Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (164)
Raspunsuri - Pagina 8
raluci_b spune:
exact asa betty cred si eu
multumim 
mamica implinita de
Remus Andrei 
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere
primele poze
monis5 spune:
betty - multe
ca ai avut rabdare sa scrii despre stimularea lactatiei.
Eu sunt pentru! si in plus cred ca de la laptele praf scade apetitul pentru san, nu numai ca laptele praf e mai consistent samd, dar este mult mai dulce decat cel de mama - eu l-am gustat pe al meu 

- nu e dulce deloc deloc. Si cred ca pot aparea colici daca amesteci laptele de san cu mese cu formula (asa am citit si eu, na, nu dati cu rosii)
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri
betty78 spune:
Cu placere dragelor....si pe mine m-a consiliat Sabina, de la alt topic si pot sa spun ca datorita ei am reusit...oricum ce am uitat sa completez ar fi faptul ca este f important sa avem o alimentatie sanatoasa, fara grasimi si sa bem f multa apa si eventual sa luam centrum si tardiferon folic....eu nu am luat acum tot timpul si am observat diferenta
Betty78
de
Eric-Daniel 20 oct 2009 si
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monis5 betty - multe ca ai avut rabdare sa scrii despre stimularea lactatiei.Eu sunt pentru! si in plus cred ca de la laptele praf scade apetitul pentru san, nu numai ca laptele praf e mai consistent samd, dar este mult mai dulce decat cel de mama - eu l-am gustat pe al meu ![]() ![]() - nu e dulce deloc deloc. Si cred ca pot aparea colici daca amesteci laptele de san cu mese cu formula (asa am citit si eu, na, nu dati cu rosii)monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri |
ar fi mult mai multe de spus, dar aceste informatii consider eu ca sunt de baza pentru o reusita...asa este laptele praf scade apetitul pentru laptele de mama...cel praf este dulce, iar cel de mama este cava mai putin dulce, dar isi schimba gustul pe parcursul alaptatului...
Betty78
de
Eric-Daniel 20 oct 2009 si
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
laurairina13 spune:
Betty, foarte utile sfaturile cu alaptatul! ce bine ca te-am prins! Si eu am o problema cu alaptatul, rechinasa mea vrea sa stea aproape non stop la san! Lapte vad ca am ca curge...Dar pediatra mi-a zis sa nu o tin non stop la san, sa o alaptez la o ora si jumatate distanta, si sa nu o tin mai mult de 15min la un san! Pe acolo..dar sunt zile cand maraie si nu mananca mai mult de 5 minute si dupa vreo jumate de ora sau o ora cere iar! Si plange daca nu ii dau..incerc sa distantez mesele , cateodata alaptez si la 2 ore jumate ca atunci cere, dar sunt zile ca azi cand ar manca din jumate in jumate de ora!
Ce naiba fac??o pun la tatzi cand vrea?sau incerc sa o ordonez cu mese mai distantate? ca pediatra imi spunea ca nu are timp laptele sa se mai formeze ca lumea daca ea suge prea des!!
Majoritatea datilor cand suge, suge vreo 10-15min la un san si lasa singura sanul, deci se satura!Dar are dati cand roade putin la san, si gata..iar dupa jumate de ora/o ora chiraie ca ii e foame iar! Nu mai spun noaptea, ca avem program des de alaptat!
Mananca de 4-5 ori pe noapte, nu doar de 2-3 ori..cum fac bebelusii linistiti..
Da-mi un sfat..ce sa fac...sau fetili care au mai alaptat...Ce sa fac?
PROASPATA MAMICA DE RECHINAS ![]()
pozici noi cu rechinas
krelia spune:
'elo burtici & mamici!
cu un mesaj pe care ma chinui sa-l trimit de vreo 3 ore, cred [:i]
cu gandul si sufletul alaturi de lacramioara ![]()

cu felicitari pentru toti noii fulgusori! 

