Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (47)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Castelana - ce frumos povestesti...
De fiecare data cand citesc ce ne scrii despre Malaezia imi spun ca e locul perfect pentru mine, dupa ce nasc imi caut job acolo
Iar cu mancarea m-ai omorat, imi place la nebunie sa incerc mancaruri traditionale si cu diferite specificuri, iar unde e si mult peste si fructe de mare... acolo e de mine!!!

Si ce de sarbatori!
Stiu de Festivalul luminilor la indieni ca e foarte frumos, imi povestea o prietena care a facut liceul in India de cum se sarbatoreste, cu lumini pe apa, multe culori etc.

Am lucrat vreo 5 ani cu indieni, si mi-a zis un coleg in 2005, cand am nascut-o eu pe Irina, ca 14 aprilie (data ei de nastere) e cea mai importanta zi in calendarul lor. Nu mai stiu ce inseamna, sau daca chiar asa e, dar m-am bucurat ca piscotzelul meu a venit intr-o zi frumoasa .

Honey - multa bafta la dr, abia astept sa ne zici cum a fost!

Si victorie, de azi sunt pe program de 6h!!!
Asa ca dupa ce ajung acasa, ma apuc sa-i fac sotului niste clatite cu carne de pui si cascaval, la cuptor, sa sarbatorim. Sper sa ma tina burtica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui beluistef

Buna fetelor,

Sunt o mamica de iulie-august 2010 si am o nedumerire si am zis sa intru sa va intreb si pe voi ca sunteti mai experimentate ( la celelalte nu am avut asa)

Oricum ajung si eu diseara si am niste emotiii..., dar in acelasi timp am si o teama ca daca nu este ceva bine acolo...

Deci sa revin la intrebare, ma doare de ieri in partea dreapta un pic mai jos de operatia de apendicita si ma doare mai tare cand stau in fund si mai putin daca stau intinsa.Chiar si azi-noapte m-am trezit cu durere, suportabila, dar destul de enervanta si parca se reflecta in picior.

Aveti idee de la ce ar putea fi ? Sau este ceva rau cu samburelul ?
A mai patit careva asa ?

-icei

Elena, 6+ si mami de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)
Cum creste samburelul

Draga Elena,
Dupa semnatura vad ca esti o mimica experimentata, fiind la al treilea copil, felicitari!
Durerile asa cum le descrii tu pot fi de la marirea uterului, eu una am avut i aceeasi perioada ca a ta, nu stateam in pozitiite incomode si dureroase.
Linisteste-te si oricum se elucideaza misterul la eco...
Mai depinde si de digestie, in perioada asta e prezenta si constipatia (al mine una inca ma chinui cumplit) si-mi da dureri si senzatii nebune, o mai reglez din fructe cu kilogramele dar... ma durea si de la asta pana ieseam afara ca dupa ca ma doara ... scuze fundul.
deci capul sus si mergi la eco, vezi acolo mai bine pe inimiorel cel mic!
Bafta!!!!

castelana fericita 20+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

castelana eu ador clima tropicala, cand am stat in santo domingo m.am simtit ca pestele in apa...in schimb nu suport cele 4 anotimpuri de nici.un fel, trecerea de la unu la altu mereu ma deprima la inceput pana ma obisnuiesc

roxana 21 arthur martin si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

ei draga mea si mie imi place, dar mai simt nostalgia frigului, nu stiu cum sa zis, mie imi plat toate anotimpurile, chiar tot.
La inceputuri aici era cam umed pentru mine, aveam pielea tot timpul umeda, nu de la transpiratie. De la umiditate am observat ca nu transpir, si asa schimpul de lichide nu se mai face usor, ceea ce produce un disconfort.
Acum e anotimpul ploios, e... de nu se usuca rufele cu zilele pe balcon cu toata caldura care e. Dar nu-i bai ca stau inauntru cu aerul cond de-i merg fulgii
te pup

castelana fericita 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Honey bafta multa. si eu te astept cu vesti bune
Castelana tu mai bien te-ai apuca sa scrii o carte; ai parte de atatea lucruri minunate acolo, si povesteti asa de frumos. Cred ca primele 100 de cumparatoare le-ai avea de aici, ca nu cred ca e vreuna dintre noi sa nu te " asculte" cat de frumos povestesti
Andira ce bine suna clatite cu pui si cascaval. Zii si tu ce si cum, ca poate ma apuca harnicia si ii fac sotului o surpriza saptamana asta

