Licurici de ianuarie-februarie 2009 (65)
Raspunsuri - Pagina 7
crisspy spune:
Helau pipal,
LMA sarbatoritilor din week-end, sa cresteti mari puilor si sa fiti sanatosi.
Raportam si noi al6lea dinte (3 sus, 3 jos) si prima ridicare in picioare pe patut. Tzumpi e bine, mananca (tocmai ce a balotat 200gr de fructe cu branzica si cereale), doarme si umbla prin toata casa. Cuvantul de ordine e tata-tata, dar se uita la mine cand zice :).
Poze diseara ca nu am cum sa pun de aici.
Va las ca tre sa fac masa de pranz pt Razvi.
Pup gashca
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009
Razvi
www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta
dya-dy spune:
Buna, fetelor
N-am mai intrat demult si cred ca nu prea am sanse sa ajung la zi, pentru ca sunt cu vreo 4 capitole in urma.
Noi am stat in stres de miercurea trecuta pentru ca micutza s-a jucat cu un termometru care avea inauntru un mic cuisor si nu stiu cum s- intamplat ca s-a desprins acel cui si ea l-a inghitit.
S-a intamplat in fatza mea....eu am gresit intr-adevar lasand-o sa se joace cu termometru asta- n-am vazut ca in spate avea o chestie de prins.
Noi ne pregateam sa mergem la nunta unei prietene si micutza se juca langa noi in patutul ei.
S-a ridicat in picioare si a ajuns cu mana la termometru-si am auzit-o innecandu-se.
Mi s-au taiat picioarele.
Am vazut o bucata in gura ei- era chestia cu care se prinde de perete. I-am scos-o din gura dar mi-am dat seama ca ii lipseste termometrului inca ceva....cuisorul!
Am inlemnit! Am cautat peste tot pe langa pat...si nu era.
Asa am ajuns la urgente, i-au facut o radiografie- si am vazut cuisorul in stomacul ei.
Ne-au zis sa o urmarim si sa-i verificam scaunele -daca pana intr-o saptamana nu iese, sa ne intoarcem la spital.
Ne-am bucurat vineri seara ca a iesit!
Fetelor, fiti foarte atente cu ce se joaca micutzii....trebuie totul scanat!
Cum spunea si Murphi....dc exista si cea mai mica posibilitate sa se intample ceva , se va intampla!
Doamne -ajuta sa nu se mai intample nimanui asta!
Am stat cu mare stres sa nu-i ramana cuisotul pe undeva - ca era ascutit!
Draga Ledi, ma gandesc mereu la tine, sorry ca nu am reusit sa intru mai demult sa te incurajez si eu un pic, dar sa stii ca sunt cu sufletul alaturi!
Cand o sa aflam ca a fost diagniosticul gresit,o sa intru sa ne bucuram impreuna! Eu sunt sigura ca e o greseala!
Pup pe toti licuricii!
micola spune:
dya, exact la fel m-am speriat eu azi dimineata..avea un pian, care ii cazuse pe jos lui Vladut (verisorul) si de dimineata am vazut ca ii ramasese un surubel minuscul agatat putin.l-am scos, in timp ce se juca Alexutu cu pianul si mi-a cazut in patut!!!! am scos salteaua, scuturat cearceaful, scos si salteaua patutului si abia abia l-am gasit...dar am tras o sperietura... Bine ca si micuta ta e bine si ca nu a ramas cuiul ala pe undeva..
Pana azi si eu il lasam cu multe sa se joace, chiar sa bage in gura, dar de azi..gata! plus ca am vazut ca are si afta pe limbuta..stau cu ochii pe el...
aaaaaaaa, si vneri a cazut cu capul de sifonier.., nu a plans tare, nici nu stiam unde s-a lovit, eu il masam pe degetele, ca am crezut ca si le-a prins in sertar..si cand colo...ieri avea ditamai umflatura la spranceana..si era si rosu...azi e bine, nu e nici rosu nici umflat..de asta zic..nu mai pot sa-l mai las sa faca chiar tot ce vrea..cat e e de curios..o sa stau numai dupa el..
mamici si licurici
de 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!
miereamara spune:
Dya bine ca sunteti ok, si mie mi-e teama de obiecte din astea minuscule:(( cu cuiele am avut si noi spaima cand a scapat taica-su niste cuie in patutul lui si nu a observat nimeni o buna perioada de timp. Norocul nostru a fost ca A.era inca mic si nu era la stadiu de bagat in gura tot ce prinde.