dienutze, in speranta ca nu am ajuns prea tarziu
, iti voi impartasi si eu din experienta cu cezariana mea ![]()
A fost o zi tare agitata..ziua de joi, 05.11.2009...plecat de dimineata (cu o oarecare constiinta impacata ca s-ar putea sa ma opreasca in spital, pt operatie joi/vineri)...facut din nou TNS, monitorizat eco...descoperit contractii si hotarat ca gata, in seara aia operatie...
in spital, aglomeratie mare...la saloanele cu gravide ce asteapta sa nasca....am avut noroc, rezerva cu plata era libera...
Am stat acolo pana pe la ora 6 seara, cand am plecat in pre-operator si nu am mai vazut nici mama, nici sot..nimic....erau la intrare in hol, asteptau. Mai ieseam eu din cand in cand sa mai schimb o vorba cu ei (pe sistemul "nu sunati, ies eu din cand in cand"
)
Pe la 9 si ceva seara a venit dr, am plecat impreuna in sala de operatie, am facut cunostinta cu anestezista si incet-incet am intrat in atmosfera de acolo. Odata urcata pe masa de operatie, cu atatea lampi si ustensile medicale, mi-am dat seama, pentru a nu stiu cata oara ca nu mai am chiar deloc cale de intoarcere si ca ceea ce va urma ma va lasa cu gura cascata pentru mult, mult timp....
A urmat o mica chinuiala cu anestezia (care, nu este musai sa se intample si la alte burtici - eu nu reuseam sa stau cocosata si ma duceam ba in fata, ba intr-o parte)...."stai cocosata, umerii moi".."nu pot"..."haideti s-o ajutam"...."au, simt un junghi in picior".."va doare, doamna?, unde va doare, nu tb sa doara"....eu cu lacrimile in gat si cu moasa toata calare pe umerii mei".....anestezia reuseste, sunt ajutata sa ma asez orizontal, pe masa, mi se pun niste fire pe maini, masca de oxigen la gura...si aventura incepe....dupa 2 serii de senzatii de voma si cateva friguri (de la anestezie), la 21.47 iese printesu' meu, ii aud glasciorul, 2-3 oa-uri pe care n-am sa le uit niciodata! (mai tarziu, iubi avea sa-mi spuna ca l-a auzit si el) si dupa cateva momente il si vad...alb-vinetiu..si apoi, gata....pleaca cu el la alte masuratori si toaletizari.....urmeaza o ora pe care nu am simtit-o trecand...ora in care iti aseaza toate cele prin interior, ora in care simti ca ti se umbla prin abdomen, fara sa te doara nimic sau sa ai vreun disconfort...la ora 11 dr mi-a spus "gata!" si am vazut 2 infirmieri venind sa ma ia si sa ma duca la post-operator...(tot mai tarziu aveam sa aflu ca iubi vorbise cu ei si ii intrebase despre mine)....
au urmat ore de dureri, ore de calmante...si tot asa, alternate.....calmantele tineau cam 3-4 ore (eu am avut rahi-peridurala, mi le bagau prin cateter, vei simti o senzatie de rece pe sira spinarii)....anestezia incepe sa treaca cam dupa 30 min-1ora (incepi sa-ti simti intai laba piciorului si in final, cand poti face exercitiile alea Kegel, atunci te-ai dezmortit total
si incepi sa simti durerea
. Mie mi-au spus sa nu misc capul decat stanga-dreapta, si de ridicat doar dupa ce imi simteam picioarele.
Nu am dormit deloc pana dimineata la 8 (am stat de vorba cu colega de suferinta si in plus eram bruiate de sforaielile altei burtici, care are tot respectul meu pt somnul legat pe care l-a avut
), cand dna dr. a venit si m-a ajutat sa ma ridic din pat....pentru mine, cumplit! am avut ameteli (cica-s normale)....ziua de vineri nu mi-o amintesc decat foarte vag...cred ca m-am ridicat totusi din pat (cu ajutor) pe la pranz...faceam cate juma' de pas....la baie, iar, clipa nasoale (in mom. din astea imi doream sa fiu barbat
); sambata mi-a fost ceva mai bine, duminica, mult mai bine decat cele 2 zile precedente...iar acum, incet-incet, ne recuperam...iar restul senzatiilor pe care le experimentez....sunt numai pozitive si pline de satisfactii....si le-am povestit deja ![]()
Ca o concluzie......dupa ce treci de prima zi, incet-incet vei observa singurica evolutia ta!
Si miscare..cat de multa poti!
Si fara teama, trece! ![]()

_
Krelia, mami de printes Rares-Mihai 
laurairina13 spune:
Si acum binemeritata galerie pentru dragele noastre burtici care maine urmeaza sa isi vada pentru prima data odorul!

HAI DIENUTZE!
HAI MIHAMORA!
HAI ANGEL001!
HAI LYLYANA!
HAI OFETITA!

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS ![]()
pozici noi cu rechinas
simonette spune:

Hai Dienutze!
Hai Lylyana!
Hai Mihamora!
Hai Ofetita!
Hai Angel001!

mami de
Luca Anthony si de
Yannis-Cristian si
in
35+
cu Nicholas Ellan
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!
AMR 4+!!!!!
dienutze spune:
Fetelor
, sunteti de aur! Mii de multumiri pt rabdarea cu care ati povestit si scuze piticutilor ca am luat pe mami a lor de langa ei pt a povesti aici cum au ajuns ei pe lume! 
Betty, deci se iau suplimente in timpul alaptatului, o sa intreb si eu doctorul sa vad ce recomanda! Multumim de sfaturi! 
Coquelicot, tin pumnii sa treci repede peste mica depresie! Ce bine ca Matei vrea san! 
Dankutza, fata draga, merci mult pt sustinere! Sunt sigura ca vei trece cu bine pt toate marsaviile celor de acolo, le vei uita oricum cand se va aproia momentul nasterii, nu le vei mai da imporanta. Spor la treaba caci ai destula! 
Multumim de pamponoase! O sa ma gandesc la ele maine sa imi dea curaj! 
Sa bag si eu pufoasele pt colegutele mele de maine!

Curaj MIHAMORA! Nastere usoara!
Curaj ANGEL001! Nastere usoara!
Curaj LYLYANA! Nastere usoara!
Curaj OFETITA! Nastere usoara!

De maine sunt mamica de floricica Natalia!
sa fim sanatosi!
ali762000 spune:
BUNA fetelor! Eu nu am timp nici sa suflu, dar sa mai intru si pe forum. Azi copilul m-a terminta. Colici, nu a vrut sa doarma. Acum dormim de 4 ore. Am reusit sa il culcam pana la urma. Sunt ca un zombi mi-e somn si nu pot sa dorm. Nu stiu cum alte fete au timp sa se ocupe si de copil sa si intre pe forum , inseamna ca au copii cuminti
si sunt fericite.
Fac si eu galerie fetelor care urmeaza sa nasca 

Va 

ALI