Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *103*
Raspunsuri - Pagina 20
aditapop spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui provista
eu acum am citit mai pe-ndelete mesajul tau. ce ADHD vb dr ta? e babuna? pai tu ai intrat sa citesti despre asta? eu am o prietena care copilul are adhd a fost diagnosticat dupa varsta de 4 ani, face tratam la buc acum are 6 ani, progrese se vad din luna in luna. simptomele la adhd sunt altele, din cate stiu eu pe vazutelea la copilul ei Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)dragos tea mea www.casa-gradina.ro/galeriile-tale/casa-ta/locul-meu-preferat-1945" target="_blank"> vreti sa imi dati un vot? |
DA, am citit ca se diagnosticheaza dupa o anumita varsta - in general dupa 4 ani... nu stiu de ce s-a pronuntat asa, probabil sa scape de mine la tel.
Sper sa-si revina puiul, multumim de vorbele bune

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank"> Un vot pentru Razvan, va rugam, la ad1 ad2. Multumim!

IliesClara spune:
Ayla, ziceai la un moment dat ca ti se pare parca prea de tot umblatul la varsta la care Luana a urnit-o din loc...
Ei uite... probabil stia si vroia sa fie varsator.
As citi si eu despre Pesti. Nu prea cunosc personal pesti decat f putini. Fetele au fost asteptate Berbecute, dar ... au grabit treaba![]()
................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)
MINUNILE DE MAMARUTE
SAPTE LUNI SI NICI UN DINTE
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Ai Luanei aveau o nuanta mai interesanta de la inceput, parca un bleumarin si Ayla a zis din start ca se asteapta la schimbare, ei neavand "antecedente" in familie. Si tot Ayla spunea ca varsta prematurilor se "corecteaza" (sau nu mai stiu ce termen a folosit) la un an; desi sincer mie nu mie se pare ca Luana nu ar avea absolut tot ce trebuie pentru un copil de 10 luni, zau asa, mi s-ar parea culmea sa fie considerata varsta ei "reala" 8 luni doar fiindca s-a nascut mai repede. E un copiloi de 10 luni in toata regula!! |
Varsta corelata este varsta pe care ar avea-o daca se nastea la termen. Deci nu 9 luni jumate, ci doar 7 luni jumate. este nascuta cu 63 de zile inainte de DPN, chiar mai mult de 2 luni. Totusi, desi a fost incadrata la prematuritatea de gradul 2, datorita greutati mici, si varstei reale gestationale sub 32 saptamani, caci abia incheiasem 31 sapt, deci ar fi urmat doar 31s1 zi, nu 32 cum a trecut medicul pt Alma (copiii sub 32s decedati sunt considerati avortoni, nu li se face certificat de naster, deci nici de deces, si nici inmormantare, pt ca nu primesti corpul, iar Alex asta si-a dorit).... sa nu pierd ideea
...Luana a avut de la inceput o evolutie foarte buna (spunea dr in maternitate ca surioara ei s-a sacrificat pt ea), iar ca dezvoltate motorie si psihologica este la varsta reala, adica atat cat are de la data nasterii. Am citit ce face un bebe in www.desprecopii.com/info.asp?id=125" target="_blank">luna 10-a. Doar ca greutate si inaltime, este la varsta corelata, adica la 7-8 luni. In ce priveste nivelul de dezvolare, cum spun dr, la cei nascuti prematur, greutatea de la nastere se dubleaza pe la 3 luni si jumatate si se tripleaza catre a 6-a luna, la 1 an ajungand sa se cvadrupleze, Luana a avut mereu o evolutie buna. Adica a avut mai mult decat dublu la 3 luni, mai mult decat tripul la 6 luni, si are la 10 luni, mai mult decat de 4 ori greutatea cu care s-a nascut. Chiar si la graficul inaltimii este in grafic pt 7-8 luni, varsta recalculala. Se spune ca la cei mai multi prematuri aceste diferente dispar dupa varsta de 1 an, noi ne apropiem, si tot la nivel de varsta corelata suntem. Dar sunt prematuri care nu au reusit sa recupereze nici macar pana la varsta corelata, asa ca nu este atat de grav.Deci daca as considera ca este bebe de 7-8 luni ca ceilalti ghiocei, este perfect asa cum este, ca greutate si inaltime, doar ca dezvoltare psiho-motorie, ea are in avans 2 luni.
_
Monica, blessed mommy, for Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
provista spune:
| citat din mesajul lui aditapop Sper sa-si revina puiul, multumim de vorbele bune ![]() |
cu siguranta, acum e la varsta cand vrea sa se simta iubit si mama sa ii fie aproape si gogoselul meu cand il las cu tati striga dupa mine... maaaa maaaa
Simona mamica dragastoasa de
Dragos (28.02.2009)dragos tea mea
www.casa-gradina.ro/galeriile-tale/casa-ta/locul-meu-preferat-1945" target="_blank"> vreti sa imi dati un vot?
provista spune:
| citat din mesajul lui IliesClara As citi si eu despre Pesti. Nu prea cunosc personal pesti decat f putini. Fetele au fost asteptate Berbecute, dar ... au grabit treaba |
si noi asteptam un berbecutz si a iesit un pestisor

