Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (164)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Lavinia de ce nu incerci cu termometrul? O sa ii creeze senazatie sa faca cacalica si o sa inmoaie dopul. Noua asa ne-a spus la curs. Nu-l mai lasa sa se chinuie saracutul.

35+ moi si Cezara Maria
AMR 4+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Laurica

cu babele nu-ti bate capu'...zi ca ele si fa ca tine...de sfaturi "binevoitoare" oricum nu o sa scapi prea curand...auzi cica sa nu-i tai unghiutele pana la 1 an...nu am mai auzit pana acum asta...eu vroiam sa i le tai din prima zi cand am ajuns acasa si au sarit pe mine ca nu eu tre' sa i le tai ci nasa la botez...grrr...noroc ca i s-au mai rupt singure si nu mai are gherute de baba cloanta

Anca HAPPY MUMMY de SABINA IOANA

MI-AM DESCOPERIT

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Neatza:)

A trecut o vesnicie parca de cand nu ne-am mai vorbit, duminica trecuta inca eram 2 in 1.
Noi suntem de vineri acasa, Matei da semne ca se acomodeaza din ce in ce mai bine cu parintii lui neindemanatici iar eu dau semne de depresie manifestata prin: ce maini de lemn am, copilul primeste suficient la san? Are suficient caca ? Da'pipi? De ce e atat de agitat? Sau nu e prea somnolent? Respira bine?
Matei este bebelushul mult dorit si visat de noi, este un botz de suflet care ne fascineaza cu fiecare clipa a lui, asa ca vorbim deja de progrese.
Piticul a refuzat supliment inca din maternitate, imediat ce a dat de gustul colostrului, de se mirau asistentele de pe acolo....
Acum, nu vrea nici macar lapte muls la biberon - am incercat sa ii dau sa vad daca se satura sau nu.

Despre povestea nasterii, ca tot se intreba Dankutz de ce nu e nici o cezariana, poate ma incumet sa o scriu eu, desi acum sub depresia asta care imi da un nod de plans la orice pas, ar fi nerelevant pentru fetele gata sa nasca. Cand ne mutam la scutece, schimbam impresii...

Am pus si eu pe contul comun cateva poze cu piticutul.

39, mami de bebe MATEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Ce de emotii maine! Acum am vazut cate cezariene avem maine si cine stie cate nasteri surpriza o sa avem tot maine. Deci, acum sa ma agit un pic, mai ales ca am terminat planificarea pana pe 4 decembrie. Fiecare cu ce-l doare. 27 noiembrie o sa fie ultima zi de scoala. Yuppie! SImt ca nu mai am rabdare. Dar mai am cateva hopuri de trecut. Pe 23 am observatie la mate, pe 25 si 26 show cu ocazia zilei nationale a Romaniei, plus sa las planificarile pt primavara, plus sa scriu comments pt carnete, plus... plus.... MAi am de lucru ca la balamuc. SImt ca nu imi mai ajunge timpul.
Si acum sa ma agit.

Hai Dienutze!
Hai Lylyana!
Hai Mihamora!
Hai Ofetita!
Hai Angel001!
Multa bafta si sa ne faceti niste bebei frumosi!

35+ moi si Cezara Maria
AMR 4+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui laviniablaga

Special Hugs pentru(oridnea este aleatorie - imbratisarile mele sunt la fel pentru toate):Shtephy, Raluci, Ramonik, RamonaC, Lauradi, Dienutze, Camy,Laurairina, Monis, Simonette, Simina, Andre, Miany, Ionelamaria, Lumi,Katy,Ancutza, Simona9999, Floricik,etc.

