Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (164)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Eu ii fac un ceai concentrat de galbenele si fierb si tarate de la care stecor si folosesc apa. O sa incerc in curand sa fierb taratele intr-o soseta fina ca mi-au spus fetele de la sept oct ca poate fi spalat pe cap cu sosetica respectiva.

De ce? pentru ca sunt naturale.
si pentru ca au continut de complex B (taratele) si efect calmant / cicatrizant asupra pielii (galbenelele). si pentru ca am citit etichetele cu continutul produselor pentru copii.

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri

Multumesc, asta inseamna ca tu pe bebe il speli doar cu ceai fara nici un produs gen sapun sau sampon. Eu eram tentata doar masajul dupa baita sa-l fac cu ulei de masline. O sa mai studiez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

lavi incearca termometru ...la noi a functionat alaltaieri,acum ne confruntam din nou cu aceeasi problema ,dar suntem destul de cuminti..
Pt.tine si pt.celelalte ,noi folosim pt colici ALINAN BABY(ceva din plante) si deocamdata e k...mai scancim ,ne mai chircim ,dar eu zic ca nu e rau...

ANCUTZA sensibila printesa ta.....noi ne-am descurcat cu Petrini (farmec),dar nu sunt prea incantata de ea ( e mai k cea preparata in farmacii,zic eu) ..cred ca o sa folosesc crema de galbenele...

Coquelicot admirat "minunea";sa-ti traiasca si sa va bucurati toata viata de el!!!

Betty multumim de info..

In incheiere, un gand bun si o pt.Lacrimioara..cuvintele sunt de prisos !DD sa aiba grija de sufletul tau si sa te rasplateasca intr-o zi pt.toate incercarile grele prin care ai trecut!!!

miany
fericita mami de DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Lacramioara imi pare tare rau pentru pierderea ta.Sper sa ai puterea sa treci peste acest mare necaz.
Aici vei gasi mereu un umar sa poti plange si poate ti se va mai alina din durere , suntem alaturi de tine.

Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si 37+Iustin

Mergi la inceput

Nu prea sunt la curent cu ce s-a scris aici de ieri dimineata ,dar o sa incerc sa recuperez.

Felicitari Ionelamaria!!!Bine ai venit Mihnea!!!

Felicitari Roxyaly!!!Bine ai venit Matei!!!

Felicitari Andrutza!!!Bine ai venit Daniel!!!

Mamicilor sa va fie sanatosi cavalerii ,sa creasca mari si fericiti si sa va aduca numai bucurii in inimi!!! Va asteptam sanatosi acasa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

HAI DIENUTZE

HAI LYLYANA

HAI MIHAMORA

HAI OFETITA

HAI ANGEL

NASTERI USOARE SI BB SANATOSI.

Doris 38+ Matteo ......

poze

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Hai Lylyana !!!

Hai Dienutze!!!

Hai Mihamora!!!

]

Hai Ofetita!!!

Hai Angel!!!

Nasteri usoare ,rapide si bebelusi sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianeAli spune:

in continuare alaturi de Lacramioara ..

36+ Lorin Edward

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianeAli spune:

si scot agitatele pentru viitoarele mamici!

Hai FDaniela!

Hai Dienutze!

Hai Lylyana!

Hai Mihamora!

Hai Ofetita!

Hai Angel001!