Dragos (28.02.2009)dragos tea mea
www.casa-gradina.ro/galeriile-tale/casa-ta/locul-meu-preferat-1945" target="_blank"> vreti sa imi dati un vot?
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui mihaelacg fetelor, cica catelul vorbitor e la real 80 ron. http://www.toybox.ro/jucarii-interactive/catelus-vorbitor/ desi n-am bani acum ma tenteaza ca cica-i super, iar copiii is tare incantat de el.ar fi prima noastra jucarie mai scumpa din 10 martie 2009, mami fericita de ![]() POZE cu 2 ochi albastri http://picasaweb.google.ro/mart.apr09/Mihaelacg?locked=true#5398704858586885698 |
Noi avem si cubul vorbitor, si catelul, si telefonul, si borcanul formelor de prajituri, si inca 1001 jucarii de la Clau, asa ca la astea nu ma mai gandesc sa-i cumpar. Oricum nu le prea suporta, rar daca ii place vreo jucarie muzicala.

Haideti sa va arat ce face Miti meu acum.

_
Monica, blessed mommy, for Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
provista spune:
asa trebuie 
ca e fetita mare si frumoasa

Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui alina.n uite : http://www.real-hypermarket.ro/?page=pagini&PageId=Catalog_6 |
Cool! 
De ala ziceam eu ca l-am primit in posta de nu-l gaseau fetele.

_
denisamada spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Aoleu, Ayla, exact prostia asta enorma o citisem si eu aici, pe DC, v-am mai zis. Si pe moment ma intristasem rau pana mi-am dat seamacate cazuri din jurul meu contrazic "teoria" asta...pai numai vecina mea cu ochi caprui are si fata si baiatul cu ochi albastri, ca sotzul, si crede-ma ca nu li se mai schimba, ca fata are 20 de ani si baiatul are copil de varsta lui Sophiphi... Eu tocmai remarcasem zilele trecute (de remarcase si Shasa ca-s obsedata Sigur ca am auzit/vazut si cazuri de ochi schimbati din albastri in verzi sau caprui dar foaaaarte rar, ma indoiesc ca la clubul nostru s-au strans toate exceptiile ![]() |
Adevarul e undeva la mijloc.

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui IliesClara iar catelul vorbeste romaneste |
In limba romana gasiti www.jucariidejucarii.ro/bebelusi/jucarii-bebelusi/surpriza-formelor-de-biscuiti/" target="_blank">borcanul formelor de biscuiti, www.jucariidejucarii.ro/bebelusi/jucarii-bebelusi/telefonul-vorbitor-laugh-and-learn/" target="_blank">telefonul vorbitor, pe langa catel, si au mai scos acum ceva, gasisem in Metro, tot din gama asta...dar nu-mi amintesc ce era.
_

s-ar putea sa fie ADHD?! la varsta asta?!!