Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (47)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Denisa multam' mult pentru reteta!
Corimami

Mami de Luca si cu

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna seara!

Rebiana27 reteta mea de sarmale in foi de varza murata este urmatoarea (f simpla zic eu ):
- carne de porc si/sau vita tocata(depinde cat vrei sa faci) = 1-2 kg
- orez =100-200 g
- calesc ceapa (2 cepe) adaug pasta de tomate si cand este gata o pun peste carnea tocata.
- toc o leg de patrunjel
- adaug piper (f putin) si condimente pt sarmale

In oala adaug un strat de varza tocata marunt, dupa care pun sarmale 'impachetate', dupa un rand - doua de sarmale, adaug si foi de dafin..tot asa pana termin de pus in oala. Deasupra m toc varza murata si 2-3 linguri de pasta de tomate.

Uite aici o alta reteta, care sper sa-ti fie de folos.

oanaiacovita noi anul trecut am avut brad natural, intr-adevar l-am impodobit pe 19 Decembrie, si l-am tinut pana dupa Sf Ion. Am avut in casa numai tepi, dar care e farmecul si plus mirosul ..

La semnatura avem cateva poze de anul trecut, de Craciun ..daca vreti sa le vedeti.. (mi-ati adus aminte si le-am revazut si eu).

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justin(a)

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 18+ -posibil tot - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Am si eu o curiozitate si mi-ar placea sa o expun, poate fetele care locuiesc in alte tari/continente ne impartasesc din experientele lor. Ce traditii, de sarbatori, sunt specifice zonei/tarii unde locuiti? (stiu ca e un topic cu si despre gravidute dar mi-ar placea mult sa aflu informati reale, plus ca fetele mai intra si ne mai spun si cum se simt etc...)
Sper sa nu se supere nimeni pentru off topic...

Mami de Luca si cu

Mergi la inceput

Alina multumesc frumos pentru reteta!
Am vazut pozele cu voi si Ioana, la primul ei Craciun! De fapt le-am "rasfoit" pe toate acum ceva timp! Imi plac f mult pozele!

Mami de Luca si cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27

Am vazut pozele cu voi si Ioana, la primul ei Craciun! De fapt le-am "rasfoit" pe toate acum ceva timp! Imi plac f mult pozele!

Mami de Luca si cu

Da? Multumim!

De fapt daca e afisat' la semnatura oricine il poate vedea..
Eu nu le-am mai revazut demult..iar acum mi-au adus aminte fetele...ce mai tragea de globuri, Ioana..de fapt le lua ("fura") din brad, si cu ata de la ele isi freca' gingia, sa iasa mai repede dintisorii..hihi

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justin(a)

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 18+ -posibil tot - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Rebiana,faza cu reteta de sarmale e relativa dragalasho!Eu fac la ochi.Depinde de cata carne am sau cate vreau sa fac.Poti avea norocul sa iti iasa super din prima sau sa nu (dar e imposibil pt ca e buna rau combinatia dintre carne si varza murata).Eu prima data cand le-am facut asa tare le-am bibilit si le-am impachetat....nu-ti zic ca am stat o zi la ele.Deci eu cred ca e important sa ai carne amestec 1/2kg carne tocata de porc si 1/2 kg carne tocata vita.Orez pui putin (pune-l la inmuiat de inainte in apa).Bagi cimbru maruntit,sare(nu multa ca varza murata are sare de obicei),ceapa tocata(vezi si tu cat),piper negru in toata compozitia.Le amesteci bine (eu nu pun ou pt ca ou se pune doar la chiftelute ca sa nu se dezlege carnea la prajit...la sarmale carnea e tinuta in varza.Parerea mea!)
Toci varza marunt si...pe fundul cratitei pui fashii de slaninuta afumata/kaizer,crengute de cimbru,foi de dafin,varza tocata .Asezi sarmalele (e mare shmecherie la impachetat dar tu esti fata desteapta si ca invatatoare sunt convinsa ca ai indemanare) in straturi si deasupra bagi din nou crengute de cimbru,foi de dafin,suvite de slaninuta/kaizer si varza tocata.Intr-un bol dizolvi pasta de bulion si torni.Pui capac si bagi la fiert la foc mitittel.Un secret:daca faci in vas de lut si bagi la cuptor,iti bati copiii din cauza de gust teribil.La vasul de lut tre sa pui in schimb mai multa zeama ca lututl "suge" zeama si ies cam seci.Servesti cu mamaliguta ,ardei iuti si ...va las ca deja am udat laptopu ' din dotare de pofta.Tzucaturi.

cuGeorge-Theodor

AMR 16 saptamani !!!

Eu si bebe il iubim pe tati !

http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/

Mergi la inceput

Ce dulce Ioana!!
Ella multam' de reteta si de ponturi!
Mami de Luca si cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Roxana- Ioana a pomenit de praf de stele, eu doar am furat formularea.

Aveti dreptare cu tepii de la brad, ii gasesti in toata casa. Dar nu-mi prea pasa. Daia am aspirator.

Denisa, 20 + cu bebel-mititel Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

rebiana probabil stii cum e pe aici, si de craciun si de revelion se ia masa in familie dupa care se iese afara in discoteci, petreceri , pe strada fiecare unde vrea
se mananca in general peste, curcan, fructe de mare
pt cei care muncesc se da liber doar pe 25 decembrie si 1 ianuarie, in rest se lucreaza si magazinele sunt deschise si pe 31 de exemplu
pentru copii cea mai importanta sarbataoare e pe 6 ianuarie reyes magos - regi magi, care le aduc cadouri, tot pe 6 trec caravane cu regii magi - melchor gaspar y baltasar, in toate cartierele se opreste circulatia cat trec regii cu carutele pline de bomboane si arunca pe strazi la copii, cam asa arata:
http://files.publico.es/resources/archivos/2009/1/8/1231434899158detalledn.jpg

roxana 21 arthur martin si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

Sunt si eu pe aici, va citesc dar nu am mai apucat sa scriu. In timpul saptamanii ajung pe la 9 seara acasa, dupa munca merg la niste cursuri si oboseala isi spune cuvantul. weekendul acesta am demarat si noi operatiunea de amenajare a camerei lui bebe, suntem la stadiul de izolare fonica (ca sa nu auda certurile vecinilor de la etajul superior si nici ei sa nu se planga de bebe, zugravit, pus mocheta.

Maine mergem sa facem analizele de trimestru II iar urmatoarea ecografie o sa fie pe 1 decembrie.

la capitolul gatit nu stau stralucit, nu am avut timp sa gatesc mai nimic, noroc cu mamele care au sarit in ajutor.

in privinta postului, pana acum il tineam fara probleme insa in perioada aceasta simt nevoia de lapte/produse lactate.

am trecut si eu prin real si am vazut decoratiunile de craciun, altfel nici nu imi dadeam seama ca decembrie e asa de aproape. anul trecut am avut un bradut artificial. la casa de la tara as fi vrut sa plantez unul natural in curte dar am plantat tuya. o sa impodobim unul dintre ei:).

25+

Mergi la inceput