36+ Lorin Edward

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Va salut, fetelor, imi cer scuze ca "am dat buzna" peste voi, mai citesc din cand in cand si ca sa vad ce mai face Simina_kin (care a fost colega la odiseea noastra- martie-aprilie 2009) dar si sa-mi amintesc cum era cand era fetita mea mica-mica.
As vrea sa va spun cate ceva despre alaptare din perspectiva unei mame cu un copil de 6 luni jumatate alaptat aproape exclusiv (ca recent am inceput diversificarea, dar slabutz) pentru ca stiu ce rau e sa te iei dupa sfaturile unor doctori crezand ca ei sunt cei mai in masura sa te indrume si ei de fapt o dau in bara si au pe constiinta o gramada de mame care au ramas fara lapte din cauza lor.
Laurairina, krelia, alte fete, am vazut ca aveti niste nelamuriri si-mi permit sa raspund la ele, repet, din perspectiva unei mame care a alaptat si alapteaza cu succes (nu fara mici inerente probleme de genul pe care le aveti si voi acum). Incerc sa sintetizez pentru ca am tendina sa ma lungesc si nu vreau sa va plictisesc:
- bebelusii nou-nascuti nu au un program de masa, poate sa-i apuce foamea la 2 ore sau la 10 minute dupa ultimul supt, e perfect normal; nu trebuie sa-i cronometrati, nu trebuie sa incercati sa le faceti un orar in privinta asta, pur si simplu isi vor regla ei ritmul, unii in cateva saptamani, altii in 2-3 luni, depinde de copil.
- e o mare greseala sa ascultati sfatul unor doctori sau altor binevoitori care va zic sa impuneti un program de alaptare (la 2-3 ore), bebelusilor atat de mici le este foame in momente imprevizibile, au tendinta de a adormi la san si atunci normal ca dupa ce se trezesc iar le e foame etc.
- daca vi se pare ca aveti prea putin lapte, sa stiti ca doar vi se pare, e o obsesie a noastra, a mamelor, mereu suntem speriate ca nu vom putea hrani copiii. Cu cat alaptam mai des cu atat vom produce mai mult lapte, pe sistemul "cerere si oferta". Atentie, suntem tentate sa credem ca daca facem pauza de cateva ore e mai bine, ca "se aduna lapte mai mult in sani": nu e bine, organismul nostru va crede ca bebelusului nu-i trebuie lapte prea des si va produce mai putin!
- cel mai sigur mod de a pierde laptele e de a introduce formula (pe post "de completare", asa incep toate mamele, cu intentii bune, dar aceste intentii bune duc la esecul alaptarii). Daca chiar aveti impresia ca bebe plange de foame (daca ati eliminat toate celelalte posibile cauze!) puteti sa-i dati cate o portie de formula, dar incercati sa va limitati la 1, maximum 2 pe zi, altfel ramaneti fara lapte. Va zic drept ca nici eu nu-s ceva mama eroina care a facut totul ca la carte, si eu pana a implinit fata mea 2 luni ii mai dadeam cate o portie de formula la 3-4 zile, "sa fiu sigura". Apoi am renuntat de tot, productia de lapte s-a stabilizat excelent.
- puteti bea o cana, doua, de ceai stimulator (cel de la Fares e f. bun) dar nu va chinuiti, zau, cu litri intregi si nici nu dati banii pe pastile scumpe, organismul vostru e suficient de inteligent incat sa-si hraneasca puiul si fara atatea stimulente.
- atentie la unele prejudecati absurde si fara niciun temei, gen "daca e alaptat des, laptele vechi se amesteca cu cel nou, daca regurgiteaza se intampla nu stiu ce", "daca nu e alaptat la ore fixe face colici", "ai lapte prea gras/ prea slab" etc- sunt niste mari aberatii!
- alaptarea e o chestie intre mama si copil, nu lasati sa se interpuna nimeni intre voi cu sfaturi gen "ii e foame, da-i lapte praf", "hraneste-l dupa program","n-ai lapte destul/ e prea slab/ prea gras etc". Nu va lasati influentate de "vocea poporului" si de "radio shantz".
- sa nu fiti obsedate de cantaritul copilului, e suficient sa-l cantariti lunar si intre timp doar sa observati ca se dezvolta frumos, ca e sanatos etc.
- pe forum exista un topic f. util, "alaptatul help-line", nu ezitati sa cititi acolo cand aveti timp, zeci de mame in aceeasi situatie cu voi au cerut sfatul acolo si li s-a raspuns.
Nu sunt consilier in alaptare, dar daca aveti orice intrebare legata de asta, va raspund cu drag, ca o mama care ar vrea sa vada cat mai multe alte mame care au reusit sa-si lapteze copilul, fiindca in ciuda aparentelor dificultati, chiar e cel mai natural si mai simplu lucru din lume!
Imi cer inca o data scuze ca am intervenit asa, ca am trantit aici ditamai cearsaful; va urez sarcina usoara celor care inca nu ati nascut si alaptare usoara tuturor! Aveti incredere in voi!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
6luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Buna seara tuturor!

Lacramioara, vestea pe care ne-ai dat-o m-a lasat fara cuvinte, la propriu, m-a intors efectiv pe dos, m-am tot gandit ce as putea sa iti spun in aceste momente si am concluzionat...nimic, niciun cuvant nu te-ar putea face sa te simti mai bine. Suntem toate alaturi de tine si ne rugam atat pt tine cat si pentru micuta ta din ceruri. Doamne ajuta!

Felicit si eu proaspetele mamici de ieri, caci nu am apucat:

FELICITARI ROXYALY!!! BUN VENIT PE LUME MATEI!!!
FELICITARI IONELA!!! BUN VENIT PE LUME MIHNEA!!!
FELICITARI ANDRUTZA!!! BUN VENIT PE LUME DANIEL STEFAN!!!

doresc sa le multumesc fetelor ca au scos deja pentru maine si sper sa va transmit vesti bune, cum ca am nascut si ca suntem ok

si acum incurajari pentru "colegele de suferinta":

Hai Dienutze

Hai Mihamora

Hai Ofetita

Hai Angel001

pt toate fetele

Lili 40 cu Alexandru
maine e ziua cea mare

Mergi la inceput