lavi imi pare tare rau, ce-i dai baiatului de colici ? incerca mai multe variante trebuie sa treaca

mamica implinita de Remus Andrei
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere
primele poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Partea a IIa:
Cezariana propriu zisa:
Ma anunta, doamna Buzea sa intre in sala de operatii! Imi zic, gata, de acu chiar ca am pus-o, nu mai e cale de intoarcere...
Intru cu vestita sonda infipta intr-un loc tare stramt, cu punga de la sonda in manutze, fac cunostinta cu anestezistu, nu ma intreaba mare lucru..Ii spun eu de teama , ca nu am nici o anestezie si nici o operatie la activ, ma asigura ca totul va fi bine si gata. Ma aseaza in cur pe patul de operatie, mi se monteaza in branula o chestie, ma intreaba daca ametesc putin, eu zic, parca daa.. Apoi o asistenta ma ajuta sa stau indoita de spate, simt cum anestezistul, un medic batran si tare de treaba, ma pipaie la coloana, imi spune ca urmeaza sa simt o intepatura, si sa nu ma misc, sa nu imi fie frica! Stiu ca citisem ca indoitu asta de coloana peste burtica e tare dificil, la mine nu a fost deloc, a mai tinut si asistenta putin aplecata peste umerii mei si a fost ok. Intepatura de la rahianestezie nici nu am simtit-o! Am fost intrebata daca m-a durut, am zis ca ft ft putin. Si m-au si intins repede pe patul de operatie..Deja in urmatoarele secunde nu imi mai simteam picioarele siii...ghiciti???? Usturimea de la doamna unde era infipta sonda cu pricina a disparut!!! Iupiiii, ce bine mai eraaaaaaaaaaaaa! Nu mai simteam nici dureri de burtica, nici de vezica, nici de nimic! Si eram perfect constienta!
Apoi mi s-a pus un cearceaf in fata..si lumea a inceput sa lucreze de zor pe burta mea! Eu...nesimtita , nu simteam nic, o usoara senzatie ca cineva totusi face ceva pe acolo, dar nimic neplacut. Nici nu cred ca a durat muult si.....auzim un mic chitcait!!!!Era puiuta mea ,pe atunci inca nu era rechinasaUn mic planset, incep sa imi pun intrebari intr-o fractiune de secunda, de ce nu urla??? Si nici nu apuc sa ma intreb ca se aude un urlet 'mami uite ca pot sa tip!!!!' Si dintr-o data peste deasupra cearceafului apare un bot mic de copil cu parul negru, urlacioasa la fata, si imi zic..'e a mea ...da asa bruneta??'
Atata apuc sa spun, intorc capu pe dupa cearceaf sa o mai vad putin, sa vad ce ii fac doamnele doctor pe acolo...dar nu e in raza mea de actiune! Nu-i nimic, am timp o viata sa o vad!!!
Si....brusc imi aduc aminte ca nu trebuia sa misc capul!!!!!De aici, firul s-a cam rupt, am inceput sa ma panichez, ca nu trebuia, simt ca mi se pune un nod in gat, simt o durere difuza dupa ceafa , si ii spuna anestezistului.
In prealabil anestezistul mi-a zis sa ii spun orice simt, sa fie feedbackul bun intre noi!
Ii spun, incep sa ma monitorizeze pe monitor, aud bataile inimii mele, aud ceva susoteli de dupa cearceaf, anestezistul vine repede cu masca de oxigen si incep sa trag cu nesat oxigen si sa incerc sa ma calmez! Eram constienta ca intrasem singura in panica de aiurea...Anestezistul il vad cu coada ochiului cum umbla pe la perfuzie, branula...toata lumea de dupa cearceaf muncesc de zor, doar mici sushoteli! De simtit alta durere nu am simtit nimic! Nu am simtit cum trageau sa coase atele cum imi spusese sora mea ca a simtit ea la operatie, nu am simtit nimic naspa!
Doar panica mea...incercam sa nu ma mai gandesc la nimic, la un moment dat am intrebat daca pot sa dorm...Am primit acordul si m-am mai relaxat putin.
Aud cum toata lumea la un moment dat incepe sa stranga ustensilele, operatia era terminata, sunt mutata de vreo 4 oameni pe alta targa si infirmierele dau sa ma expedieze la reanimare! Aud in schimb un anestezit nervos cum le ia in suturi :'voi nu vedeti ce tensiune are???unde vreti sa o duceti acum? Lasati-o sa ma ocup de ea!'
Vine anestezista sefa, ma intreaba daca eu sunt asa deschisa la culoare la fata de obicei, zic...nu neaparat...Anestezistul se mai foieste pe la aparate..aud pe urma ca zice ceva de un opt..probabil zicea de tensiune...Si in vreo 10 minute ma muta la reanimare!
Mai tarziu cand a venit asistenta sefa la reanimare, m-a felicitat ca mi-am revenit la culoare, si uite ce roza si frumoasa sunt!Si intreb si eu intr-o doara ce tensiune am avut, si imi zice mai rezervat ca am avut 7 cu 4...
Acum nu stiu daca e asa rea tensiunea, daca era ceva pericol..dar stiu sigur ca scazuse din cauza mea ca ma crizasem ca din inconstienta am intors capul si imi faceam mea culpa ca trebuia sa stau nemiscata!