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

ah aici mai e obiceiul ca si prin alte tari , sa se faca un belen de craciun, in case unul mai mic iar pe strazi, magazine, vitrine unele mai mari, in functie de spatiu, de obicei in oras se fac chiar in marime naturala
belenul se face cu figurine si reda toata nasterea lui Isus , cam asa

http://www.gps.huescalamagia.es/DPH_Back/Pages/Archivos/belen%20graus%202.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2220/2108683961_b3086e0e81.jpg

roxana 21 arthur martin si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui andira

Castelana - ce frumos povestesti...
De fiecare data cand citesc ce ne scrii despre Malaezia imi spun ca e locul perfect pentru mine, dupa ce nasc imi caut job acolo
Iar cu mancarea m-ai omorat, imi place la nebunie sa incerc mancaruri traditionale si cu diferite specificuri, iar unde e si mult peste si fructe de mare... acolo e de mine!!!

Si ce de sarbatori!
Stiu de Festivalul luminilor la indieni ca e foarte frumos, imi povestea o prietena care a facut liceul in India de cum se sarbatoreste, cu lumini pe apa, multe culori etc.

Am lucrat vreo 5 ani cu indieni, si mi-a zis un coleg in 2005, cand am nascut-o eu pe Irina, ca 14 aprilie (data ei de nastere) e cea mai importanta zi in calendarul lor. Nu mai stiu ce inseamna, sau daca chiar asa e, dar m-am bucurat ca piscotzelul meu a venit intr-o zi frumoasa

Draga mea asa e, ma consider si eu norocoasa ca pot sa vad cu ochii mei ceea ce am invatat la geografie, ca pot "mangaia" jungla, ca pot face lucruri de care nici nu stiam ca exiata.
India e mare, e ca un continent, sarbatoarea de care zici tu este sarbatorita in nordul ei. Indienii sunt impartiti in multe caste, unele mai turbanate ca altele, cu traditii fel de fel. E o lume spectaculoasa, impenetrabila la care chiar daca asist doar ca spectator tot ma consider fericita.
Aici sunt hinhu adusi ca sclavi acum 150 ani sa munceasca pentru englezi. Traditiile lor de aici cred ca-s un pic diferite de cele din tara mama, dar si le pastreaza, tara care i-a asimilat nu i-a obligat sa renunte la ele, ci le-a dat dreptul de a le sarbatori.
Oricum, daca ai posibilitatea de a vedea cu ochii tai aceste locuri, vei ramane impresionata.
ceea ce este cel mai frumos aici sunt oamenii, nu ca frumusete exterioara, sunt calzi, blanzi, calmi, vorvesc cu voce joasa, nu ridica tonul, zambesc tot timpul si incerc sa asimilez ca buretele si eu.
Poate va fi imposibil sa ma port asa la intoarcerea in Europa, sau poate voi fi considerata "plecata", nebuna cu capul... dar pana atunci mai e si deocamdata traiesc prezentul.
te pup si sa-ti traianca pishcotzel!