Alunele si samburii sunt iarasi f periculoase, in general obiectele micute care nu pot fi observate de parinti. Magnetii sunt f f periculosi, pt o data ajunsi in corp (in special dc sunt doi) se pot atrage si perfora diverse membrane. Si bateriile, iarasi, pot fi inghitite...si aveti mare grija la pliculetele acelea cu gel anti-umiditate care se gasesc in cutiile de pantofi, diverse butonase pe care copii le desprind de la aparatele casnice (in cazul nostru un computer) Toate astea sunt incidente pe care noi le-am avut ( in afara de magneti si alune) si am invatat ca nimic, nimic, nu e sigur. Noroc,ca l-am prins in fapt, ca cine stie ce s-ar fi intamplat, nici nu vreau sa ma gandesc. Jobul nostru este sa securizam casa si sa scanam dupa obictele periculoase, dis de dimineata:)) eventual un aspirat la prima ora. De exemplu acum vreo saptamana am intrat in sufragerie si fi-miu se juca cu un sambure de maslina scapat pe jos de taica-su seara, dupa ce noi ne-am culcat. Eu stateam bine mersi, stiind ca nu are ce sa fie periculos pe covor, cu toate astea era ceva si inca f periculos:(( De acum prima grija e sa inspectez casa.
Sunt plina de nervi,m-am trezit si prima imagine pe care am vazut-o a fost canapeaua si fotoliile mele noi, noute,pline de voma de pisica:(((( imi vine sa o omor, a vomitat de la un capat la altul, nici nu stiu dc mai iese...si mirosul....pestilential....i-am dat o conserva de peste aseara:)))
Si toate astea dupa o noapte "minunata" in care fi-miu s-a trezit de cel putin 4 ori pe motive de eruptie dentara (numarul 7 si 8, ca sa ii ies lui dintii, pereche, acum ii ies incisivii laterali de sus, o sa aiba 4 sus si 4 jos).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
DarkBendis spune:
Ziua buna!
si LA MULTI ANI la Aidan si Andrei, sarbatoritii de azi
Sanatate multa la bolnaviori!
Dya, bine ca a "iesit" cuisorul buclucas pana la urma, bietii de voi, imi imaginez prin ce stari ati trecut pana vineri!
Asa-i fetelor, de-acum trebuie sa fim cu ochii in patruzeci, sa eliminam toate sursele de pericol din jurul lu' bebe...si dupa ce le-am eliminat sa stam cu ochii pe ei ca sigur fie am ratat ceva, fie inventeaza ei altceva ce-i poate baga in vreun bucluc.
Miere, "I feel for you", stiu prea bine cum e cu matzele care fac "hac", eu am trei... dintre care Sheeba nu-si merita degeaba apelativul de Sheebulimica
Eu ma simt fresh si hodinita azi, bebe a adormit la 10 si s-a trezit la 8 dimineata (minune maaaare)... noi bineinteles ne-am culcat mai tarziu da' tot am prins vreo 7 ore de nani NEINTRERUPT (scoatem sampania si ne bucuram!!). Asaaa... si la micul dejun s-a repetat experienta de ieri... portie dubla de fructe cu iaurt si mascarpone...bun lucru.
Ariya, sa-ti priasca pedichiura... eu astept (se pare degeaba) sa mai faca bebe un nani peste zi sa ma apuc sa-mi fac manichiura. Felicitari pentru dintisori!
Delia, sanatate multa la David!
Anuc, pofta mare la pranzul "in targ" sa va simtiti bine!
Micola, exact asa am patit si noi - adica vineri a tras una bebe cu capul la o margine de comoda si s-a ales cu o dunga rosie... da' ieri a disparut dunga...ma gandesc ca in perioada asta de explorari mereu vor fi dungi, cucuie, vanatai... chestia e sa fim cu ochii pe ei sa nu se aleaga cu ceva mai rau
Crisspy, felicitari pentru dintisor si ridicarea in picioare!
Anca, ufff... rau e la serviciu... ce sa-i facem...
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
koruccia spune:
Buna fetele
Eu iar sunt zombi dupa o noapte minunata. Pe langa trezirile de rigoare ale Caterinei, m-am trezit la 4 a.m. ca a plecat sotul in Korea pentru o saptamana..e prima data cand pleaca asa departe de cand o avem pe Cati:( Partea buna e ca dupa-amiaza vine maica-mea si sta 2 saptamani, sunt super happy pe tema asta...Si probabil ca daca nu as fi avut paranoia asta cu gripa porcina as fi fost si mai happy..asa mi-a intrat in cap ca o sa mi-o aduca maica-mea sau Stefano de prin aeropoarte. In fine, pitici nenumarati...
Ieri am fost iar cu Cati la fizioterapie si ne-a zis tipa ca ea nu vede motiv sa mai mergem decat asa de control, cam o data pe luna. Dezvoltarea Caterinei e normala si le va face pe toate in ritmul ei. Asa ca o voi lasa in legea ei si voi astepta.
De trei seri Caterina imi refuza sanul, incep sa cred ca s-a intarcat. Cred ca accept mai greu eu decat ea, desi intotdeauna mi-am dorit sa fie ea cea care decide cand nu mai vrea, nu sa o fortez eu. Mai fac o ultima incercare in seara asta si daca nu vrea, de maine iau pastilele de oprire a lactatiei:(
Dya, bine ca nu a fost mai grav si ati ramas doar cu sperietura. Incredibil ce pericol sunt copiii astia pentru ei insisi.
Miere, vad ca ati avut si voi aventurile voastre..da probabil ca exista un Dumnezeu al copiilor, ca altfel nu-mi explic cum de raman totusi intregi:) Cu voma de pisica te inteleg perfect..cahh..eu aveam episoade de-astea cu boxerina prietenei mele, cu care am stat in ultimul an de facultate;saraca suferea de stomac si ne facea des bucurii de-astea.
Micola, asa si Caterina, pica de nenumarate ori de cand a devenit mai mobila si exploratoare. Si nu e deloc genu de copil care sa nu planga, se pune pe urlat din abolut orice.
Dark, felicitari pentru un somn bun:) Eu mi-am luat gandul de la asa ceva,sper doar ca bebe2 sa fie mai cuminte si sa doarma mai mult, ca despre Cati m-am convins cum e: osso duro, cum zic astia pe aici.
Crisspy, felicitari pentru prima ridicare in patut!
Ariya, tu ii mai dai san lui Miguel sau ati trecut complet pe lapte praf?
Anca, ma bucur ca ti-ai revenit si esti back to work. Au ajuns deja socrii?
cristina_27 spune:
Buna fetelor si la multi ani tuturor licuricilor sarbatoriti.
Bafta multa la operatie Aryia .
Ledi asteptam vestea cea buna.
Sanatate multa bebelusilor bolnaviori , sa treaca mucii si tusea ( sa speram ca mai devreme de martie ).
Fetelor bebeii vostri papa asa frumos , ii asezati in scaunel iar ei deschid gurita pana se termina tot din castronel ? Pentru ca al meu niciodata nu a mancat asa. La noi tot timpul trebuie sa fie reclame la tv , o jucarie sau ceva de studiat pe masuta iar mancarea foarte bine pasata si nu foarte groasa pentru ca el mai mult suge din lingurita. Stiu ca nu e bine sa fortezi copilul sa manance dar daca nu i-as pune reclame nu ar manca deloc ... Cat sunt reclame el mananca de asta eu hotarasc portia lui si nu el . Celelalte fete care au copii sclifositi si care mananca mai mult fortat cate grame de papa le dati ? Bine, daca nu ii place mancarea ( paste cu lapte, branza cu mamaliguta ) pot sa ii pun eu cate reclame vreau ca el nu mananca.
micola spune:
Corina, eu stiu ca daca nu suge 3 zile nu e bine sa-i mai dai...e si o vorba din popor, nu stiu exact de ce..
Alexutu tocmai a papat 210 ml de lapte praf, record pt el!!!!cu biscuiti. si apoi si 3/4 dintr-o banana, muscand direct din ea, de la mine din mana
cristina, incearca si altfel, Alexutu de ex, dac se plictiseste eu mai intai ii dau o jucarie, o masinuta, ceva, care sa se plimbe pe masuta lui si apoi, cand se plictiseste iar, il iau in brate si mai mananca si din brate un pic..sau il mut in masinuta...La noi secretul e sa fie masa gata gata cand il asez in scaun, sa nu-l las sa atepte ca nu mai mananca..la reclame nu am nicio sansa, ramane cu gurita inclestata si f atent si nu deschide deloc gurita pana nu se termina..de asta inchid tv-ul cand papam.eu niciodata nu cnataresc mancarea...ar fi un stres in plus...ca si cu cantaritul bebelului...Daca in acelasi tip mananci si tu mancare de-a ta, nu mananca mai bine? noi il luam pe Alexutu cu noi la masa si e incantat, mananca muult mai bine, am mai spus eu pe aici..sper sa-ti fie de folos ce am scris eu...multa bafta
mamici si licurici
de 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!
cristina_27 spune:
Matei mananca in scaunul lui dar are nevoie mereu de ceva care sa ii capteze atentia si asa accepta mancarea . Intrebam de cantitate pentru ca daca el se uita la reclame mananca atat cat ii dau. Vroiam sa stiu daca ii dau suficient :)