Cam asta a fost operatia in sine...durerea din prima zi, a fost difuza, nu era ceva nasol, ma asteptam la mai rau..Oricum am primit calmante la greu, toata lumea facea ture in jurul nostru, mai era si colega de rezerva operata si inca o tipa! Am putut imparti celebrele spagi, care si cui, am primit si flori de la tatic, care imi spune mandru ca a reusit sa faca 2 pozici la fata! si ca e bine!

A doua zi in schimb, mi-au scos sonda, ceea ce presupunea sa ma duc singura la baie daca vreau sa fac ceva...Aici a fost dureros! Eram singura, ai mei niciunu prin zona, si a trebuit sa ma descurc cumva...Au mai venit si babele care m-au si stresat, daca am lapte, daca am vazut fata...etc etc..Eu nauca de fire, si de toate cele..le zic ca nu sunt vip sa mi-o aduca in rezerva. Si ele'pai nu te duci sa o vezi???' de parca eram toata fresh si nu mai puteam de bine si nu ma intereseaza sa imi vad fata..In fine...Cu greu , m-am ridicat prima data, am fost la baie, aici e cel mai dureros moment, primul ridicat! Pe urma iti faci curaj, si incepi sa te mai misti, sa bei apa, ceai si alte lichide ca trebuie, si incepi sa te mobilizezi sa te duci la bebel!
Prin a 4 zi a venit si colostrul , dupa 2 injectii cu oxitocina...Dar am scapat si de stresul lipsei lapticului! In schimb a inceput durerea de cap! Celebra durere, pe care toata lumea o asociaza cu miscatul capului dupa anestezie! Asta frate durere...imi cadea fruntea de rau ce ma durea ! si ma durea capul doar cand ma ridicam si stateam in fund sau in picioare!ma mai durea de la lumina..Dar dupa 2 zile in care am mai primit calmante, alte cocktailuri cu diverse vitamine, au trecut si astea..si acum...
Acum suntem acasa in formula completa: rechinas, mami si tati!!!!
Rechinasa noastra care acum a facut 12 zile, nu mai are buricut, si e deja o rasfatata, caci din cauza colicilor e cu randul, fie in bratele lu ma'sa, fie la ta'su!

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

pozici noi cu rechinas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Nu am mai intrat de mult si din pacate am citit vestea data de Lacramioara2, dragutza iti doresc puterea sa treci peste aceasta incercare grea.

Camy vreau sa iti raspund si tie in legatura cu alaptatul: faptul ca bebe plange nu inseamna ca nu ai lapte....chiar si daca vrea sa suga tot timpul...atata tamp cat el i-a in greutate fara supliment inseamna ca ii este sufiecient.