castelana fericita 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

denisa multa bafta la 3. da sa stii ca eu la cab privat am auzit ca e nebunia , asa ca ia o carte de bucate ceva cu tine. in ceea ce priveste morcovul...am bagat io de seama ca in loc sa ma simt mai vioaie de la vitamine mai degraba am o jena undeva...
dayanara la eco se pare ca voi ajunge luni la pop, ca am avut 3 programari la diversi dr ca sa aiba tacanita de unde alege si am ramas in final la pop. in ceea ce priveste colul as folosi si eu morcovul daca as putea nu de alta dar ginecologul meu imi spune ca am colul ca si cum as naste de scurt si ca daca nu trec la poz orizontala sigur nu ajung la final, iar la eci mi se spune col lung inchis...asa ca naiba mai stie...poate aflu si asta luni la eco in ce stare e colul meu trec la pat cu picioarele agatata de lustra sa nu pice iepurele sau imi vad in continuare de treaba...
ioana am luat de la real un set din ala de 3 body simple ale, 2 pantalonasi , sac de dormit si un costumas grosut. o sa fac poze sa pun .
PS mie nu mi se deschide pag 8 nici de-a naibii

21 Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Briza - se fac foarte usor, doar ca e ceva de stat in picioare din cauza clatitelor.

Calesti o ceapa, pui apoi carnea tocata de pui, inca putina apa si lasi sa se faca. Eu mai pun cimbru, putin busuioc si organo, si niste frunze uscate de telina (depinde de gustul fiecaruia). Se mai pot adauga si ciuperci, eu pun de la congelator.

Dupa ce s-au facut, le pun intr-un castron si mai adaug putina smantana (1-2 linguri), 2-3 oua si putin cascaval ras.

Fac clatitele dupa reteta obisnuita, si incep impachetatul: putina umplutura in fiecare clatita, se impacheteaza sa iasa ca un triunghi, si se pune in tava putin unsa cu unt. Dupa ce le-am repartizat pe toate, rad deasupra cascaval, si las la cuptor pana se rumeneste cascavalul. Nu trebuie lasat foarte mult, ca practic sunt deja facute (si clatitele, si carnea).

Mai fac si clatite cu bucatele de ananas din compot si sunca si cascaval - asta e umplutura, iar modalitatea de impachetare si trimitere in cuptor e aceeasi, sotului meu ii plac foarte mult.
Nu fac foarte des ca ma dispera facutul clatitelor, dar rezultatul e foarte bun.

Calde, din cuptor, cu putina smantana deasupra, eu zic ca sunt delicioase .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui briza_marii

Honey bafta multa. si eu te astept cu vesti bune
Castelana tu mai bien te-ai apuca sa scrii o carte; ai parte de atatea lucruri minunate acolo, si povesteti asa de frumos. Cred ca primele 100 de cumparatoare le-ai avea de aici, ca nu cred ca e vreuna dintre noi sa nu te " asculte" cat de frumos povestesti

18+

Brizo, merci draga
mai scriu intr-un jurnal al meu impresii de peste tot pentru ca prezentul extraordinar de azi sa nu-l las sa devina banalul de maine.
Ceea ce inca nu pot face inca, este sa revin pe text (aici mea culpa pentru greseli de redactare) daca revin schimb tot de 100 de ori.
si draga mea, inca ceva, la primele 100 de cititoare, adica voi toate, cand public vi le dau cu semnatura si cu poza pe perete, da?
si cand o fi sa veniti si cu "pruncii pretiosii" sa vezi acolo discutiuni!

apropos de ratete, astaseara m-a apucat poftalaia, fac chiftelute de vita cu porc la cuptior, sa nu prejesc, nici snitelele nu le prajesc tot la cuptor pe fac si ies sa stiti.ca ma mai apuca si pe mine poftele sa stiti.
saptamana trecuta am avut de carnita de poc cu sosuletz si cu mamaliga, eram de intors cu cearceaful dupa cum am mancat...
asta inseamna ca jumatatea romaneasca de bebe iese la suprafata, nu?

te pup si merci mult de aprecieri

castelana fericita 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beluistef spune:

Multumesc de raspuns Castelana si sa stii ca de la celelalte sarcini mai stiu doar esentialul, maruntisurile astea nu mi le mai aduc aminte nici sa ma bati.

Oricum , vorba ta misterul se va elucida diseara, multumesc de raspuns.

Elena, 6+ si mami de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)
Cum creste samburelul

Mergi la inceput