-o cu mine insa aici in orice magazin sunt wc asa ca o duc acolo. Iar daca nu pe vine langa masina. Oricum in prima instanta imi luam schimburi cu mine, e posibil sa fie distras si sa uite sa-ti zica. Acum nu ma mai deranjez, cand cere chair ii spun sa se abtina putin pana aqjungem la wc si sincer nici nu mai alerg ca se poate tine fara probleme si 10-15 minute.
Vivela ce tare fii-tu. Si fie-mea e cam tacanita cu caldura,la 19-20 grade se dezbraca complet si alearga asa prin casa.![]()
Si Adelise a plans azi la gradi, iar plange dimineata, nu rau si in momentul in care ies a tacut, eu o vad inca prin geam, merge la joaca cu ceilalti copii, daca nu vedeam ceilalti copii ce fericiti sunt mai ca imi trecea prin cap ca e abuzata.
Dar toti rad si chiar fetita prietenei mele care merge tot acolo e prima sapt, nu plange nu zice nimic. Deci e a mea mamoasa rau.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)