In primul rand lactatia finala se instalaeaza dupa prima luna, iar acesta functioneaza dupa cerere si oferta, ceea ce inseamna ca atata timp cat ii dai lapte praf cantitatea de lapte produsa de tine scade vizibil. Hai sa iti spun ce trebuie sa faci ca sa ajuti: in primul rans inceraca sa dormi atunci cand bebe doarme, iar apoi incaerca s ail alaptezi si in pat intinsa langa el, ca sa te odihnesti putin; de fiecare data inainte de fiecare alaptat incearcas a faci un dus fierbinte sau sa pui comprese fierbinti pe sani...acset lucru stumuleaza lactatia...Daci ai pompa de muls poti sa incerci sa o folosesti dupa alaptat, asta ca sa stimulezi lactatia. Apoi poti sa il pui pe bebe cand este alaptat, piele la piele, adica sa il alaptezi in pat lipit de tine, inveliti si sa fie in pampers; in plus nu trebuie sa il lasi sa doarma cand il alaptezi, ii ciupesti usor piciorusele, ii faci masaj, ii freci obrajorul, doar sa nu doarma; poti sa alternezi sanii la cate 5 minute, asta stimulandu-i alternativ.... so in plus ce este f important sa bei ceai de chimen si anason cam 1-2 l pe zi (la un litru se puna 1 lingura de chimen si 1 de anason) si sa iti cumperi galactogil (e cam scump dar da roade)....
Iti spun toate aceste lucruri pentru ca la fel am patit eu cu Mario...sugea cam 2 ore si ceva spre 3 si apoi motatia maxim jumatate de ora si o luam de la capat...in plus toata lumea ma certa ca imi bat joc de copil si ca il chinui si saracu de el sufera de foame...pot sa iti spun ca pana la 3 luni l-am alaptat mixt lunadu0ma dupa toti tampitii si dandu-i lapte praf completare, dar de la 2 luni si ceva pana la 1 an si 1/2 a fost alaptat exclusiv, iar diversificarea am inceput-o la exact 6 luni....ca sa iti dau niste repere: el a fost nascut la 3450 gr, la 4 luni avea 7,8 kg, iar la 6 luni avea 9,8 kg.
Deci poti s aincerci sa ii dai seara inaninte de culcare lapte praf ca sa dormi tu bine si apoi sa ii scazi cantitatea pe care i-o dai de lapte praf de la o masa la alta si sa il tii cat mai mult la san....am uitat un lucru f important: atunci cand alaptezi sa nu faci alceva; incearca sa ii acorzi acest timp copilului; Daca copilul nu are putere sa suga, poti sa susti sanul ca mana si chiar sa il presezi usor ca sa ajuti sa curga laptele...sper din suflet sa te reusesti...In plsu este posibil sa maia iba si nsite puseuri ed crestere si atunci sa suga mai mult iar laptele tau sa fie insuficient.

Eu de ex ii dau lui Eghi lapte praf in fiecare seara intre 30 - 50 ml si ii bea cu placere, dar in rst intimpul zilei se pare ca sanul ii este suficient, cu toate ca are momente in care se scoala la 10-30 de minute dupa ce l-am alaptat si mai cere...dar ca si caloare de control este faptul ca l-am adus acasa cu 2950gr si ieri avea deja 3920 gr, ceea ce einseamna ca a luat in 24 ed zile aproape un kg. Am uitat sa specific ca minimum ar trebui sa i-a 500 de gr in prima luna

Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

si bebe al meu se strange asa dar nu-i dau nimik de colici, parerea mea este ca trebuie sa dam exact atunci cand se vede clar ca are si sa incercam macar 2 zile o varianta si apoi schimbat

mamica implinita de Remus Andrei
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere
primele poze

Mergi la inceput

Fetelor, nu intotdeauna sunt colici....de cele mai multe ori este disconfort cauzat din cauza gazelor in intestine... Am gasit niste articole interesante in legatura cu colicii
"Copilul tipa, plange, se zvarcoleste, indoaie genunchii spre piept, strange pumnisorii, se stramba de durere, va speriati si nu stiti ce se intampla cu bebelusul? Relaxati-va, trageti adanc aer in piept. Probabil ceea ce este in neregula cu copilul vostru sunt colicile. Colici - caracterizate prin perioade de plans neconsolabil sau de tipete care se amplifica inspre dupa-amiaza si seara - pot incepe oricand intre 2 si 4 saptamani dupa nastere. De multe ori plansetele se opresc tot atat de brusc pe cat au inceput, iar bebelusul adoarme. In general, frecvente si intensitatea crizelor scad odata cu varsta, rareori manifestandu-se dupa 4-5 luni. Academia Americana de Pediatrie in urma unor studii a declarat ca aceste colici apar la aproximativ 20% dintre bebelusi si par sa aiba o frecventa mai mare la copiii alimentati cu biberonul si la copiii care sunt din prima nastere. Multi bebelusi au perioade regulate de agitatie, dar in cazul bebelusilor cu colici aceste perioade par cu adevarat dureroase, ei intinzand si strangand piciorusele, eliberand gaze, toate acestea par totusi sa nu le ofere nici o alinare
Este important de stiut in primul rand daca exista sau nu si un alt motiv medical pentru acest plans, cum ar fi hernia sa vreo alta boala - ceea ce face ca o discutie cu pediatrul sa fie utila si necesara, pentru a determina daca bebelusul mai are sau nu si alte simptome. Daca nu este gasit un motiv medical, medicul vostru va decide ca e vorba despre colici. In timp ce nimeni nu cunoaste foarte clar cauza colicilor, unii experti cred ca bebelusii cu colici sunt ultra-sensibili la stimulare, altii cred ca aceste colici isi au originea intr-un sistem nervos sau digestiv imatur. Daca voi sau pediatrul vostru suspectati colicile, incercati una dintre urmatoarele metode pentru a ameliora crizele de durere si plans:

