Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (47)
Raspunsuri - Pagina 7
ellanik spune:
Greenfrog 
cu
George-Theodor
AMR 16 saptamani !!!
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
freedelia spune:
Neatza fetelor, o noua zi de luni, o noua saptamana -- acum-acum trece si asta :) Ce mai zboara timpul...
Noi suntem raciti cu mic cu mare (adica eu, copiii si mama, ca tati e plecat si a scapat) asa ca nu am trimis copiii la scoala, stam toti acasa si ne odihnim. Imi amintesc cand stateam eu acasa, cand eram mica si ma imbolnaveam. De obicei stateam cu tata, ca avea un serviciu mult mai lejer ca mama. Jucam tot felul de jocuri (Pacalici, Nu te supara Frate, etc), citeam, vedeam dia-filme (noi nu am avut niciodata video, iar in timpul lui Ceausescu (eu aveam 11 ani la Revolutie) nu era program la televizor decat seara vreo 2-3 ore. Dar nu ma plictiseam, imi placea sa stau acasa si sa ma joc cu ai mei, sa citim, faceam floricele si vedeam dia-filme... sunt nostalgica...
Saptamana viitoare e Thanksgiving, Coleman vrea sa gatim noi, acasa, are liber joi si vineri, sa trimitem copiii la scoala si sa stam noi doi in bucatarie, sa facem curcanul si celelalte bunatati. MIe nu prea imi place sa gatesc, dar lui ii place, si ii place sa petrecem timp impreuna gatind, asa ca ii fac hatarul, desi gasisem deja de unde sa comand toata masa de Thanksgiving, gata gatita, doar de pus pe masa...
Va pup si ma duc sa vad un film cu copiii.
23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
castelanaC spune:
buna dimineata burtici,
citesc ce ciesc si deja sunt ametita de tot.
am zis ca intru o fuga sa vad ce faceti si deja am pierdut sirul discutiilor si al problemelor, sa ma iertati.
Imi pare rau ca nu stati bine si ca unele aveti probleme.
Cum sa va ajut, ca eu una sunt ca tancul sovietic, nimic de la inceputul sarcinii, asteptam sa-mi creasca burtica asa sa vad/vada lumea ca-s gravida.
Sanatate maxima si faceti bine de va cautati si mergeti la dr, el e cel mai competent sa stiti.
V-as face o observatie personala, moralul sus mai fetelor, ce e asta, uneori este asa o umbra foarte pesimista, pai se poate?
Eu una nu accept, cand mi se intampla fac orice de a iesi din stare, stiu tine de fiecare, dar acum sa va mai repet ca e cea mai frumpasa perioada si viata noastra? Sarcina!
Toata lumea care te ajuta, etc, esti servita, alintata, profitati ca dupa e altcineva vedeta-n actiune!
Va trimit ceva cafea de Borneo, sau ceai de prin partile astea, o gustare de dimineata si ca decor ceva floricele propicale sa va inveseleasca dimineata de luni!

sanatate maxima tuturor si zambiti va rogggggggggg!!!!!
castelana fericita
20+ 
Delia13 spune:
Neata fetele! Am dormit neintoarsa
CASTELANA, multumim de cafeluta si ceiut
. FREEDELIA, imi pare rau ca sunteti raciti, dar va ocupati voi timpul prin casa pana va faceti bine

.REBIANA, am vazut ca intrebai de sarmale, eu le fac cam la fel ca ELLA,eu pun neaparat ceva afumatura ori printre sarmale ori cumpar niste ciolan afumat pe care il toc si il bag in compozitia de sarmalute si lasa un gust asa de buuun
.Astept sa-mi revin cu stomacu si imi fac sarmalute ,cred ca week-endu care vine![]()
![]()
Delia13 22+
David Andrei http://good-times.webshots.com/photo/2899562120105762323iEhPsO
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Rebiana27 Am si eu o curiozitate si mi-ar placea sa o expun, poate fetele care locuiesc in alte tari/continente ne impartasesc din experientele lor. Ce traditii, de sarbatori, sunt specifice zonei/tarii unde locuiti? (stiu ca e un topic cu si despre gravidute dar mi-ar placea mult sa aflu informati reale, plus ca fetele mai intra si ne mai spun si cum se simt etc...) Sper sa nu se supere nimeni pentru off topic... ![]() ![]() Mami de Luca si cu ![]() I can't fake with dignity so i'll not try!! |
Draga Rebiana,
tara unde stau este ceva incredibil.
Malaesia (malaysia) find o tara multietnica : malaezi musulmani majoritari peste 70%, chinezi cam 20% si indieni cam 7-8%. Pe langa acestia mai sunt si albii (asa ne numim si nu e gluma) sau expatriatii in marea majoritate crestini.
Deci se sarbatoresc toate cele din cele 4 religii mari [prezente.
Ai mai pomenit o tara musulmana unde sa se sarbatoreasca craciunul?
Eu una nu sincera sa fiu, dar nu e ca le stiu eu pe toate.
E o tara unde mananc, ma port ca oriunde in lume, am toate libertatile pe care mi le da religia mea (legea este in baza religiei, concept complex si foarte bun dupa parerea mea)
Ca sarbatori sau ca traditii, ce sa spun sunt si dureaza tot timpul anului sa stii in baza de ce sarbatoare urmeaza.
Pe durata tuturor sarbatorilor magazinele sunt pline de chestii specifice de la vesminte la mancare sau bautura, reduceri fel de fel este o bucurie sa cumperi sa stii la preturi mici si calitate nu mai zic. Toate sarbatorile sunt cu zile libere evident, strazile aproape pustii pentru ca in primele zile ca si la noi de paste sau craciun la inceput se sta in familie.
Ca principiu al sarbatorii, oricare ar fi ea, se aseamana ca si principiu de cele crestine: pace, rugaciune, starnsi in familie, vesminte frmoase si noi, bucurie, oferta si daruri pentru cei dragi.
Perioada ian-febr este marcata de sarbatorirea noului an chinezesc. Tot orasul este decorat, in magazine si oriunde asculti numai muzica Gong xi, si sunt tot felul de manifestari la temple, o feerie sa le vezi sau sa participi, un spectacol de lumina si culoare perpetuu.
Februarie este marcat si de o alta sarbatoare indiana a taippusamului, una a safrificiului suprem, cand ei fac pelerinaj de la primul templu hindu aici pana la o pestere plina cu temple Batu Caves, (de o frumusete absoluta se urca in genunchi cele 272 trepte pana la intrarea in pestera plina de locasuri sfinte). Aici vezi scene incredibile gen maso pentru noi, greutati atarnate de piele... nu intru in amanunte.
Primavara este marcata de pastele crestin, este sarbatorit nu asa cu mare fast, dar este.
Din iunie pana la sf lui august (31 aug mai exact data independentei) incepe sarbatorirea cu mare a zilei nationale, zi in care s-au eliberat de sub ocupatia engleza. Orasul la fel decorat ca de Craciun sa-i zicem: luminite peste tot, muzica specifica, steagul national arborat de catre toata lumea : balcoane, motoscutere, masini, cladiri mari (aici sunt de genul 30-40 etaje frecvent) nimic obligatoriu iti jur, este o bucurie sa-i vezi ca-si imbraca masina in steag, ai mai vazut asa ceva?
Toamna incepe cu sarbatorirea sfarsitului de ramadam Hari Raya (zilele luminii) la fel cu muzica., mancare, decorare peste tot , si toata lumea dupa are Open House, zi in care se invita rude si/sau prieteni sa le calce pragul si sa servesti din delicii locale.
Tot toamna, dar la fel ca si anul nou chinezesc, ramadamul care nu sunt fixe ca timp (depinzand de calculul luni, etc) este si sarbatoarea luminii indiana Deepavali, la fel: muzica, mancare, lumina, decoratii fel de fel, reduceri, etc.
din noiembrie orasul este decorat de craciun, o feerieeeeee, culoare cat incape, brazi peste tot, decoratiuni, fesulete are tpoata lumea. Realizez ca este o sarbatoare crestina privita aici ca una pur mercantila dar pentru noi este minunat ca pot avea tot ce aveam si acasa, mai putin frigul. E ciudat sa stai in chiloti sa deschizi cadouri de craciun, nu? sau sa mergi la piscina ...Acum m-am obisnuit, dar in primul an a fost prima data cand traiam pe pielea mea asa ceva.
Anul nou si el este sarbatorit cu mare surle si trambite sa stii.
Ceea ce caracterizeaza: anul nou chinezesc, ziua nationala, hari raya, deepavali, craciun si anul nou este chiar ca orasul este cateva nopti la luminat din toate partile de focuri gigantice de artificii.
Locuiesc chiar vis-a-vis de turnurile gemene (cele mai inalte turnuri gemene din lume) si aici este cel mai frumos spectacol. apoi in toate partile orasului se vad reprize de focuri, le admiram de la etajul nostru 33.
Eu/ noi suntem crestini, deci tinem toate sarbatorile noastre si ortodoxe si cele catolice asa cu stim mai bine : mancaruri si tradidie, mers la biserica. Le timen pe celelalte prin participarea la diverse manifestari unde sotul meu sau eu suntem invitati si este o ofensa sa nu accepti , mai ales ca suntem liberi de le servici pe durata celebrarilor.
Deci, am facut mai mult un opis al sarbatorilor neintrand in amanuntele specifice fiecareia. Cel mai mare spectacol este desigul cel culinar, ai o paleta atat de larga aici, eu una am mancat si inca mai am de gustat feluri, nu le-am terminat de cunoscut sa stii.
Acum ma pregatesc si au de mos Nicolae (l-am convertit si pe sotul meu) dar in compensatie tinem si Baffana de 6 ian (cam aceeasi practica a dulciurilor sau carbunelui in ghete).
Apoi de craciun...anul nou undeva printr-o insula...ca asta avem aici.
pupici si sarbatori mununate cu cei dragi!
castelana fericita
20+
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui kossir Merci fetele de raspunsuri. Intre timp, dupa ce m-am ridicat de la o masa de peste, am mai citit cate ceva la subiect. Tonul, rechinul, pestele spada sunt cei mai putin recomandati, in general pestele de dimensiuni mari. Dar si heringul, undeva am citit si despre sardine si macrou, chiar si merlin. Dar daca nu depasesti 380g pe saptamana, nu e problema mare. Apoi parerile sunt impartite, in afara de ton, ma rog pestii mari. Donc, eu mananc in general sardine, despre care stiam ca sunt bogate in fier, merlin cateodata si inca un peste, care habar nu am cum se cheama romaneste. Cel mai des o data pe saptamana, desi nu tot timpul, si in nici un caz nu depasesc cantitatea periculoasa. Ton, rechin n-am mancat sarcina asta, din fericire. Fructe de mare am evitat, desi mai scapa pe pitza .Va pupic pe toate pe burtici ![]() ![]() ![]() Carmen mami de Mihai 24.8.99 si 25+ ![]() http://community.webshots.com/user/kosscar |
Draga Kossir, si eu am fosr foarte interesata de subiec, atata vreme cat aici este peste tot peste, se gaseste la supermarket proaspat in acvarii imense, tu il alegi, ei il scot, curata si il iei acasa gata curatat, transat dupa caz, la fel si la crustacee, le iei singurica din acverii. acelasi sistem este si in restaurante, tu legi ce papi si ei aia iti sevesc.
Chestia e ca de cand sunt insarcinata... am citi si tot citit, am redus melesele de peste la una pe sapt sau cam la 10 zile, evitand cel mare si crustacee, fructe de mare deoarece retin metale grele in concentratii posibil toxice pentru adult, dar pentru micutul ce-l avem in pantec.
incerc sa nu cad in paranoia dar sa stau cu achii deschisi cum s-ar zice. sa avit sa fie des, daca mai gust... sper sa nu fie bai.
te pup si pe tine si burtica de frtita!
castelana fericita
20+
irinabobe spune:
Neata fetelor o saptamana plina de vesti bune!
Denisa tin pumnii la eco. sper sa nu fie ciufut albu si sa iti explice tot tot.
vineri am fost si eu prin real. am luat primele hainute pt bebe, sper sa poarte noroc
si sa nu ma trezesc cu cine stie ce vesti proste la eco morfofetala ca deja am morcovul...
mie mi se pare ca mai e o groaza pana la Craciun asa ca inca nu m-am apucat de cumparat globuri mai e timp...
21
Rares
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui irinabobe Neata fetelor o saptamana plina de vesti bune! Denisa tin pumnii la eco. sper sa nu fie ciufut albu si sa iti explice tot tot. ![]() vineri am fost si eu prin real. am luat primele hainute pt bebe, sper sa poarte noroc mie mi se pare ca mai e o groaza pana la Craciun asa ca inca nu m-am apucat de cumparat globuri mai e timp... 21 Rares |
Bravo, deja primele achizitii!!!!
dar draga mea, ce-i cu tonul asa pesimisticosuparel?
Ce morcov astepti draga mea?
Te duci frumusel la eco de morfofetala cu inima cat casa ca sa-l vezi pe micut, nu sa auzi vesti proaste.
Lasa spaimele si curaj, optimism si zambete cat incape.
Mai bine te uiti dupa globuri, trece timpul mai plaucut sa stii, in plus nu te ingramadesti cu lumea atunci in ajun de sarbatori.
Bafta si capul sus nu uita!!!!

castelana fericita
20+
oanaiacovita spune:
Neata burticutelor!
Avem la noi la Odisee 3 gravidute cu optimismul cat casa Ella, Vladi si Castelana si cred ca toate ar trebui sa invatam din felul lor de a fi.De fapt unele vad ca aplica metoda lor Happyjoy si Cori. Haideti sa le luam exemplu.
Alina stiu cum e cu mirosul de brad, ca asa am crescut, doar ca acum am zis, prefer sa il am mai mult timp si de altfel noi nu stateam acasa de sarbatori. Asta va fi primul an dupa multi in care stam acasa. Plus ca eu greu gasesc unul natural sa imi placa, sa fie des. Asa, asta artificial arata super, se impodobeste tare usor.
Iar pentru Craciun o sa iau niste crengute sa pun prin casa si am rezolvat problema.![]()
Pupici la Ioana scumpa.
Delia sanatate multa.
Castelana e o placere sa te citesc. Wow ce viata e acolo.
Oana
25+
Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
irinabobe spune:
castelana morcovulcred ca ramas in fipt intr-un loc gresit..daca nu l-am bagat la mancarea sanatoasa de...![]()
pana acum am fost superstitioasa si nu am cumparat nimic pt bebe si acu sper sa nu poarte ghinion...
inca nu pot realiza ca voi avea copil, dupa atatea esecuri...dar incerc sa fiu optimista. 
21
Rares