Dovlecei de septembrie-octombrie 2009(8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Ellenuta, pup papusica bolnavioara . Va doresc multa sanatate!

Claudia, felicitari pt escapada. Si la mai multe! Tare dulci sunt muzele tale . Cat despre calduri, 37 nici nu e chiar asa de rau. Mie mi-e groaza de alea de 45*C ce vor urma in decembrie-ianuarie. Si atunci voi avea si musafiri "alesi", soacra si cumnata . Dar sper sa le plimbe sotul si apoi sa plece in excursie la vazut Canguralia si pe mine sa ma lase in treaba mea. Poate candva o sa va povestesc ce am patit cu scumpa de cumnata cand am vizitat-o acum 1 an . Dar pana atunci, sa nu imi stric eu ziua ...

Iulika, auzi la ea, sarmale!! Pai, tu ai un copil extra cuminte de te lasa sa impachetezi sarmale. Eu nu as fi apucat nici sa spal orezul cum trebuie fara sa ma fi voiajat sus de vreo 2-3 ori!

Selen, imi pare rau de pasa proasta. Sper ca Ebru sa nu o mai repete. Si ce fetita maricica ai tu acolo!

Andrecluj, tu cum mai esti??? Am vazut ca intrebai de termometre pt bb. Eu am in casa termometru digital, dar il foloseam numai la subbrat. Asa am vazut asistentele ca faceau in spital cand veneau si luau zilnic temperatura la bb, asa ca am decis sa nu fiu eu mai desteapta si sa fac la fel. In plus, am eu un cui cu bagatul in fundic al termometrului, fie el si in scopuri nobile Cand am fost in Ro Lisa a facut febra mare si soacra avea in casa doar termometru cu mercur si era un chin sa ii iau temperatura. Sotul a fugit la farmacie sa ia un termometru mai "tehnologizat", mai ales ca sa il avem cu noi la intoarcere, pe drum. A luat unul de la firma Laica, Raluk zicea ca si-a luat cantar pt bb de la ei. Eu nu auzisem de firma asta pana atunci, dar se pare ca e ceva firma europeana. Temperatura se poate lua la nivelul capului sau in ureche. Eu am luat-o doar la capsor. Si, in general, lui Adam i-o iau cam o data la 2 zile. In spital o avea 36.4-36.7, acasa o are cam tot asa, deci am incredere. In plus, daca stii ca atunci cand e sanatos bb are emperatura x, e logic ca daca e cu 1 grad mai mare, de ex, inseamna ca are febra! Nu vreau eu sa iau mama temperaturii si sa aflu temperatura exacta! Ce ma incalzeste ca e cu 0.2 mai mica sau mai mare??? Daca are febra, inseamna ca e bai . Daca e sub 38*C, nu ma panichez, dar daca creste peste 38.5*C, de ex, atunci se impun masuri serioase. Si apropos, aici nu se considera ca bb are febra ce impune consult medical daca nu e peste 38.8-39*C (ceea ce ar putea indica o infectie in organism, pt ca la viroze febra e mai mica, pana in 39 si e mai usor de controlat)! . Acum e bine sa afli mai multe pareri si sa vezi ce ti s-a potrivi mai bine, in functie de cat de relax esti tu, ce principii ai etc.

Dana, felicitari pt "excursie" si la mai multe! Sa va fie de bine si cafeluta! Ce ducle doarme Ana in costumul de cosmonaut!

Ma duc sa il transfer pe Adam in patut, a azi noapte m-a capiat . Si- scos din greu parleala pt aiuz de ieri . Am dormit efectiv in fund, cu el la san, de la 3 la 5!!!! Sunt zombie rau. Sper sa stea calm sa apuc sa ma spal si eu si sa infulec ceva, ca simt ca o iau pe aratura

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelli

am venit din parc iar acum cookie doarme pe balcon,of ce bine e.
Intrebare: toate mamicile pe care le-am intrebat puii papa 15 min la un san 15 min la altul, eu stiam ca trebuie golit un san si dupa aceea celalalt.La mine nu ii goleste, daca strang iese mult laptic , a luat bine in greutata dar tot sta ore intregi la san si doarme putin, e un cerc vicios, are colici , papa prea mult, regurgiteaza apoi o luam de la capat.Daca nu ii dau tzitzi e disperat la maxim.
Manga te-am zarit pe forum azi noapte, iar ai fost la club?

Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)
http://community.webshots.com/album/575519363TPyKrz

Neata,sunt in recuperari

Angelli eu stiu ca nu trebuie neaparat golit de tot un san.15 si 15 e foarte bine,apoi faceti pauza-leagana-l,tine-l in brate,whatever he likes.Daca plange iar de foame/sete pune-l din nou,dar respecta cele 15/15,cel putin asa ne-au invatat pe noi ma maternitate.

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Hellou din nou,

Maria pup lui Aidan sa treaca,scumpul de el ! Doamne m-au apucat nervii cand am citit prin ce-ati trecut...ce incompetenti cu I mare !!

Kemsy ai fost totala cu pilitul unghiilor Felicitari pt luatul in greutate !

Iulika happy 3 months lui Brucu !

Elle sanatate multa Evei !

Adi esti un deliciu,cu atata placere iti citesc mesajele! neaparat sa povestesti faza cu cumnata,deja mor de curiozitateDoamne ce scumpa-i Lisa,mi-o si imaginez vorbind asa peltic

Dana uite Baby Nest-ul nostru.Felicitari pt plimbare:)

Ellaallesia welcome to the club !

Melania ce-mi place de tine ca esti super relax si echilibrata,bravo bravo

Danangie ai incercat sa-l pui pe Mattia in sling/wrap/marsupiu vreodata? Poate daca adoarme el primul asa il poti adormi si pe Alessio,purtandu-l asa pe Mattia.Just an idea

Hmm ce mai voiam sa zic,sper ca n-am uitat pe nimeni

Noi suntem bine,Josh a scos un chiot luung ieri de ne-am topit

Cam asta..las niste pt fete si sa predau stafeta Nelei si lui Luto

Noi cred ca iesim la plimbare azi ca e un soareee

O zi faina va dorim,pupam gasca.

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Buna dimineata si de la noi!
Poftiti la
Anco felicitari pentru botez!
Danangie te cred ca iti este greu cu doi copilasi, oricum eu te admir ca faci fata singurica. Sa stapaniti sanatosi apartamentul.
Ellenuta sanatate multa Evei. Bine ca nu are vreo boala a copilariei care sa o ia si Ana.
Iulika mi-ai facut pofta de sarmale. La multe lunite lui Bruce. Faine pozele de la botez, ce baiat voinicut ai. Gata m-am ambitionat si ma pun si eu pe facut sarmale ca am aceiasi problema cu impaturitul lor.
Carina noua ne-a spus pediatra ca temperatura la bebe este cand se depaseste 37.5. Ca si remediu ne-a recomandat Panadol Baby 2.5 ml la 8h pana scade (suspensie pediatrica cu paracetamol). Acum bebele nostru are 2 luni si 6 kg, cred ca doza se stabileste in functie de greutatea copilului.

Mergi la inceput

Noi ieri am avut musafiri si bebelusul asa s-a distrat, vad ca place agitatia e foarte sociabil rade la toata lumea. Din pacate eu m-am procopsit cu o forma de raceala si imi este frica sa nu i-o dau si lui. Umblu in preajma lui cu o masca pe fata si saracul cand ma vede se uita lung si abia dupa ce aude vocea zambeste putin. Sper sa trecem mai repede si peste episodul asta. Azi mergem la nasi si scoatem puiul din casa ca nasa e topita toata dupa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Buna fetelor,

Azi s-a dovedit ca banuiala mea e adevarata. Din burtica am zis ca asta micu' e "trouble". Ii schimbasem diaper-ul pe masa de schimbat, timp in care am vazut ca impinge din picioruse si se deplaseaza usurel. M-am amuzat si m-am aplecat sa deschid sertarul (capul meu era la centimetri de el) sa-i iau un body cand am vazut cu coada ochiului ceva zburand in aer (piciorusele) si cu reflexe ascutite de 4 ani de stat cu ochii pe frate-su' l-am prins din zbor, el fiind deja la verticala cu capul in jos.
Mie sa-mi sara inima din piept, el radea.
Gata, de-acum sta numai pe jos pe paturica, iar la schimbat de diaperi tin intotdeauna o mana pe el. Asta de obicei se face mult mai tarziu, cand se intoarce singur.

Frate-su are la activ DOAR un prins de degetel in usa, dar si ala doar strans putin de s-a inrosit, pentru ca la fel am avut o banuiala si am prins usa din zbor. Era cu aratatorul de la mana stanga la cantul usii, iar cu dreapta i-a facut vant s-o inchida.

Dana15 am citit mesajele tale, am vrut sa-ti raspund, dar intre timp ai rezolvat. In primele zile dupa nastere ne mutam si mama impacheta cutii, afara era frumos, eu in casa deoarece carutul era sub o tona de chestii. Eu cu burta taiata, mama cu mana dreapta total amortita, cine sa traga de el? Eram tare suparata pe sot pe care il rugasem zilnic vreo 2 saptamani inainte de nastere sa mi-l scoata la suprafata. In a 5-a zi dupa ce am plans de nervi, oboseala si depresie mi-a dat prin cap sa ies cu Nicholas in brate Mi-au trecut toate, am vazut viata in clar si asa a ramas de atunci.

Danangie e asa de normal ce simti, c-ar fi fost anormal sa nu ai trairile astea. Partea buna e ca trece, in cateva lui Mattia isi face program si adoarme la ora fixa, iar Alessio se prinde cum sta treaba.
Evident e nevoie de 2 adulti sa culce 2 copii la aceeasi ora. Sotul a lipsit doar 1 noapte si am vazut cum e. Am avut noroc ca Peter a adormit pe canapea (ritualul de culcare e luuuung de obicei), l-am adormit pe Nicholas si l-am pus in patut. M-am intors dupa cel mare si cum nu aveam voie sa ridic l-am trezit si l-am rugat frumos sa urce scarile singur. Pur si simplu nu putea, era asa de adormit. Am crezut ca mor de ras, urca o treapta si se intindea pe jos, iar il trezeam, iar urca o treapta si se facea gramada, etc si avem 12 trepte.

Mergi la inceput

Oau Diana felicitari pentru reflexe. Bine ca ai fost pe faza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Buna dimineata! Adimercedes Am retinut cu termometrul, pleaca buni luni sa cumpere ceva, vede ea. Multumesc de intrebare, sunt bine, astept marele moment cu emotie muuuuulta, visez urat, dar tin minte din discutiile voastre ca "e normal" si uite asa. Fetelor, asa copii frumosi aveti! De abia astept momentul! Va pup, duminica frumoasa! 37+ Chiara Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Buna dimineata soare !!!!
multumim de stafeta si cafele .....vad ca alte fete au fost mai iuti de picior in dimineata asta ;)
Danangie cred ca e tare greu .....dar poate exista ceva tactici sa reusesti cumva sa-i adormi ...daca-l tii pe Mattia in brate cat il adormi pe Allesio, astfel sta cuminte si nu plange si adoarme Alesio si apoi mergi cu cel mic la nani....zic si eu...cauta ceva care sa-ti usureze munca.
Am tot uitat sa-ti multumesc de reteta cu pestic ...o facusem deja aproape completa dar acum am tinut minte ce mi-ai scris
Hai, fii tare
Adimercedes eu deja mi-am luat ceva popcorn si astept povestile cu cumnata
Ce zi frumoasa ati petrecut in curte cu cadouri de Craciun deja si cu bebe la aer curat....
Diana ai fost mortala la faza cu scarile ...cum le urca Peter /...cred ca l-as fi pupat la fiecare de dulce ce era....
Anamaria nu cred ca se iau virusii asa usor mai ales daca retin eu bine si tu alaptezi....chiar sa umbli cu masca prin casa ....Bebelusul poate lua virusi doar daca e slabit sau sistemul imunitar incomplet dezvoltat.....
Ieri am fost si noi laplimbarica printr-un mall...si era acolo atata puhoi de omenire ca nici nu aveam pe unde sa imping carutul..., ceva de neimaginat.....si radeam si ii spuneam lui Adi "feriti copilul de aglomeratie"...replica auzita de noi de cateva zeci de ori de la persoane diferite.....Stiu, suntem diferiti si fiecare face cum crede
Eu nu zic ca unii fac bine si unii nu...suntem aici ca sa schimbam impresii....dar ma gandesc ca in intimitatea casei voastre nu circula virusii asa peste tot ca sa ajunga la bebe.

Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David 13 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Servus, fetele! Ce faceti?

Noi doar ce ne-am intors de afara. Vremea uratica, a inceput chiar sa bureze cand am plecat noi, dar plimbarica a fost chiar placuta. Am mers cu Ana in marsupiu (sotul) si am luat si caruciorul dupa noi, just in case, pentru ca am mers pana la mare. A fost tare frumoasa plimbarica, mai ales ca am putut lua caruciorul pe umar (noi avem un carucior foarte foarte usor). Ana a fost cumintica marea majoritate a timpului, ne-am luat si o cafeluta (celebrul frapucino de-acuma, dar data viitoare imi iau ceva cald ca imi inghetasera si dintii ).
La noi in complex este festival de muzica si era super atmosfera, plin de oameni la mall. Mi-ar fi placut sa stam si noi mai mult, mai ales ca era muzica jaz (mie nu imi place in mode deosebit jazul, dar cel live suna super bine), insa nu am putut sta ca ii vibra Anei si curitul de la basi...

Am vrut sa vedem cat rezistam cu marsupiul pentru ca maine mergem la vaccin si vreau sa o luam cu marsupiul numai. Dupa experienta de azi, cu brio o sa ne descurcam si maine. Si am vazut ca nu mai este problema chiar asa cu caputul, ca se poate sprijini bine de marsupiu si se atenueaza eventualele miscari de gluga si caciulita.

Claudia, ce frumuseti de fete ai, sa iti traiasca! Pai te cred si eu ca te mandresti cu ele, ai cu ce, sunt foarte reusite, amandoua. Si ce toalete frumoase are Isabela...

Adi, ma bucur ca am auzit de la tine, ca mi-era dor de postarile tale. Ce fain ca Lisa are atatea activitati in program, imi place. Pupa mama cangurelu' si surioara frumoasa!

Luto, ce mai face David? La cat mai multe lunite!

Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Mergi la inceput