1. Daca alaptati la san, bebelusul vostru poate fi sensibil la ceva din alimentatia voastra. Incercati sa eliminati posibilii iritanti, incluzand produsele lactate, cofeina, alcoolul, ceapa, vegetalele grele, alunele, graul, ouale si fructele de mare. In cazul in care o sensibilitate alimentara este in spatele plansului, simptomele ar trebui sa dispara sau macar sa se diminueze in cateva zile. Puteti sa reintroduceti alimentele incetul cu incetul (asteptand cateva zile intre reintroducerea fiecaruia dintre ele).

2. Mamele care alapteaza cu biberonul ar putea incerca un lapte care nu este bazat pe o formula cu lapte de vaca. Este posibil ca bebelusul vostru sa aiba o alergie la lapte, desi doctorii spun ca aceste colici sunt rareori cauzate de proteina aflata in laptele praf. Daca sunteti o mama care alapteaza la san, ati putea lua in considerare inlocuirea laptelui de vaca pe care il beti cu un lapte de soia, fara lactoza, sau pur si simplu eliminati laptele din alimentatie.

3. Miscarile ritmice, puternice si sunetele pot ajuta un bebelus sa se linisteasca. Puneti bebelusul intr-un port-bebe si plimbati-va, miscarea si contactul cu corpul vostru sunt reconfortante. Incercati sa il leganati, sau sa il instalati langa un uscator de rufe sau un aspirator in functiune. Unii parinti recomanda sa luati plangaretul la o plimbare cu masina, altii recomana leaganele speciale pentru copii - balansoare. Aerul curat de afara de asemenea il poate linisti

4. Schimbati-i decorul. Prin simpla iesire din casa si oferirea unei noi priveliste puteti realiza minuni. Spatiile noi pe care le vede ii pot distrage atentia suficient pentru a uita de durere.
5. Puteti sa ii oferiti o suzeta. DAR NUMAI DACA A TRECUT DE 6 SAPTAMANI si este obisnuit cu alimentatia la san. Suptul calmeaza si linisteste.

6. Asezati bebelusul cu stomacul pe genunchi sau pe umar si mangaiati-l usor pe spate.

7. Vorbitii, sau cantatii o melodie ritmica si repetitiva - ex. Un elefant / se legana / pe o panza de paianjen ....

Invatati sa recunoasteti momentul in care sunteti prea incordati si prea stresati si aveti nevoie de un inlocuitor pentru o scurta pauza. Daca plansul pare sa devina coplesitor, puneti bebelusul in patut si parasiti un timp incaperea. Partenerul vostru sau o alta persoana care va poate inlocui poate prelua situatia. Nu e bine sub nici o forma sa certati, bateti sau sa pedepsiti bebelusul pentur ca daca are colici nu plange degeaba. Nu va invinovatiti, dar admiteti ca va simtiti suparata si frustrata. Si nu uitati ca si aceasta perioada va trece exact la fel de subit si misterios cum a inceput."

www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Colici Ce este colica?
Conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3.
Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni. Aceasta ar fi regula
www.desprecopii.com/info.asp?ID=828" target="_blank">...continuare aici

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput